-
@gkscorpio said in Renault Clio V:
Νομίζω ότι το όλο "θέμα" επικεντρώνεται στο ερώτημα αν η (μεγάλη) ισχύς από τα φώτα LED μας καλύπτει τις ανάγκες ορατότητας σε περίπτωση ομίχλης (έστω κι αυτές τις μικρές πιθανότητες να συναντήσεις σοβαρή ομίχλη στην Ελλάδα) και όχι τόσο σε νυχτερινή οδήγηση. Εννοώ, το θέμα είναι η ισχύς; Ή η θέση στα φώτα ομίχλης που είναι πιο χαμηλά;
Καλησπέρα φίλε, βλέπω ότι έχεις ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες με μένα όσον αφορά τον εξοπλισμό και την αξιοπιστία! χαχαχα. Λοιπόν, παράγγειλα την έκδοση Dynamic LPG σε χρώμα Blue Iron, βάζοντας έξτρα το Pack Relax (Πίσω δισκόφρενα, ηλεκτροχρωμικό μεσαίο καθρέφτη, υποβραχιόνιο και ηλεκτρικό χειρόφρενο) και το Pack Lighting (προβολείς ομίχλης και αυτόματη ρύθμιση μεσαίας/μεγάλης σκάλας). όλο μαζί πάει 19.000. Η προσφορά που πήρα ήταν 18.200 χωρίς τα έξτρα. Όντως έχουν αυξηθεί οι τιμές, το Dynamic είχε κάπου στα 17.600 αν δεν κάνω λάθος. Πάντως πιστεύω ότι θα κάνουμε καλή απόσβεση με το LPG.
-
Όχι δεν είναι ιδέα σου, με ενημέρωσε χτες τηλεφωνικώς ο πωλητής με τον οποίο είχα κάνει test drive μια μέρα πριν για email που έσκασε στην αντιπροσωπεία το ίδιο βράδυ για αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας.
"Ευτυχώς", επειδή με είδε μισοψημένο δέσμευσε προσωρινά ένα αυτοκίνητο από τα ετοιμοπαράδοτα (στο χρώμα που είχαμε πει, ευτυχώς εκεί ήμουν κατασταλαγμένος) για 1-2 μέρες μέχρι να πάρω την τελική μου απόφαση, πάω σήμερα να το κλείσω και τυπικά.
Clio Dynamic LPG σε Titanium Grey, από ό,τι μου είπε θα το έχω στα χέρια μου το πολύ σε 20 μέρες. Άντε να δούμε...
-
Με το καλό να παραλάβεις και να είναι καλοτάξιδο!!
-
Ευχαριστώ φίλε.
Εν τω μεταξύ, για αυτό με το LPG είχε κανείς θέμα με είσοδο σε κάποιο κλειστό parking; Εδώ που μένουμε είμαστε εντελώς κέντρο και θέση για παρκάρισμα δεν έχει ούτε για πλάκα. Έχω σκοπό να το έχω μόνιμα σε κλειστό parking επί πληρωμή. Παίζει να έχω θέμα; Έχει τύχει σε κάποιον;
-
Καλοτάξιδο , πολύ όμορφο αμάξι.
Δεν ξέρω αν ο νόμος ισχύει για μετατροπές ή και για εργοστασιακά ή αν είναι ξεπερασμένος αλλά δεν νομίζω και κανένας να ελέγχει αν το αυτοκίνητο είναι lpg - cng κτλ. -
@yem said in Renault Clio V:
Δεν ξέρω αν ο νόμος ισχύει για μετατροπές ή και για εργοστασιακά ή αν είναι ξεπερασμένος αλλά δεν νομίζω και κανένας να ελέγχει αν το αυτοκίνητο είναι lpg - c ng κτλ.Αν γινει ομως καποιο ατυχημα, θα σε ελέγξουν και θα σου φορτωσουν και ευθυνες. Γι αυτο καλυτερα να εισαι νομιμος
-
@alexandros-k said in Renault Clio V:
Δεν ξέρω αν ο νόμος ισχύει για μετατροπές ή και για εργοστασιακά ή αν είναι ξεπερασμένος αλλά δεν νομίζω και κανένας να ελέγχει αν το αυτοκίνητο είναι lpg - c ng κτλ.Αν γινει ομως καποιο ατυχημα, θα σε ελέγξουν και θα σου φορτωσουν και ευθυνες. Γι αυτο καλυτερα να εισαι νομιμος
Σωστό και αυτό , ξέρει κανένας αν ισχύει για υπόγεια πάρκινγκ πολυκατοικίας ?
-
Δεν ειμαι σιγουρος, αλλά κατά 99% απαγορευονται τα LPG και επιτρεπονται τα CNG
-
Δεν ειμαι σιγουρος, αλλά κατά 99% απαγορευονται τα LPG και επιτρεπονται τα CNG
Τουλάχιστον σε πολύ μικρά και κλειστά πάρκινγκ πολυκατοικίας που μυρίζεις ακόμα και την βενζίνα μου φαίνετε λογική κάποια απαγόρευση , αλλά σε όλα τα μεγάλα Parking σε εμπορικά κτλ ποτέ δεν έχω δει πινακίδα που να λέει "όξω οι κλανιές" ούτε σε πολυώροφα όπως του μετρό που δεν έχουν τοίχους και αερίζονται
-
Μόλις γύρισα από το test drive, όντως το Expression Plus έχουν εδώ για δοκιμή, ρώτησα για το Dynamic, μου είπε ότι είναι επί της ουσίας ετοιμοπαράδοτα (μάξιμουμ 20 μέρες μου είπε αν το παραγγείλω πχ αύριο), αλλά δεν ξέρουν πότε θα έχουν στην έκθεση.
