Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Safari εύρεσης νέου οικογενειακού αυτοκινήτου
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Safari εύρεσης νέου οικογενειακού αυτοκινήτου
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 18
    • 19
    • 1 / 19
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    67
    368
    758
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      the-flying-dutchman last edited by

Χαιρετώ όλα τα μέλη και τους αναγνώστες αυτού του forum. Σας παρακολουθώ καιρό, αλλά δεν έχω γράψει ποτέ μέχρι σήμερα. Απολαμβάνω τις εμπειρίες, απόψεις και γνώσεις που καταθέτετε και με έχουν βοηθήσει απεριόριστα στο να αποκτήσω μια έστω βασική γνώση γύρω απ'την σημερινή αγορά αυτοκινήτου.

Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να θέσω το θέμα που αφορά το παρόν topic. Όποιος θέλει είναι ευπρόσδεκτος να συμμετέχει στην κουβέντα και γιατί όχι να με επηρρεάσει , αλλά όπως και να'χει θέλω να ξετυλίξω τα δεδομένα και τις επιλογές που έχω και στο τέλος να διαλέξει η σύζηγος αυτό που της αρέσει!...

Πρόσφατα η οικογένεια έγινε τετραμελής(2 κορίτσια 2,5 ετών και 6 μηνών) και ήρθε η ώρα να αναβαθμίσω τον στόλο του σπιτιού. Για την ώρα έχω μια Alfa Romeo 147(1.6 TS, του 2002) που οδηγεί καθημερινά η γυναίκα μου, το Yaris της συζήγου που πλέον οδηγώ εγώ λόγω κίνησης εντός πόλης(Αθήνα) όλη μέρα(1.0, του 2006) και έχω ακόμα και το πρώτο μου αμάξι, ένα Peugeot 206(1.4, του 99) στο χωριό πλέον, για backup το καλοκαίρι κυρίως.

Οι ανάγκες που πρέπει να καλύπτονται λοιπόν είναι: ένα αυτοκίνητο με αξιοπρεπείς χώρους για 4(αρκετά μικρόσωμοι όλοι), όχι πολύ μεγάλο σε όγκο για χωροταξικούς λόγους, αλλά και λόγους εικόνας(θα το οδηγάει η σύζηγος καθημερινά, που είναι αρκετά μικροκαμωμένη).

Τα δεδομένα είναι τα εξής: η σύζηγος θέτει βέτο για Crossover/SUV και μόνο (καλά δεν με χαλάει κιόλας), ανάγκες για σοβαρό offroading σίγουρα δεν υπάρχουν(άντε κανα χιονοδρομικό στην χάση και στην φέξη) οπότε 2κίνητο σίγουρα, καθημερινή οδήγηση σε ανοιχτούς κυρίους δρόμους της πόλης και όχι ιδιαίτερες ώρες αιχμής, περί τα 65-70 km την ημέρα και κλασσικές βόλτες του ΣΚ. Ταξίδια, 3-4 το χρόνο, κυρίως από Αθηνών-Πατρών σε παραλιακό μέρος ή Λευκάδα. Υπολογίζω γύρω στα 15.000-18.000km ετησίως. Λόγω αυτού και επειδή δεν τα πολυσυμπαθώ γενικώς, μάλλον αποκλέιω τα diesel και ας καίω και λίγο παραπάνω. Το αμάξι πρέπει να είναι αισθητικά ποθητό και για τους δύο και όσο το δυνατόν πιο καινούριο για να κρατήσει την φρεσκάδα του αρκετά, αφού δεν προβλέπεται να αλλάζεται σύντομα. Δικό μου βέτο είναι να είναι όσοσ το δυνατόν πιο ενδιαφέρον οδηγικά(ok, Alfa σίγουρα δεν θα είναι, αλλά λέω να την κρατήσω και αυτή ) και με αξιοπρεπείς επιδόσεις. Τέλος, αποκλείονται βασικές και ληψές εκδόσεις εξοπλισμού, αφού το αμάξι θέλω να είναι πλήρες και εμφανησιακά και ουσιαστικά για να το χαρώ όπως του αξίζει.

Και πάμε στα νούμερα(αν έχει μείνει κανένας να διαβάζει ακόμα... 😞 Το budget είναι από 20.000 μέχρι 23.000 ταβάνι, εκτός αν υπάρχει πολύ σημαντικός λόγος να ανέβει πολύ λίγο ακόμα για κάτι εξαιρετικό. Το μέγεθος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4,4m που και πάλι πολύ είναι και ο χώρος αποσκευών να είναι minimum 400lt.

