-
@vene24 said in VW Golf MK 8:
Κοιτάω το νέο golf 1.5 etsi και έχω την εξής απορια…το δίνουν με 17 ζάντα και σκέφτομαι να βάλω έξτρα που Δίνουν με 400 ευρώ σχεδόν αα είναι 18…στην καταλαλωση θα έχει τρελη διαφορά;;
Εγώ εαν το έκανα θα έβαζα 19αρα, δεν θα έδινα τόσα χρήματα μόνο για ένα νούμερο μεγαλύτερη ζάντα. Εαν είναι να μεγαλώσει να δείχνει σωστά. Εδώ το QQ φοράει 20αρα!
-
Θα σου πρότεινα πριν καταλήξεις σε 18άρα ζάντα ή μεγαλύτερη,αν υπάρχει δυνατότητα να κάνεις ένα test drive με τη ζάντα που θες.
Έβαλα 17 στο α3 κι ακόμα μου τα χώνει η γυναίκα μου, σε λακούβες μέσα στην πόλη κοπανάει το αυτοκίνητο. Όχι τρελά πράγματα αλλά είναι ενοχλητικό. Στην εθνική πάει καλύτερα, αν είσαι όμως στην πόλη σε καρόδρομο βλαστημάς. Φαντάζομαι με 18άρα θα είναι χειρότερα.
Εκτός αν είσαι της άποψης "τι είν' ο πόνος μπρος στα κάλη"... οπότε προχωράς με τη ζάντα που θες... -
@fanis75 said in VW Golf MK 8:
Κοιτάω το νέο golf 1.5 etsi και έχω την εξής απορια…το δίνουν με 17 ζάντα και σκέφτομαι να βάλω έξτρα που Δίνουν με 400 ευρώ σχεδόν αα είναι 18…στην καταλαλωση θα έχει τρελη διαφορά;;
Εγώ εαν το έκανα θα έβαζα 19αρα, δεν θα έδινα τόσα χρήματα μόνο για ένα νούμερο μεγαλύτερη ζάντα. Εαν είναι να μεγαλώσει να δείχνει σωστά. Εδώ το QQ φοράει 20αρα!
Οκ πιο ωραία δείχνουν όντως αλλά με τη 19αρα θα πληρώνει αρκετά περισσότερα € στην αλλαγή ελαστικων σε σχέση με τη 17αρα (και για 20αρα ακόμα περισσότερα). Θα μου πεις κάθε τέσσερα ετη….
-
@jamesd said in VW Golf MK 8:
@fanis75 said in VW Golf MK 8:
Οκ πιο ωραία δείχνουν όντως αλλά με τη 19αρα θα πληρώνει αρκετά περισσότερα € στην αλλαγή ελαστικων σε σχέση με τη 17αρα (και για 20αρα ακόμα περισσότερα). Θα μου πεις κάθε τέσσερα ετη….απλά επειδή βλέπω την γυφτιά «ζαντζάρες αλλά δεν αλλάζω λάστιχα γιατί κοστίζουν», το επισημαίνω
-
Παιδιά κάποιο νέο σχετικά με την ανάκληση για το infotainment δεν υπάρχει ε;
-
@dimitrisdsg7 said in VW Golf MK 8:
Παιδιά κάποιο νέο σχετικά με την ανάκληση για το infotainment δεν υπάρχει ε;
Ολική παγωμαρα; Και τι σκέφτονται να κάνουν;
Πάντως είναι απίστευτο πως τόσο μεγάλες μάρκες κάνουν τόσο μεγάλες περικοπές σε επεξεργαστική ισχύ και μνήμη ενώ παράλληλα το διαφημίζουν! Έχουν πάρει στο λαιμό τους και την σεατ κουπρα που έχουν την ίδια βάση ...
Απορώ ήταν συνειδητή επιλογή βάζουμε κάτι φθηνό για να κόψουμε 50-80 ευρώ ανα μονάδα που σημαίνει φυσικά πολλά εκατομμύρια ευρώ ή απλά δεν το ψάχνουν σου λέει έλα μωρέ πόσο να κολλάει θα τσουλαει.... -
Το πρώτο.
