-
Ο χρήστης The flying dutchman έγραψε:
Τέτοια ώρα που κοιμήθηκαν τα κορίτσια, μην ελπίζετε αναφορά αναλυτική. Θα πάω και αύριο στην Skoda, οπότε θα τα γράψω όλα μαζί. Μετά Hyundai / Kia και Ford μάλλον την Πέμπτη και αν βρω και χρόνο για Suzuki για πάρτη σας....Καθώς όταν έψαχνα αυτοκίνητο, είχα περίπου τα ίδια κριτήρια με σένα (και εγώ τράβηξα το budget για να φτάσω στο Kuga ST-Line), και είχα πάνω-πάνω την οδηγική συμπεριφορά, στήσιμο και λοιπά driver's car χαρακτηριστικά, σε καταλαβαίνω, και γι'αυτό σου προτείνω είτε Ecosport (ως κλασσικό Ford) είτε Arona (που ως Seat, είναι η επόμενη λογική επιλογή). Τα γαλλικά είναι μαλακά και άνετα μεν, ολίγον τι πλοία δε, τα ιαπωνικά και κορεάτικα είναι σκληρά και απότομα και ουδόλως παιχνιδιάρικα (κάτι που είναι τα γαλλικά), σοβαρά ιταλικά δεν υπάρχουν (εντάξει, πλην 500Χ), τα γερμανικά είναι οδηγικά ουδέτερα ή/και ακριβά, άρα βλέπεις ότι έτσι και αλλιώς καταλήγουμε σε λίγες επιλογές.
Skoda θα πας για το Karoq προφανώς ? Είναι το ξαδελφάκι του Arona, αλλά με χώρους Kuga (και ακόμα καλύτερο πορτμπαγκάζ). Είναι εξίσου αδιάφορο οδηγικά όπως το Kodiaq, ενώ είναι και ακριβούτσικο (για καλό μοτέρ ή εξοπλισμό).
Τα Kia και Hyundai είναι ωραία μέσα-έξω, και με καλό σχετικά εξοπλισμό, αλλά δες αν μπορείς να τα οδηγήσεις κιόλας, μην τα δεις απλά στατικά στην έκθεση.Πάντως περάστε να δείτε -και να οδηγήσετε- το S-Cross, είναι πραγματικά καλή λύση, με αστερίσκο στην οδηγική συμπεριφορά, το μοναδικό -και τελευταίο- Suzuki με καλή συμπεριφορά εγώ τουλάχιστον το οδήγησα πριν 25 χρόνια
-
Αντώνη, καλά τα λες...μόνη διαφωνία ως προς το Ecosport...μου φαίνεται πολύ μικρό αυτό το αμαξάκι, δε θα τους βολέψει!
Όχι ότι το arona είναι κανένα θωρηκτό αλλά σίγουρα κάπως μεγαλύτερο!
Αλλά ας κάνει τη βόλτα για να τα δει από κοντά, είναι σίγουρο ότι αυτή η επαφή θα τον ξεμπερδέψει σε ένα βαθμό -
To Ecosport είναι, από όλες τις απόψεις, ένα ψηλότερο Fiesta, οπότε ο θάλαμος επιβατών είναι περίπου ίδιος, αλλά με μεγαλύτερο ύψος. Το πορτμπαγκάζ είναι μεγαλύτερο κατά περίπου 80lt, οπότε ναι μεν δεν είναι και τόσο μεγάλο, αλλά μπορεί να είναι αρκετό. Γι'αυτό άλλωστε η Ford φαίνεται να προχωράει σε μια έκδοση Active του Focus, ώστε να 'σπρώξει' το Kuga προς τα πάνω, περίπου στο στυλ Kodiaq, δηλαδή φτάνοντας στο άνω όριο του C-seg. Πιο πάνω υπάρχει το Edge, οπότε έχει ήδη παρουσία στη D κατηγορία.
Βέβαια ούτε το Arona είναι 'τεράστιο', από όλο το segment θα έλεγα ότι μόνο το Karoq προσφέρει ικανοποιητικούς χώρους για οικογενειακό αυτοκίνητο (υπό τη λογική ότι αγοράζεις SUV για τους χώρους).
-
Το Karoq είναι c segment.
