-
@pikpik said in Renault Clio V:
@geo-yfa said in Renault Clio V:
@yem said in Renault Clio V:
Φαντάζομαι δεν θα το παίξουν κινέζοι ότι πρώτη φορά το ακούνε. Θα σας ενημερώσω.
Εννοείται ότι δεν θα το έχουν ξανα-ματα-συναντήσει ποτέ αυτό το πρόβλημα ( τουλάχιστον την μέρα που θα πας , για τις άλλες μέρες δεν ορκίζονται )
Λοιπόν, πήγα σήμερα και μου είπαν αμέσως ότι πρόκειται για το wastegate και ότι είναι θέμα σ' όλα τα turbo Renault και Duster, ότι δεν προκαλείται από κάποιο μηχανολογικό θέμα, αλλά από τον ήχο που παράγει το πορτάκι του τούρμπο που είναι μεταλλικό και χτυπάει σ έναν σωλήνα και ότι περιμένουν οριζόντιες οδηγίες αντιμετώπισης από τη Renault.
Δεν το έπαιξαν κινέζοι αλλά το θέμα είναι ότι ο θόρυβος παραμένει. Ενδεχομένως εάν δεν δώσουν λύση άμεσα να πρέπει να κινηθούμε νομικά στη λογική ότι υπάρχει οριζόντιο πρόβλημα και υπάρχει εγγύηση σε ισχύ.https://www.reddit.com/r/Dacia/comments/11mt1sz/to_the_ecog_owners_if_you_have_that_metal_sound/
εδώ λένε για μία μη οριστική λύση, αλλά κάποια "πατέντα" ίσως ;
solution consisting of a spring that holds the rod pressed into the fixing, as well as a new safety in harder material, to avoid deformations at high temperature; the solution consists only in IMPROVING the problem (reduces valve oscillation and rod clicking), not a definitive solution.
ναι όντως μιλάνε για πατέντα που θα βελτιώσει το πρόβλημα και δεν θα του δώσει οριστική λύση. Είναι σοβαρή απάντηση τώρα αυτή; Είναι δυνατόν μια εταιρεία όπως η Renault να μην μπορεί να δώσει λύση σ ένα "μεταλλικό πορτάκι" που τρεμοπαίζει και κοπανιέται; -
Καλησπερα σε ολους,
Ειμαι κατοχος ενος clio 2022 με το χειροκινητο κιβωτιο, και νιωθω οτι ο επιλογεας ταχυτητων κινειται αρκετα οταν βρισκομαι σε ταχυτητα, και ειδικοτερα στην 4η σχεση, οπου οταν επιταχυνω/επιβραδυνω, υπαρχει αρκετη κινηση του επιλογεα 'μπρος/πισω'. Πηγα απο την αντιπροσωπεια και μου ειπαν οτι ειναι normal?!
Αν καποιος εχει καποια αποψη, λυση, η΄ αναλογη εμπειρια, θα μουν χαρουμενος να την ακουσω.
Ευχαριστω -
Είναι συνηθισμένο στα Renault και στα Nissan με κιβώτιο Renault. Μην ανησυχείς.
-
Στα 280k θα χρειαστεί να το αλλάξεις, μην σε απασχολεί ο τζόγος
-
Oooook, ευχαριστω πολυ παιδια!
-
Στα τρία χρόνια που το έχω δεν έχω παρατηρήσει κάτι...προς το παρόν .
-
Ναι, το κάνει έντονα και στο δημοσιογραφικό Clio. Θυμάμαι ότι το έκανε και στο Captur. Μην ασχοληθείς.
-
@pikpik said in Renault Clio V:
@yem said in Renault Clio V:
Φαντάζομαι δεν θα το παίξουν κινέζοι ότι πρώτη φορά το ακούνε. Θα σας ενημερώσω.
