-
Φίλε μου να το χαίρεσαι το αμάξι σου, τέλεια έπιλογη και ο tdi είναι αξιόπιστος και πολύ αποδοτικός. Πήξαμε στα Toyota στο forum
Ευχαριστώ καταρχήν για τις ευχές φίλε.Κ
οίτα, ο καθένας κάνει την επιλογή του με βάση τι του αρέσει και που μπορεί να φθάσει οικονομικα. Αυτοκίνητα υπάρχουν πολλά πλέον, επιλογές έχει κάποιος πολλές να μελετήσει.
Εμένα το Golf πάντα μου άρεσε σαν αμάξι και αυτό το MK8 με το που βγήκε είχε κολλήσει στο μυαλό μου σαν πρώτη επιλογή από τη στιγμή που άφησα το ενδεχόμενο για SUV (κοιτούσα το Kamiq).
Δε θα υποβάθμισω καμία άλλη μάρκα, αυτές είναι προτιμήσεις και γούστα του καθενός. Ούτε και θα σχηματίσω άποψη για αυτοκίνητο μέσα από οποιοδήποτε φόρουμ. Βασικά, σύμφωνα με τα φόρουμ τα ελληνικά τουλάχιστον, τα VW είναι τα χειρότερα αμάξια με τα περισσότερα προβλήματα και δε θα έπρεπε να αγοράζει κανένας κανενα αμάξι.
-
Καλησπέρα παιδιά. Μετά από 3000 χλμ με το 2.0 TDI Golf μου ( κάποιες σελίδες πιο πίσω αν έχετε διαβάσει ήμουν στο δίλημμα να διαλέξω αυτό ή το 1.5 e-tsi style) ήρθε η ώρα να σας γράψω τις πρώτες εντυπώσεις.
Είμαι μεχρι στιγμής πολύ ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο. Στο δρόμο πραγματικά είναι πολύ ευχάριστο.
Από το εσωτερικό του φυσικά και είμαι ενθουσιασμένος άλλα παιδιά το βράδυ απλά δεν παίζεται. Και μέσα και έξω τα φώτα είναι πάρα πολύ καλά.
Όσον αφορά την κατανάλωση μπορώ πολύ απλά να πω ότι ώρες-ώρες έχω την εντύπωση ότι ο κινητήρας κινείται καίγοντας αέρα και όχι πετρέλαιο.
Δεν ξέρω αν ο ενθουσιασμός μου σε αυτό οφείλεται στο ότι πρώτη φορά οδηγώ αμάξι με πετρέλαιο.
Πραγματικά όμως είναι πάρα πολύ οικονομικό. Οδηγάω στην πόλη με πολλά σταμάτα-ξεκίνα σε φανάρια, κίνηση κτλ και με μικρές ταχύτητες πρώτη δευτέρα άντε καμία τρίτη που βάζει το dsg και δεν έχω δει καμία φορά κατανάλωση πάνω από 5.5 με 5.7.
Έξω πάλι σε διαδρομές που έκανα σε επαρχιακούς δρόμους πχ Γιάννενα-Πρεβεζα, ή σε Εγνατία και Ιόνια, εκεί πραγματικά είναι απόλαυση πως καταπίνει τα χιλιόμετρα και βλέπεις κάτι νούμερα 4.2 με 5 λίτρα /100 και τα 5 λίτρα μόνο αν πατήσεις και λίγο γκάζι σε καμία ανηφόρα και γενικά μόνο αν πας με 140-160 κτλ.
Το αυτοκίνητο είναι πολύ αθόρυβο μέσα, εντυπωσιακα αθόρυβο θα έλεγα αν σκεφτειτε ότι οι diesel κινητήρες κάνουν θόρυβο γενικά και μέσα στην καμπίνα και έξω.
Το αυτοκίνητο έχει μια χαρά δύναμη, βασικά στις ρεπριζ είναι κάτι παραπάνω από σβέλτο. Δε διστασα ούτε μια φορά να κάνω προσπέραση και όταν το έκανα προσπέρασα άνετα.