-
Είναι τραγικό, αλλά δεν έχω καταφέρει μέσα στην ημέρα να βρω 10 λεπτά να γράψω για τις τσάρκες μου στις αντιπροσωπείες το τελευταίο διήμερο. Το καλό είναι οτι αποκλείστηκαν 3 εκ των υποψηφίων, ενώ 2 που είμασταν πολύ αρνητικοί, γίναν μέσα στα φαβορί. Το σύνολο 3 λοιπόν. Μένουν τα test drive και να πάω και Ford, Kia, Suzuki, Hyundai, περισσότερο για να μου φύγει η ιδέα, αν και δεν νομίζω οτι υπάρχει κάτι σε αυτές να μπει σφήνα. Το Kuga δυστυχώς βγαίνει εκτός budget και είναι αρκετά μεγαλύτερο απ'το επιθυμητό, το ίδιο περίπου ισχύει και για τους κορεάτες. Το Ecosport ST-Line το πέτυχα στον δρόμο και ενώ τα εξτραδάκια της έκδοσης ήταν υπέροχα, μου φάνηκε απελπιστικά μικρό και εκνευριστικά πρεσαρισμένο. Για τα σουζούκια τώρα τα είπαμε. Αν πάω πιωμένος μπορεί και να τα δω κούκλες και να ενδώσω, αλλιώς...
Αυτά εν συντομία, είμαι σε καλό δρόμο, αλλά χρωστάω πλήρες report και δεσμεύομαι οτι σε πρώτη ευκαιρία θα το κάνω. -
Κάτσε ρε φιλαράκι... πετάς έτσι αγόγγυστα τη βόμβα 'αποκλείστηκαν 3 εκ των υποψηφίων, ενώ 2 που είμασταν πολύ αρνητικοί, γίναν μέσα στα φαβορί' και μετά πηγαίνεις ήσυχος για ύπνο;
Ε όχι, αίσχος..χαχα
Το ecosport ειναι πολύ μικρό...ενα ψηλό fiesta, όπως έγραψε και ο Αντώνης. Εδώ εγώ που δεν έχω ούτε γυναίκα ούτε παιδιά και δεν ασχολήθηκα καν με την περίπτωση του, όταν έψαχνα ψηλό αμάξι με συμμαζεμένες διαστάσεις!
Περιμένουμε νεότερα! -
Χαχα. Χαίρομαι πάντως που σχεδόν κανένας δεν μου προτείνει κάποιο απ'αυτά που έχω ξεχωρίσει!
Πέρα απ'την πλάκα, σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και να ξέρετε οτι τις λαμβάνω όλες σοβαρά υπόψην.
Ες αύριον τα σπουδαία που θα πάω σίγουρα VW, Toyota, Seat, Nissan και αν προλάβω ίσως και άλλες.Είναι τραγικό, αλλά δεν έχω καταφέρει μέσα στην ημέρα να βρω 10 λεπτά να γράψω για τις τσάρκες μου στις αντιπροσωπείες το τελευταίο διήμερο. Το καλό είναι οτι αποκλείστηκαν 3 εκ των υποψηφίων, ενώ 2 που είμασταν πολύ αρνητικοί, γίναν μέσα στα φαβορί. Το σύνολο 3 λοιπόν. Μένουν τα test drive και να πάω και Ford, Kia, Suzuki, Hyundai, περισσότερο για να μου φύγει η ιδέα, αν και δεν νομίζω οτι υπάρχει κάτι σε αυτές να μπει σφήνα. Το Kuga δυστυχώς βγαίνει εκτός budget και είναι αρκετά μεγαλύτερο απ'το επιθυμητό, το ίδιο περίπου ισχύει και για τους κορεάτες. Το Ecosport ST-Line το πέτυχα στον δρόμο και ενώ τα εξτραδάκια της έκδοσης ήταν υπέροχα, μου φάνηκε απελπιστικά μικρό και εκνευριστικά πρεσαρισμένο. Για τα σουζούκια τώρα τα είπαμε. Αν πάω πιωμένος μπορεί και να τα δω κούκλες και να ενδώσω, αλλιώς...
