-
Και εγώ ως κάτοχος 2 Seat (το ένα 15ετίας, το άλλο 2 ετών) δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την πρώτη και την όπισθεν και εκπλήσσομαι που το διαβάζω. Βασικά δεν είχα κανένα σοβαρό πρόβλημα ποτέ. Φυσικά δεν αμφισβητώ κανέναν και εύχομαι να βρείτε άμεσα λύση όσοι έχετε.
-
Μόλις μου απάντησαν απο Seat Official Ισπανίας ότι επικοινώνησαν με την Ελληνική αντιπροσωπεία , θα επικοινωνήσουν μαζί μου απο την Τεχνοκαρ και θα παρακολουθούν και αυτοί την εξέλιξη .
Όχι πως θα γίνει κάτι αν είναι να ξαναπάω απο εκεί , αλλά αν με πάρουν απο Τεχνοκαρ θα τους πω ότι θέλω να πάω σε άλλο συνεργείο για έλεγχο. -
@tsofras said in Seat Leon Mk4 (2020):
ν και αυτοί την εξέλιξη .
Όχι πως θα γίνει κάτι αν είναι να ξαναπάω απο εκεί , αλλά αν με πάρουν απο Τεχνοκαρ θα τους πω ότι θέλω να πάω σε άλλο συνεργείο για έλεγχο.καλο αυτό!! εγινε το πρώτο βήμα, μια χαρα!!!
θα το φτιάξουν αδερφέ μην ανυσηχείς όλα καλά θα πάνε
-
@cirus said in Seat Leon Mk4 (2020):
ν και αυτοί την εξέλιξη .
Όχι πως θα γίνει κάτι αν είναι να ξαναπάω απο εκεί , αλλά αν με πάρουν απο Τεχνοκαρ θα τους πω ότι θέλω να πάω σε άλλο συνεργείο για έλεγχο.καλο αυτό!! εγινε το πρώτο βήμα, μια χαρα!!!
θα το φτιάξουν αδερφέ μην ανυσηχείς όλα καλά θα πάνε
Για αρχή ήθελα να έχω κάπου γραπτώς καταγεγραμμένα τα προβλήματα που έχω και την αντιμετώπιση της ελληνικής αντιπροσωπείας για να μπορέσω κάποια στιγμή αν χειροτερέψει κάτι να τους το τρίψω στη μούρη. Μετά ήθελα να υπάρξει κάποια πίεση απο την μαμά Seat για να μην νομίζουν ότι είμαι και χαζός και μου συμπεριφέρονται έτσι.
-
Μόλις μου απάντησαν απο Seat Official Ισπανίας ότι επικοινώνησαν με την Ελληνική αντιπροσωπεία , θα επικοινωνήσουν μαζί μου απο την Τεχνοκαρ και θα παρακολουθούν και αυτοί την εξέλιξη .
Όχι πως θα γίνει κάτι αν είναι να ξαναπάω απο εκεί , αλλά αν με πάρουν απο Τεχνοκαρ θα τους πω ότι θέλω να πάω σε άλλο συνεργείο για έλεγχο.Ρώτησες άλλο εξουσιοδοτημένο service SEAT εδώ Θεσσαλονίκη? Μοναστηρίου και Γιαννιτσών?
Για τον έναν που παρήγγειλα και το αμάξι είναι ο 2ος εξουσιοδοτημένος. Παλαιότερα ήξερα και την NORTH HELLAS. -
@polioan said in Seat Leon Mk4 (2020):
Όχι πως θα γίνει κάτι αν είναι να ξαναπάω απο εκεί , αλλά αν με πάρουν απο Τεχνοκαρ θα τους πω ότι θέλω να πάω σε άλλο συνεργείο για έλεγχο.Ρώτησες άλλο εξουσιοδοτημένο service SEAT εδώ Θεσσαλονίκη? Μοναστηρίου και Γιαννιτσών?
Για τον έναν που παρήγγειλα και το αμάξι είναι ο 2ος εξουσιοδοτημένος. Παλαιότερα ήξερα και την NORTH HELLAS.Αθήνα είμαι μαν, οπότε περιμένω να με καλέσουν και θα πάω σε άλλη για έλεγχο
-
Αν σου προτείνουν άλλο συνεργείο (εκτός από της ΒΕΛΜΑΡ) ενημέρωσε και εμάς εδώ. Αν και μάλλον θα σε στείλουν στον Μακρή, αν σου προτείνουν κάτι.
