-
@yem said in Renault Captur II:
Νομίζω τα ξαναείπαμε , τις καταναλώσεις που λες δεν τις έχω δει ποτέ . Βέβαια δεν μπλέκω κέντρο με ατελείωτο μποτιλιάρισμα κτλ , το ανώτερο που έχω δει είναι 10,5 σε κίνηση μέσα σε στενά με πολλά σταμάτα-ξεκίνα .
Για αρχή άλλαξε βενζινάδικο , ίσως το μείγμα που έχει είναι χάλια , επίσης μέτρα την κατανάλωση σε εφαρμογή στο κινητό ( Drivvo - spritmonitor) έχω παρατηρήσει μια μικρή απόκλιση με το trip του αυτοκινήτου.
Αν σε ταξίδι δεν γράψεις κάτω από 9 τότε κάτι κάνεις λάθος .υγ: Έχεις μηδενίσει ποτέ το τριπ?
υγ: Πόσο να κόψει απο την ιπποδύναμη η μπαγκαζιέρα? Οκ κατανάλωση λόγο αεροδυναμικής θα έχει λίγο παραπάνω αλλά σιγά μην κάνει πιο νωχελικό το αμάξι
EDIT: Επίσημα η κατανάλωση μου μετά απο 2,5 χρόνια είναι στο 8,9λ/100χλμ , εδώ και ένα 1,5 χρόνο χωρίς eco και σκέψου ότι στο spritmonitor με βγάζει κόκκινο γιατί υπάρχουν άλλα 15 Captur2 5-6mt που βγάζουν κατανάλωση 6,7-7,7Έχω βάλει υγραέριο από 2 διαφορετικά ΕΤΕΚΑ, δεν ξερω αν παίζει ρόλο η εταιρεία ή τα συγκεκριμένα βενζινάδικα, οπότε θα παω να φουλάρω από μια BP για αλλαγή, να το παρατηρήσω και θα ενημερώσω.
Το trip computer δεν εχει μηδενίσει από τότε που το αγόρασα, δλδ σχεδόν 1,5 μήνα, παίζει ρόλο αυτό στο πως δείχνει την καταναλώση;
Για την μπαγκαζιέρα εκείνο που έχω να πω είναι ότι σου λεει αυστηρά το πολύ 130χ.α.ώ, οπότε πήγαινα με 120 το πολύ και είχα τρελό αεροδυναμικό θόρυβο όταν την είχα επάνω, ενώ πάλι είχα (λιγότερο) θόρυβο από τις οριζόντιες μπάρες που ήταν βιδωμένες επάνω.
Θα κοιτάξω να δω τι θα γίνει τώρα με το ταξίδι διότι μου κάνει εντύπωση η αυξημένη κατανάλωση,
Αυτά τα drivvo-spritmonitor δεν τα εχω χρησιμοποιήσει ποτέ και τώρα που είδα το link για το spritmonitor έφριξα διότι είδα ότι μάλλον μου καίει πάρα πολύ και δεν ξέρω τί γίνεται
-
@creative said in Renault Captur II:
Νομίζω τα ξαναείπαμε , τις καταναλώσεις που λες δεν τις έχω δει ποτέ . Βέβαια δεν μπλέκω κέντρο με ατελείωτο μποτιλιάρισμα κτλ , το ανώτερο που έχω δει είναι 10,5 σε κίνηση μέσα σε στενά με πολλά σταμάτα-ξεκίνα .
Για αρχή άλλαξε βενζινάδικο , ίσως το μείγμα που έχει είναι χάλια , επίσης μέτρα την κατανάλωση σε εφαρμογή στο κινητό ( Drivvo - spritmonitor) έχω παρατηρήσει μια μικρή απόκλιση με το trip του αυτοκινήτου.
Αν σε ταξίδι δεν γράψεις κάτω από 9 τότε κάτι κάνεις λάθος .υγ: Έχεις μηδενίσει ποτέ το τριπ?
