-
@argi_89 said in Seat Leon Mk4 (2020):
καλησπερα σε ολους!
Eιμαι υποψηφιος αγοραστης fr plus 2.0tsi leon και ψαχνω οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορω να βρω και το αυτοκινητο. Εχω μπει αρκετες φορες στην αντιπροσωπεια στο αυτοκινητο, το εχω επεξεργαστει και το σαββατο μπορεσα να κανω test drive ενα 1.5 fr dsg. Απογοητευτικα με την ποιοτητα συναρμογης της καμπινας. Πιο συγκεκριμενα οταν επιασα να κλεισω την πορτα οι τριγμοι που ακουσα στο χερουλι και στην ταπετσαρια μου τρυπισαν τον εγκεφαλο. Το ιδιο συνεβει και στου συνοδηγου. Επισης το αυτοκινητο ειχε 2500 χιλιομετρα. Ξεκινωντας λοιπον, ενω η αποροφητικοτητα της αναρτησης ειναι καλη για τα specs (40αρι προφιλ, σπορ προσανατολισμος της αναρτησης) του και δεν με κουρασε, με απογοητευσαν οι τριγμοι που ερχοντουσαν απο το ταμπλο καθε φορα που περνουσα διαμηκη λακουβα και συντονιζε ο ημιακαμπτος. Προφανως το 2.0 εχει πολλαπλους, αλλα θεωρω οτι θα τριζει και αυτο, σε χαμηλοτερο βαθμο λογικα.
Θα ηθελα ενα feedback απο τους χρηστες για το αν ειναι οντως ετσι τα πραγματα ή απλα επεσα σε πολυ ταλαιπωρημενο αυτοκινητο δοκιμης. Εν συνεχεια ψαχνω "οδηγους" στο νετ για το αν υπαρχει καποιος τροπος να μειωθουν οι τριγμοι (πχ με αποσυναρμολογιση και προσθηκη μαλακων υλικων στα πλαστικα) αλλα δεν εχω βρει κατι.
Ειναι ενα αμαξι το οποιο προφανεστατα παιζει χωρις ανταγωνισμο γι'αυτα που προσφερει στην τιμη του, εχει καλη οδηγικη συμπεριφορα, εχει εξοπλισμο που μου αρεσει και το θεωρω πολυ ομορφο, αλλα αν αυτη ειναι η κατασταση στην καμπινα τοτε ειναι κατι αποτρεπτικος παραγοντας για εμενα.
Ευχαριστω ολους προκαταβολικα.
Δυστυχώς τρίζει φίλε μου.
Πάσχει στα χερούλια επειδή είναι κουμπωτά και στο ταμπλό λόγω της οθόνης.
Κατα τα άλλα είναι ένα υπέροχο οδηγικά αυτοκίνητο
Το προηγούμενο είναι γεγονός ότι ήταν πολύ καλύτερο ποιοτικά. 7 χρόνια δεν είχε ακουστεί τίποτα , αυτό τρίζει απο το 6μηνο -
Κι εγώ test drive ένα fr 1.5 dsg είχα κάνει. Δεν έκανε κιχ πάντως.
-
Εμένα μετά από 10 χρόνια στο λεον mk3 τρεμοπαίζουν οι διακόπτες παραθύρων, αυτο έχει ξεκινήσει κάνα 2 χρονάκια τώρα, κατά τα άλλα βράχος, αστεράκι
-
@andya3 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση με τα καινούργια αυτοκίνητα, έχουν ρίξει την ποιότητα του εσωτερικού
Όχι σε όλα φυσικά. Κάνε μια βόλτα με καινούριο Mazda π.χ. και θα μετανιώσεις αυτό που είπες για τα ιαπωνικά πριν.
-
@realzeus said in Seat Leon Mk4 (2020):
Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση με τα καινούργια αυτοκίνητα, έχουν ρίξει την ποιότητα του εσωτερικού
Όχι σε όλα φυσικά. Κάνε μια βόλτα με καινούριο Mazda π.χ. και θα μετανιώσεις αυτό που είπες για τα ιαπωνικά πριν.
