-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
...
Αυτη τη στιγμη εχω στη διαθεση μου 15000 ευρω για αγορα καινουριου αυτοκινητου και με αναγκαζουν με το ετσι θελω να παω σε τραπεζα για οαρω το πολυποθητο νεο αυτοκινητο....Χωρίς να ξέρω πολλά από το φορολογικό, αλλά διαβάζοντας αυτό: https://ergasianews.gr/2018/04/29/stath ... diaviosis/
καταλαβαίνω ότι μάλλον το σύνολο των δικών σου τεκμηρίων διαβίωσης δεν καλύπτονται από το συνολικό ετήσιο εισόδημά σας;
-
Και εγώ ακριβώς στα ίδια είμαι. Είπα να δώσω τις οικονομίες χρόνων και να πάρω το αμάξι τοις μετρητοις και τώρα σκέφτομαι οτι μάλλον την πάτησα φορολογικά. Θα δείξει του χρόνου στην λυπητερή.
Φιλε Ολλανδε να σε βοηθησω οσο μπορω ,το αυτοκινητο σου 1.0 κυβικα το αγορασες το 2018 οποτε για ολα θα μιλαμε για οταν κανεις δηλωση του χρονου για το 2018. Το αυτοκινητο σου λογω μικρων κυβικων εχει ενα καλο, εχει το μικροτερο ποσο τεκμηριου που ειναι 4.000 σ αυτο θα πρεπει να προσθεθει και αλλα τεκμαρτες δαπανες ( τεκμηρια) που εχουμε ολοι ως ''υπαρξη' το πρωτο πεντρεμενοι, ελευθεροι αναλογα και οτι αλλο κατεχεις σπιτια κλπ κλπ , αν αυτα τα τεκμηρια λοιπον ξεπερνουν τα εισοδηματα που δηλωνεις εσυ και ας πουμε και η γυναικα σου αν δουλευει, τοτε υπαρχει θεμα αν οχι τοτε μην φοβασαι. Αν εισαι ανεργος ή γενικα δεν δηλωνεις εισοδημα για εναν χρονο ή για καποια χρονια και ξαφνικα πας και αγοραζεις ενα αυτοκινητο 22-23 χιλιαρικα οπως εκανες εσυ νομιζω, ε τοτε ερχεται το κρατος και σε ρωταει ποθεν εσχες θα πρεπει να δικαιολογησεις αυτην την αγορα αλλιως πληρωνε φορο να ειμαστε και λογικοι μην ειμαστε και πλεονεκτες.Αυτα για σενα που το πηρες μετρητοις. Ελπιζω να τα ειπα απλα και κατανοητα.Το ιδιο ισχυει και για τον φιλο ad276 πανω κατω και αν παρει και δανειο για το υπολοιπο αγορας του αυτοκινητου να ξερει οτι και αυτο λογιζεται ως τεκμηριο δλδ οι τοκοχρεωλυτικες δοσεις που θα δινει ανα ετος για την εξοφληση του.
-
Ο χρήστης Trogg έγραψε:
ε τοτε ερχεται το κρατος και σε ρωταει ποθεν εσχες θα πρεπει να δικαιολογησεις αυτην την αγορα αλλιως πληρωνε φορο να ειμαστε και λογικοι μην ειμαστε και πλεονεκτες.Νομίζω ότι και πάλι υπάρχουν παραθυράκια, έτσι δεν είναι;
π.χ. ανάλωση, γονική παροχή (ή όπως λέγεται) κτλ.
