-
Αναφορικά με το κιβώτιο νομίζω δεν υπάρχει σοβαρή ελπίδα το Leon να έχει υγρού τύπου DSG στα 150 άλογα όταν τόσο το Α3 όσο και το Golf δεν έχουν....
Για την ανάρτηση το ξαναλέω και ας λέει ό,τι θέλει το φυλλάδιο: Οι πιθανότητες για ημιάκαμπτο είναι σοβαρές... Θα έλεγα 50/50. Ας κάνουμε λίγο υπομονή.
Πάντως από τον εξοπλισμό δεν μπορούμε να έχουμε παράπονα. Είναι καλύτερα εξοπλισμένο από το Seat leon FR. Θα έλεγα ότι έχει συνδυάσει τα περισσότερα Standard στοιχεία από το FR και το Xcellence.
-
@lapin μπορείς να αναφέρεις τις υπέρ του Cupra εξοπλιστικές διάφορες; Επίσης αν πραγματικά ισχύει αυτό που είπες (και δεν έχω κανέναν λόγο να σε αμφισβητώ) όποτε βλέπω A3 στον δρόμο θα προτάσω δείκτη και θα γελάω με λυγμούς στα μούτρα τους ειλικρινά....
-
Παντού διαβάζω για multilink Πισω, ακομα και σε σελίδες εξωτερικού.
-
@sabas_thess said in Seat Leon Mk4 (2020):
@lapin μπορείς να αναφέρεις τις υπέρ του Cupra εξοπλιστικές διάφορες; Επίσης αν πραγματικά ισχύει αυτό που είπες (και δεν έχω κανέναν λόγο να σε αμφισβητώ) όποτε βλέπω A3 στον δρόμο θα προτάσω δείκτη και θα γελάω με λυγμούς στα μούτρα τους ειλικρινά....
Σε σχέση με το FR βλέπω επιπλέον convenience pack, 10άρα οθόνη, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός, full led high, full link (αν και αυτό μπορεί να το έβαλαν στο FR πρόσφατα), keyless advanced, ACC...
-
@jntaras said in Seat Leon Mk4 (2020):
Παντού διαβάζω για multilink Πισω, ακομα και σε σελίδες εξωτερικού.
Ναι έχω γράψει σε προηγούμενη σελίδα επ' αυτού. Παίζεται...
-
Αυτά που αναφέρονται στον εξοπλισμό του αν συνδυαστούν με πολλαπλούς μπορώ να πω ότι το καθιστούν εξαιρετικά τιμολογημένο και πλήρες. Άντε να βάλεις παραγγελία για τους έξτρα αερόσακους και τον ογκομετρικό συναγερμό. Μπράβο πολύ δυνατό...
-
Βλέπω τα τεχνικά χαρακτηριστικά τελικά όλα τα Cupra Leon έχουν την ανεξάρτητη πίσω ακόμη και το 150αρι
-
Μόνο αν βρούμε ένα 150άρι και κοιτάξουμε από κάτω θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με σιγουριά. Όλα τα ξένα test drive που έχω διαβάσει (και κάνουν λόγο για την πίσω ανάρτηση) αναφέρουν ημιάκαμπτο.
-
@lapin said in Seat Leon Mk4 (2020):
Μόνο αν βρούμε ένα 150άρι και κοιτάξουμε από κάτω θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με σιγουριά. Όλα τα ξένα test drive που έχω διαβάσει (και κάνουν λόγο για την πίσω ανάρτηση) αναφέρουν ημιάκαμπτο.
Εδω αναφέρει ανεξάρτητη πίσω
-
Μα αυτό συζητάμε φίλε μου εδώ και καιρό. Το ότι το φυλλάδιο λέει κάτι δε σημαίνει ότι ισχύει... Είναι πολλά τα παραδείγματα λαθών στα επίσημα προσπέκτους. Το γαλλικό επίσημο φυλλάδιο λέει ότι έχει ημιάκαμπτο. Διάφορα ξένα (κυρίως ισπανικά test drive) αναφέρουν ημιάκαμπτο. Γιατί;
-
Εγώ όταν είχα παραγγείλει το LEON 1.5 150 άλογα, που είχε έρθει λάθος, είχε ανεξάρτητους πίσω.
-
Cupra ή Seat Leon είχε έρθει; Την ανάρτηση πίσω την είδες εσύ ή σου είπαν ότι έχει πολλαπλούς;
-
@polioan said in Seat Leon Mk4 (2020):
Εγώ όταν είχα παραγγείλει το LEON 1.5 150 άλογα, που είχε έρθει λάθος, είχε ανεξάρτητους πίσω.
Seat με ανεξάρτητη? Το 150αρι? Δεν το έχω ξανακουσει
-
Έχετε δίκιο! Και το έγραψα λάθος... Συγνώμη παίδες!
Είχε ημιάκαμπτο άξονα..
SEAT LEON όχι Cupra -
καλησπερα σε ολους!