Αυτά εν συντομία, είμαι σε καλό δρόμο, αλλά χρωστάω πλήρες report και δεσμεύομαι οτι σε πρώτη ευκαιρία θα το κάνω.Οπότε βγάλτε ποια αποκλείστηκαν και ποιά έγιναν φαβορί
-
το ecosport που μπηκα μεσα και ρυθμισα τη θεση του οδηγου (1,83 υψος) στο πισω καθισμα δυσκολευτηκα να μπω...
-
...Το σύνολο 3 λοιπόν. Μένουν τα test drive και να πάω και Ford, Kia, Suzuki, Hyundai, περισσότερο για να μου φύγει η ιδέα, αν και δεν νομίζω οτι υπάρχει κάτι σε αυτές να μπει σφήνα....Reading between the lines, που λένε και στα Τρίκαλα, πας καρφί για το μικρό 'S' με ένα 'FR' στη γρίλια του ?
-
https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... 26.asp?a=6
-
Πέρασε και απο μία αντιπροσωπεία citroen, να δεις και το ανανεωμένο και πιο ώριμο πλέον cactus. Μία εναλλακτική και πολύ καλη επιλογή αν φυσικά δεν σε χαλάει η έλλειψη στροφόμετρου και η αδυναμία ανοίγματος των πίσω παράθυρων ....
-
1η στάση VW.
Πρώτη φορά στη ζωή μου μπαίνω σε άντιπροσωπεια VW. Εμπειρία ζωής που λένε!
Δύο T-Roc στην έκθεση σε αθλιο χρώμα, αλλά οκ. Κατεξοχήν αμάξι που του πάνε τα έντονα και ανοιχτά χρώματα και είχαν κάτι σκούρα, σαν μεγάλη Παρασκευή.(μέρες που'ναι).
Ο υπάλληλος που μας ανέλαβε πολύ εξυπηρετικός, αλλά ελαφρώς άσχετος. Anyway, καθιερωμένα μπες βγες, άνοιξε κλείσε, πρωτάρηδες στο σπορ, οτι καταλάβαμε, καταλάβαμε.
Πρώτη άποψη, πολύ θετική. Πανέμορφο μέσα έξω το advance με τις αλουμινένιες λεπτομέρειες στους προφυλακτηρες και τα fake exhausts, είχε και τα extra full led και τα φώτα ημέρας, κουκλάκι!
Φτωχό το βασικό discover, παρ'όλα αυτά μάλλον τα ομορφότερα μη led φώτα που εχω δει. Απόλυτη αναλογία εξωτερικού όγκου-εσωτερικών χώρων για τα θέλω μας. Ευρύχωρη καμπίνα, καλή θέση οδήγησης, εξαιρετικά καθίσματα, πανέμορφη η διχρωμια μέσα έξω. Και έρχεται η ώρα επαφής με τα περιβόητα πλαστικά. Όλα σκληρά, εκτός από λίγο ύφασμα στις πόρτες. Βέβαια δείχνουν καλής ποιότητας και με γερή συναρμογή, αλλά είναι σίγουρα ξενερωτικά. Εκπληκτική οθόνη infotainment, στάνταρ 8', πανεύκολη στην χρήση και με απλή λογική. Πολύ καλή αίσθηση το δέρμα στο τιμόνι και σε καλό μέγεθος. Χώρος αποσκευών καλός, γίνεται απολύτως ευθύς με τα καθίσματα κάτω, με μόνο μειονέκτημα τη κεκλιμενη πίσω πόρτα που κόβει λίγο στην φόρτωση.
Γενικά πολύ θετική εικόνα, δεν το περίμενα και ήρθε η ώρα για την λυπητερή.
Ξεκινάμε με το 1.0 TSI εννοείτε στην μεσαία έκδοση(advance). Προ φόρων 16.098€, με περιθώριο 900€ για έξτρα. Μεταλλικό χρωμα-διχρωμία 751€ και...χαίρεται. Για την περίσταση όμως η ελλ. εισαγωγική, έχει κάνει την συμφωνία και χρεώνει το χρώμα 86€, με απαραίτητη όμως προσθήκη του design pack(φιλέτα εσωτερικού στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα, το ιδιο και στην επένδυση των καθισμάτων, λωρίδα χρωμίου στο κατω μέρος των θυρών και εσωτ. φωτισμό ambient και led ανάγνωσης μπρος-πίσω) με 311€ και τις 17' ζάντες αλουμινίου άλλα 504€ για να'ρθει το αμάξι ακριβώς 16.999€ προ φόρων και να μην ανέβει το ΕΤΤ. Τελική τιμή 22.640€ με το κλειδί. Εγγύηση 2 έτη και 395€ επέκταση για άλλα 2, σύνολο σχεδόν 23.000€ μείον την όποια έκπτωση.(Ελάχιστη ήταν btw!)