υγ: Πόσο να κόψει απο την ιπποδύναμη η μπαγκαζιέρα? Οκ κατανάλωση λόγο αεροδυναμικής θα έχει λίγο παραπάνω αλλά σιγά μην κάνει πιο νωχελικό το αμάξι
EDIT: Επίσημα η κατανάλωση μου μετά απο 2,5 χρόνια είναι στο 8,9λ/100χλμ , εδώ και ένα 1,5 χρόνο χωρίς eco και σκέψου ότι στο spritmonitor με βγάζει κόκκινο γιατί υπάρχουν άλλα 15 Captur2 5-6mt που βγάζουν κατανάλωση 6,7-7,7Έχω βάλει υγραέριο από 2 διαφορετικά ΕΤΕΚΑ, δεν ξερω αν παίζει ρόλο η εταιρεία ή τα συγκεκριμένα βενζινάδικα, οπότε θα παω να φουλάρω από μια BP για αλλαγή, να το παρατηρήσω και θα ενημερώσω.
Το trip computer δεν εχει μηδενίσει από τότε που το αγόρασα, δλδ σχεδόν 1,5 μήνα, παίζει ρόλο αυτό στο πως δείχνει την καταναλώση;
Για την μπαγκαζιέρα εκείνο που έχω να πω είναι ότι σου λεει αυστηρά το πολύ 130χ.α.ώ, οπότε πήγαινα με 120 το πολύ και είχα τρελό αεροδυναμικό θόρυβο όταν την είχα επάνω, ενώ πάλι είχα (λιγότερο) θόρυβο από τις οριζόντιες μπάρες που ήταν βιδωμένες επάνω.
Θα κοιτάξω να δω τι θα γίνει τώρα με το ταξίδι διότι μου κάνει εντύπωση η αυξημένη κατανάλωση,
Αυτά τα drivvo-spritmonitor δεν τα εχω χρησιμοποιήσει ποτέ και τώρα που είδα το link για το spritmonitor έφριξα διότι είδα ότι μάλλον μου καίει πάρα πολύ και δεν ξέρω τί γίνεται
Βαλε σε εταιρικο της Shell LPG.
Μηδενισε μετρητη οταν ξεκινησεις το ταξιδι σου.
105-110 αν ειναι στις μεγαλες εθνικες οδους...ειναι για αυτοκτονια.
Αν μπορεις βεβαια μπραβο σου. -
Βρε μηδένισε το όταν είναι γυρισμένο στο αέριο , δεν παίζει να έχεις 12λ κατανάλωση !!!
Εγώ βάζω EKO επειδή τον έχω στον δρόμο μου , έχω βάλει και ΑΠ και ελιν και BP και έχω βγάλει τα ίδια χιλιόμετρα !
Λένε ότι το coral gas είναι καλύτερο αλλά με 0,20 λεπτά διαφορά από τα άλλα κοινά αέρια δεν θα το μάθω ποτέ . -
Βρε μηδένισε το όταν είναι γυρισμένο στο αέριο , δεν παίζει να έχεις 12λ κατανάλωση !!!
Εγώ βάζω EKO επειδή τον έχω στον δρόμο μου , έχω βάλει και ΑΠ και ελιν και BP και έχω βγάλει τα ίδια χιλιόμετρα !
Λένε ότι το coral gas είναι καλύτερο αλλά με 0,20 λεπτά διαφορά από τα άλλα κοινά αέρια δεν θα το μάθω ποτέ .Θα πάω σε μια BP διότι μαζεύω και πόντους στην πιστωτική
-
EDIT: Επίσημα η κατανάλωση μου μετά απο 2,5 χρόνια είναι στο 8,9λ/100χλμ , εδώ και ένα 1,5 χρόνο χωρίς eco και σκέψου ότι στο spritmonitor με βγάζει κόκκινο γιατί υπάρχουν άλλα 15 Captur2 5-6mt που βγάζουν κατανάλωση 6,7-7,7Ο Δούβλης έχει δίκιο..Είχα βάλει στο focus και η κατανάλωση είχε ανέβει +3lit σε ταξίδι, βάλε και τον (απιστευτο) θόρυβο που κάνει + "κόβει" αρκετά το αμάξι..Στο πρώτο ταξίδι ειχα κάνει στην ακρη 2 φορές και έψαχνα τι έπαθε ξαφνικά το αμάξι, μέχρι να συνειδητοποιήσω οτι οφειλόταν στην μπαγκαζιέρα...