Με όλα αυτά σαν δεομένα και αφού σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για την υπομονή και την όποια βοήθεια, θα γράφω τις εμπειρίες μου από το safari που μόλις ξεκίνησα και ελπίζω να βοηθήσω και κάποιον που πιθανόν να ενδιαφέρεται.
      Ακολουθεί Post με τα προς εξέταση αυτοκίνητα...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T

Χαιρετώ όλα τα μέλη και τους αναγνώστες αυτού του forum. Σας παρακολουθώ καιρό, αλλά δεν έχω γράψει ποτέ μέχρι σήμερα. Απολαμβάνω τις εμπειρίες, απόψεις και γνώσεις που καταθέτετε και με έχουν βοηθήσει απεριόριστα στο να αποκτήσω μια έστω βασική γνώση γύρω απ'την σημερινή αγορά αυτοκινήτου.

Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να θέσω το θέμα που αφορά το παρόν topic. Όποιος θέλει είναι ευπρόσδεκτος να συμμετέχει στην κουβέντα και γιατί όχι να με επηρρεάσει , αλλά όπως και να'χει θέλω να ξετυλίξω τα δεδομένα και τις επιλογές που έχω και στο τέλος να διαλέξει η σύζηγος αυτό που της αρέσει!...

Πρόσφατα η οικογένεια έγινε τετραμελής(2 κορίτσια 2,5 ετών και 6 μηνών) και ήρθε η ώρα να αναβαθμίσω τον στόλο του σπιτιού. Για την ώρα έχω μια Alfa Romeo 147(1.6 TS, του 2002) που οδηγεί καθημερινά η γυναίκα μου, το Yaris της συζήγου που πλέον οδηγώ εγώ λόγω κίνησης εντός πόλης(Αθήνα) όλη μέρα(1.0, του 2006) και έχω ακόμα και το πρώτο μου αμάξι, ένα Peugeot 206(1.4, του 99) στο χωριό πλέον, για backup το καλοκαίρι κυρίως.

Οι ανάγκες που πρέπει να καλύπτονται λοιπόν είναι: ένα αυτοκίνητο με αξιοπρεπείς χώρους για 4(αρκετά μικρόσωμοι όλοι), όχι πολύ μεγάλο σε όγκο για χωροταξικούς λόγους, αλλά και λόγους εικόνας(θα το οδηγάει η σύζηγος καθημερινά, που είναι αρκετά μικροκαμωμένη).

Τα δεδομένα είναι τα εξής: η σύζηγος θέτει βέτο για Crossover/SUV και μόνο (καλά δεν με χαλάει κιόλας), ανάγκες για σοβαρό offroading σίγουρα δεν υπάρχουν(άντε κανα χιονοδρομικό στην χάση και στην φέξη) οπότε 2κίνητο σίγουρα, καθημερινή οδήγηση σε ανοιχτούς κυρίους δρόμους της πόλης και όχι ιδιαίτερες ώρες αιχμής, περί τα 65-70 km την ημέρα και κλασσικές βόλτες του ΣΚ. Ταξίδια, 3-4 το χρόνο, κυρίως από Αθηνών-Πατρών σε παραλιακό μέρος ή Λευκάδα. Υπολογίζω γύρω στα 15.000-18.000km ετησίως. Λόγω αυτού και επειδή δεν τα πολυσυμπαθώ γενικώς, μάλλον αποκλέιω τα diesel και ας καίω και λίγο παραπάνω. Το αμάξι πρέπει να είναι αισθητικά ποθητό και για τους δύο και όσο το δυνατόν πιο καινούριο για να κρατήσει την φρεσκάδα του αρκετά, αφού δεν προβλέπεται να αλλάζεται σύντομα. Δικό μου βέτο είναι να είναι όσοσ το δυνατόν πιο ενδιαφέρον οδηγικά(ok, Alfa σίγουρα δεν θα είναι, αλλά λέω να την κρατήσω και αυτή ) και με αξιοπρεπείς επιδόσεις. Τέλος, αποκλείονται βασικές και ληψές εκδόσεις εξοπλισμού, αφού το αμάξι θέλω να είναι πλήρες και εμφανησιακά και ουσιαστικά για να το χαρώ όπως του αξίζει.