Εννοείται ότι δεν θα το έχουν ξανα-ματα-συναντήσει ποτέ αυτό το πρόβλημα ( τουλάχιστον την μέρα που θα πας , για τις άλλες μέρες δεν ορκίζονται )
Λοιπόν, πήγα σήμερα και μου είπαν αμέσως ότι πρόκειται για το wastegate και ότι είναι θέμα σ' όλα τα turbo Renault και Duster, ότι δεν προκαλείται από κάποιο μηχανολογικό θέμα, αλλά από τον ήχο που παράγει το πορτάκι του τούρμπο που είναι μεταλλικό και χτυπάει σ έναν σωλήνα και ότι περιμένουν οριζόντιες οδηγίες αντιμετώπισης από τη Renault.
Δεν το έπαιξαν κινέζοι αλλά το θέμα είναι ότι ο θόρυβος παραμένει. Ενδεχομένως εάν δεν δώσουν λύση άμεσα να πρέπει να κινηθούμε νομικά στη λογική ότι υπάρχει οριζόντιο πρόβλημα και υπάρχει εγγύηση σε ισχύ.https://www.reddit.com/r/Dacia/comments/11mt1sz/to_the_ecog_owners_if_you_have_that_metal_sound/
εδώ λένε για μία μη οριστική λύση, αλλά κάποια "πατέντα" ίσως ;
solution consisting of a spring that holds the rod pressed into the fixing, as well as a new safety in harder material, to avoid deformations at high temperature; the solution consists only in IMPROVING the problem (reduces valve oscillation and rod clicking), not a definitive solution.
ναι όντως μιλάνε για πατέντα που θα βελτιώσει το πρόβλημα και δεν θα του δώσει οριστική λύση. Είναι σοβαρή απάντηση τώρα αυτή; Είναι δυνατόν μια εταιρεία όπως η Renault να μην μπορεί να δώσει λύση σ ένα "μεταλλικό πορτάκι" που τρεμοπαίζει και κοπανιέται;Να σας ενημερώσω και για την απάντηση που μου έδωσαν σε μέιλ που έστειλα στη Renault:
*Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μία λύση βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης από την RENAULT S.A.S καθώς πρόκειται για θόρυβο λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση δεν επηρεάζεται η αξιοπιστία του αυτοκινήτου και επί του παρόντος δεν προβλέπεται καμία αντικατάσταση εξαρτήματος. Για τη δική σας διευκόλυνση, οι παραπάνω πληροφορίες καθώς και κάθε εξέλιξη για το θέμα είναι άμεσα διαθέσιμες σε όλο το Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Επισκευαστών https://www.renault.com.gr/dealerlocatorTool.html από το οποίο μπορείτε να ενημερώνεστε απευθείας.Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.
Με εκτίμηση,*
-
Έχει συζητηθεί και παλαιότερα το θέμα με τη στάθμη των υγρών ψυγείου. Είχε πέσει στο min (και έμενε εκεί). Το πήγα τέλος του 2022 και το άφησα στην αντιπροσωπεία για μερικές μέρες.
Εκεί το έλεγξαν για διαρροή, (έγινε πρεσάρισμα στο κύκλωμα, έμεινε πρεσαρισμένο και δε διαπιστώθηκε διαρροή λέει στην εντολή), συμπλήρωσαν υγρό και μετά από περίπου 1000 χλμ το ξαναπήγα για το σέρβις του (Ιανουαριος 2023), όπου αλλάξανε τα υγρά του κυκλώματος απ΄την αρχή. Όλα καλά μέχρι πρόσφατα, η στάθμη είχε μείνει στο max, ακριβώς στο σημείο που είχε σημειώσει και ο μηχανικός.
Τώρα ξαφνικά είδα ότι έχουν ξαναπέσει στο min. Δε μπορώ να καταλάβω τι άλλαξε πάλι, το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως όταν κολλάω στην κίνηση ανεβάζει πολύ θερμοκρασία το υγρό και από την πίεση τα πετάει?
Πήγα και αγόρασα από αντιπροσωπεία το υγρό που βάζει η Renault (8€ τα 2lt αν ενδιαφέρεται κάποιος) για να έχω πάντα πλέον μαζί μου, αλλά δεν είναι κι αυτό λογική σε αμάξι 2μιση χρόνων.Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο θέμα? Παίζει καμιά λύση?