-
+3 λιτρα ειναι υπερβολικη αύξηση της καταναλωσης.
Επειδη ειχα στο Fiesta μπαγκαζιερα, η αυξηση δεν ηταν ουτε καν λιτρο, ηταν πρακτικα διχως σημασία σε σχεση με την πρακτικοτητα που σου πρόσφερε. -
Παίζει ρόλο και το μοντέλο της μπαγκαζιέρας και η τοποθέτησή της πάντως.
Μου χει πει άλλος που την παραφόρτωσε και παραμορφώθηκε ότι έκανε πολύ περισσότερο θόρυβο από άδεια. -
Μιλάμε πάντα για φυσιολογικές συνθήκες είτε σε ταχύτητα είτε σε κιλά φόρτωσης .
-
Καλημέρα!
Ξέρει κανείς τι παίζει με την προκαταβολή εφόσον δεν υπάρχει στο συμφωνητικό και απλά έγινε κατάθεση αν επιστρέφεται εφόσον αργεί ή έχει πάρει αύξηση και δεν συμφωνεί ο αγοραστής;
ευχαριστώ.
-
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει για καμία εταιρεία να κρατάει την προκαταβολή και έχουν ακυρωθεί πάρα πολλές παραγγελίες
-
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει για καμία εταιρεία να κρατάει την προκαταβολή και έχουν ακυρωθεί πάρα πολλές παραγγελίες
Σε ευχαριστώ! Περιμένω ήδη 4 μήνες και έπρεπε να έχει παραδοθεί εδώ και μέρες-μιλάω για το dacia sandero stepway LPG. Έχει δύο μήνες καθυστέρηση και είδα στο site της dacia ότι αυξήθηκαν οι τιμές (πράγμα που θα γλίτωνα). Αλλά 1-2 χιλ, είναι πολλά! Να φανταστώ το ίδιο θα ισχύει και για την renault με το captur, σωστά;
Υ.Γ Συγγνώμη για το off-topic.
-
@georgemit said in Renault Captur II:
Επειδη ειχα στο Fiesta μπαγκαζιερα, η αυξηση δεν ηταν ουτε καν λιτρο, ηταν πρακτικα διχως σημασία σε σχεση με την πρακτικοτητα που σου πρόσφερε.Στο ιδιο ταξίδι Ορεστιάδα - Καστοριά και πίσω χωρις μπαγκαζιερα 7lit/100km, με μπαγκαζιερα 9,9-9,8lit/100km ιδιες συνθήκες (cc στα 120 km/h). Βέβαια η μπαγκαζιερα (450 lit) τίγκα, παίζει και αυτό το ρόλο του...
-
Αν είναι άδεια μην την βάζετε καθόλου!
Παίζουν πολλά παιδιά... μοντέλο/σχήμα/εταιρεία/μπάρες, αυτοκίνητο-τελικη-ιπποδυναμη, ένα σωρό συνισταμένες..
Ο γενικός κανόνας ισχύει.. αν ένα αυτοκίνητο φτάνει 180 και η μπαγκαζιερα σου δίνει 120-130max, καταλαβαίνετε τι δυνάμεις ασκούνται..
Ακόμη και στην πόλη η οδηγία είναι να την βγάζεις αλλιώς αυξάνει κατανάλωση.. γνωστά πράγματα αυτά, υπάρχουν και links..
Παρεπιπτόντως, ξέρω άτομο που του έχει φύγει η μπαγκαζιερα εθνική, σαν να ξεκόλλησε όλη η οροφή μου είπε ένιωσε, έσπασε η κλειδαριά και άνοιξε στα 120χλμ.. ευτυχώς από θαύμα δεν βασάνισε κανέναν άνθρωπο..
