-
Επί τη ευκαιρία και όχι επί της ευκαιρίας
-
@georgemit said in VW Golf MK 8:
Antoniokon βγες μέσα από τον George!!!
Μου θύμισες την ατάκα στη θεϊκή σκηνή του Βέγγου με τις τούρτες που λέει … επι τη ονομαστική σας εορτή και του σκάει την τούρτα στα μούτρα! -
@sabas_thess said in VW Golf MK 8:
ΥΓ2: @realzeus εσύ φίλε έχεις ακριβά γούστα αχαχσαχα
Στο μυαλό μου μόνο αδερφέ μου... Χαχα!
-
@sabas_thess said in VW Golf MK 8:
@andya3 said in VW Golf MK 8:
Επί της ευκαιρίας @sabas_thess είδα από κοντά και το νέο Tiguan. Πολύ αλλαγμένο σε σχέση με το προηγούμενο, δεν είναι τόσο "στρογγυλό". Για τα δεδομένα της vw η αλλαγή είναι τεράστια.
Μου άρεσε πιο πολύ από κοντά, οι φωτογραφίες το αδικούν. Για το εσωτερικό δεν έχω λόγια να πω, επιπέδου audi!Εγώ ενώ αύριο ήταν να πάω για td/προσφορά στη VW ήταν εκτός ο πωλητής από τον οποίο οι πληροφορίες μου λένε ότι πρέπει να εξυπηρετηθώ. Έτσι είπα να κλείσω Cupra για Formentor να αφήσω τελευταίο, ως κερασάκι στη τούρτα από τα td, το Tig αλλά με δαιμόνισαν οι μλκς στην αντιπροσωπεία και έκλεισα td X-Trail εναλλακτικά. Το For μετά τα σημερινά το έκοψα οριστικά. Έπαθαν "Toyota" και αυτοί. Περισσότερες λεπτομέρειες όταν βρω χρόνο να γράφω στο νήμα του For, για να μην κανηβαλίζω το παρόν νήμα.
ΥΓ: Γιατί κόψανε το Golf variant; Φέρει το μεταξόνιο του Octavia θα το έψηνα....
ΥΓ2: @realzeus εσύ φίλε έχεις ακριβά γούστα αχαχσαχα
Στο γερμανικό διαμορφωτή της vw υπάρχει κανονικά το Golf Variant.
Μπες αν θες να το δεις. https://www.volkswagen.de/de/modelle.html/__app/der-neue-golf-variant-2025.app. Δεν ξέρω αν το φέρνουν στην Ελλάδα.Ωραίο αυτοκίνητο το Formentor. Αλλά στην ίδια κατηγορία με το T-Roc, δεν παίζει για εναλλακτική του Tig.
Επίσης στα Γερμανικά forum δεν γράφονται καλά λόγια για το Formentor. Ανταγωνιστής θα μου πεις για τους Γερμανούς κι ας ανήκει στο ίδιο group. Οκ, απλώς το αναφέρω.
-
@georgemit said in VW Golf MK 8:
Δίκιο έχεις.
*Μερικές φορές ακούμε φίλους και γνωστούς μας να λένε «επί τη ευκαιρία» και άλλοτε «επί της ευκαιρίας», αλλά εν τέλει ποιο είναι το σωστό;
Το σωστό είναι το «επί τη ευκαιρία», καθώς προέρχεται από την αρχαία δοτική πτώση.
Την έκφραση χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να πούμε ότι «καθώς οι περιστάσεις/συνθήκες μου το επιτρέπουν.*
-
Για τον 1.5 του γκρουπ γενικά και για αυτόν με τα 116 ειδικά, τι γνωρίζουμε;
Τον έχει κάποιος συμφορουμίτης; Είναι ΟΚ από αξιοπιστία, κατανάλωση κλπ; -
Ο 1.5 tsi κυκλοφορεί αρκετά χρόνια και είναι δοκιμασμένος για την αξιοπιστία του και τη μακροζωία του.
Η έκδοση με τα 116 άλογα είναι φαινομενικά νέα, αλλά μάλλον είναι η παλιότερη με τα 130 άλογα με αλλαγμένες ρυθμίσεις για τους ρύπους.