Και πάμε στα νούμερα(αν έχει μείνει κανένας να διαβάζει ακόμα... 😞 Το budget είναι από 20.000 μέχρι 23.000 ταβάνι, εκτός αν υπάρχει πολύ σημαντικός λόγος να ανέβει πολύ λίγο ακόμα για κάτι εξαιρετικό. Το μέγεθος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4,4m που και πάλι πολύ είναι και ο χώρος αποσκευών να είναι minimum 400lt.

Με όλα αυτά σαν δεομένα και αφού σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για την υπομονή και την όποια βοήθεια, θα γράφω τις εμπειρίες μου από το safari που μόλις ξεκίνησα και ελπίζω να βοηθήσω και κάποιον που πιθανόν να ενδιαφέρεται.

• T

• R
            riverael1 last edited by

Αυστηρα συμφωνα με τα ζητουμενα. Nissan qashqai 1.2/ seat ateca 1.0/ vw troc 1.0/ karoq 1.0/1.5/toyota chr 1.2/ suzuki scross 1.4 Κατω απο 4.4μετρα πανω απο 400λιτρα πορτπαγκαζ.

• T
              takaros7 last edited by

Ford Kuga 1.5 ecoboost st line έκδοση γύρω στα 23.000€ βγαίνει

Sent from my iPhone using Tapatalk

• sargus
                sargus last edited by

Το Kuga business σου καλύπτει όλα τα κριτήρια εκτός από το μήκος οπότε μάλλον απορρίπτεται (;).
                Τα Skoda Karoq-Seat Ateca είναι μέσα σε αυτά που θέλεις ΑΛΛΑ με τον χιλιάρη κινητήρα ενώ στα λεφτά που διαθέτεις δεν ξέρω κατά πόσο σε καλύπτει ο εξοπλισμός τους.
                Σίγουρα πλήρη θα πάρεις τα suzuki και duster αλλά πρέπει να αρέσουν και στη γυναίκα σου από ότι κατάλαβα.
                Το κασκάι είναι μέσα σε όλα αλλά δεν ξέρω προσωπικά τιμές-εξοπλισμούς.
                Τώρα επειδή λες ότι είστε μικρόσωμοι (αν και 4) μήπως ενδιαφέρεστε για την παρακάτω κατηγορία; Αν ναι, θα έχεις πολλές επιλογές.

• T

Ξεκαθαρίζω εξαρχής οτι δεν τρέφω ιδιαίτερες συμπάθειες ή αντιπάθειες για καμία μάρκα ή σχολή και εξετάζω κάθε μοντέλο για αυτό που είναι, αρκεί να μου αρέσει.

Τα αυτοκίνητα λοιπόν που καλύπτουν περισσότερο τα παραπάνω ζητούμενα, απ'το μικρότερο στο μεγαλύτερο είναι τα εξής(σε παρένθεση το μήκος και ο χώρος αποσκευών):
                  Seat Arona (4.138mm, 400lt)
                  VW T-ROC (4.234mm, 445lt)
                  Toyota C-HR (4.360mm, 377lt)
                  Seat Ateca (4.363mm, 510lt)
                  Skoda Karoq (4.382mm, 521lt)
                  Nissan Qashqai (4.394mm, 430lt)

Από εκεί και μετά βάζω και αυτά που μου αρέσουν, αλλά είναι είτε πολύ μικρά σε χώρο αποσκευών, είτε πολύ μεγάλα σε όγκο:
                  Ford Ecosport (4.096mm, 356lt)
                  Kia Stonic (4.140mm, 352lt)
                  Hyundai Kona (4.165mm, 361lt)
                  .
                  .
                  .
                  Reanault Kadjar (4.445mm, 472lt)
                  Hyundai Tucson (4.470mm, 515lt)
                  Kia Sportage (4.480mm, 503lt)
                  Ford Kuga (4.524mm, 456lt)

Τέλος, έχω καταφέρει με τα χίλια ζόρια να βάλω στην κουβέντα, αλλά με σχεδόν μηδενικές πιθανότητες επιτυχίας τα εξής διαφορετικού τύπου οχήματα:
                  Renault Megane GT-Line (4.359mm, 384lt)
                  Hyundai i30 Fastback (4.455mm, 450lt)