Για εξήγησε τα λίγο αυτά που φαίνεται ότι τα ξέρεις. (Ρωτάω γιατί ενδιαφέρομαι για αγορά μες το 2018 και μάλλον δε θα δηλώσω εισοδήματα καθόλου τη φετινή χρονιά. Γίνεται να τη σκαπουλάρω ή να το ξεχάσω για φέτος;) -
Ο χρήστης Trogg έγραψε:
Φιλε Ολλανδε να σε βοηθησω οσο μπορω ,το αυτοκινητο σου 1.0 κυβικα το αγορασες το 2018 οποτε για ολα θα μιλαμε για οταν κανεις δηλωση του χρονου για το 2018. Το αυτοκινητο σου λογω μικρων κυβικων εχει ενα καλο, εχει το μικροτερο ποσο τεκμηριου που ειναι 4.000 σ αυτο θα πρεπει να προσθεθει και αλλα τεκμαρτες δαπανες ( τεκμηρια) που εχουμε ολοι ως ''υπαρξη' το πρωτο πεντρεμενοι, ελευθεροι αναλογα και οτι αλλο κατεχεις σπιτια κλπ κλπ , αν αυτα τα τεκμηρια λοιπον ξεπερνουν τα εισοδηματα που δηλωνεις εσυ και ας πουμε και η γυναικα σου αν δουλευει, τοτε υπαρχει θεμα αν οχι τοτε μην φοβασαι. Αν εισαι ανεργος ή γενικα δεν δηλωνεις εισοδημα για εναν χρονο ή για καποια χρονια και ξαφνικα πας και αγοραζεις ενα αυτοκινητο 22-23 χιλιαρικα οπως εκανες εσυ νομιζω, ε τοτε ερχεται το κρατος και σε ρωταει ποθεν εσχες θα πρεπει να δικαιολογησεις αυτην την αγορα αλλιως πληρωνε φορο να ειμαστε και λογικοι μην ειμαστε και πλεονεκτες.Αυτα για σενα που το πηρες μετρητοις. Ελπιζω να τα ειπα απλα και κατανοητα.Το ιδιο ισχυει και για τον φιλο ad276 πανω κατω και αν παρει και δανειο για το υπολοιπο αγορας του αυτοκινητου να ξερει οτι και αυτο λογιζεται ως τεκμηριο δλδ οι τοκοχρεωλυτικες δοσεις που θα δινει ανα ετος για την εξοφληση του.
Σωστά τα λες, απλά για το 18' θα μετρήσει όλο το ποσό της αγοράς σαν τεκμήριο, μαζί με το τεκμήριο του αυτοκινήτου που λές και όλα τα υπόλοιπα θα βγει ένα κοστούμι τεράστιο, το οποίο δεν καλύπτεται με τους ετήσιους μισθούς και των δύο.
Φαντάζομαι κάπως θα μπορείς να επικαλεστείς έσοδα προηγούμενων ετών...
Όπως και να χει και μόνο που σε βάζουν σε τέτοιες διαδικασίες, την στιγμή που έχεις πληρώσει αυτά τα υπέρογκα ποσά σε κάθε λογείς φόρους για να πάρεις το συγκεκριμένο προϊόν, καταντάει γελοίο. -
-
εννοειτε οτι υπαρχουν, αλλα ειπα να μην πιασω ολες τις περιπτωσεις γιατι το forum απο 4Τ θα γινει taxheaven. ειπα τα απλα γενικα πραγματα-περιπτωσεις και σιγουρα τα παντα εξαρτωνται απο το καθενα ξεχωριστα και τι δηλωνει ετσι δεν μπορω να ξερω και πρεπει να δεις δηλωσεις για να βγαλεις γνωμη τι θα κανεις? τωρα για σενα φιλε sarguς που ρωτας δεν ξερω την περιπτωση σου ακριβως, αν λοιπον αγορασες το 2017 να φανταστω: ενα αυτοκινητο και ουσιαστικα δεν θα δηλωσεις εισοδηματα gia to 2017 θα πρεπει να δικαιολογησεις την αγορα γιατι εχεις τεκμαρτo εισοδημα οπως ονομαζονται αυτα τα τεκμηρια και δεν εχεις εισοδημα πραγματικο να τα καλυψει. Τοτε ναι μπορεις να καλυψεις την αγορα απο αναλωση κεφαλαιου προηγουμενων ετων , αν δουλευες τα προηγουμενα χρονια θα εισαι οκ , αν ειχες πουλησεις καποιο αυτοκινητο και εχεις καποι ποσο παλι οκ , απλα εχει ενα κουτακι εκει στην δηλωση που λεει αναλωση κεφαλαιων εκει πας και βαζει αρκει να μπορεις να το δικαιολογησεις σε ελεγχο απο την εφορια οπως ειπαμε ενα ποσο ετσι ωστε να καλυψει με το παραπανω λιγο το τεκμαρτο σου εισοδημα. Βεβαια αυτο θα σε καλυψει το 2017 , το 2018 θα πρεπει παλι να βρεις μια λυση αν δεν δηλωνεις εισοδηματα. Για γονικες παροχες αν μιλας να σου εχει δωσει καποιος χρηματα πχ ο γονιος σου οκ αρκει να μην την παθουν αυτοι που θα σου κανουμν την γονικη παροχη γιατι θα εχουν φορο 10% στο ποσο που σου εδωσαν...αν δεν ειναι ο γιονιος σου παει 20 και 40% αναλογα ποιος ειναι και τι συγγενια εχει με σενα σε τρελανα ε?