Η έκδοση περιέχει τα πάντα όλα από συστήματα ασφαλείας,led πίσω, προβολακια μπροστά,προφυλακτήρα τούμπανο μπρος πισω, αλουμινένια ένθετα, αλουμινενιες ράγες οροφής, υποβραχιονια μπρος πίσω με ski hatch,δερμάτινο πολυλειτουργικο τιμόνι και λεβιέ, διζωνικο clima , αισθητήρες φώτων&βροχής, 12v πίσω.
Όλα τέλεια λοιπόν; Οοοοοοχι! Δεν έχει περιθώριο να μπουν τα υπέροχα full led και τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας, που το κάνουν άλλο αμάξι.
Τελος, για τα μάτια του κόσμου, πήρα και μια τιμή για την ίδια έκδοση-εξοπλισμό για το 1.5 EVO και αν θυμάμαι καλά φτάναμε στα 26.000+.! Όνειρο θερινής νυκτός...
Σπίτι που πήγαμε, η γυναίκα μου, μου λέει: 'αυτό ένιωσα οτι θα είναι το επόμενό μας αμάξι'. Της απαντάω πώς χωρίς τα led...χλωμό.Η συνέχεια αύριο, με Toyota και το διαστημικό CHR.
P.S. Ευχαριστώ για τις προτάσεις, την υπομονή και την βοήθεια. -
CHR made in Turkey.... Δεν το έπαιρνα ούτε και αν μου το χαριζανε....
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Πήγαινε να δεις το Γκράντλαντ αν ακουμπάς τα 23000 . Στην μεσαία έκδοση με τα 130 άλογα βενζίνης . Κάνε και τέστ ντράιβ .
-
Παρεμπιπτόντως πολύ καλή αναφορά!!!!!! Εύγε, 10 με τόνο.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
1η στάση VW.
...
Ο υπάλληλος που μας ανέλαβε πολύ εξυπηρετικός, αλλά ελαφρώς άσχετος. Anyway, καθιερωμένα μπες βγες, άνοιξε κλείσε, πρωτάρηδες στο σπορ, οτι καταλάβαμε, καταλάβαμε.
...
Ξεκινάμε με το 1.0 TSI εννοείται στην μεσαία έκδοση(advance).... Τελική τιμή 22.640€ με το κλειδί. Εγγύηση 2 έτη και 395€ επέκταση για άλλα 2, σύνολο σχεδόν 23.000€ μείον την όποια έκπτωση....Θα πρεπε να ντρέπονται εκεί στην vw. Χίλιες φορές το πλευμομπιλ ή το ασχημομούρικο. Ή arona έστω...
Καλή συνέχεια στην αναζήτηση σου! -
1η στάση VW.
Πρώτη φορά στη ζωή μου μπαίνω σε άντιπροσωπεια VW. Εμπειρία ζωής που λένε! [emoji1]
Δύο T-Roc στην έκθεση σε αθλιο χρώμα, αλλά οκ. Κατεξοχήν αμάξι που του πάνε τα έντονα και ανοιχτά χρώματα και είχαν κάτι σκούρα, σαν μεγάλη Παρασκευή.(μέρες που'ναι).
Πρώτη άποψη, πολύ θετική. Πανέμορφο μέσα έξω το advance με τις αλουμινένιες λεπτομέρειες στους προφυλακτηρες και τα fake exhausts, είχε και τα extra full led και τα φώτα ημέρας, κουκλάκι!