Ότι δεν βλέπετε παραπάνω, απορρίπτεται είτε λόγω εμφάνισης(για τα δικά μου γούστα φυσικά):C3 Aircross, 2008, Vitara, Tivoli, Crossland X, S-Cross, Duster, ASX, Eclipse-Cross,
                  είτε λόγο παλαιότητας στην αγορά: Captur, Juke, Mokka X, 500X, Countryman, HRV,
                  είτε φυσικά λόγο τιμής:Q2, Q3, 3008(έρωτας!), GLA, X1, X2, XC40, Grandland X, Tiguan, Kuga ST-Line(ο άλλος έρωτας!)
                  ή μεγέθους: X-Trail, CRV, Kodiaq, RAV-4 και πάνω

• gatoz
                    gatoz last edited by

μονοδρομος σε επιδοσεις, κρατηματα για σουβι, χωρους, διαστασεις, τα παντα ολα εξοπλισμο, καταναλωση, τετρακουνα, εγγυηση το σσσσκρος, το τζι ελ πλας. μονο η μουρη ειναι θεμα αν φοβασαι τα βατραχια. αντε και τα πλαστικα τα σκληροναι που ομως καθαριζεις τη μυξα με μωρομαντηλο - δεν ποτιζει.. το πλεον ουσιαστικο ολων. εμφανισιακα ομως αν περμενς λιγο, ειναι το αναλογο - οχι τετρα - βιταρα που θα ερθει με τον 1.4 επισης και με μουρη οχι μονικα βεβαιως σαν την αλφα, αλλα τουλαχιστον γκεστ σταρ σε μεξικανικο...
                    καταλαβαινω μακροχρονες σχεσεις, εδω δεν σου εκανε παιδι και τη κρατησες, αρα φαου γκρουπο και φραντσιοζοι εκτος, οσο και αν αγαπω παρί. ας οψεται και ο φιατ που εχει να βγαλει μηχανη που δεν καιει απο τοτε με τον 903 σεσε.

ΑρΕς
                    Να χαιρεσαι τις κορες.

#milf-a-man

• T

Ευχαριστώ άπαντες για τις απαντήσεις και το αγαπητό οικόσιτο αιλουροειδές για τις ευχές!!
                      Ξέρω τις απόψεις σου περί σουβ, όπως και περί μόνικας και λοιπόν αιθέριων υπάρξεων, αλλά τα σουζούκια, όσο υπερτίμια και σκυλιά κι αν είναι, θα μου είναι αντικούκου και δεν σκοπεύω ακόμα να αποσυρθώ απ'το άθλημα...

• G
                        giorgos_i20 last edited by

Ο χρήστης The flying dutchman έγραψε:

Ότι δεν βλέπετε παραπάνω, απορρίπτεται είτε λόγω εμφάνισης(για τα δικά μου γούστα φυσικά):C3 Aircross, 2008, Vitara, Tivoli, Crossland X, S-Cross, Duster, ASX, Eclipse-Cross,
                        είτε λόγο παλαιότητας στην αγορά: Captur, Juke, Mokka X, 500X, Countryman, HRV,
                        είτε φυσικά λόγο τιμής:Q2, Q3, 3008(έρωτας!), GLA, X1, X2, XC40, Grandland X, Tiguan, Kuga ST-Line(ο άλλος έρωτας!)
                        ή μεγέθους: X-Trail, CRV, Kodiaq, RAV-4 και πάνω

Μπορεί κάποια από αυτά που απορρίπτεις λόγω εμφάνισης να αρέσουν στη γυναίκα.
                        Αν όχι, μάλλον σε κασκάι θα καταλήξεις.

• D
                          dimsabas last edited by

Το Arona αναμένεται συντόμως με κινητήρα φυσικού αερίου. Είπες ότι θα κάνεις 65-70 χιλιόμετρα καθημερινά και βόλτες το ΣΚ. Ε, δε νομίζω να σε χαλάει να καις 3,5-4 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα σε αυτές τις μετακινήσεις.
                          Στις εξορμήσεις στην Πάτρα και στη Λευκάδα, θα καις βενζίνα, δηλαδή αυτό που θα έκαιγες έτσι κι αλλιώς.
                          Πες μας πού θα κινείται το αυτοκίνητο για να δούμε αν βολεύει πρατήριο φυσικού αερίου. Επίσης, δες πόσο χώρο αποσκευών χάνεις, γιατί θα είναι λίγο μικρότερο σε σχέση με την έκδοση βενζίνης.

https://cartalk.gr/

• T

@dimsabas
                            Το έχω σκεφτεί το TGI, άσε που έχω πρατήρια και κοντά στο σπίτι μου και καθ'οδόν καθημερινά. Αλλά και η παραμικρή μείωση στον υπάρχοντα χώρο του Arona το καθιστά απαγορευτικό. Χώρια που φοβάμαι οτι θα είναι τάφος από επιδόσεις και θα έχει χειρότερη οδ. συμπεριφορά λόγο βάρους.