Mazda με 33k? Κάνε κι εσύ μια βόλτα με audi αντίστοιχης τιμής και θα το ξεχάσεις το Mazda.
-
Mazda με 33k? Κάνε κι εσύ μια βόλτα με audi αντίστοιχης τιμής και θα το ξεχάσεις το Mazda.
Έχω κάνει με Audi 50.000 Ευρώ. Χειρότερο άνετα σε σχέση με αντίστοιχη BMW και φτηνότερο Mazda!
-
Έχω κάνει με Audi 50.000 Ευρώ. Χειρότερο άνετα σε σχέση με αντίστοιχη BMW και φτηνότερο Mazda!
Σωστά, έγινε premium και η Mazda. Μετά ξύπνησες ή συνεχίστηκε το όνειρο?
-
Άσε μας μωρέ καημένε που έχεις ένα Α3 και το παίζεις και γνώστης υψηλής ποιότητας. Μπες σε ένα αντίστοιχο Mazda και μετά μίλα για το τσικρίκη σου.
Εγώ αν ξύπνησα, ή όχι, άστο να το κρίνω μόνος μου. Είχα BMW των €75,000, και κάτι ξέρω από αυτά. -
Ποιοτικό και το α3 και το q3. Όταν έψαχνα για αυτοκίνητο δεν αντιλήφθηκα τόσο διαφορετική ποιότητα σε σχέση με το mazda3 ή το cx30 -cx5.
Πάντως για να έχουμε να συγκρίνουμε αν αγοράσεις mazda 3 αυτόματο με τα 186 ps με 33k τότε το αντίστοιχο α3 είναι αυτό .
https://www.audi.gr/gr/web/el/models/a3/a3-sportback/summary.html#
42κ. Δεν τη λες και μικρή διαφορά -
Άσε μας μωρέ καημένε που έχεις ένα Α3 και το παίζεις και γνώστης ποιότητας. Μπες σε ένα αντίστοιχο Mazda και μετά μίλα για το τσικρίκη σου.
Εγώ αν ξύπνησα ή όχι άστο να το κρίνω μόνος. Είχα BMW των €75,000, και κάτι ξέρω από αυτά.Άν συγκρίνεις Mazda Audi βάση του προσωπικού σου γούστου, είναι δικαίωμά σου να έχεις την άποψή σου. Επειδή γενικεύεις όμως, απλώς εκτίθεσαι, δεν έχουν καμία σχέση οι 2 εταιρείες και τα αυτοκίνητά τους. Ούτε εγώ φυσικά έχω καμία διάθεση να προσπαθώ να πείσω για τα γνωστά και αυτονόητα, κάποιους που έχουν τις δικές τους φαντασιώσεις.
Τη bmw γιατί την έβαλες στο παιχνίδι, για τη Mazda και την audi μιλάμε. Οι ακριβές BMW είναι ένα σκαλί πάνω από τα ακριβά audi και ένα κάτω από τα ακριβά Mercedes. Έτσι είναι η ιεραρχία και έτσι μάλλον τη θέλουν και οι ίδιοι οι Γερμανοί. Φαίνεται και από τις διαφορές στις τιμές τους. -
Επειδή κι ακριβή Mercedes είχαμε στην οικογένεια (όχι δική μου) δεν ισχύει αυτό, Η ποιότητα πάει ανάλογα με το πόσο ακριβό είναι το κάθε αυτοκίνητο περίπου, αλλά και πόσο σημασία δίνει η εταιρεία στην εκάστοτε στιγμή. Οι BMW των 2000 είναι γενικά καλύτερες από αυτές των 2010, αλλά αυτές των 2020 είναι καλύτερες όλων. Μιλάμε για συναρμογή απλά, όχι για μηχανικά μέρη. Σε μηχανικά μέρη η κάθε επόμενη γενιά είναι καλύτερη.
Δες όμως ένα σύγχρονο Mazda τι ποιότητα έχει μέσα και μετά πες μου για φαντασιώσεις...