Eιμαι υποψηφιος αγοραστης fr plus 2.0tsi leon και ψαχνω οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορω να βρω και το αυτοκινητο. Εχω μπει αρκετες φορες στην αντιπροσωπεια στο αυτοκινητο, το εχω επεξεργαστει και το σαββατο μπορεσα να κανω test drive ενα 1.5 fr dsg. Απογοητευτικα με την ποιοτητα συναρμογης της καμπινας. Πιο συγκεκριμενα οταν επιασα να κλεισω την πορτα οι τριγμοι που ακουσα στο χερουλι και στην ταπετσαρια μου τρυπισαν τον εγκεφαλο. Το ιδιο συνεβει και στου συνοδηγου. Επισης το αυτοκινητο ειχε 2500 χιλιομετρα. Ξεκινωντας λοιπον, ενω η αποροφητικοτητα της αναρτησης ειναι καλη για τα specs (40αρι προφιλ, σπορ προσανατολισμος της αναρτησης) του και δεν με κουρασε, με απογοητευσαν οι τριγμοι που ερχοντουσαν απο το ταμπλο καθε φορα που περνουσα διαμηκη λακουβα και συντονιζε ο ημιακαμπτος. Προφανως το 2.0 εχει πολλαπλους, αλλα θεωρω οτι θα τριζει και αυτο, σε χαμηλοτερο βαθμο λογικα.
Θα ηθελα ενα feedback απο τους χρηστες για το αν ειναι οντως ετσι τα πραγματα ή απλα επεσα σε πολυ ταλαιπωρημενο αυτοκινητο δοκιμης. Εν συνεχεια ψαχνω "οδηγους" στο νετ για το αν υπαρχει καποιος τροπος να μειωθουν οι τριγμοι (πχ με αποσυναρμολογιση και προσθηκη μαλακων υλικων στα πλαστικα) αλλα δεν εχω βρει κατι.
Ειναι ενα αμαξι το οποιο προφανεστατα παιζει χωρις ανταγωνισμο γι'αυτα που προσφερει στην τιμη του, εχει καλη οδηγικη συμπεριφορα, εχει εξοπλισμο που μου αρεσει και το θεωρω πολυ ομορφο, αλλα αν αυτη ειναι η κατασταση στην καμπινα τοτε ειναι κατι αποτρεπτικος παραγοντας για εμενα.
Ευχαριστω ολους προκαταβολικα.
-
Γενικά μιλώντας για το group vag και όχι για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Αν σε ενοχλούν οι πιθανοί τριγμοί από τα πλαστικά, προσπερνάς skoda και seat και πας σε vw. Μη τη δραματοποιούμε βέβαια την κατάσταση, γιατί σε σχέση με τα Γιαπωνέζικα πάλι πιο ήσυχα είναι, αλλά οκ εμφανίζονται ήχοι.
Κι αν είσαι και εμμονικός με τέτοιους ήχους σαν κι εμένα, πας σε audi και δεν ξανασχολείσαι με το θέμα για όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου. -
Χαχαχχα! ΝΑΙ ετσι ακριβως ειναι!
-
@andya3 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Αν σε ενοχλούν οι πιθανοί τριγμοί από τα πλαστικά, προσπερνάς skoda και seat και πας σε vw. Μη τη δραματοποιούμε βέβαια την κατάσταση, γιατί σε σχέση με τα Γιαπωνέζικα πάλι πιο ήσυχα είναι, αλλά οκ εμφανίζονται ήχοι.
Κι αν είσαι και εμμονικός με τέτοιους ήχους σαν κι εμένα, πας σε audi και δεν ξανασχολείσαι με το θέμα για όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου.15 χρόνια σε ένα Leon mk2 1.8 tsi πάντως που έχει και από το εργοστάσιο σπορ ανάρτηση δεν είχα κιχ μέσα από τριγμούς.
-
@elteo said in Seat Leon Mk4 (2020):
@andya3 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Κι αν είσαι και εμμονικός με τέτοιους ήχους σαν κι εμένα, πας σε audi και δεν ξανασχολείσαι με το θέμα για όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου.15 χρόνια σε ένα Leon mk2 1.8 tsi πάντως που έχει και από το εργοστάσιο σπορ ανάρτηση δεν είχα κιχ μέσα από τριγμούς.
Είναι 15ετίας γι' αυτό.
Στα καινούργια τις κόψανε αυτές τις πολυτέλειες. Και το δικό μου το a3 αντίστοιχης ηλικίας με το leon σου, είναι καλύτερο μέσα απ' τα καινούργια. -
Έτσι τώρα επειδή το έφερε η κουβέντα γι' αυτό το θέμα και για συνεισφορά στο συμφορουμίτη που ρωτάει για τα πλαστικά του leon.
Πριν αρκετό καιρό ένας γνωστός πήρε ένα Kamiq. Εξαιρετικό αυτοκίνητο, το πήγα κι εγώ βόλτα για πρώτη φορά τότε και πραγματικά εντυπωσιάστηκα, δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά με το T-Roc σε ποιότητα κύλισης.Είχε ένα παλιό skoda fabia που δεν άκουγε κιχ και με το Kamiq φρίκαρε. Τριγμοί απ' τον πίνακα οργάνων, τριγμοί απ' την κολώνα Α στην πλευρά του συνοδηγού. Όχι τίποτα δραματικό, αλλά ε, άμα έχεις δώσει κοντά 25k σου κακοφαίνεται.
Πήγε στην αντιπροσωπεία και παραπονέθηκε και του είπαν όλα έτσι κάνουν κύριε, αλλά αν επιμένετε να σας "γδύσουμε" τα προβληματικά σημεία και να βάλουμε κάποιο μονωτικό από πίσω. Μόλις άκουσε να "γδύσουν" καινούργιο αυτοκίνητο τον έπιασε τρέμουλο, χα,χα,χα .Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση με τα καινούργια αυτοκίνητα, έχουν ρίξει την ποιότητα του εσωτερικού, τα βάζουν φαίνεται τα λεφτά σε οθονίτσες και παπαρίτσες.
Seat Leon Mk4 (2020)