-
@ φιλε Sargus τωρα ειδα καλυτερα το μηνυμα σου οποτε οτι γραφω αφορα το 2018 για σενα ,
@ flying dutchman ναι το 2018 θα πρεπει να καλυψεις αρκετο ποσο τεκμηριων με την αγορα μετρητοις που εκανες συν ολα που εχεις standard και τυχον εχεις κατα την γνωμη μου ψαξτω καλυτερα και απο φετος με τον λογιστη σου να δεις οτι θα εισαι οκ για το 2018 ετσι για να σου φυγει και το αγχος βρε αδελφε και να μην τρεχεις τελευταια στιγμη. μπορεις να ανατρεξεις σε αναλωση κεφαλαιων πισω αρκετα χρονια συνεχομενα ετσι ωστε να καλυφθεις
@ad276 σωστος αρκει να καλυπτεις και εσυ τα τεκμηρια και να τα εχεις υπολογισει. -
Ωραίος φίλε, ευχαριστώ!
-
Υπάρχει κάποιο πεδίο στη φορολογική δήλωση, ώστε να μπορείς να καλύψεις μια μεγάλη αγορά (τεκμήριο) και με (ας πούμε) αδιάθετα εισοδήματα προηγούμενων ετών. Ρωτήστε τους λογιστές σας πριν πάρετε δάνειο!
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Ολα καλα μεχρι.......την ωρα που πηγα στον λογιστη μου ο οποιος μου ειπε οτι το παπακι υποκειται σε τεκμηριο αποκτησης περιουσιας,οποτε τα 1800 ευρω θα προστεθουν στο τεκμηριο διαβιωσης που ηδη εχω.Εξαλλος πλεον εγω του ειπα μα πηρα 2500 και εδωσα 1800 αλλα οπως μου ειπε το κρατος με φορολογει γι αυτο που αγορασα και οχι για αυτο που πουλησα.Αποτελεσμα ενα μικρο ευτυχως πριστιμο στην φορολογικη μου δηλωση.ή δεν το εξηγείς καλά, ή δεν το κατάλαβες καλά ή ο λογιστής σου έκανε λάθος.
Το παραπάνω παράδειγμα ακριβώς όπως το περιγράφεις, αποκλείεται να ισχύει.
Το παπάκι δεν έχει τεκμήριο, μόνο πόθεν έσχες για τα €1.800, τα οποία ακόμα και εάν δεν προκύπτουν από το εισόδημά σου, προκύπτουν από την πώληση περιουσιακού στοιχείου (εφόσον δηλώθηκε).
-
Ο χρήστης Trogg έγραψε:
Εχεις δικιο , εγω θα προτεινα ομως η φορολογιση με την επομενη κλιμακα αν καποιος εβαζε εξτρα εξοπλισμο και την ξεπερνουσε να επιβαρυνε μονο με το ποσο αυτο και τον αντιστοιχο συντελεστη που την ξεπερναει και οχι να επιβαρυνει την συνολικη αξια και να διπλασιαζει τον φορο και να ανεβαινει τοσο πολυ η αξια του αυτοκινητου αν θελεις ενα αμαξι να εχει καμποσα καλουδια που θεωρω οτι ειναι απαραιτητα. Το μετρο αυτο ειναι καθαρα εισπρακτικο και με αυτο το σκεπτικο εφαρμοστηκε και το σκεφτηκαν οι κυβερνοντες και οσο βλεπουν οτι οι πωλησεις ΙΧ τα τελευταια δυο χρονια αυξονται και τα εσοδα στα κρατικα ταμεια αυξανονται και αυτα δεν υπαρχει περιπτωση να υπαρξει η παραμικρη αλλαγη.Κάπου έχεις μπερδευτεί. Ο σκοπός όλων των φόρων είναι να εισπράξει το Κράτος χρήματα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το παπάκι δεν έχει τεκμήριο, μόνο πόθεν έσχεςΑυτό εννοούν όταν λένε 'τεκμήριο απόκτησης'.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτό εννοούν όταν λένε 'τεκμήριο απόκτησης'.Καμία αντίρρηση Αλέξανδρε. Αλλά αυτό καλύπτεται από την διάθεση (πώληση δηλαδή) περιουσιακών στοιχείων.
