-
...The clutch opens and the engine no longer brakes the vehicle, ...
Το οποίο είναι ίδιο με το να βάζεις νεκρά σε κατηφόρα κ.τ.λ. ...
-
Δεν είναι ίδιο με το να βάζεις νεκρά σε κατηφόρα. Με νεκρά έχεις μια μικρή κατανάλωση, σα να δουλεύει το αυτοκίνητο στο ρελαντί.
Αυτό που περιγράφω και ονόμασα αυθαίρετα sailing, εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρχει κατηφορική κλίση.
Αφηνεις το γκάζι με ταχύτητα στο κιβώτιο και το αυτοκίνητο ρολάρει με μηδενική κατανάλωση χωρίς να επιβραδύνει.
Με μικρή κλίση του δρόμου το αυτοκίνητο διατηρεί την ταχύτητά του. Όσο μεγαλώνει η κλίση, επιταχύνει κιόλας.
Το αυτοκίνητο πρέπει να έχει στο κιβώτιο την κατάλληλη σχέση για την ταχύτητα που κινείσαι. Αν πχ είσαι στα 30-40 km πρέπει να έχεις 3η ή 4η, αν βάλεις 6η θα κρεμάσει το μοτέρ.
-
Αυτό που περιγράφεις πρέπει να το υποστηρίξεις, στο dsg βάζει νεκρά, στο mhev πιθανώς σπρώχνει, στο κλασσικό manual κιβώτιο όταν έχεις σχέση τι κάνει;
Εγώ νομίζω ότι απλά έχει ελάχιστες τριβές, δεν υπάρχει δηλαδή κάποια ειδική τεχνολογία απομόνωσης του κινητήρα ή της λειτουργίας του. -
Αγαπητέ μου διάβασα μια οδηγία της vw που λέει γενικά και αόριστα "Όταν είστε σε κατηφόρα, τραβήξτε το πόδι από το γκάζι και αφήστε το αυτοκίνητο να ρολάρει με μηδενική κατανάλωση, χωρίς να βάλετε νεκρά".
Το δοκίμασα στην πράξη και περιγράφω πως συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο. Δεν το έφτιαξα εγώ το αυτοκίνητο για να μου ζητάς εξηγήσεις.
Για όποιον θέλει περισσότερες τεχνικές επεξηγήσεις https://www.volkswagen.gr/el/contact.html
και άμα μάθει κάτι παραπάνω να μου πει και μένα. -
@argyn said in VW Golf MK 8:
Αντίθετα αυτό που περιγράφω για το eTSI είναι ότι μου δίνεται η αίσθηση ότι κατά την φάση της υποτιθέμενης αδρανειακής κίνησης του αμαξιού σε μια πχ ελάχιστη κατηφόρα ή σε δρόμο χωρίς υψομετρικές διαφορές, ΧΩΡΙΣ να πατάω το ΓΚΑΖΙ και με μηδενική κατανάλωση στο καντράν, το αυτοκίνητο ΔΕΝ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ με τον αναμενόμενο ρυθμό αλλά φαίνεται να βοηθιέται από τον υβριδικό σύστημα. Κάτι που δεν έχω δει να περιγράφεται ρητά κάπου από την VW.
Ο ηλεκτροκινητήρας δεν νομίζω πως βοηθά στο coasting διότι είναι τοποθετημένος στον στρόφαλο και όχι στο σύστημα μετάδοσης. Αν ήταν τοποθετημένος στο σύστημα μετάδοσης θα μπορούσε κάλλιστα να κινήσει το αυτοκίνητο και αμιγώς ηλεκτρικά με μια μεγαλύτερη μπαταρία.
-
ΧΩΡΙΣ να πατάω το ΓΚΑΖΙ και με μηδενική κατανάλωση στο καντράν, το αυτοκίνητο ΔΕΝ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ με τον αναμενόμενο ρυθμό αλλά φαίνεται να βοηθιέται από τον υβριδικό σύστημα. Κάτι που δεν έχω δει να περιγράφεται ρητά κάπου από την VW.
Σε εμένα νιώθεις σαν να σφίγγει το όχημα καθώς μπαίνει σε λειτουργία ο ηλεκτρικός κινητηρας για να φορτίσει τη μπαταρία και καθώς αυτό συμβαινει μέσω του ιμάντα προσφέρει έξτρα τριβή που την νιώθεις στην κίνηση κατά την αδράνεια
Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, είναι όπως ακριβώς τα πρώτα υβριδικά, το πρώτο Prius του 1997
-
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Αντίθετα αυτό που περιγράφω για το eTSI είναι ότι μου δίνεται η αίσθηση ότι κατά την φάση της υποτιθέμενης αδρανειακής κίνησης του αμαξιού σε μια πχ ελάχιστη κατηφόρα ή σε δρόμο χωρίς υψομετρικές διαφορές, ΧΩΡΙΣ να πατάω το ΓΚΑΖΙ και με μηδενική κατανάλωση στο καντράν, το αυτοκίνητο ΔΕΝ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ με τον αναμενόμενο ρυθμό αλλά φαίνεται να βοηθιέται από τον υβριδικό σύστημα. Κάτι που δεν έχω δει να περιγράφεται ρητά κάπου από την VW.