Πιθανολογώ όμως ότι θα αποφύγουν να προτείνουν άλλο συνεργείο.
-
@storm said in Seat Leon Mk4 (2020):
Αν σου προτείνουν άλλο συνεργείο (εκτός από της ΒΕΛΜΑΡ) ενημέρωσε και εμάς εδώ. Αν και μάλλον θα σε στείλουν στον Μακρή, αν σου προτείνουν κάτι.
Πιθανολογώ όμως ότι θα αποφύγουν να προτείνουν άλλο συνεργείο.
Ναι θα ενημερώσω , εγω πιστεύω ότι αν με πάρουν θα μου προτείνουν να πάω στο ίδιο το δικό τους. Θα τους πω όμως ότι θέλω να πάω σε άλλο
-
Εγώ φέτος θα πάω για ετήσιο service τρεις μήνες ποιο νωρίς. Θα πάω στα μέσα Σεπτέμβριου. Αυτό που έπαθα πέρυσι το Δεκέμβριο στον Μητρούση στην Κηφισιά δεν έχω καμιά όρεξη να το ξαναζήσω άλλη φορά.
Θα σου πρότεινα αυτό το συνεργείο, αλλά δεν...
Όπως επίσης δεν προτείνω με τίποτα τον Μακρή (Γαλάτσι ή Μαρίνου Αντύπα) και την Βελμάρ (Γέρακα).Αυτά από την δική μου εμπειρία που δεν είμαι και ο ποιο εύκολος πελάτης.
-
@storm said in Seat Leon Mk4 (2020):
Εγώ φέτος θα πάω για ετήσιο service τρεις μήνες ποιο νωρίς. Θα πάω στα μέσα Σεπτέμβριου. Αυτό που έπαθα πέρυσι το Δεκέμβριο στον Μητρούση στην Κηφισιά δεν έχω καμιά όρεξη να το ξαναζήσω άλλη φορά.
Θα σου πρότεινα αυτό το συνεργείο, αλλά δεν...
Όπως επίσης δεν προτείνω με τίποτα τον Μακρή (Γαλάτσι ή Μαρίνου Αντύπα) και την Βελμάρ (Γέρακα).Αυτά από την δική μου εμπειρία που δεν είμαι και ο ποιο εύκολος πελάτης.
Τι έπαθες αν επιτρέπεται? Μπορεί να το έχω διαβάσει, αλλά δεν θυμάμαι!
-
Το λοιπόν
Αν και αμαξάρα από θέμα οδηγικής συμπεριφοράς , μπορώ να πω ότι έχω απογοητευτεί στο σύνολο απο τα θέματα που έχουν προκύψει :- Το θέμα που έχω αναφέρει με τον θόρυβο του κιβωτίου. Να την βράσω την ηλιοροφή , ούτε να την ανοίγω δεν θέλω πλέον γιατί το ακούω να κάνει σαν μπρίκι
- Το θέμα με την όπισθεν που μπαίνει πρώτη. Ναι συνεχίζει και το κάνει
- Όποτε κλείνω το πορτ μπαγκαζ μου εμφανίζει πρόβλημα στα πίσω φανάρια
- Πηγαίνοντας με σταθερή ταχύτηα , αφήνοντας το γκάζι ανεβάζει στροφές και αυξάνει μικρή ταχύτητα
- Κάτι περίεργους - λόξξυγες ανεβοκατεβάζοντας στροφές σε αλλαγές 1ης-2ας-3ης
Τα παρακάτω τα εμφάνισε τυχαία την τελευταία εβδομάδα , εξαφανίστηκαν αφού έσβησα το αμάξι , ελπίζω να μην ξανά εμφανιστούν
- Βλάβη στον αερόσακο
- Μαύρη κάμερα
- Κλείνοντας το πορτ μπαγκαζ ξεκλείδωνε και άνοιγε μόνο του (πάνω απο 5 φορές)
- Αυτόματο φρενάρισμα κάνοντας όπισθεν στην πυλωτή το οποίο μου έβγαλε τα άντερα και ένδειξη επικινδύνων ελιγμών
Και ακόμη δεν έχω γράψει 10.000χλμ
Αντιπροσωπεία άφαντη , όλα είναι φυσιολογικά
Να την βράσω την Seat, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το δώσω το αμάξι αλλά με τις τωρινές τιμές δύσκολα θα βρω κάτι αντίστοιχο σε αυτά τα λεφτά, τα γράφω περισσότερο για να τα διαβάζουν μελλοντικοί αγοραστές.