Όσοι έχετε διαβάσει πιο πριν το forum θα έχετε δει ότι έχω στην κατοχή μου και ένα polo GTI 2010 (1.4 180ps).
Η σύγκριση που μπορώ να κάνω όσον αφορά το polo είναι μόνο για το γκάζι δλδ αν είναι κοντά στο Polo το Golf σε δύναμη. Γιατί σε όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχει σύγκριση αφού μιλάμε για άλλο καινούργιο αυτοκίνητο μεγαλύτερο σε διαστάσεις και τα λοιπά.
Σε ρεπριζ μπορώ να πω ότι το Golf είναι κάπου κοντά με το GTI, αυτό το επιβεβαιώνω. Φυσικά σε επιτάχυνση από στάση και γενικά στις χαμηλές στροφές δεν έχει την δύναμη και το νεύρο του Polo, κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Απλά κάνω αυτές τις συγκρισεις για να καταδειξω περίπου πόσο δυνατός ή μη είναι ο 2.0 TDI του Golf.
Ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου σε αυτή την έκδοση (life) είναι κάτ εμέ πλουσιότατος. Ήταν για μενα προϋπόθεση να έχει dsg και μάλιστα από οσο ξέρω η έκδοση αυτή φορά και το 'καλό' dsg οπότε μου έκατσε κουτί... Δυστυχώς η έκδοση style που έχει και κάποια παραπάνω πράγματα δεν έρχεται στην Ελλάδα με τον TDI αλλά και αν ερχόταν θα ξέφευγε πολύ στην τιμή για το budget μου.
Εμένα το αμάξι μου έφθασε 27.200 γιατί έβαλα τις ζάντες που έχει η style έκδοση, αυτές τις πολυάκτινες με τις μαύρες λεπτομέρειες που κατά εμέ είναι οι πιο όμορφες απο ολες τις 'απλές εκδόσεις' . Έχει 6 μήνες ασφάλεια, 2 χρόνια επέκταση εγγύησης και τα 4 πρώτα service πληρωμένα. Εννοώ αλλαγή λαδιών, service, αλλαγή λαδιών και ξανά service.
Έβαλα αντηλιακές μεμβράνες, πήρα και τα λαστιχένια πατάκια (τα μαμά) που καθαρίζονται πιο εύκολα και θέλω τώρα να βάλω μπροστινούς ανεμοθραυστες και τέλος.
Υπάρχει φίλος που με τσιγκλαει να βάλω πρόγραμμα στον κινητήρα (έχει βάλει στο δικό του Golf 7 TDI) αλλά δεν υπάρχει λόγος γιατί το αυτοκίνητο έχει μια χαρά γκάζι..
Το infotainment είναι μια χαρά και αν θα άλλαζα κάτι θα ήταν να έπαιρνα τη μεγαλύτερη οθόνη που εχει και την πλοήγηση κτλ αλλά θα ξέφευγα πολύ στην τιμή και δε γινόταν...
Παιδιά γνωρίζει κανείς αν παίζει η αλλαγή after market στο infotainment ; Δηλαδή να βάλει κάποιος που εχει τώρα τη μικρή οθόνη των 8.25 ιντσων την μεγαλύτερη οθόνη των 10. Γίνεται αυτό?
Δεν ξέρω αν κάλυψα κάποιους με αυτά που έγραψα. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι άλλο πολυ ευχαρίστως να σας απαντήσω.
Ποσους ιππους και ροπη βγαζει; Οντως μολις διαβασα την τιμη επαθα πλακα, νομιζα θα κανει κανενα 35κ. 2λτρο ντηζελ ειναι σουπερ για τους Ελληνικους δρομους για περα απο την μειωμενη καταναλωση θα εχεις και ροπη/επιδοσεις.
Ακομα αν βαλεις τον φορο πολυτελειας δεν ξερω γιατι καποιος να παρει το 1.5. Ο 2λτρος ντηζελ ειναι πολυ καλυτερος κινητηρας. Η αποδοση του ειναι γιατι οι ντηζελ εχουν καλυτερο βαθμο αποδοσης απο τους βενζινης και το καυσιμο εχει υψηλοτερη θερμογονο δυναμη.