• D
                              dimsabas last edited by

Σε αυτά (μείωση επιδόσεων και χώρου αποσκευών), ρώτα τη Seat για επίσημα στοιχεία.

https://cartalk.gr/

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                              • U
                                ursus last edited by

Βασικά αν θες χώρους πας καρφωτός για το Karoq

Sent from my iPad using Tapatalk

• T

Να πω εδώ οτι τα περί αξιοπιστίας, τα θεωρώ και λίγο θέμα τύχης, αφού το πιο προβληματικό αποδείχτηκε το Yaris(κατανάλωση 1+ λίτρο λαδιού/1000χμ) από όταν 'έπιασε' τα 100.000χμ. Αντίθετα η Alfa με σχεδόν 280.000χμ αισίως, μόνο κάτι χαζά έχει βγάλει και καίει ελάχιστο λάδι, σχεδόν όσο έκαιγε απ'την αρχή. Το A4 του πεθερού μου(1.6, του 2006) δεν έχει πάθει κάτι σοβαρό επίσης(τσιμπάει λίγα λαδάκια και έχει ξεκολλήσει η επένδυση του ουρανού και είναι σαν βρακί ). Το Peugeot μου με 200.000χμ μαύρος σκύλος.

• L
                                    lleonidas moderator last edited by

Καλωσόρισες στο forum, ιπτάμενε Ολλανδέ
                                    Ωραία τα γράφεις και ακόμα καλύτερα τα ψάχνεις, θεωρώ δεδομένο ότι στο τέλος θα κάνεις τη βέλτιστη επιλογή για εσένα και την οικογένειά σου!
                                    Με τα δεδομένα που θέτεις στα πρώτο posts, θέλω να σχολιάσω τα εξής:
                                    1.για τα χλμ που θα κάνεις, προσωπικά θα πήγαινα κατευθείαν για πετρελαιοκίνητο αλλά για να έχεις αποφασίσει ότι θέλεις βενζίνη, σίγουρα θα ξέρεις καλύτερα.
                                    2.Μη δίνεις τοοοσο μεγάλη σημασία σε ένα-ένα τα εκατοστά του μήκους του αυτοκινήτου ή στα λίτρα της χωρητικότητας!Σημαντικότερα κριτήρια θαρρώ πως είναι η αξιοπιστία, η οδηγική συμπεριφορά, η εμφάνιση αλλά ακόμα και ο τρόπος που είναι διαθέσιμα αυτά τα λίτρα γι'αυτό και έχει σημασία να έχετε πάει με τη σύζυγο και να τα έχετε δει/οδηγήσει από κοντά.
                                    3.Πολύ σωστά έχεις κάνει και έχεις διαγράψει πολλά μοντέλα από την προεπιλογή διότι διαφορετικά θα μπερδευόσουν...είναι τόσο εμπορικά τα ψηλά αυτοκίνητα και τόσα πολλά τα νέα μοντέλα που χάνεται η μπάλα! Εγώ θα απέρριπτα και Stonic, Kona, Ecosport...είναι μικρά για 4μελή οικογένεια με 2 πιτσιρίκια.
                                    Στα χρήματα που διαθέτεις, η συμβουλή που πάντα δίνουμε είναι καινούριο με κλειστά μάτια αλλά θα μπορούσες ίσως να ρίχνεις ματιές και στην αγορά των μεταχειρισμένων 1-3 ετών διότι ενίοτε βρίσκονται καλές ευκαιρίες σχεδόν καινούριων Ι.Χ. με λίγα χλμ, πολύ καλό εξοπλισμό και τιμή αισθητά καλύτερη συγκριτικά με το καινούριο.
                                    Τα ζευγάρια Tucson/Sportage, Αteca/Karoq και Qashqai/Kadjar έχουν αρκετά κοινά μεταξύ τους...αυτά μαζί με το Scross θα ήταν τα φαβορί μου!