-
Να αγοραζετε Audi εσεις που ξερετε κανενα προβλημα.
Ασε να αγοραζουν οι ''χαζοι'' τα Mazda.Απλα αν πας στην αντιπροσωπεια της Audi κ της Mazda κοιτα να μην ειναι σχετικα κοντα χρονικα...
-
@chrisk6 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Ασε να αγοραζουν οι ''χαζοι'' τα Mazda.Απλα αν πας στην αντιπροσωπεια της Audi κ της Mazda κοιτα να μην ειναι σχετικα κοντα χρονικα...
Εγώ θα έλεγα τα δικά σου λόγια αλλά ανάποδα.
Εσείς που είστε πιο έξυπνοι και ξέρετε καλύτερα, να αγοράζετε Mazda, που είναι φθηνότερα και καλύτερα από τα audi.Κι αφήστε τους άλλους να τους πιάνουν κώτσους στην audi και να πληρώνουν ακριβότερα για χειρότερα αυτοκίνητα.
Αφού ως γνωστόν οι Έλληνες ξέρουν πάντα καλύτερα απ' τον άλλο κόσμο και διακρίνουν με αετίσιο μάτι τις ευκαιρίες και την κοροιδία.
Άντε, καλή βδομάδα τζιμάνια. -
Εσείς που είστε πιο έξυπνοι και ξέρετε καλύτερα, να αγοράζετε Mazda, που είναι φθηνότερα και καλύτερα από τα audi.Κι αφήστε τους άλλους να τους πιάνουν κώτσους στην audi και να πληρώνουν ακριβότερα για χειρότερα αυτοκίνητα.
Αφού ως γνωστόν οι Έλληνες ξέρουν πάντα καλύτερα απ' τον άλλο κόσμο και διακρίνουν με αετίσιο μάτι τις ευκαιρίες και την κοροιδία.
Άντε, καλή βδομάδα τζιμάνια.Κανείς δεν είπες ότι τα Audi είναι κακά αυτοκίνητα, αλίμονο. Απλά δεν είναι τόσο ποιοτικά όσο νομίζεις και αυτή η άγνοια φαίνεται από το ότι δεν έχεις μάλλον εμπειρία από άλλα αυτοκίνητα. Γελάει ο ντουνιάς αν θεωρείς τα Audi αμαξάρες. Αν περάσουν από τα χέρια σου αντίστοιχα αυτοκίνητα, τότε θα μπορείς να κρίνεις μόνο.
Και μιλάς εσύ για τους Έλληνες γενικά... καημένε.
-
Άντε, καλή βδομάδα τζιμάνια.Ειπαμε παρτε Audi που ειναι πριμιουμ να δινετε κ τιποτα ψιλα κ στα συνεργεια μετα.
Βλακες τους εχεις του Γερμανους?
Εισαι τζιμανι κ φαινεσαι...μην σε χασουμε να μοιραζεις γνωση. -
Μετά από 6 μήνες και 9.000 χλμ, δεν τρίζει τίποτα στο Leon 1.5 fr manual.
Ποιότητα κύλισης, πολύ καλύτερη από ότι περίμενα.
Εντάξει ο ημιάκαμπτος δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά εφόσον το δίλιτρο έχει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, θα είναι σίγουρα οκ. -
καλησπερα σε ολους!
Eιμαι υποψηφιος αγοραστης fr plus 2.0tsi leon και ψαχνω οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορω να βρω και το αυτοκινητο. Εχω μπει αρκετες φορες στην αντιπροσωπεια στο αυτοκινητο, το εχω επεξεργαστει και το σαββατο μπορεσα να κανω test drive ενα 1.5 fr dsg. Απογοητευτικα με την ποιοτητα συναρμογης της καμπινας. Πιο συγκεκριμενα οταν επιασα να κλεισω την πορτα οι τριγμοι που ακουσα στο χερουλι και στην ταπετσαρια μου τρυπισαν τον εγκεφαλο. Το ιδιο συνεβει και στου συνοδηγου. Επισης το αυτοκινητο ειχε 2500 χιλιομετρα. Ξεκινωντας λοιπον, ενω η αποροφητικοτητα της αναρτησης ειναι καλη για τα specs (40αρι προφιλ, σπορ προσανατολισμος της αναρτησης) του και δεν με κουρασε, με απογοητευσαν οι τριγμοι που ερχοντουσαν απο το ταμπλο καθε φορα που περνουσα διαμηκη λακουβα και συντονιζε ο ημιακαμπτος. Προφανως το 2.0 εχει πολλαπλους, αλλα θεωρω οτι θα τριζει και αυτο, σε χαμηλοτερο βαθμο λογικα.