Αυτο θα ηταν και το μονο Γκολφ που θα αγοραζα μακρια και απο το 1.0 και το 1.5 ψευτοhybrid με τα φθηνα κιβωτια DSG.
-
Αμαξάρα πήρες, ντιζελαρα, χιλιομετροφαγο.
Να το απολαύσεις.
-
Εξαιρετικό αυτοκίνητο και αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για δίλιτρο αυτόματο πετρέλαιο, μαζί με τα εξτραδάκια που πήρες, το απέκτησες και σε πολύ καλή τιμή. Να το απολαύσεις όσο μπορείς!
-
Πολύ καλή επιλογή, καλοτάξιδο!
-
Ευχαριστω ολους παιδια για τις ευχες σας. θα επανέλθω και με νεότερο review οταν μάθω κι άλλο το αυτοκίνητο. Γιατί πραγματικά θέλει αρκετη εξοικείωση με τα συστηματα ασφαλειας και όχι μόνο. Άντε με το καλό να ερθουν και τα αυτοκίνητα όσων το έχετε παραγγείλει από δω μέσα.
-
Καλοτάξιδο και να είσαι καλά και να το χαρείς στο μέγιστο! Για εμένα η αγορά των 2λιτρων TDI που έχει το καλό υγρού τύπου DSG έχει πολύ νόημα. Βάλε και τον πολύ καλό κινητήρα, νομίζω ότι είναι εξαιρετικό deal.
-
2.0TDI με υγρού τύπου DSG. Πήρες τον καλύτερο συνδυασμό κινητήρα κιβωτίου που μπορούσες. Συγχαρητήρια πολλά καλά χιλιόμετρα!
-
Καλοτάξιδη η αμαξάρα!
Όπως έχω ξαναγράψει, έχοντας διαβάσει κάποια σχετικά τεστ σε ξένο τύπο, ο 2.0TDi των 150 ίππων στην τελευταία του έκδοση, έχει απίστευτα χαμηλή κατανάλωση. Συγκεκριμένα χαμηλότερη ή το πολύ ίση με τα 1.5 και 1.6 diesel του ανταγωνισμού που κινούνται κοντά στα 120 άλογα! Και βεβαίως είναι τέλειο το πάντρεμα του με το υγρού τύπου DSG. -
Εγώ μάλλον θα παραλάβω σε 15 με 20 ημέρες. Τα παιδιά ήδη ρωτάνε πότε θα κάνουν βόλτα με το νέο golf
-
Έκανα μια διαμόρφωση στο σάιτ, τελικά με τις τιμές που έχουν πάρει την ανιούσα σε όλα, ίσως είναι και καλή προσφορά το 2λιτρο diesel Golf με DSG σε κάτω από 30Κ.
-
@babisstinson Κοίτα, ο καθένας τα βάζει κάτω και αναλόγως τις ανάγκες του αποφασίζει.
Εγώ όπως τα έβαλα κάτω, μου βγήκε ότι με συμφέρει οικονομικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κι ας έχει και τα 440 ευρώ το χρόνο.
Άλλον μπορεί να τον συμφέρει το e-tsi. -
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Εγώ μάλλον θα παραλάβω σε 15 με 20 ημέρες. Τα παιδιά ήδη ρωτάνε πότε θα κάνουν βόλτα με το νέο golf
Η σημερινή ενημέρωση είναι ότι έφτασε Αθήνα το αυτοκίνητο και την επόμενη εβδομάδα θα είναι Ρόδο.
Ίσως παραλάβω και νωρίτερα -
@limited_one Άντε με το καλό φίλος!
-
-
Έφτασε!
-
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Έφτασε!
Καλοτάξιδο να είναι!! Με γειές!
Πολύ γρήγορα ήρθε..μπράβο! -
Καλόταξιδο και ασφαλή χιλιόμετρα.
Πολύ καλή επιλογη -
Όσο περισσότερο το βλέπω τόσο πιο πολύ το συμπαθώ.
Καλοτάξιδο και πάλι με πολλά και καλά χιλιόμετρα. -
Άντε με το καλό !
VW Golf MK 8