• N
                                      nrg_polini last edited by

Με τα κριτήρια σου για μένα έχεις δύο επιλογές :

Η κ....λα λέει T-ROC

Η λογική Qashqai & Kuga

• T

Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
                                        Καλωσόρισες στο forum, ιπτάμενε Ολλανδέ
                                        Ωραία τα γράφεις και ακόμα καλύτερα τα ψάχνεις, θεωρώ δεδομένο ότι στο τέλος θα κάνεις τη βέλτιστη επιλογή για εσένα και την οικογένειά σου!

Καλώς σας βρήκα Λλεονάϊντας!!!
                                        Ανεξαρτήτως επιλογής πάντως, η όλη διαδικασία εύρεσης καινούριου αυτοκινήτου αξίζει από μόνη της. Ειδικά για κάποιον τόσο αναποφάσιστο όσο εγώ.

• J
                                          johnkarak last edited by

Προτείνω να ξεκινήσετε τις βόλτες στις αντιπροσωπείες, να τα δείτε απο κοντα, να κανετε τα test drive σας κλπ και να καταλήξετε σε αυτο που θα σας αρέσει πιο πολυ.

• T

Κάπου εδώ να σας πω την γνώμη που έχω αποκομίσει για τα προς συζήτηση αυτοκίνητα, χωρίς να τα έχω δει ακόμα από κοντά και χωρίς φυσικά να έχω οδηγήσει κάποιο απ'αυτά. Η γνώμη μου βασίζεται σε reviews από ελληνικό και ξένο ειδικό τύπο, youtube reviews/videos, απόψεις/εμπειρίες κοινωνικού κύκλου, το παρόν forum και απ'όσα έχω δει στο δρόμο σαν εικόνα. Πριν επαληθεύσω ή αναθεωρήσω αυτές τις απόψεις δια ζώσης, αν έχετε κάποια αντίρρηση δεκτή.

Seat Arona:
                                            +Τόσο όσο μικρό πρέπει, με καλό επίπεδο χώρων για τους πίσω, εμφανίσιμο αρκετά, ολοκαίνουριο μοντέλο εξαιρετική οθόνη/infotainment, το πιο οικονομικό απ'όλα με δυνατότητα προσθήκης σχεδόν όλου του απαραίτητου και όχι μόνο εξοπλισμού, καλό στήσιμο και οδηγική συμπεριφορά και το βασικότερο όλων, δυνατότητα στην τιμή αυτή να πάρω τον για μένα κορυφαίο κινητήρα 1.5 EVO με τα 150 αλόγατα στην FR έκδοση
                                            -Πλατφόρμα βασισμένη σε supermini, αίσθηση και εικόνα μικρού αυτοκινήτου, αεροδυναμικός θόρυβος μετά τα 110km/h, VAG , σχετικά φτωχό και μουντό εσωτερικό ειδικά στην FR έκδοση, οριακοί χώροι αποσκευών, μάλλον κατανάλωση στον 1.5, εμφάνιση που δεν συγκινεί σίγουρα

VW T-ROC:
                                            +Η τέλεια αναλογία εξωτερικών διαστάσεων/εσωτερικών χώρων, εξαιρετική εμφάνιση, κύρος μάρκας , ολοκαίνουριο μοντέλο, πολύ καλά λόγια για τον 1.0 TSI, εμφανίσιμο εσωτερικό, πολύ καλή οθόνη/infotainment, μοναδικό στα χρονικά VW με καλό τιμόνι και ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά, καλή μεταπώληση ποιότητα κύλησης/σταθερότητα/ηχομόνωση, MQB A1
                                            -Πλαστικούρα μέσα όσο δεν πάει(αν και λένε για καλά πλαστικά με γερή συναρμογή), δυνατότητα οικονομικά μόνο για τον 1.0 , VAG, μικρή εγγύηση

Toyota C-HR:
                                            +Αν και αμφιλεγόμενη εμφάνιση εμένα μου αρέσει, εντυπωσιακό εσωτερικό, μαζεμένες σχετικά διαστάσεις, αξιοπιστία Toyota , δυνατότητα για hybrid τεχνολογία του μέλλοντος κι έτσι , μεγάλη εγγύηση, καλή μεταπώληση
                                            -Μετριότατος χώρος αποσκευών και καθόλου πρακτικός, χάλια οθόνη/infotainment, κλειστοφοβικός χώρος πίσω επιβατών, μέτριος 1.2 turbo, μετριότατη υλοποίηση του hybrid, ακριβό και σίγουρα πολύ αμφιλεγόμενο αισθητικά