-
@araxnis said in Renault Captur II:
Επειδη ειχα στο Fiesta μπαγκαζιερα, η αυξηση δεν ηταν ουτε καν λιτρο, ηταν πρακτικα διχως σημασία σε σχεση με την πρακτικοτητα που σου πρόσφερε.Στο ιδιο ταξίδι Ορεστιάδα - Καστοριά και πίσω χωρις μπαγκαζιερα 7lit/100km, με μπαγκαζιερα 9,9-9,8lit/100km ιδιες συνθήκες (cc στα 120 km/h). Βέβαια η μπαγκαζιερα (450 lit) τίγκα, παίζει και αυτό το ρόλο του...
Αν έπεφτες στα 100-110 θα είχες κάνα λίτρο κάτω.. εγώ έπεφτα και κάτω από 100 με το Focus θυμάμαι! Καλά, με Auris και C3 κατέβαζα τα παιδιά κάτω (μωρά) να μάθουν να σπρώχνουν σε καμία ανηφορική για Τρίπολη!
Στο 2008 δεν έχω βάλει, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα σέρνεται.. κάποια στιγμή θα μπει λογικά..ή θα νοικιάσω κάνα van!
-
@dublin said in Renault Captur II:
Αν έπεφτες στα 100-110 θα είχες κάνα λίτρο κάτω.. εγώ έπεφτα και κάτω από 100 με το Focus θυμάμαι! Καλά, με Auris και C3 κατέβαζα τα παιδιά κάτω (μωρά) να μάθουν να σπρώχνουν σε καμία ανηφορική για Τρίπολη!
Στο 2008 δεν έχω βάλει, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα σέρνεται.. κάποια στιγμή θα μπει λογικά..ή θα νοικιάσω κάνα van!
Και εγώ στο Crossland δεν έχω χρειαστεί ακόμα...Ας είναι καλά το συρόμενο πίσω κάθισμα...
-
Και εγώ στο Crossland δεν έχω χρειαστεί ακόμα...Ας είναι καλά το συρόμενο πίσω κάθισμα...
Πολύ άνεση Crossland/Aircross... πάρα πολύ..
-
Συρόμενο νομίζω είναι και του Captur το κάθισμα, όχι;
Μεγάλη ευκολία το συρόμενο σε αυτά τα μεγέθη. Ειδικά όσο έχεις μικρά παιδιά σε καρεκλάκια.
-
@zaxosm said in Renault Captur II:
Συρόμενο νομίζω είναι και του Captur το κάθισμα, όχι;
Μεγάλη ευκολία το συρόμενο σε αυτά τα μεγέθη. Ειδικά όσο έχεις μικρά παιδιά σε καρεκλάκια.
Και του Captur είναι και γενικά σε ΚΑΘΕ οικογενειακό αυτοκίνητο θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό..
-
Γνωρίζετε, αν υπάρχει, την ιδανική/οικονομική cruising speed του Captur LPG;
Αν και η απάντηση επαφίεται μάλλον περισσότερο στα προσωπικά γούστα του καθενός, όσον αφορά την ιδανική cruising speed, η πιο οικονομική είναι (όπως σε όλα τα αυτοκίνητα) η χαμηλότερη ταχύτητα που μπορεί να αντέξει η τελευταία σχέση του κιβωτίου. Το ερώτημα είναι αν π.χ. αυτή είναι τα 80 Km/h με έκτη, εσύ/εσείς αντέχεις/ετε;
-
@harisma23 said in Renault Captur II:
Γνωρίζετε, αν υπάρχει, την ιδανική/οικονομική cruising speed του Captur LPG;
Αν και η απάντηση επαφίεται μάλλον περισσότερο στα προσωπικά γούστα του καθενός, όσον αφορά την ιδανική cruising speed, η πιο οικονομική είναι (όπως σε όλα τα αυτοκίνητα) η χαμηλότερη ταχύτητα που μπορεί να αντέξει η τελευταία σχέση του κιβωτίου. Το ερώτημα είναι αν π.χ. αυτή είναι τα 80 Km/h με έκτη, εσύ/εσείς αντέχεις/ετε;
Ααααααααααααα, Χάρη ΟΧΙ !!!
Θα με πάρει ο ύπνος!!!
Ταχύτητα χαλαρού ταξιδιού 110, ταξιδιού κανονικού 130.
Renault Captur II