-
@vene24 said in VW Golf MK 8:
Σκέφτομαι για αγορά του νέου golf αλλά δεν ξέρω ποια από τις δυο εκδόσεις να πάρω…γιατί έχουν αρκετή διαφορά τιμής.. τι έξτρα έχει 2η έκδοση από την απλή; Ρωτάω πιο πολύ για τα έξτρα που αξίζουν όχι για τις ζάντες για παράδειγμα που μπορώ και μόνος μου να τις αλλάξω κάπου…επίσης η πρώτη έκδοση έχει τα μέτρα όπως να σταματάει το αμάξι μόνο του αν δει κάποιο εμπόδιο ή να κρατάει αυτόματη αποσταση(κάπου το είδα αυτό δρν ξεβρ αν ισχύει) όλα αυτά ακόμα και να τα έχει τα έχει δοκιμάσει κάποιος;
Οι ζάντες και μόνο είναι μεγάλη διαφορά καθώς η έκδοση life έχει 16αρες και η style 17αρες οπότε ακομα και στην περίπτωση που θα ήθελε μετά να τις αλλάξεις , θα πρέπει να αλλάξεις και ελαστικά οπότε είναι μεγάλο το κόστος. Και βέβαια υπάρχουν και άλλες διαφορές όπως η μεγαλύτερη οθόνη και όχι μόνο. Αν μπορείς να φθασεις οικονομικά την style έκδοση αγόρασε τη. Αλλιώς, και η Life έχει αρκετά πράγματα, περισσότερα από κάθε άλλη φορά όσον αφορά το Golf και τις πρώτες εκδόσεις του όλα αυτά τα χρόνια.
Εγώ εδώ το TDI life έκδοση αλλά με τις 17αρες ζάντες της style έκδοσης και είμαι πολύ ευχαριστημένος που έβαλα αυτές και δεν άφησα επάνω τις μαμά ζάντες της life έκδοσης. Αλλά αν με ρωτάς, θα ήθελα την δεκάρα οθόνη επάνω αντί της 8αρας που έχει μαμά ή οποία όμως είναι παραπάνω από τίμια. Τα συστήματα ασφαλείας που έχει μπορείς να τα δεις στο επίσημο site της VW, τα περισσότερα τα έχει από τη life έκδοση και λειτουργουν καλά. Μιλάω καθαρά από τη δική μου εμπειρία με το αυτοκίνητο. -
@dimitrisdsg7 said in VW Golf MK 8:
Σκέφτομαι για αγορά του νέου golf αλλά δεν ξέρω ποια από τις δυο εκδόσεις να πάρω…γιατί έχουν αρκετή διαφορά τιμής.. τι έξτρα έχει 2η έκδοση από την απλή; Ρωτάω πιο πολύ για τα έξτρα που αξίζουν όχι για τις ζάντες για παράδειγμα που μπορώ και μόνος μου να τις αλλάξω κάπου…επίσης η πρώτη έκδοση έχει τα μέτρα όπως να σταματάει το αμάξι μόνο του αν δει κάποιο εμπόδιο ή να κρατάει αυτόματη αποσταση(κάπου το είδα αυτό δρν ξεβρ αν ισχύει) όλα αυτά ακόμα και να τα έχει τα έχει δοκιμάσει κάποιος;
Οι ζάντες και μόνο είναι μεγάλη διαφορά καθώς η έκδοση life έχει 16αρες και η style 17αρες οπότε ακομα και στην περίπτωση που θα ήθελε μετά να τις αλλάξεις , θα πρέπει να αλλάξεις και ελαστικά οπότε είναι μεγάλο το κόστος. Και βέβαια υπάρχουν και άλλες διαφορές όπως η μεγαλύτερη οθόνη και όχι μόνο. Αν μπορείς να φθασεις οικονομικά την style έκδοση αγόρασε τη. Αλλιώς, και η Life έχει αρκετά πράγματα, περισσότερα από κάθε άλλη φορά όσον αφορά το Golf και τις πρώτες εκδόσεις του όλα αυτά τα χρόνια.
Εγώ εδώ το TDI life έκδοση αλλά με τις 17αρες ζάντες της style έκδοσης και είμαι πολύ ευχαριστημένος που έβαλα αυτές και δεν άφησα επάνω τις μαμά ζάντες της life έκδοσης. Αλλά αν με ρωτάς, θα ήθελα την δεκάρα οθόνη επάνω αντί της 8αρας που έχει μαμά ή οποία όμως είναι παραπάνω από τίμια. Τα συστήματα ασφαλείας που έχει μπορείς να τα δεις στο επίσημο site της VW, τα περισσότερα τα έχει από τη life έκδοση και λειτουργουν καλά. Μιλάω καθαρά από τη δική μου εμπειρία με το αυτοκίνητο.Ωραία…αυτά που ρωτάω αν σταματάει μόνο του και γενικά αν σε βοηθάει το αμάξι στην οδήγηση ισχύουν;
-
Η διαφορά τιμής μεταξύ των εκδόσεων 1.0 eTSI life και 1,5 eTSI style πρέπει να είναι περίπου 4000€ Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις!
