@mmks said in Renault Clio V:
Καλησπέρα, αναμένω την άφιξη της έκδοσης Clio Dynamic με διπλό καύσιμο βενζίνη/Lpg. Θα μπορούσε κάποιος κάτοχος που το έχει καιρό να μας πει καταναλώσεις με βενζίνη και lpg (στην πόλη και εκτός) και γενικότερα τις εντυπώσεις του; Θετικές και αρνητικές εννοείται. Ευχαριστώ
Έχω κλείσει 1+ χρόνο με Dynamic LPG, με 16.500 χλμ.
Με LPG η κατανάλωσή μου κυμαίνεται από 7,5-8,5 lt/100km. Εντός πόλης κάνω συνήθως μικρές διαδρομές, καθώς η δουλειά μου είναι στα 5 χλμ, με σταμάτα-ξεκίνα & ανηφόρες, κι εκεί συνήθως έχω 8lt/100km LPG. Με βενζίνη είναι πιο κάτω περίπου 1+ lt/100km. Γενικά από γέμισμα σε γέμισμα με LPG (32λτ δεξαμενή) βγάζω 400+ χλμ.
Στα θετικά έχει τρομερή άνεση σε φάση χαίρεσαι να το οδηγάς, ο ηχος του κινητήρα δεν περνάει στην καμπίνα, έχει και το γκάζι του αν θες να κάνεις και την καγκουριά σου (με παλιές τιμές καυσίμων ). Επίσης με το κόστος του LPG είμαι καλύτερα με τις αυξήσεις, φούλαρα παλιά με 25€, τώρα δίνω γύρω στα 35€, ενώ στη βενζίνη είμαι +25€ πάνω στο γέμισμα. Τέλος, το πορτ μπαγκάζ έχει πολύ καλό χώρο για μικρό αμάξι (ταξίδι 2 άτομα χωράει άνετα μια μεγάλη βαλιτσα + μικρή βαλίτσα και χώρο από πάνω για σακβουαγιάζ ή τσάντες).
Στα αρνητικά του, από νωρίς είχα τριξίματα από την οθόνη, αλλά πήγα στην αντιπροσωπεία, έβαλαν ενα μονοτικό υλικό από πίσω και δεν την ξανάκουσα. Δε μ'αρέσει ότι δεν έχει στιγμιαία κατανάλωση LPG στον υπολογιστή, παρά μόνο μέση κατανάλωση (στη βενζίνη δείχνει στιγμιαία και μέση), τουλάχιστον η δική μου έκδοση που είναι του 2020. Ο χώρος για τους πίσω επιβάτες είναι στενός. Το χειρότερο για μένα είναι η ίδια η Renault που σε κάποια θέματα είναι ότι να'ναι, δλδ το MyRenault app το έχουν ανακοινώσει από το 2017 κι ακόμα παλεύουν να το φτιάξουν, με ενημέρωσαν πρόσφατα ότι το βλέπουν για τέλη 2022.
Σε γενικές γραμμές όμως θεωρώ ότι είναι πολύ καλή επιλογή, ευχάριστο στην οδήγηση, δεν ζορίζεται σε ταξίδια και οικονομικό με το LPG για κίνηση στην πόλη (+ μηδενικά τέλη και μπαίνει δακτύλιο στην Αθηνα)