-
Κακώς μπερδεύστε βασικά!
Το σύστημα των τεκμηρίων μέσα στην όλη φοροδιαφυγή που μας χαρακτηρίζει ως χώρα/πολίτες είναι σωστό ως προσέγγιση (προσαρμογή τα ποσά ίσως χρειάζονται).
Κατά τη χρονιά αγοράς το κόστος αγοράς και το κλάσμα του τεκμηρίου χρήσης λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετησίου εισοδήματος αν αυτό δεν καλύπτεται από τα δηλωθέντα εισοδήματα.
Δεν μπορείς να δίνεις 20000 ευρώ για αγορά και να δηλώνεις εισόδημα 1000.
Είτε παίρνεις μαύρα, είτε χρησιμοποιείς αποταμιεύσεις δηλωθέντων και φορολογημένων εισοδημάτων παρελθόντων ετών (και κάνεις ανάλωση), είτε το αγοράζεις με δάνειο ή δωρεά/γονική παροχή από άτομα που μπορούν να καλύψουν τα εισοδήματα (και πλήρωνεται ο φόρος της δωρεάς/γονικής παροχής). -
Φιλε fanis75 ειναι ετσι οπως ακριβως το λεω.Δεν μιλαμε για τεκμηριο διαβιωσης που οι μοτοσυκλετες δεν εχουν αλλα για τεκμηριο αποκτησης περιουσιας.Αλλωστε οπως ανεφερα πουλησα την μοτοσυκλετα μου αντι 2500 ευρω ενω το παπακι μου κοστισε 1800 ευρω,οποτε περισσεψαν700 ευρω σωστα.....; Το Ελληνικο κρατος μας με τους ιδιοφυεις νομους του δεν το ενδιεφερε οτι βρηκα τα λεφτα απο την πωληση της μοτοσυκλετας αλλα οτι πηρα 'μετρητοις ' το παπακι.Αρα το ποθεν εσχες πηγε περιπατο γιατι αν ισχυε δεν θα με πειραζε τιποτα αφου το ποσο αγορας ηταν μικροτερο απο το ποσο πωλησης.
Συμπερασμα;;;;;;; Ζουμε σε κρατος παραλογου για να μην το πω αλλιως,που τιμωρει τους συνεπεις....... -
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Φιλε fanis75 ειναι ετσι οπως ακριβως το λεω.Δεν μιλαμε για τεκμηριο διαβιωσης που οι μοτοσυκλετες δεν εχουν αλλα για τεκμηριο αποκτησης περιουσιας.Αλλωστε οπως ανεφερα πουλησα την μοτοσυκλετα μου αντι 2500 ευρω ενω το παπακι μου κοστισε 1800 ευρω,οποτε περισσεψαν700 ευρω σωστα.....; Το Ελληνικο κρατος μας με τους ιδιοφυεις νομους του δεν το ενδιεφερε οτι βρηκα τα λεφτα απο την πωληση της μοτοσυκλετας αλλα οτι πηρα 'μετρητοις ' το παπακι.Αρα το ποθεν εσχες πηγε περιπατο γιατι αν ισχυε δεν θα με πειραζε τιποτα αφου το ποσο αγορας ηταν μικροτερο απο το ποσο πωλησης.
Συμπερασμα;;;;;;; Ζουμε σε κρατος παραλογου για να μην το πω αλλιως,που τιμωρει τους συνεπεις.......Τότε κάτι δεν έκανε καλα ο λογιστής σου, εάν είναι έτσι! Έχω πουλήσει πολλές φορές και έχω αγοράσει και πάντα η πώληση του ενός περιουσιακού στοιχείου κάλυπτε όλο ή μέρος της αγοράς.