Seat Ateca:
                                            +Πολύ καλή οδική συμπεριφορά, σχετικά μαζεμένες διαστάσεις αναλόγως τους παρεχόμενους χώρους, μεγάλος ΧΑ, καλές τιμές(πλέον), καλοί κινητήρες
                                            -Είναι το μόνο που έχω μπει σαν συνοδηγός και ομολογώ δεν μου έκανε καμία αίσθηση, μουντό και λιτό εσωτερικό, αρκετά χρόνια πια στην αγορά, μάλλον αδιάφορο εμφανισιακά, βαρύ για τον χιλιάρι, VAG

Skoda Karoq:
                                            +Καλή σχέση τιμής/αξίας, εκπληκτικοί χώροι, πολύ καλή ποιότητα εσωτερικού και πρακτικότητα, καλοί κινητήρες, ποιότητα κύλησης, γεμάτη αρκετά βασική έκδοση, ολοκαίνουριο μοντέλο
                                            -Δύσκολη τιμολόγηση για καλή έκδοση, αδιάφορο ή απλά αποδεκτό εξωτερικό, μουντό και λιτό εσωτερικό, VAG, βαρύ για τον χιλιάρι, αδιάφορο οδηγικά, μεγάλο σε διαστάσεις, πρεστίζ μάρκας

Nissan Qashqai:
                                            +Καλή σχέση τιμής/αξίας, επαρκείς χώροι, πολύ καλή εμφάνιση, όμορφο και πρακτικό εσωτερικό, 4κύλινδρος κινητήρας βενζίνης και με δυνατότητα βελτίωσης απ'την αντιπροσωπεία, ένα όνομα-μια ιστορία
                                            -Πολλά χρόνια στην αγορά, σιχάθηκα να τα βλέπω παντού, άπειρα παράπονα για συναρμογή και ποιότητα του pre-facelift, αδιάφορο οδηγικά, μεγάλο σε διαστάσεις και χωρίς αντίστοιχες εσωτερικές ανέσεις

Και εν τάχει λίγα λόγια για τα υπόλοιπα:
                                            Ford Ecosport:(πολύ μικρό σε χώρους, ακριβό ST-Line αλλά όμορφο, οδηγιάρικο, πίσω πόρτα-πορτόνι, πιεσμένο σε πρέσσα)
                                            Kia Stonic:(πολύ όμορφο, μέτριο εσωτερικό, μικρούλι, πρεστίζ, εγγύηση)
                                            Hyundai Kona:(πανέμορφο, σχετικά μικρό, μάλλον μέτριες πρώτες κριτικές, πρεστίζ, εγγύηση)
                                            Reanault Kadjar: (τα'χει πια τα χρονάκια του, ογκοδέστατο, εμφανίσιμο, αλλά φακλανίζει επικίνδυνα, μέτριο εσωτερικό, αδιάφορο οδηγικά, QQ αλά γαλλικά)
                                            Hyundai Tucson:(όμορφο, δείχνει πολυτελές, εγγύηση, πρεστίζ, πάλιωσε, μη αποδοτικοί κινητήρες, τεράστιο)
                                            Kia Sportage:(ισχύουν τα ίδια με το από πάνω, αν και αισθητικά είναι αμφιλεγόμενο εμένα μου αρέσει)
                                            Ford Kuga:(ST-Line λατρεία αλλά δεν φτάνουν τα γκαφρά, Business δεν μου αρέσει τόσο, τεράστιο, μέτριοι σε αναλογία χώροι, dated εσωτερικό, οδηγιάρικο, εγγύηση, ματσό, αμαξάρα άλλης κατηγορίας απ'τα προηγούμενα)

Αυτά είναι καψουρίτσες, δεν τα σχολιάζω καν αφού δεν έχουν καμία τύχη έτσι κι αλλιώς, ενώ γουστάρω και Civic αλλά άμα το δει ή γυναίκα θα πέσει παντόφλα!
                                            Renault Megane GT-Line
                                            Hyundai i30 Fastback

Επαναλαμβάνω πως ότι δεν βλέπετε παραπάνω, απορρίπτεται για τον ένα ή τον άλλο λόγο οπότε μην σκάτε να μου τα προτείνετε. Δεν σκαμπάζω παραπέρα..

Ευχαριστώ και πάλι άπαντες για την υπομονή και τις απόψεις!!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 1 / 19
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