-
@vagkirk said in Renault Clio V:
@antonakis said in Renault Clio V:
@ad276 said in Renault Clio V:
Έχω σκίσει τροχό,γι αυτό με βλέπετε και φρικάρω όταν ένα αυτοκίνητο δεν έχει ρεζέρβα .
Έχω σκίσει 2 τροχούς σε αμάξι με ρεζέρβα. Αν είναι να σου κάτσει, θα σου κάτσει.
Χαχα και εγώ έχω πάθει ακριβώς το ίδιο!
Δεν είχα πάθει ποτέ άλλοτε λάστιχο και τη μια φορά που συνέβη ήταν και στα δύο δεξιά ελαστικα από δολοφονική λακούβα που καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, νιώθεις τυχερός αν δεν σπάσεις και ανάρτηση, ή έστω ζάντα.
-
Με το Captur έχω σε τρία χρόνια περίπου 10 μπαλώματα εκ των οποίων στα 6 βρήκα το πρωί το λάστιχο πίτα κάτω, ευλογία που δεν είχα ρεζέρβα αλλά τρόμπα!
Φουσκωσα το λάστιχο και καρφί στο βουλκανιζατερ, σε αντίθετη περίπτωση έπρεπε να κάτσω στις 6 το πρωί να αλλάζω λάστιχα.Σίγουρα για απομακρισμενες περιοχες η ρεζέρβα είναι αναγκαία αλλά στις πόλεις είναι περιττό βάρος.
-
@yem said in Renault Clio V:
Με το Captur έχω σε τρία χρόνια περίπου 10 μπαλώματα εκ των οποίων στα 6 βρήκα το πρωί το λάστιχο πίτα κάτω, ευλογία που δεν είχα ρεζέρβα αλλά τρόμπα!
Φουσκωσα το λάστιχο και καρφί στο βουλκανιζατερ, σε αντίθετη περίπτωση έπρεπε να κάτσω στις 6 το πρωί να αλλάζω λάστιχα.Σίγουρα για απομακρισμενες περιοχες η ρεζέρβα είναι αναγκαία αλλά στις πόλεις είναι περιττό βάρος.
Μου έσκασε λάστιχο στην BMW, σε πάρκινγκ ακριβού 5άστερου ξενοδοχείου, δίπλα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, 4 το ξημέρωμα (τότε το είδα, προφανώς είχε σκάσει νωρίτερα). Πιο κεντρικό σημείο θα ήταν μόνον στον Λευκό Πύργο μπροστά, ή Τσιμισκή με Αγγελάκη! Δεν είχα ρεζέρβα (μαλακισμένες επιλογές της BMW τότε), δεν έκανε δουλειά ούτε ο αφρός που είχα. Περίμενα μια ώρα για να με φορτώσει η οδική... Καλά πήγε κι αυτό, κι εγώ με κοστούμι και γραβάτα, ενώ την κοπέλα την έστειλα σπίτι με ταξί...
-
Τα σύγχρονα λάστιχα είναι πιο ανθεκτικά σε ανωμαλίες δρόμου.
Από εκεί και πέρα προφανώς παίζουν ρόλο και οι συνθήκες χρήσης του ελαστικού, όπως και η παρουσία καρφιών/βιδων στο οδόστρωμα όπου κινείσαι.Εγώ πχ δεν πήρα την έξτρα ρεζέρβα, γιατί τελευταία φορά που πήγα βουλκανιζατέρ ήταν για μακαρόνι πριν 7 χρόνια, από βίδα που βρήκα (άκουσα μάλλον πρώτα). Και δεν μπήκα καν στη διαδικασία να βάλω αέρα, γιατί το πρόλαβα νωρίς.
Ας μεταφερθούν στο νήμα ελαστικών, τσάμπα πληρώνουμε τους μοντ.
Τώρα έχω ένα Κιτ από αυτά τα φτιαχτό μόνος σου μακαρόνι και κάτι βίδες με ελαστικό σπείρωμα. Αν κάτσει καμία στραβή θα δοκιμάσω. Για σκισιμο οδική ή προσευχές.