Στο εξωτερικό έχει βουίξει ο τόπος , όσοι τα έχουν πάρει ως leasing τα γυρνάνε πίσω , ειδικά τα mild hybrid και ακόμη περισσότερο τα full υβριδικά . -
Κρίμα για τη seat. Την είχε που την είχε για αποπαίδι η vw σε σχέση με τη skoda, δε βοηθάει κι αυτή τον εαυτό της.
-
@andya3 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Κρίμα για τη seat. Την είχε που την είχε για αποπαίδι η vw σε σχέση με τη skoda, δε βοηθάει κι αυτή τον εαυτό της.
Δεκτά τα προβλήματα παντού , η αντιμετώπιση με χαλάει που μου πούλησαν μέχρι και ειρωνεία. Και τους έσκασα περίπου 55.000ε την τελευταία 5ετία
Χ στην μάρκα απο εμένα
-
Δηλαδή μόνο την σέατ αφορούν αυτά ?
Στον υπόλοιπο όμιλο, έχουν άλλα κιβώτια κλπ ? -
@criuser said in Seat Leon Mk4 (2020):
Στον υπόλοιπο όμιλο, έχουν άλλα κιβώτια κλπ ?Μπα σε όλο το VW group έχουν εμφανιστεί αντίστοιχα θέματα , απλά είναι άλλες εισαγωγικές και δεν γνωρίζω τι κάνουν εκεί
-
Το λοιπόν
Αν και αμαξάρα από θέμα οδηγικής συμπεριφοράς , μπορώ να πω ότι έχω απογοητευτεί στο σύνολο απο τα θέματα που έχουν προκύψει :- Το θέμα που έχω αναφέρει με τον θόρυβο του κιβωτίου. Να την βράσω την ηλιοροφή , ούτε να την ανοίγω δεν θέλω πλέον γιατί το ακούω να κάνει σαν μπρίκι
- Πηγαίνοντας με σταθερή ταχύτηα , αφήνοντας το γκάζι ανεβάζει στροφές και αυξάνει μικρή ταχύτητα
Τα παρακάτω τα εμφάνισε τυχαία την τελευταία εβδομάδα , εξαφανίστηκαν αφού έσβησα το αμάξι , ελπίζω να μην ξανά εμφανιστούν
- Βλάβη στον αερόσακο
- Μαύρη κάμερα
- Αυτόματο φρενάρισμα κάνοντας όπισθεν στην πυλωτή το οποίο μου έβγαλε τα άντερα και ένδειξη επικινδύνων ελιγμών
Να την βράσω την Seat, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το δώσω το αμάξι αλλά με τις τωρινές τιμές δύσκολα θα βρω κάτι αντίστοιχο σε αυτά τα λεφτά, τα γράφω περισσότερο για να τα διαβάζουν μελλοντικοί αγοραστές.
Στο εξωτερικό έχει βουίξει ο τόπος , όσοι τα έχουν πάρει ως leasing τα γυρνάνε πίσω , ειδικά τα mild hybrid και ακόμη περισσότερο τα full υβριδικά .Σε ποια αντιπροσωπεία πας, αν επιτρέπεται? Στο Μακρή έχεις πάει? Όχι ότι θα κάνει κάτι σπουδαίο γι' αυτά που αναφέρεις γιατί όλα μοιάζουν poor quality issues, αλλά ίσως μπει στον κόπο να κάνει μια ψαχτική είτε για updates είτε έστω να στείλει κάποια ενημέρωση στο εργοστάσιο.
Επίσης τα 4 & 5 της πρώτης παραγράφου μου μοιάζουν λίγο με το περιβόητο θέμα καγκουρό αλλά νόμιζα ότι αυτό ισχύει στα dsg. Πάλι λένε ότι έχει βγει update που το διορθώνει ή έστω το κάνει λιγότερο έντονο.
Γενικά πάντως ως κάτοχος ΜΚ3.5 και χωρίς καμιά διάθεση να ευλογήσω τα γένια μου, όσες φορές έφτασα κοντά στο να κάνω τη μετάβαση σε ΜΚ4 θέλοντας να προλάβω την απαξίωση του δικού μου, κάτι με κράταγε. Τόσο το plug-in που χω οδηγήσει αρκετά όσο και το Formentor δε με έπεισαν ότι είναι σοβαρά upgrades σε σχέση με τους προκατόχους.