Η κατανάλωση γενικά κυμαίνεται από 6-7 σε νόμιμες ταχύτητες στην Εθνική. Και από 8-10 στην πόλη. Με έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση φτάνει και 11-12.
-
Ευχαριστώ για την απάντηση. Γνωρίζεις μήπως αν τα Golf, A3 στις εκδόσεις με τον συγκεκριμένο κινητήρα έχουν ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση; Γενικά δεν βρίσκω πολλές πληροφορίες για τα συγκεκριμένα μοντέλα.
-
@mphysiker said in VW Golf MK 8:
Ευχαριστώ για την απάντηση. Γνωρίζεις μήπως αν τα Golf, A3 στις εκδόσεις με τον συγκεκριμένο κινητήρα έχουν ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση; Γενικά δεν βρίσκω πολλές πληροφορίες για τα συγκεκριμένα μοντέλα.
Ανεξάρτητη ανάρτηση έχουν όσα έχουν από 150hp και πάνω.
-
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Δλδ τα 1.5 dsd 150hp έχουν;
-
@a-d-p said in VW Golf MK 8:
Πριν το face lift ναι. Δεν γνωρίζω αν άλλαξε κάτι με την έλευση του fl.
-
https://www.automoli.com/el/vehicles/volkswagen/golf/golf-viii-7367/
Βρήκα αυτό, αλλά δεν έχει στοιχεία για το fl.
Λογικά συνεχίζει έτσι.
Εξηγεί και την μεγάλη διαφορά τιμής από τα 116 στα 150, dsg αμφότερα.
More 116 dsg 28450
More 150 dsg 33850 -
Το golf και το α3 με τα 150 άλογα έχουν ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση. Το δικό σου το T-Roc όχι. Πουλάνε μόνα τους τα T-Roc δεν χρειάζονται βοήθεια σαν τ' άλλα.
-
Ο 1.5 tsi κυκλοφορεί αρκετά χρόνια και είναι δοκιμασμένος για την αξιοπιστία του και τη μακροζωία του.
Η έκδοση με τα 116 άλογα είναι φαινομενικά νέα, αλλά μάλλον είναι η παλιότερη με τα 130 άλογα με αλλαγμένες ρυθμίσεις για τους ρύπους.
Η κατανάλωση γενικά κυμαίνεται από 6-7 σε νόμιμες ταχύτητες στην Εθνική. Και από 8-10 στην πόλη. Με έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση φτάνει και 11-12.
Τα 8-10 στην πόλη (11-12 σε συμφόρηση) αφορούν λογικά στον 1.5 ΤSI και ελπίζω όχι τον etsi με τα 115 άλογα, μου φαίνονται πολλά για τον τελευταίο.
-
@jamesd said in VW Golf MK 8:
Τα 8-10 στην πόλη (11-12 σε συμφόρηση) αφορούν λογικά στον 1.5 ΤSI και ελπίζω όχι τον etsi με τα 115 άλογα, μου φαίνονται πολλά για τον τελευταίο.
Πιθανότατα ο e-tsi στην πόλη καίει λιγότερο. Πόσο λιγότερο μόνο κάποιος κάτοχος μπορεί να μας πει.
Οι μετρήσεις WLTP της vw, από τη δική μου εμπειρία, είναι σχετικά αξιόπιστες για κίνηση στην Εθνική. Και στην πόλη τις προσεγγίζω με μέσες ταχύτητες πάνω από 20km/h, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πετύχεις με συνήθη κίνηση.
-
Κοιτώντας τα wltp χαμηλής ταχύτητας, είναι 6.9λ/100km για τον etsi 115hp, έναντι 7,3 του 1.5 TSI 116 άλογα, με τον etsi στα 150 άλογα να είναι στα 7-7,1. Άρα η εξοικονομηση από το etsi και τους λιγότερους ίππους, σε χαμηλή ταχυτητα μάλλον δεν υπερβαίνει το μισό λίτρο ανά 100km σε σχέση π.χ. με τον γνωστό 1.5 TSI 150hp που στην κίνηση το έχει το 10-11, άρα καλά το λες, νόμιζα ότι οι etsi ήταν πιο αποδοτικοί στην εξοικονομηση καυσίμου.