Φτωχό το βασικό discover, παρ'όλα αυτά μάλλον τα ομορφότερα μη led φώτα που εχω δει. Απόλυτη αναλογία εξωτερικού όγκου-εσωτερικών χώρων για τα θέλω μας. Ευρύχωρη καμπίνα, καλή θέση οδήγησης, εξαιρετικά καθίσματα, πανέμορφη η διχρωμια μέσα έξω. Και έρχεται η ώρα επαφής με τα περιβόητα πλαστικά. Όλα σκληρά, εκτός από λίγο ύφασμα στις πόρτες. Βέβαια δείχνουν καλής ποιότητας και με γερή συναρμογή, αλλά είναι σίγουρα ξενερωτικά. Εκπληκτική οθόνη infotainment, στάνταρ 8', πανεύκολη στην χρήση και με απλή λογική. Πολύ καλή αίσθηση το δέρμα στο τιμόνι και σε καλό μέγεθος. Χώρος αποσκευών καλός, γίνεται απολύτως ευθύς με τα καθίσματα κάτω, με μόνο μειονέκτημα τη κεκλιμενη πίσω πόρτα που κόβει λίγο στην φόρτωση.
Γενικά πολύ θετική εικόνα, δεν το περίμενα και ήρθε η ώρα για την λυπητερή.
Ξεκινάμε με το 1.0 TSI εννοείτε στην μεσαία έκδοση(advance). Προ φόρων 16.098€, με περιθώριο 900€ για έξτρα. Μεταλλικό χρωμα-διχρωμία 751€ και...χαίρεται. Για την περίσταση όμως η ελλ. εισαγωγική, έχει κάνει την συμφωνία και χρεώνει το χρώμα 86€, με απαραίτητη όμως προσθήκη του design pack(φιλέτα εσωτερικού στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα, το ιδιο και στην επένδυση των καθισμάτων, λωρίδα χρωμίου στο κατω μέρος των θυρών και εσωτ. φωτισμό ambient και led ανάγνωσης μπρος-πίσω) με 311€ και τις 17' ζάντες αλουμινίου άλλα 504€ για να'ρθει το αμάξι ακριβώς 16.999€ προ φόρων και να μην ανέβει το ΕΤΤ. Τελική τιμή 22.640€ με το κλειδί. Εγγύηση 2 έτη και 395€ επέκταση για άλλα 2, σύνολο σχεδόν 23.000€ μείον την όποια έκπτωση.(Ελάχιστη ήταν btw!)
Η έκδοση περιέχει τα πάντα όλα από συστήματα ασφαλείας,led πίσω, προβολακια μπροστά,προφυλακτήρα τούμπανο μπρος πισω, αλουμινένια ένθετα, αλουμινενιες ράγες οροφής, υποβραχιονια μπρος πίσω με ski hatch,δερμάτινο πολυλειτουργικο τιμόνι και λεβιέ, διζωνικο clima , αισθητήρες φώτων&βροχής, 12v πίσω.
Όλα τέλεια λοιπόν; Οοοοοοχι! Δεν έχει περιθώριο να μπουν τα υπέροχα full led και τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας, που το κάνουν άλλο αμάξι. [emoji20]
Τελος, για τα μάτια του κόσμου, πήρα και μια τιμή για την ίδια έκδοση-εξοπλισμό για το 1.5 EVO και αν θυμάμαι καλά φτάναμε στα 26.000+.! Όνειρο θερινής νυκτός...
Σπίτι που πήγαμε, η γυναίκα μου, μου λέει: 'αυτό ένιωσα οτι θα είναι το επόμενό μας αμάξι'. Της απαντάω πώς χωρίς τα led...χλωμό.Η συνέχεια αύριο, με Toyota και το διαστημικό CHR.
P.S. Ευχαριστώ για τις προτάσεις, την υπομονή και την βοήθεια. [emoji106]Ωραία παρουσίαση τηρουμένων των αναλογιών βέβαια όπως τις επιβάλλουν οι εμποριες όπου πρακτικά αγοράζεις γουρούνι στο σακί. (τι νόημα έχει να αποφασίσεις βάσει πλαστικών και infotainment αν δεν ξερεις πως πάει το αμάξι στο δρόμο; )
Μην κολλάς στα εργοστασιακά led. Αν το αμάξι έχει προτζεκτορες βάζεις πανεύκολα aftermarket ποιοτικότατες led λαμπες και καθάρισες. Είναι ντροπή να χρεώνουν ένα σωρό λεφτά για να σου δώσουν κάτι που βάζεις με 100 - 150 ευρώ.