Ο ηλεκτροκινητήρας δεν νομίζω πως βοηθά στο coasting διότι είναι τοποθετημένος στον στρόφαλο και όχι στο σύστημα μετάδοσης. Αν ήταν τοποθετημένος στο σύστημα μετάδοσης θα μπορούσε κάλλιστα να κινήσει το αυτοκίνητο και αμιγώς ηλεκτρικά με μια μεγαλύτερη μπαταρία.
Σωστό, αλλά ακόμα και εκεί που είναι μπορεί να περιστρέψει τον στρόφαλο ο οποίος σε διαφορετική περίπτωση θα τραβούσε κινητική ενέργεια από το όχημα. Ο μόνος τροπος να διαπιστωθεί αντικειμενικά είναι μέσω obd.
-
@ataim said in VW Golf MK 8:
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Σωστό, αλλά ακόμα και εκεί που είναι μπορεί να περιστρέψει τον στρόφαλο ο οποίος σε διαφορετική περίπτωση θα τραβούσε κινητική ενέργεια από το όχημα. Ο μόνος τροπος να διαπιστωθεί αντικειμενικά είναι μέσω obd.
Θα ήθελα πολύ να μάθω αν οντως ο ηλεκτροκινητήρας κάνει υποβοήθηση στις χαμηλές στροφές. Δεν νομίζω όμως οτι μπορεί να το κάνει σε λειτουγία coasting.
-
Δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να κάνει κάτι τετοιο
-
Αυτό το σύστημα που έχει το mhev, σίγουρα εξαφανίζει το lag ενώ στο coasting σίγουρα γεμίζει η μπαταρία.
-
Oμοίως και εμείς με τα Toyota δεν καταλαβαίνουμε πως δουλεύει το e-cvt αλλα δεν προσπαθούμε κιόλας γιατί ξέρουμε πως δεν είναι αυτού του κόσμου
Καλή τύχη -
@monman2 said in VW Golf MK 8:
Oμοίως και εμείς με τα Toyota δεν καταλαβαίνουμε πως δουλεύει το e-cvt αλλα δεν προσπαθούμε κιόλας γιατί ξέρουμε πως δεν είναι αυτού του κόσμου
Καλή τύχηΔεν την ήξερα το καλοκαίρι τη λειτουργία του tsi, που ρολάρει στην κατηφόρα με μηδενικη κατανάλωση και ταχύτητα στο κιβώτιο.
Να έβγαζε καμιά κατανάλωση 2lt, με μέση ταχύτητα 40 km στο κατέβασμα από Παύλιανη.
Να το έβαζα φωτο να γκρεμιστεί το νήμα της Toyota -
Ποια λειτουργία του tsi ρε παιδιά. Τι γράφετε;
Βάλτε κάποιο βίντεο να δούμε και σε τι κατηφόρες το βλέπετε αυτό
-
Είμαι σε φάση πειραμάτων γύρε και επιφυλάσσομαι. Ως τώρα έχω κάνει δοκιμές διάρκειας λίγων δευτερολέπτων σε μικρές κατηφόρες μέσα στην πόλη.
Πρέπει να βρω μια μεγάλη κατηφορική διαδρομή, να κινηθεί για αρκετή ώρα το αυτοκίνητο. Τότε θα μιλήσω πιο σίγουρα.
-
Το να κινείται ένα όχημα σε κατηφορική διαδρομή, με ταχύτητα στο κιβώτιο και μηδενική κατανάλωση, είναι φυσική λειτουργία κάθε αυτοκινήτου, εδώ και 10ετίες.
-
Ναι, το έχουμε πει αυτό.
Στην περίπτωση που συζητάμε το αυτοκίνητο ρολάρει. Η με άλλα λόγια δεν επιβραδύνει καθόλου, δε νιώθεις αντιστάσεις.
Δεν έχει την αίσθηση όπως όταν βάζεις νεκρά, δε λύνεται τελείως. Είναι ελεγχόμενη η κατάσταση, σ' αφήνει να κινηθείς με την ταχύτητα που έχεις ήδη ή επιταχύνει κατά περίπτωση, ανάλογα με την κλίση.
-
Το μέγεθος του φρενάρισματος με τον κινητήρα εξαρτάται: από το αν είναι βενζίνη ή diesel (μεγαλύτερο στα βενζινοκίνητα), από το μέγεθος του μοτέρ σε κυβικά, από την συμπίεση που έχει ο κινητήρας, από τον κύκλο λειτουργίας του (otto ή atkinson - miller)
Σε όλες τις περιπτώσεις η κατανάλωση είναι μηδενική, αλλά η επιβράδυνση διαφορετική.
-
Είναι πολύ γενικό και αόριστο αυτό που λες. Και δεν προσφέρει και κάτι χρήσιμο στην κουβέντα.
Χρήσιμο θα ήταν να βγει κάποιος με 3κύλινδρο άλλης εταιρείας. Και να πει αν και το δικό του συμπεριφέρεται έτσι.
Να δούμε αν έχουν κάνει κάτι οι Γερμανοί με τους tsi, ή γενικά τα 3κύλινδρα εμφανίζουν αυτή τη συμπεριφορά.
-
Ρολλαρει χωρίς να επιβραδύνει και σε ευθεία με ταχύτητα μέσα;
Διότι αυτό είχες πει.
-
Βρέθηκε το αεικίνητο;;;;;;;;;;;;;;;;;;
VW Das auto!!!!!!!!!!!!!
VW Golf MK 8