Έχω της εντύπωση ότι η style δεν είναι διαθέσιμη με τον κινητήρα 1,0 eTSI -
Πολύ απλά, μπαίνεις στο site της VW διαλέγεις την έκδοση που θες και πατάς στο κουμπί βασικός εξοπλισμός να δεις τι έχει μέσα.
-
@diriras said in VW Golf MK 8:
@andya3 said in VW Golf MK 8:
Αυτή η γενιά TSI είναι απλά απίστευτη σε κατανάλωση. Έχει φτάσει ο τετρακύλινδρος 1.5 με dsg με 150 άλογα να έχει μέση κατανάλωση 6lt/100 km. Ίδια με το πετρέλαιο τον 1.6 TDI που έχει 116 ίππους. Καίνε την ίδια ποσότητα καυσίμου, αν είχαν ίδιες τιμές πετρέλαιο-βενζίνη θα είχαν και το ίδιο κόστος μετακίνησης.
Προσπαθεί φαίνεται το vag λίγα χρόνια πριν καταργηθούν από τους ηλεκτροκινητήρες να εξασφαλίσει την υστεροφημία του!καλημερα φιλε , που το στηριζεις αυτο το 6l/100 km για τους 1.5 etsi εισαι κατοχος? Στο γραφω γιατι ενδιαφερομαι για αγορα etsi 1.0 η etsi 1.5 (μαλλον λογω οικονομικων το 1.0) και εχω ακουσει/δει καλες καταναλωσεις στο youtube!
Και απαντάω λοιπόν μόνος μου μιας και τεστάρα το audi a3 1500 mhev stronic.
Για όσους ενδιαφέρονται για το golf λοιπόν σε αυτόματο dsg το κιβώτιο δεν είναι τόσο καλό οσο διαφημίζεται ειδικά για την Αθήνα που εγώ το οδήγησα, αργεί να αρπάξει σε πορεία αν πατήσεις ειδικά τέρμα το γκάζι και πολλές φορές στο φανάρι δεν σβήνει!
Επίσης οι καταναλώσεις που βλέπετε στο ίντερνετ μέσα στην πόλη πχ είδα ένα golf 5.5/l, τουλάχιστον ο 1.500 κινητήρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φτάσει αυτά τα νούμερα!
Στην Κηφισίας και στα γύρω στενά με πολύ συνετή οδήγηση και στο Εco δεν έπεσα ποτέ κάτω από τα 8.5 ! Και εγώ έφαγα το παραμυθάκι μιας και ενδιαφερόμουν για το golf σε αυτόματο πάντα άλλα μέσα στην Αθήνα ο κινητήρας βενζίνης καίει τον άμπακο όχι όπως παλιά βέβαια που η 147 μου έχει μέσο όρο 10.5 αλλά εξακολουθεί και καίει! -
Θα επιβεβαιώσω τα παραπάνω σύντομα (έχω test-drive με leon και golf με ίδιο μοτέρ/κιβώτιο).
Δεν περιμένει κανείς σε συνθήκες κίνησης με συνεχή σταμάτα ξεκίνα οικονομία από μικρά υπετροφοδοτούμενα μοτέρ (έχω πετύχει πάνω από 10lt μέση σε πόλη με Polo 1.0 95). -
Στην Κηφισίας και στα γύρω στενά με πολύ συνετή οδήγηση και στο Εco δεν έπεσα ποτέ κάτω από τα 8.5 !
Προφανώς...δεν γινεται μέσα στο μποτιλιάρισμα της Αθήνας να έχουμε χαμηλή κατανάλωση σε μη υβριδικό αυτοκίνητο, απλή φυσική είναι! Όλα τα άλλα είναι παραμύθια των κατασκευαστών και των εμπόρων.
-
Πολλοί λένε πως το 1.0 etsi λόγω του ότι είναι 1000αρι δεν θα πηγαίνει βήμα(χωρίς να το έχουν βέβαια) όσοι το έχουν ή το έχουν κάνει test drive διαπιστώσατε κάτι τετοιο;
-
@fanis75 said in VW Golf MK 8:
Στην Κηφισίας και στα γύρω στενά με πολύ συνετή οδήγηση και στο Εco δεν έπεσα ποτέ κάτω από τα 8.5 !