-
Εντάξει δεν ξέρω μου φαίνεται αδιανόητο όταν όλα μέχρι και ο αέρας ρυθμίζονται μοναδιαία από εκεί που ποντάρουν; Ότι θα κολλήσει του άλλου το σύστημα θα παγώνει ή θα σκάει και δεν θα πάει στην αντιπροσωπεία για λύση; Δλδ η απασχόληση με τα παραπονα δεν είναι χαμένες εργατοώρες για τον όμιλο;
Δεν ξέρω ακατανόητο... -
Παλαιότερα που ήμουν Γερνανία είχα γνωρίσει Έλληνα που δούλευε στη Mercedes, στο τμήμα που έφτιαχναν τις πόρτες. Τσακωνόντοντουσαν μου έλεγε με πόσες βίδες θα στηρίξουν ένα εξάρτημα. Και υπολόγιζαν την επιβάρυνση στο κόστος παραγωγής για κάθε παραπάνω βίδα. Και μιλάμε για Mercedes ε... Αυτό νομίζω τα λέει όλα...
-
@andya3 said in VW Golf MK 8:
Παλαιότερα που ήμουν Γερνανία είχα γνωρίσει Έλληνα που δούλευε στη Mercedes, στο τμήμα που έφτιαχναν τις πόρτες. Τσακωνόντοντουσαν μου έλεγε με πόσες βίδες θα στηρίξουν ένα εξάρτημα. Και υπολόγιζαν την επιβάρυνση στο κόστος παραγωγής για κάθε παραπάνω βίδα. Και μιλάμε για Mercedes ε... Αυτό νομίζω τα λέει όλα...
Μηχανικός είμαι λογικό μου φαίνεται. Η Μερσεντές είναι τόσο μεγάλη εταιρεία με τόσες πολλές δεκαετίες εταιρική κουλτούρα που έχει αναλύσει χιλιάδες φορές τα κόστη της με άπειρους τρόπους.
Έχουν εκατοντάδες μηχανικούς που ασχολούνται μόνο και μόνο με το πώς να αναλύουν τα κόστη και να αυξάνουν έστω και κατά ελάχιστο την κερδοφορία τους χωρίς να ρίχνουν την ποιότητα. Είναι μια εργασία ωραία σε τεντωμένο σχοινί τι θα βάλεις τι θα βγάλεις ποιο το αποτέλεσμα.
Αλλά να δουλεύει απρόσκοπτα! Αν οι 4 βίδες Μ12 γίνουν Μ10 και μετά από έλεγχο και δοκιμές η πόρτα κλείνει χωρίς να πέφτει τότε ναι έχεις πετύχει! Αν η πόρτα μετά από Χ δοκιμές κρεμάσει σημαίνει ότι δεν μας παίρνει για τηνΜ10. Αυτοί εδώ δοκίμασαν τον επεξεργαστή και την μνήμη αρκετές ώρες σε όλες τις συνθήκες και είπαν εντάξει είναι επαρκεί; Όταν κολλαγε σε αυτούς τι έλεγαν εντάξει μωρέ καλά κλειστό μπες βγες και θα στρώσει;....
Και έχουν πάρει όλο τον κόσμο στο λαιμό τους!
Έβλεπα βίντεο από δοκιμή του formendor μετά από 6 μήνες και ο τύπος του άρεσαν τα πάντα κανένα παράπονο εκτός από τον χώρο αποσκευών που όμως δεν στον κρύβει κάνεις τον βλέπεις κατευθείαν και ή σου κάνει ή όχι και φυσικά γκρινιάζε έντονα για την οθόνη που παγώνει δεν μπορείς να αυξομειώσεις την θερμοκρασία με εκείνους τους χαζούς διακόπτες αφής που απλά δεν έκαναν τίποτα....δλδ χαλούσε όλη η ωραία εικόνα από το χάλια λογισμικό και την φτωχή απόκριση...ποια ανάρτηση ποιο τιμόνι ποια εμφάνιση ...να μπαίνεις το πρωί να θέλεις να ζεστάνεις το παγωμένο αμάξι και να ανταποκριθεί λίγο πριν φτάσεις στην δουλειά σου.... -
Πάντως γενικά στον όμιλο νομίζω το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στο Golf 8 καθώς το περιβάλλον του λογισμικού του είχε σαφώς τα πιο βαριά γραφικά ανάμεσα στα ξαδέρφια. Στα Leon Octavia είναι λίγο πιο ελαφριά τα γραφικά οπότε δεν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα.
Το Octavia με τους έξτρα φυσικούς διακόπτες/shortcuts είναι το πιο λειτουργικό. Για όλο τον όμιλο αυτό που δείχνει ότι δεν σέβονται τον πελάτη καθόλου είναι το γεγονός ότι τα sliders δεν φωτίζονται την νύχτα! Δηλαδή πραγματικά μαντεύεις στα τυφλά. Απαράδεκτο και πολύ επικίνδυνο πέρα από εργονομικό πρόβλημα.