Έχει πολλά στραβά το φορολογικό μας σύστημα, αλλά αυτό το θέμα το καλύπτει μια χαρά. Φυσικά και τα εισοδήματα από πώληση περιουσιακών στοιχείων προσμετράνε για να δικαιολογήσεις το πόθεν έσχες (το τεκμήριο απόκτησης), είναι από τα βασικά σημεία του φορολογικού μας συστήματος.
-
Οπως σου λένε . Αλλαξε λογιστή .
-
Μια λεπτομερια που δεν ειπα ειναι οτι τα τεκμηρια μου ειναι υψηλοτερα απο το εισοδημα μου οποτε και το προστιμο που ελαβα ηταν επειδη πηγα λιγο υψηλοτερα ακομη.Παντως πριν κανω οποιαδηποτε κινηση για το αυτοκινητο θα το τσεκαρο και με τον λογιστη του πατερα μου πριν βρεθω προ εκπληξεων.Ευχαριστω παιδες και ελπιζω οταν ξαναγραψω να εχω καλυτερα νεα να σας πω.....
-
Αυτό είναι , το 700αρι θετική διαφορά δεν φτάνει να καλύψει και τα υπόλοιπα τεκμήρια διαβίωσης που έχεις οπότε αυτό εννοεί πως χάθηκε.
Εδώ να θυμίσουμε πως αυτό το σύστημα με τα τεκμήρια είναι μεγάλο αγκάθι.
3000 ευρώ είναι το διαβίωσης ή 2500 αν είσαι παντρεμένος , μετά μπαίνει και το ιδιοκατοικησης ανάλογα με τα τετραγωνικά ακόμη και αν νοικιάζεις ή σου έχει παραχωρηθεί δωρεάν από γονείς κλπ , μετά μπαίνει και το τεκμήριο χρήσης αυτοκινήτου.Δηλαδή για ένα μικρό σπιτάκι και ένα αυτοκινητάκι συνολικά δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος μπορεί να πέσει κάτω από 7.500 χιλιάδες.
Αν είναι μισθωτός απλά την γλιτώνει γιατί ακόμη υπάρχει αφορολόγητο 8500 αν δεν κάνω λάθος.
Μόλις πέσει σε 6000 χιλιαδες όπως έχει ψηφιστεί τότε θα κλάψουν μανουλες καθώς για οτιδήποτε παραπάνω θα πρέπει να αποδοθεί 22% επι της διαφοράς αν δεν κάνω λάθος.Και επειδή εδώ και 2 μέρες ακούμε συνέχεια για την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ και την τεράστια φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα αλλά την χαμηλή εισπρακτική απόδοση , προτείνει την διεύρυνση της φορολογικής βάσης το οποίο σημαίνει για όσους δεν το καταλαβαίνουν κατάργηση του αφορολογήτου και φόρο από το 1 ευρώ.
Και εδώ μπλέκονται τα τεκμήρια διαβίωσης τα οποία λογικα είναι ελληνική πατέντα.Εδώ να πούμε πως Ελ.επαγγελματιες και ατομικές επιχειρήσεις δεν έχουν αφορολόγητο γιατί είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες αλλά είναι απατεώνες και κλέφτες σύμφωνα με ότι λένε όλοι οπότε καλά τους κάνουν , και εκτός από το φόρο τους έβαλαν και άλλο τόσο ασφαλιστικές εισφορές γιατί είναι μεγαλύτεροι απατεώνες από ότι νομίζαμε.
Το γεγονός πως αν κάποιοι δεν ήταν απατεώνες θα γίνουν και αυτοί και με το δίκιο τους είναι άλλο θέμα.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Ελεύθεροι επάγγελματιες και ατομικές επιχειρήσεις φορολογούνται επι των κερδών τους και καλύπτουν πολλά στα έξοδα, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι φιδενια.
Κανονικά χρειάζεται κατάργηση τεκμηρίων και αφορολόγητου και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Τεκμήρια μόνο σε όσους δεν δηλωνουν τίποτα αλλά έχουν και συντηρούν περιουσιακά στοιχεία μπας και χτυπηθεί η παραοικονομία
Safari εύρεσης νέου οικογενειακού αυτοκινήτου