Προφανώς...δεν γινεται μέσα στο μποτιλιάρισμα της Αθήνας να έχουμε χαμηλή κατανάλωση σε μη υβριδικό αυτοκίνητο, απλή φυσική είναι! Όλα τα άλλα είναι παραμύθια των κατασκευαστών και των εμπόρων.
Βεβαια εδω να πω οτι το Ford Puma που ειχα οδηγησει πριν 1 μηνα μου εβγαλε μεση 7.3l/100. Ηταν η εκδοση St-line X με 155 αλογα και τις 18αρες ζαντες. Και το πηγαινα πιο γρηγορα απο το Audi. Πιστευω οι μικροι χιλιαρηδες , αν το θες για καθημερινο αμαξι και δεν κανεις πολλα ταξιδια καθε ΣΚ, ταιριαζουν καλυτερα σε εμας σε Αθηνα, Θεσσαλονικη
-
Για το κιβώτιο παιδιά εγώ θα διαφωνήσω. 10 χρόνια είχα το Polo GTI και τώρα έχω το Golf σε πετρέλαιο και παλι με dsg.
Θεωρώ ότι πέραν της ευκολίας του στην οδήγηση (και κυρίως μέσα στην πόλη με τα σταματα-ξεκινα), είναι και πιο οικονομικό από ένα μηχανικό κιβώτιο. Αυτό τουλάχιστον λέει η δική μου πολύχρονη εμπειρία. Φυσικά και τα επίσημα νούμερα των καταναλώσεων δεν επιτυγχάνονται, όχι μόνο εδώ αλλά σε καμία σχεδόν περίπτωση.
Οδηγώντας όμως το GTI τόσα χρόνια μπορώ να πω ότι πετύχαινα αρκετές φορές καταναλώσεις καλύτερες έως πολύ καλύτερες από άλλα ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητα (Corsa OPC, Fiesta ST) που οδηγούσαν φίλοι μου και πηγαίναμε βόλτα μαζί στις ίδιες διαδρομές ( ωραία χρόνια κι αυτά της ελευθερίας χωρίς υποχρεώσεις...)
Μέσα στην πόλη (Ιωάννινα) έβλεπα κυρίως 7 με 8 που και πάλι για αυτοκινητο της κατηγορίας του τα θεωρώ μια χαρά. Σίγουρα όμως δεν είναι αυτό που έδινε επισημα η VW ( όπως δεν είναι σχεδόν ποτέ για κανένα αυτοκίνητο ανεξαρτήτως μάρκας).
Τολμώ να πω ότι μόνο τώρα με το TDI βλέπω καταναλώσεις πολύ πολυ κοντά στις εργοστασιακές είτε μέσα στην πόλη είτε έξω σε αυτοκινητόδρομο. Ψέματα. Ίσως έξω σε αυτοκινητόδρομο μπορώ να πω ότι είναι ακόμα πιο οικονομικό από όσο δίνει η VW.
Δεν ξέρω αν έχει κάποιος άλλος φίλος το TDI για να με επιβεβαιώσει, έχω καταλάβει ότι είμαι από τους λιγοστούς που έχουν διαλέξει τον συγκεκριμένο κινητήρα. -
Πολλοί λένε πως το 1.0 etsi λόγω του ότι είναι 1000αρι δεν θα πηγαίνει βήμα(χωρίς να το έχουν βέβαια) όσοι το έχουν ή το έχουν κάνει test drive διαπιστώσατε κάτι τετοιο;
Και εγώ αυτό φοβόμουν αλλα αποδείχτηκε καλύτερο από ότι περίμενα. 110 άλογα έχει όμως, μη περιμένει κανεις να βάζει φωτιά στην άσφαλτο! Κινείτε αξιοπρεπέστατα όμως!
-
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Και εγώ αυτό φοβόμουν αλλα αποδείχτηκε καλύτερο από ότι περίμενα. 110 άλογα έχει όμως, μη περιμένει κανεις να βάζει φωτιά στην άσφαλτο! Κινείτε αξιοπρεπέστατα όμως!
Έχω οδηγήσει το χιλιαρι για κάνα μήνα, συμφωνώ απόλυτα, το αυτοκίνητο πάει μια χαρά και κινείται αξιοπρεπώς για να μην πω πιο πολυ από αξιοπρεπώς.
-
Τελικά το Start and Stop όντως είναι έξυπνο, στα φανάρια αν υπάρχει αυτοκίνητο μπροστά και φύγει, το Golf παίρνει μπροστά και είναι έτοιμο να φύγει!
-
Τελικά το Start and Stop όντως είναι έξυπνο, στα φανάρια αν υπάρχει αυτοκίνητο μπροστά και φύγει, το Golf παίρνει μπροστά και είναι έτοιμο να φύγει!