Είμαι και εγώ ένας από αυτούς που θα κρίνουν σοβαρά τα προϊόντα του ομίλου και ως προς αυτό καθώς είναι το πιο μελανό σημείο μαζί με την εγγύηση.
Τέλος είναι απορίας άξιο που το info του A3 φαίνεται να λειτουργεί σωστά καθώς δεν βλέπω να προκύπτουν παράπονα. Ίσως να έχει δικό της λειτουργικό η Audi, ποιος ξέρει.
-
Αυτοί εδώ δοκίμασαν τον επεξεργαστή και την μνήμη αρκετές ώρες πιθανόν να τον δοκιμάσαν κάποια χρόνια πριν την αρχή της παραγωγής και ξέραν ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο ή κάτι μέσα στα όρια των χρημάτων, μέχρι να γίνει το πάγωμα του σχεδιασμού και να πάνε στις ετοιμασίες για την παραγωγή.
-
Φυσικά και υπήρχε. Λίγο να ξέρεις από soc και πλακέτες το γνωρίζεις. Ένα απλό κινητό έχει μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ. Απλά όπως λες το λογικότερο είναι το ανώτατο όριο στο budget.
-
Χρόνια αποκλείεται να το δοκιμαζαν καθώς οι επεξεργαστές αλλάζουν κάθε 6-8 μήνες, δεν έχει νόημα.
Το καλύτερο σε επίπεδο τιμής είναι σχετικό. Βάζεις τον καλύτερο επεξεργαστή και την περισσότερη μνήμη που σηκώνει το μπάτζετ που έχεις ορίσει που σηκώνει όμως τα γραφικά και τις λειτουργίες που απαιτεις να τρέξει το σύστημα. Αυτή είναι η δουλειά τους.
Αν ανεβάσεις τον πήχη στα γραφικά ή ζητάς παπάδες να κάνει έχοντας όμως καβούρια στην τσέπη είσαι σε λάθος δρόμο.
Εγώ θεωρώ ότι οι υπεύθυνοι προγραμματιστές κάνουν σωστά την δουλειά τους παρουσιάζουν τα καλύτερα γραφικά και τις περισσότερες λειτουργίες για το μπάτζετ που τους ορίζουν.
Μετά έρχονται αυτοί που αποφασίζουν και τους λένε καλή δουλειά αλλά δώστε μας μια εναλλακτική με -Χ ευρώ αυτοί δίνουν την εναλλακτική βάζοντας με τονισμένα γράμματα ότι φυσικά θα υπάρξουν θέματα απόδοσης ,οι μανατζαραιοι κρατάνε την φτηνή λύση και σβήνουν τις υποσημειώσεις του στυλ εντάξει άσε τους επιστήμονες να ζητάνε παπάδες και έτσι καταλήγουμε στις παγωμένες οθόνες.
Το τμήμα σχεδιασμού έχει χτυπήσει το καμπανάκι έχει καθαρή την θέση του και οι μανατζαραιοι έχουν εξοικονόμησει Χ πόσο άρα δικαιολογουν τον μισθό τους. Τώρα όταν αρχίζουν τα παραπονα μετά από μερικούς μήνες η εταιρεία ήδη μέτρα τα κέρδη της και ο μάνατζερ μπορεί ήδη να έχει αλλάξει εταιρεία.... -
Κάπως έτσι γίνεται.... Σωστός
-
Όταν σου λένε π.χ. ότι το development σε αυτά θα σταματήσει π.χ. το 2017 για να πάμε σε δοκιμές, για να πάμε στις συμφωνίες με τους προμηθευτές, για να πάμε στις ρυθμίσεις στο software, για να πάμε να δούμε πως θα το ταιριάξουμε στην παραγωγή κ.τ.λ. για να βγει στην αγορά το 2019, θα περιμένουν τι καλύτερο θα βγει στα μισά του 2018 για να τα ξαναρχίσουν όλα από την αρχή.
Έγινε.
btw, η αυτοκινητο/φορτηγο βιομηχανία στα ηλεκτρονικά δουλεύει με 1-2 nodes πιο παλια τεχνολογία κατασκευής.