-
Το golf και το α3 με τα 150 άλογα έχουν ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση. Το δικό σου το T-Roc όχι. Πουλάνε μόνα τους τα T-Roc δεν χρειάζονται βοήθεια σαν τ' άλλα.
Τα T-ROC έχουν ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω από τα 190 άλογα και πάνω
-
@jamesd said in VW Golf MK 8:
Κοιτώντας τα wltp χαμηλής ταχύτητας, είναι 6.9λ/100km για τον etsi 115hp, έναντι 7,3 του 1.5 TSI 116 άλογα, με τον etsi στα 150 άλογα να είναι στα 7-7,1. Άρα η εξοικονομηση από το etsi και τους λιγότερους ίππους, σε χαμηλή ταχυτητα μάλλον δεν υπερβαίνει το μισό λίτρο ανά 100km σε σχέση π.χ. με τον γνωστό 1.5 TSI 150hp που στην κίνηση το έχει το 10-11, άρα καλά το λες, νόμιζα ότι οι etsi ήταν πιο αποδοτικοί στην εξοικονομηση καυσίμου.
Έχω μια κρυφή ελπίδα ότι ο e-tsi θα βοηθάει παραπάνω στη μείωση κατανάλωσης στην πόλη. Γιατί στο συνεχές σταμάτα-ξεκίνα στα φανάρια και στην κίνηση (που καίει πολύ ο tsi) συμβάλει διαρκώς ο ηλεκτρο-κινητήρας του υβριδικού συστήματος. Αυτό δεν απεικονίζεται στις δοκιμές wltp.
Αργά ή γρήγορα κάποιος κάτοχος θα βρεθεί να μας πει και θα μάθουμε. -
Διάβασα σήμερα στο περιοδικό Car τη δοκιμή του νέου GTI και μπήκα στο διαμορφωτή να δω τιμές.
Λοιπόν , ξεκινάει από 50000€ με 17αρες ζάντες.
Εν τω μεταξύ το Tiguan R-line με τον ίδιο κινητήρα και τετρακίνηση 4motion ξεκινάει από 56000€ και έχει στάνταρ επιπλέον της τετρακίνησης, DCC pro, 20αρες ζάντες, πλευρικούς πίσω αερόσακους, keyless, συναγερμό κ.α. ίσως. Και είναι κ 4,5 μέτρα SUV.. Αν βάλεις τον ανάλογο εξοπλισμό στο golf πλησιάζει τα 55000 και πάλι θα του λείπει η τετρακίνηση. Έχει όμως matrix, ενώ το Tiguan led plus.
Τι παίζει με την τιμολόγηση του; -
Διάβασα σήμερα στο περιοδικό Car τη δοκιμή του νέου GTI και μπήκα στο διαμορφωτή να δω τιμές.
Λοιπόν , ξεκινάει από 50000€ με 17αρες ζάντες.
Εν τω μεταξύ το Tiguan R-line με τον ίδιο κινητήρα και τετρακίνηση 4motion ξεκινάει από 56000€ και έχει στάνταρ επιπλέον της τετρακίνησης, DCC pro, 20αρες ζάντες, πλευρικούς πίσω αερόσακους, keyless, συναγερμό κ.α. ίσως. Και είναι κ 4,5 μέτρα SUV.. Αν βάλεις τον ανάλογο εξοπλισμό στο golf πλησιάζει τα 55000 και πάλι θα του λείπει η τετρακίνηση. Έχει όμως matrix, ενώ το Tiguan led plus.
Τι παίζει με την τιμολόγηση του;Προφανώς η Kosmocar έκανε καλύτερο deal για το Tiguan, γιατί πιστεύει ότι μπορεί να πουλήσει περισσότερο, ενώ το Golf GTI ποιος θα το πάρει στην εποχή των SUV.
Πάντως αν έχεις απορίες για αυτοκίνητα των 50 και 60k, βρες καλύτερα το forum της Porsche να τις γράφεις...
VW Golf MK 8