-
Θα παραλάβω το Clio lpg σε λιγες μερες αλλα με αυτα που διαβαζω εχω αρχισει να απογοητευομαι για την επιλογη μου
-
@siswhs said in Renault Clio V:
Θα παραλάβω το Clio lpg σε λιγες μερες αλλα με αυτα που διαβαζω εχω αρχισει να απογοητευομαι για την επιλογη μου
Τι διαβάζεις δηλαδή;
-
Toν θόρυβο από την τουρμπίνα,τους τριγμούς από την οθονη και τα διαφορά θέματα με τα ηλεκτρονικα
-
Toν θόρυβο από την τουρμπίνα,τους τριγμούς από την οθονη και τα διαφορά θέματα με τα ηλεκτρονικα
Τι τριγμούς μπορεί να κάνει η οθόνη ;;
-
Δεν γνωρίζω τι τριγμούς μπορεί να κάνει η οθόνη αλλά έχει αναφερθει από κατόχους
-
Δεν γνωρίζω τι τριγμούς μπορεί να κάνει η οθόνη αλλά έχει αναφερθει από κατόχους
Τρία χρόνια κανένας τριγμος πουθενα,σε ένα απίθανο οδικό δίκτυο ενός νησιού.....
-
Και γώ 3 χρόνια το έχω με 80000χλμ,εταιρικό αλλά όντως έχει αρκετούς τριγμούς.Ξεκινάμε από την οθόνη,μεταξύ των σκιαστρων κοντα στο κουμπί sos και τώρα τελευταία κάπου πίσω μάλλον προς κολώνα μεριά.Έκδοση dynamic 1.0tce με cvt κιβώτιο.Επίσης κατα καιρούς κάνει κτι τρελά με την οθόνη αλλά φτιάχνει μόνο του.Πάντως γενik;a εξαιρετικό all around όχημα.
-
Κάτοχος 3 χρονια (έκδοση lpg) , 45.000 χλμ, εχω αναφέρει και παλαιότερα διαφορα σημεία. Τριξιματα στην οθόνη είχα από πολύ νωρίς (1500χλμ) το οποίο με μια επίσκεψη στην αντιπροσωπεία λύθηκε (έβαλαν ένα μονοτικο υλικό στο σημείο που κουμπώνει). Άλλα μικροτριξιματα έχω κυρίως από μικροπραγματα που βάζω στις πόρτες και βρίσκουν με το πλαστικό. τα παρατηρείς κυρίως γιατί δεν περνάει ήχος από τον κινητήρα να τα καλύψει. Είχα από την αρχή θέμα ότι έπεφτε η στάθμη των υγρών ψυγείου. Το είχα πάει στην αντιπροσωπεία μια φορά, και άλλες 2 φορές στα σέρβις δεν βρήκαν τίποτα. Τελικά στο 3ο ετήσιο σέρβις βρήκαν ότι έχει διαρροή, οπότε αφού ήταν και στην εγγύηση αλλαχθηκε όλο το κύκλωμα του ψυγείου.
Κάνω χρήση εντός πόλης αλλά και ταξίδια εθνική αρκετά συχνά, με έχει καλύψει πλήρως. Το μόνο που δε μ αρέσει είναι ότι είναι στενό πίσω, αλλά με την οικονομία που έχω κάνει σε κόστος καυσίμου, δεν το αλλάζω. Εάν υπήρχε έκδοση με lpg και αυτόματο κιβώτιο θα ήταν όνειρο (δε ξερω αν υπάρχει τεχνικός λόγος που δεν βγαίνει τέτοιος συνδυασμός).
Σε γενικές γραμμές δε μετανιώνω την αγορά, το συγκεκριμένο αμάξι χαίρεσαι να το οδηγάς. -
@meletis89 said in Renault Clio V:
Κάτοχος 3 χρονια (έκδοση lpg) , 45.000 χλμ, εχω αναφέρει και παλαιότερα διαφορα σημεία. Τριξιματα στην οθόνη είχα από πολύ νωρίς (1500χλμ) το οποίο με μια επίσκεψη στην αντιπροσωπεία λύθηκε (έβαλαν ένα μονοτικο υλικό στο σημείο που κουμπώνει). Άλλα μικροτριξιματα έχω κυρίως από μικροπραγματα που βάζω στις πόρτες και βρίσκουν με το πλαστικό. τα παρατηρείς κυρίως γιατί δεν περνάει ήχος από τον κινητήρα να τα καλύψει. Είχα από την αρχή θέμα ότι έπεφτε η στάθμη των υγρών ψυγείου. Το είχα πάει στην αντιπροσωπεία μια φορά, και άλλες 2 φορές στα σέρβις δεν βρήκαν τίποτα. Τελικά στο 3ο ετήσιο σέρβις βρήκαν ότι έχει διαρροή, οπότε αφού ήταν και στην εγγύηση αλλαχθηκε όλο το κύκλωμα του ψυγείου.