__
Δεν λέω ότι δεν έγινε λόγω κόστους, λέω ότι δεν είναι μόνο το κόστος των εξαρτημάτων που καθορίζει κάποιες επιλογές
(όπου βέβαια αν το σκεφτείς και η δουλειά πάνω σε αυτό αν θέλαν να δώσουν κάτι καλύτερο, έχει κόστος σε άλλα πράματα εκτός από την αγορά του εξαρτήματος.) -
Και πάλι! Ένα soc του 2015 από ένα καλό κινητό με κόστος περί τα 500 ευρώ που περιελάμβανε και οθόνη και μπαταρία κτλ, έκανε παπάδες, σιγά τα γραφικά του infotainment. Τα κινητά έπαιζαν need for speed σε 1080p εκείνη την εποχή
-
Δείτε με ένα πλέον παμπάλαιο και παμφθηνο soc για τα δεδομένα των κινητών τι έπαιζες και σε τι ανάλυση. Ένα infotainment με όσα γραφικά και αν εχει θα έπαιζε στο ρελαντί του.
Καταλάβατε πόσο λίγο κοστίζουν και πόσο ακριβά πωλούνται ως έξτρα εξοπλισμός.
Και κάτι άλλο σχετικό
https://www.cardekho.com/india-car-news/hyundai-ropes-nvidia-for-its-nextgeneration-infotainment-units-26341.htm -
@lap said in VW Golf MK 8:
Δείτε με ένα πλέον παμπάλαιο και παμφθηνο soc για τα δεδομένα των κινητών τι έπαιζες και σε τι ανάλυση. Ένα infotainment με όσα γραφικά και αν εχει θα έπαιζε στο ρελαντί του.
Καταλάβατε πόσο λίγο κοστίζουν και πόσο ακριβά πωλούνται ως έξτρα εξοπλισμός.
Tα Soc των αυτοκινήτων είναι κατασκευασμένα να λειτουργούν από -50 στο Γιακουτσκ μέχρι +120 σε όχημα αφημένο με κλειστά τζαμια σε καύσωνα στη Σαχαρα. Όταν γυρίσεις το κλειδι σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο οπουδήποτε στον πλανήτη , ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργήσουν τα ηλεκτρονικά, αλλιως απέτυχε ως μηχάνημα.
Είναι ΤΕΛΕΙΩΣ άλλων προδιαγραφών από τα smartphones.
Ίσως να μην έχουν ούτε τη μισή επεξεργαστική ισχύ σε σχέση με ένα flagship της τελευταίας 5ετιας αλλά, είναι failsafe σε ακραίες συνθήκες .
Αυτές οι προδιαγραφές τα κάνουν ΠΟΛΥ πιο ακριβά σε σχέση με τα smartphones.
Επίσης τα αυτοκίνητα ΔΕΝ φορούν έναν μόνον κεντρικό μικροεπεξεργαστή στο infotainment, αλλά ΔΕΚΑΔΕΣ. Abs, ECU, ESP, και road assist αισθητήρες έχουν δικούς τους εξειδικευμένους επεξεργαστές επίσης πολύ υψηλών failsafe προδιαγραφών. Αν για κάποιον λόφο σταματήσει να λειτουργεί πχ το cruise control, δεν αχρηστεύονται όλα τα ηλεκτρονικά, το αυτοκίνητο έχει ανεξάρτητα υποσυστήματα και παραμένει διαχειρίσιμο και ασφαλές.
Όλα τα παραπάνω χρειαζονται διαρκές fine tuning και απίστευτο testing σε αντιξοες πολύμηνες ή πολύχρονες συνθήκες επειδή παίζονται ανθρώπινες ζωές στον δρόμο, δεν θα κολλήσει απλώς το need for speed ή θα λαγκαρει το insta story. -
Οκ αλλά εγώ μιλώ για το infotainment. Και επειδή έχω εμπειρία αρκετή σε αυτά σε διάφορα αυτοκίνητα στους 40+ κολλάνε για πλάκα και στους 5 βαθμούς κελσίου λαγκαρει η οθόνη. Δεν μιλώ καν για -5 ή -10.
Είναι της πλάκας τα soc τους και γενικότερα η υλοποίηση τους.
Δεν μιλώ για άλλους επεξεργαστές των συστημάτων του αυτοκίνητο.
Τις ίδιες προδιαγραφές έχουν και τα κινητά. Και παίζουν παιχνίδια στον ήλιο το καλοκαίρι με 50 βαθμούς κελσίου πάνω τους από τον ήλιο. Και όλα αυτα μια δεκαετία το ελάχιστον πιο πίσω!!!
Σιγά τις απαιτήσεις που έχει το σύστημα με το να αλλάζεις μενού και δύο τρία γραφικά κατά την αλλαγή!
Στις θερμοκρασίες που λες δεν θα εμένε πλαστικό για πλαστικό όρθιο. Θα επιμείνω στην άποψη μου.
VW Golf MK 8