Θα ηθελα ενα feedback απο τους χρηστες για το αν ειναι οντως ετσι τα πραγματα ή απλα επεσα σε πολυ ταλαιπωρημενο αυτοκινητο δοκιμης. Εν συνεχεια ψαχνω "οδηγους" στο νετ για το αν υπαρχει καποιος τροπος να μειωθουν οι τριγμοι (πχ με αποσυναρμολογιση και προσθηκη μαλακων υλικων στα πλαστικα) αλλα δεν εχω βρει κατι.
Ειναι ενα αμαξι το οποιο προφανεστατα παιζει χωρις ανταγωνισμο γι'αυτα που προσφερει στην τιμη του, εχει καλη οδηγικη συμπεριφορα, εχει εξοπλισμο που μου αρεσει και το θεωρω πολυ ομορφο, αλλα αν αυτη ειναι η κατασταση στην καμπινα τοτε ειναι κατι αποτρεπτικος παραγοντας για εμενα.
Ευχαριστω ολους προκαταβολικα.
Ποιο leon σε ενδιαφέρει; Το Seat ή το Cupra;
Έχεις τσεκάρει αν το 2.0tsi 190 εξακολουθεί να βγαίνει ως Seat;
Διαθεσιμότητα, χρόνο παράδοσης, σου είπαν; -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλους. Ζητώ συγνώμη αν άναψε "φωτιά" στο τοπικ.
Σχετικά με το αν υπάρχει ή όχι, να τονίσω ότι αναφέρομαι για μεταχειρισμένο.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλους. Ζητώ συγνώμη αν άναψε "φωτιά" στο τοπικ.
Σχετικά με το αν υπάρχει ή όχι, να τονίσω ότι αναφέρομαι για μεταχειρισμένο.
Εχμ να μην ζητάς συγνώμη που ρώτησες στο συγκεκριμένο φορουμ για το συγκεκριμένο αμάξι . Οι άλλες απαντήσεις ήταν άσχετες.
Φαντάζομαι έχεις δει αυτό στη Θεσσαλονίκη ? Για λίγο δεν το τσίμπησα -
Ναι για το ίδιο αυτοκίνητο μιλάμε. Λόγο του ότι μένω Αθήνα δεν μπορώ να το δοκιμάσω άνετα οπότε προσπαθώ να εξάφανισω ότι αμφιβολία εχω πριν ανέβω.
Το Σάββατο θα κάνω 2ο test drive ένα fr plus για να συγκρίνω. Αν μου αρέσει θα ανέβω να το δω από κοντά και να προχωρήσω εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις μου.
Επί τη ευκαιρία, είδες κάτι που σε σταμάτησε για την αγορά? Απάντησε μου σε πμ αν θες.
Τέλος, από ότι έχω ψάξει, βλέπω πως είναι με το κιβώτιο dq381(υγρού τύπου) και μόνο το mechatronic βγάζει βλάβη. Δεν με ενοχλεί αυτό μετά το πέρας της εγγύησης. Εν συνεχεία, είδα ότι του λείπουν οι εμπρός αισθητήρες στάθμευσης αλλά τους έχω βρει σαν oem Κιτ (καλωδίωση, module, αισθητήρες, μασκακια-βασεις στήριξης). Αυτό με κωδικοποίηση θα παίξει στην οθόνη του? Έχει την μικρή οθόνη.
Seat Leon Mk4 (2020)