Κάνω χρήση εντός πόλης αλλά και ταξίδια εθνική αρκετά συχνά, με έχει καλύψει πλήρως. Το μόνο που δε μ αρέσει είναι ότι είναι στενό πίσω, αλλά με την οικονομία που έχω κάνει σε κόστος καυσίμου, δεν το αλλάζω. Εάν υπήρχε έκδοση με lpg και αυτόματο κιβώτιο θα ήταν όνειρο (δε ξερω αν υπάρχει τεχνικός λόγος που δεν βγαίνει τέτοιος συνδυασμός).
Σε γενικές γραμμές δε μετανιώνω την αγορά, το συγκεκριμένο αμάξι χαίρεσαι να το οδηγάς.Από ποιο σημείο σου έχανε για να τους κατατοπίσω όταν ξαναπάω γιατί μου λένε ότι είναι από το υγραέριο, βέβαια εμένα μόνο καλοκαίρι μου έχανε πολύ , χειμώνα τώρα δεν έχω παρατηρήσει να χάνει και εγώ το πήρα Οκτώβριο του '20 μόνο αυτό το θέμα είχα τα καλοκαίρια έπεφτε το αντιψυκτικό στο min, βέβαια εμένα είναι εκτός εγγύησης πλέον αφού πέρασαν τα τρία χρόνια αλλά 2 φορές που πήγα μου είπε ότι είναι από το υγραέριο
-
Όταν ανάψει το κόκκινο λαμπάκι του υγραερίου δείχνει αυτονομία 100χλμ αλλά μετά δείχνει παύλες και ανάβει η οθόνη για χαμηλή στάθμη LPG.Δεν θα έπρεπε να συνεχίζει να μετράει;
-
Καλημέρα παιδιά.
Νέος κάτοχος μεταχειρισμένου Clio LPG 2021, το έχω εδώ και λίγες μέρες και μου αρέσει πολύ!!
Ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει σε κάποιο βιβλίο του αυτοκινήτου, τα χαρακτηριστικά των αναλωσίμων που χρειάζεται για τα service του.
Δηλαδή τύπος λαδιού (διάβασα στο νήμα Castrol RN17 5W30), τύπος βαλβολίνης, τύπος αντιψυκτικού, μπουζί, χωρητικότητες.
Δεν τα βρήκα όλα αυτά στο βιβλίο που είχε το αμάξι και έχω συνηθίσει από παλιότερα αμάξια μου να αναφέρονται. -
Ξεκίνησαν τα ελέγξτε κλήση sos , το έβαλε στην αντιπροσωπεία πάνω στο διαγνωστικό και έβγαλε αλλάγη τηλεματικής και να μην γίνει αντικατάσταση μπαταρίας τηλεματικού
-
Καλημέρα ομάδα!
Έχω το Renault Clio 1.5 Diesel του 2020. Είμαια κάτοχος εδώ και 2 εβδομάδες και γενικά από το αυτοκίνητο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πολύ όμορφο εσωτερικό και κομψό εξωτερικά. Το μόνο που παρατήρησα από την στιγμή που το αγόρασα και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, , ο λεβιές ταχυτήτων χαλάρωσε και άρχισε να παίζει λίγο στην νεκρά καθώς και σε κάποιες ταχύτητες αλλάζοντας την αίσθηση που αλάζουν οι ταχύτητες. Θα το αναφέρω φυσικά στο σέρβις, αλλά είναι φυσιολογικό; Έχει συμβεί και σε κάποιον άλλο; -
Ποσά χιλιόμετρα έχει το αμάξι? Είναι γνήσια η πειραγμένα? Αλλά γενικά τα γαλλικά με τον επιλογέα ταχυτήτων έχουν μια χαλαρότητα.
-
@atari70 said in Renault Clio V:
Ποσά χιλιόμετρα έχει το αμάξι? Είναι γνήσια η πειραγμένα? Αλλά γενικά τα γαλλικά με τον επιλογέα ταχυτήτων έχουν μια χαλαρότητα.
Θυμάμαι κι εγώ ότι δεν είχαν ντίζες, αλλά ράβδους και σε κάθε πάτα/άσε το γκάζι έβλεπες το μοχλό να μετακινείται.
-
@atari70 said in Renault Clio V:
Έχει 59 χιλιάδες, τώρα για τον αν είναι πειραγμένα δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά, αλλά στην Renault που το πήγα για έλεγχο πριν το αγοράσω μου έιπαν ότι τα χιλιόμετρα δεν έιναι γυρισμένα, και ότι φαίνεται και από την καταστασή του ότι κάπου εκεί είναι τα χιλιόμετρα.
Σε εμένα δεν κουνιέται όταν πατάω απότομα γκάζι, απλά είναι σαν να έχει χαλαρώσει λίγο ο λεβιές και κάνει την αίσθηση του να βάζεις την ταχύτητα διαφορετική.
Renault Clio V