Απλά κάτι πρόσεξα που ήθελα να το τσεκάρω με τους κατόχους. Στην Dynamic είδα ότι ότι έχει φώτα ημέρας LED, και εμπρός προβολείς Full LED Pure Vision (αυτά σε σχήμα C), αλλά ΔΕΝ έχει προβολείς ομίχλης (τώρα πρόσεξα ότι τους έχει ως προαιρετικό εξοπλισμό στο "Pack Lighting"). Από παντού να κόψουν ρε γαμώτο. Ο πωλητής μου είπε ότι οι προβολείς LED είναι τόσο δυνατοί που δεν χρειάζονται καν οι προβολείς ομίχλης (μάλιστα ανέφερε ότι στο Captur τους έχουν βγάλει εντελώς, ούτε ως προαιρετικοί δεν υπάρχουν. Που πολύ σύντομα το επιβεβαίωσα και στον online κατάλογο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του).
Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι είναι τόσο δυνατά τα LED φώτα που δεν αρκούν από μόνα τους και δεν έχει χρειαστεί ποτέ τους προβολείς ομίχλης;
Το ότι έχει ένα αμάξι Led δε σημαίνει ότι θα έχεις καλή ορατότητα και σε βροχές ομίχλες.
Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν στα Led φώτα τους ειδικό πρόγραμμα για δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Πχ audi και νέο golf. Έχει στάνταρ led από τη βασική έκδοση, αν πληρώσεις παραπάνω όμως παίρνεις τα καλά led που αλλάζουν τη δέσμη και είναι πιο αποτελεσματικά σε βροχές ομίχλες. -
Όχι δεν είναι ιδέα σου, με ενημέρωσε χτες τηλεφωνικώς ο πωλητής με τον οποίο είχα κάνει test drive μια μέρα πριν για email που έσκασε στην αντιπροσωπεία το ίδιο βράδυ για αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας.
"Ευτυχώς", επειδή με είδε μισοψημένο δέσμευσε προσωρινά ένα αυτοκίνητο από τα ετοιμοπαράδοτα (στο χρώμα που είχαμε πει, ευτυχώς εκεί ήμουν κατασταλαγμένος) για 1-2 μέρες μέχρι να πάρω την τελική μου απόφαση, πάω σήμερα να το κλείσω και τυπικά.
Clio Dynamic LPG σε Titanium Grey, από ό,τι μου είπε θα το έχω στα χέρια μου το πολύ σε 20 μέρες. Άντε να δούμε...
σνιφ!σνιφ! θέλω και εγώ!!!!! σνιφ!σνιφ!ζηλεύω!!!!
Καλοτάξιδο!!! Για μένα τοπ επιλογή!!!
-
Δεν θελω να σας το χαλασω, αλλα υπαρχουν ηλεκτρολογικα θεματακια.Δεν ειναι σοβαρα αλλα σου σπανε τα νευρα.Λυνονται εντος εγγυησης αλλος με infotainment, αλλος με τα φωτα led, αλλος με ασφαλειοθηκη και εγω με την μπροστινη καμερα. Να λεμε τα καλα αλλα να λεμε και τα κακα.
-
@ad276 said in Renault Clio V:
Δεν θελω να σας το χαλασω, αλλα υπαρχουν ηλεκτρολογικα θεματακια.Δεν ειναι σοβαρα αλλα σου σπανε τα νευρα.Λυνονται εντος εγγυησης αλλος με infotainment, αλλος με τα φωτα led, αλλος με ασφαλειοθηκη και εγω με την μπροστινη καμερα. Να λεμε τα καλα αλλα να λεμε και τα κακα.
Εννοείται να τα λέμε όλα , δεν είμαστε φανατικοί με μία μάρκα ή με ένα αυτοκίνητο .Απ' ότι διαβάζουμε εδώ βλέπουμε ότι όλες οι μάρκες πλέον βγάζουν θεματάκια , βλέπεις είναι τόσα πολλά τα ηλεκτρονικά -ηλεκτρολογικά εξαρτήματα πλέον που κάποια στιγμή θα στην κάνουν την ζημιά!
Μακάρι να βγουν όλα στην εγγύηση και να μας τα καλύψουν. -
Καλησπερα,εγω εχω κανει 21000χλμ περιπου κ δεν εχω καποιο θεμα εκτος απο το τρηξιμο στην κονσολα.εκδοση dynamic 1.0tce 100hp cvt.το εχω περιπου ενα χρονο
-
Πώς είναι το cvt του;
-
Εμενα μου κανει μια χαρα,ειναι πολυ πιο ομαλο πχ σε σχεση με
το προηγουμενο γιαρις που οδηγουσα.κ η καταναλωση ειναι απο 6 ως 6.5 μεικτη -
CVT ???
Ποιό cvt;;; -
Cvt xtronic το λεει η renault
-
clio V lpg προβληματα
Το προβλημα ηταν το βολαν διπλης μαζας (οπως με ενημερωσαν) και περιμενουμε ποτε θα ερθει απο την Γαλλια. Προς το παρον κυκλοφορω με αυτοκινητο αντικαταστασης (nissan micra, για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο). Ιδωμεν... -
@tomgeron said in Renault Clio V:
clio V lpg προβληματα
Το προβλημα ηταν το βολαν διπλης μαζας (οπως με ενημερωσαν) και περιμενουμε ποτε θα ερθει απο την Γαλλια. Προς το παρον κυκλοφορω με αυτοκινητο αντικαταστασης (nissan micra, για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο). Ιδωμεν...Τι πρόβλημα σου έβγαζε - τι συμπτώματα είχε? Να το έχουμε κι αυτό στα υπόψιν ...
Renault Clio V