Με τον ίδιο τρόπο δουλεύει και στο polo, αν μάλιστα το προπορευόμενο αυτοκίνητο είναι μικρών διαστάσεων ή έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος, τότε οι αισθητήρες πιάνουν και το αμέσως μετά μπροστινό όχημα και παίρνει μπρός όταν κινηθεί εκείνο. Κάτι ακόμα χρήσιμο είναι ότι αν ο μπροστινός τσουλήσει λίγο μπροστά, με πολύ μικρή ταχύτητα όμως, τότε δεν ξεκινάει ο κινητήρας.
-
@que2 said in VW Golf MK 8:
Με τον ίδιο τρόπο δουλεύει και στο polo, αν μάλιστα το προπορευόμενο αυτοκίνητο είναι μικρών διαστάσεων ή έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος, τότε οι αισθητήρες πιάνουν και το αμέσως μετά μπροστινό όχημα και παίρνει μπρός όταν κινηθεί εκείνο. Κάτι ακόμα χρήσιμο είναι ότι αν ο μπροστινός τσουλήσει λίγο μπροστά, με πολύ μικρή ταχύτητα όμως, τότε δεν ξεκινάει ο κινητήρας.
Δεν το έχω προσέξει αυτό. Πάντως επειδή είπες ότι πιάνει και χαμηλά, προχθές είδα ότι οι μπροστινοί αισθητήρες πιανουν και τα κράσπεδα στο πεζοδρόμιο.
-
Στο δικό μου συνήθως δεν τα πιάνει, εκτός κι αν είναι αρκετά ψηλά. Πάντως το ξεκίνημα μόλις πάρει μπροστά ο κινητήρας, αν δεν το αφήσεις κανένα δευτερόλεπτο πριν πατήσεις το γκάζι είναι απότομο. Ελπίζω στο golf να είναι ομαλότερη η λειτουργία του s/s, για μένα είναι αυτό που με ενοχλεί περισσότερο στο polo συν τη «χαζή» έλλειψη χειρολαβών. Η λειτουργία του infotainment πως σου φαίνεται, σε έχει βολέψει μετά από λίγο καιρό που έχεις το golf;
-
@que2 said in VW Golf MK 8:
Στο δικό μου συνήθως δεν τα πιάνει, εκτός κι αν είναι αρκετά ψηλά. Πάντως το ξεκίνημα μόλις πάρει μπροστά ο κινητήρας, αν δεν το αφήσεις κανένα δευτερόλεπτο πριν πατήσεις το γκάζι είναι απότομο. Ελπίζω στο golf να είναι ομαλότερη η λειτουργία του s/s, για μένα είναι αυτό που με ενοχλεί περισσότερο στο polo συν τη «χαζή» έλλειψη χειρολαβών. Η λειτουργία του infotainment πως σου φαίνεται, σε έχει βολέψει μετά από λίγο καιρό που έχεις το golf;
Το infotainment εντάξει είναι, εγώ θα ήθελα στην οθόνη του ραδιοφώνου να υπήρχε επιλογή να δείχνει συνεχώς το κλασικό ράδιο με τις συχνότητες ή να μπορείς να συνδυάσει το ράδιο με κάποιες άλλες πληροφορίες.
Ενδεχομένως με ενοχλεί το στήσιμο του ραδιοφώνου γιατί οι σταθμοί δεν στέλνουν τις πληροφορίες τις οποίες μπορεί να δεχτεί το infotainment.
Όσον αφορά το s/s εμένα είναι αυτόματο όποτε ξεκινάει μόνο με γκάζι η με το τιμόνι, αλλα όσες φορές ξεκίνησε επειδή έφυγε το εμπρός αυτοκίνητο ήταν ομαλότερη η εκκίνηση. Θα το τσεκάρω και θα επανέλθω για αυτό. -
Και το δικό μου με dsg είναι, αλλά η εκκίνηση με σβηστό κινητήρα είναι απότομη, αν δε μεσολαβήσει περίπου ένα sec χωρίς να πατήσω το γκάζι. Αντίθετα αν ο κινητήρας λειτουργεί ξεκινάει ομαλά.
-
-
Ανάκληση για αναβάθμιση λογισμικού. Εντάξει, κάθε αλλαγή προς το καλύτερο είναι πάντα δεκτή. Ωραία θα ήταν πάντως να έβαζαν και στα υπάρχοντα Golf την καινουρια κάρτα γραφικών και τον επεξεργαστή και όχι να τα βάζουν στα μοντέλα που θα πωλούνται από δω και έπειτα.
VW Golf MK 8