-
@meletis89 said in Renault Clio V:
Έχει συζητηθεί και παλαιότερα το θέμα με τη στάθμη των υγρών ψυγείου. Είχε πέσει στο min (και έμενε εκεί). Το πήγα τέλος του 2022 και το άφησα στην αντιπροσωπεία για μερικές μέρες.
Εκεί το έλεγξαν για διαρροή, (έγινε πρεσάρισμα στο κύκλωμα, έμεινε πρεσαρισμένο και δε διαπιστώθηκε διαρροή λέει στην εντολή), συμπλήρωσαν υγρό και μετά από περίπου 1000 χλμ το ξαναπήγα για το σέρβις του (Ιανουαριος 2023), όπου αλλάξανε τα υγρά του κυκλώματος απ΄την αρχή. Όλα καλά μέχρι πρόσφατα, η στάθμη είχε μείνει στο max, ακριβώς στο σημείο που είχε σημειώσει και ο μηχανικός.
Τώρα ξαφνικά είδα ότι έχουν ξαναπέσει στο min. Δε μπορώ να καταλάβω τι άλλαξε πάλι, το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως όταν κολλάω στην κίνηση ανεβάζει πολύ θερμοκρασία το υγρό και από την πίεση τα πετάει?
Πήγα και αγόρασα από αντιπροσωπεία το υγρό που βάζει η Renault (8€ τα 2lt αν ενδιαφέρεται κάποιος) για να έχω πάντα πλέον μαζί μου, αλλά δεν είναι κι αυτό λογική σε αμάξι 2μιση χρόνων.Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο θέμα? Παίζει καμιά λύση?
Θεωρείς ότι είναι παράξενο που σε 6 μήνες μειώθηκε η σταθμη υγρών κυκλώματος ψύξης και μάλιστα εντός ορίων;
-
@ibiza95 said in Renault Clio V:
Θεωρείς ότι είναι παράξενο που σε 6 μήνες μειώθηκε η σταθμη υγρών κυκλώματος ψύξης και μάλιστα εντός ορίων;
Εσύ θεωρείς ότι είναι φυσιολογικό;
20 χρονια είχα το προηγούμενο αυτοκίνητο μου και δεν είχε πέσει ποτέ κάτω από τη μέση, δεν χρειάστηκε ποτέ να συμπληρώσω πριν τα σέρβις που γινόντουσαν μια φορά το χρόνο. -
@gtsartsal said in Renault Clio V:
@ibiza95 said in Renault Clio V:
Εσύ θεωρείς ότι είναι φυσιολογικό;
20 χρονια είχα το προηγούμενο αυτοκίνητο μου και δεν είχε πέσει ποτέ κάτω από τη μέση, δεν χρειάστηκε ποτέ να συμπληρώσω πριν τα σέρβις που γινόντουσαν μια φορά το χρόνο.Απολύτως. Αλλά καλά κάνεις και το ψάχνεις.
Ίσως δεν είχε γίνει καλή εξαέρωση με την αλλαγή και έκανε τώρα τον "λόξιγκα"
-
Aν δεν είναι θέμα "λόξιγκα" δεν είναι νορμάλ η πτώση της στάθμης.
Σε όλα μου τα αυτοκίνητα το νερό δεν κατέβηκε ποτέ και καθόλου.
Μόνο στο fiesta που το είχα κάνει αέριο.
Μου είχαν κόψει τα κολλάρα για να ψύξουν τον πνεύμονα, συμπλήρωνα κάποια ml αραιά και που και τα τσακάλια τα μαστόρια δε βρήκαν ποτέ το κολλάρο που έχανε ώστε να το επιδιορθώσω. Δύσκολο task για Έλληνα μάστορα αν ξεφύγει από τα καθιερωμένα λάδια - φίλτρα. -
Δε έπεσε σε 6 μήνες, όλο το διάστημα ήταν σταθερά στο max τα υγρά, και ξαφνικά σε μια βδομάδα από το max είχε πέσει στο min. Δεν έχω αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα σε άλλα αυτοκίνητα, οπότε το θεωρώ παράξενο, γιατί το έχουν αναφέρει και άλλοι στο ίδιο μοντέλο. Πιο πολύ με παραξενεύει ότι η αντιπροσωπεία δε βρίσκει κάποια εξήγηση. Είμαι 5 μήνες μετά το σέρβις, όπου αλλάξανε υγρά και έχει πετάξει τα μισά. Προς το παρόν συμπλήρωσα 750ml που είχε χάσει και το παρακολουθώ καθημερινά μπας και εντοπίσω απότομη μείωση
-
Καλημέρα
Έχει ο πατέρας μου το clio του 2015 , γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρώ (ή κωδικό ανταλλακτικού) τα πίσω αμορτισερ του πορτ μπαγκαζ γιατί θέλουν αλλαγή ?