-
2η στάση, Toyota!
Πηγαίνοντας να δούμε το πολυσυζητημένο C-HR, το οποίο γενικά μου αρέσει, παρόλη την φλυαρία και υπερβολή που το διακατέχει, στη δε σήζυγο, δεν αρέσει σχεδόν καθόλου.
Εξυπηρέτηση πολύ καλού επιπέδου και καλή γνώση του αντικειμένου απ' τον πωλητή, αλλά ελαφρώς ενοχλητικό σπρώξιμο στα hybrid(προφανώς πολιτική της εταιρείας). Επιμένει να το οδηγήσουμε για να καταλάβουμε πόσο εύκολο είναι και τι ευκολία είναι το αυτόματο, το οποίο δεν μας αρέσει ιδιαίτερα γενικώς.
Το αμάξι μπροστά είναι πολύ όμορφο, δείχνει ποιοτικό και πολύ φουτουριστικό. Ωραίο φιλέτο δερματίνης στο ταμπλό και καλά πλαστικά γενικώς. Στα αρνητικά, το infotainment είναι απο άλλη δεκαετία, γραφικά κακά και δύσκολο στη χρήση, ένα ψηφιακό ρολογάκι σαν Casio και κάποια κουμπιά και διακόπτες με κακή συναρμογή, δεν χαλάνε τόσο την καλή εικόνα. Πολύ καλή θέση οδήγησης, εξαιρετικά καθίσματα και ωραίο σε αίσθηση τιμόνι.
Και κάπου εδώ τελειώνουν τα καλά.
Μοιάζει λες και οι γιαπωνέζοι,ξέχασαν να ασχοληθούν με το υπόλοιπο αμάξι. Μικρό και με φανερές αστοχίες πορτμπαγκάζ, με ένα τεράστιο σκαλοπάτι όταν ρίχνεις τα καθίσματα. Σίγουρα είναι αμάξι που δεν μας καλύπτει σε χώρους.
Και έρχεται η ώρα για τα πίσω καθίσματα. Παρόλο που σε γενικές γραμμές ήταν ευρύχωρο, σε συνδυασμό με την έκδοση που μας έδειχνε, η οποία είχε φιμέ πίσω τζάμια και σκούρο ουρανό, ήταν σαν να ήμουν στην ντουλάπα του Darth Vader.
Παράθυρα σαν φινιστρίνια, ψηλά και θεοσκότεινα. Ενιώθες ασφυξία.
Η έκδοση που μας προμόταρε ήταν η hybrid c-lub, έβγαινε περίπου ένα φανταστικομύριο . Η 1.2T, έκδοση C-enter ήταν σε κάπως πιο ανθρώπινη τιμή . Ούτε για προσφορά δεν καθίσαμε αφού το αποκλείσαμε χωρίς χρονοτριβή, παρόλο που βρήκαμε και πωλητή γνωστό που μας υποσχέθηκε πολύ καλή έκπτωση. Για την ιστορία, καμία έκδοση δεν είχε full led, είχαν όλα τα συστήματα ασφαλείας και κάμερα πίσω. Στην Center δεν είχε διχρωμία και ζάντες ψιλοχάλια 16',οπότε αναγκαστικά σε πήγαινε στην club που συνέφερε καλύτερα μας είπε. Εγγύηση 6 ετών και για την μπαταρία μέχρι 10, με διαβεβαίωση οτι δεν θα χρειαστεί ποτέ αλλαγή...Συμπερασματικά, θεωρώ οτι είναι ενα καλό αμάξι, σχετικά ακριβό, αλλά όχι για μια οικογένεια ως βασικό εκδρομικό αυτοκίνητο. Καταλαβαίνω κάποιον που θα το πάρει, έχει πολλά θετικά, αλλά σίγουρα δεν είναι για εμάς. Και επισήμως ο δεύτερος υποψήφιος, αποκλείεται!
Επόμενη στάση, Seat!
-
Περί CH-R. Λογική απόφαση. Αυτοκίνητο γρίφος.
-
Αναμένω τη συνέχεια με ενδιαφέρον!
Safari εύρεσης νέου οικογενειακού αυτοκινήτου