-
@stefan147 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Το λοιπόν
- Βλάβη στον αερόσακο
- Μαύρη κάμερα
Στο εξωτερικό έχει βουίξει ο τόπος , όσοι τα έχουν πάρει ως leasing τα γυρνάνε πίσω , ειδικά τα mild hybrid και ακόμη περισσότερο τα full υβριδικά .Σε ποια αντιπροσωπεία πας, αν επιτρέπεται? Στο Μακρή έχεις πάει? Όχι ότι θα κάνει κάτι σπουδαίο γι' αυτά που αναφέρεις γιατί όλα μοιάζουν poor quality issues, αλλά ίσως μπει στον κόπο να κάνει μια ψαχτική είτε για updates είτε έστω να στείλει κάποια ενημέρωση στο εργοστάσιο.
Επίσης τα 4 & 5 της πρώτης παραγράφου μου μοιάζουν λίγο με το περιβόητο θέμα καγκουρό αλλά νόμιζα ότι αυτό ισχύει στα dsg. Πάλι λένε ότι έχει βγει update που το διορθώνει ή έστω το κάνει λιγότερο έντονο.
Γενικά πάντως ως κάτοχος ΜΚ3.5 και χωρίς καμιά διάθεση να ευλογήσω τα γένια μου, όσες φορές έφτασα κοντά στο να κάνω τη μετάβαση σε ΜΚ4 θέλοντας να προλάβω την απαξίωση του δικού μου, κάτι με κράταγε. Τόσο το plug-in που χω οδηγήσει αρκετά όσο και το Formentor δε με έπεισαν ότι είναι σοβαρά upgrades σε σχέση με τους προκατόχους.
Seat Velmar Αργυρούπολης
Το καγκουρό δεν ήταν μόνο στο dsg, όντως θυμίζει καγκουρό , υποτίθεται ότι το είχαν λύσει το πρόβλημα.
Το mk3.5 είναι πολύ ανώτερο ως σύνολο απο το mk4 , το έχω ξαναπεί ότι και εγώ το μετάνιωσα που έδωσα το δικό μου mk3 -
Δύο αναλυτικές αξιολογήσεις (αρνητικές φυσικά) έκανα στο Google για τον Μακρή και την Seat Τεχνοκάρ και ποτέ δεν εμφανίστηκαν οι αξιολογήσεις σε δημόσια θέα.
Προφανώς επιλέγουν ποιες αξιολογήσεις θα βγαίνουν σε δημοσιότητα.
Ευτυχώς (για μένα) δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Γιατί διαφορετικά θα είχα γίνει μαινόμενος ταύρος.
-
Χμμ για κάποιο λόγο περίμενα την απάντηση για Αργυρούπολη αν και ο υπεύθυνος εκεί με προσέχει αρκετά είναι η αλήθεια. Τα πρώτα 2 χρόνια τουλάχιστον που πήγαινα εκεί. Θα δοκίμαζα πάντως Μακρή στο Γαλάτσι. Εάν ρωτήσεις στελέχη της Τεχνοκάρ ποιος είναι ο καλύτερος του δικτύου τους, πάντα αυτόν λένε μ' ένα στόμα, μια φωνή.
-
@criuser said in Seat Leon Mk4 (2020):
Στον υπόλοιπο όμιλο, έχουν άλλα κιβώτια κλπ ?Είναι πολύ συγκεκριμένα τα προβλήματα που έχουν ακουστεί γισ τη vw. Λογισμικό στα πρώτα γκολφ και kamiq, καγκουρώ στο T-Rock και κάτι για πρώιμο φάγωμα δίσκο-πλατώ.
Μετά ησύχασε η κατάσταση, άρα υποθέτω ότι έχουν επιλυθεί.
Για τα αντίστοιχα audi δε, Q2 και Α3 δεν έχει ακουστεί τίποτα. Βέβαια είναι και λίγα αυτά.
Μια πρώτη εκτίμηση πάντως, δείχνει ότι η χρήση κοινών εξαρτημάτων στο group δε σημαίνει και ίδια ποιότητα κατασκευής. Υπάρχουν προφανώς και διαφορές τεχνογνωσίας. Η διαφορά τιμής σε παρόμοια μοντέλα δε σχετίζεται μόνο με τα σκληρά και μαλακά πλαστικά.
Seat Leon Mk4 (2020)