Αυτά θα κάνουν ?
https://www.auto-parts.gr/shop/antallaktika/amortiser-port-mpagaz/renault-oem-ap-670008305 -
@tsofras said in Renault Clio V:
Καλημέρα
Έχει ο πατέρας μου το clio του 2015 , γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρώ (ή κωδικό ανταλλακτικού) τα πίσω αμορτισερ του πορτ μπαγκαζ γιατί θέλουν αλλαγή ?
Αυτά θα κάνουν ?
https://www.auto-parts.gr/shop/antallaktika/amortiser-port-mpagaz/renault-oem-ap-670008305RENAULT: 844308661R
Είναι ο κωδικός του γνήσιου
Τους κάνεις και ένα τηλέφωνο με τον αριθμό πλαισίου για να είσαι σίγουρος.https://onparts.gr/renault/clio-iv-2012/dci-1500cc-86hp/amaksoma-fanopoieia/amortiser-kapo-bagkaz
-
@georgekn said in Renault Clio V:
RENAULT: 844308661R
Σε ευχαριστώ πολύ
Απλά για ενημέρωση αγόρασα τα Monroe ML6214 στα 34ε (και τα 2)
-
Καλησπέρα στην ομάδα. Ενδιαφέρομαι για αγορά καινούργιου Renault Clio diesel και θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σας για το αν πιστεύετε ότι είναι αξιόπιστο αυτοκίνητο. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο δηλαδή είναι αν τυχόν παρουσιάζει βλάβες και όχι τόσο αν είναι άνετο στο δρόμο ή αν έχει καλή κατανάλωση. Να σημειώσω εδώ ότι είχα αγοράσει το suzuki swift το 2009 καινούργιο και δεν παρουσίασε κάποια βλάβη (με εξαίρεση τους τελευταίους αυτούς μήνες), αλλά όλα τα service έγιναν στην αντιπροσωπεία. Όλες οι γνώμες δεκτές, ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
@dimk-0 said in Renault Clio V:
Καλησπέρα στην ομάδα. Ενδιαφέρομαι για αγορά καινούργιου Renault Clio diesel και θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σας για το αν πιστεύετε ότι είναι αξιόπιστο αυτοκίνητο. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο δηλαδή είναι αν τυχόν παρουσιάζει βλάβες και όχι τόσο αν είναι άνετο στο δρόμο ή αν έχει καλή κατανάλωση. Να σημειώσω εδώ ότι είχα αγοράσει το suzuki swift το 2009 καινούργιο και δεν παρουσίασε κάποια βλάβη (με εξαίρεση τους τελευταίους αυτούς μήνες), αλλά όλα τα service έγιναν στην αντιπροσωπεία. Όλες οι γνώμες δεκτές, ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Δεν ξέρω τι διαφορές έχει το τελευταίο μηχανικά, ο πατέρας μου έχει του 15 με πάνω από 120.000 χλμ , πριν 3χρονια απλά δακρυζε από το καπάκι νομίζω και άλλαξε την φλάντζα ( του είπαν είναι συνηθισμένο πρόβλημα) , εκτός αυτού μόνο τα service δεν έχει βγάλει τίποτα άλλο.
-
Έχω καταγράψει τη γνώμη μου στο λινκ που υπάρχει στην υπογραφή μου, στις Δοκιμές.
Renault Clio V