-
@kpaiss said in Seat Leon Mk4 (2020):
@thanos_lcf said in Seat Leon Mk4 (2020):
@tsofras said in Seat Leon Mk4 (2020):
Ναι μου είπαν να παω στη Meta systems και να πληρωσω 400€ για να περαστει το interface και να το ξεκλειδώσουν αλλιώς να περιμένω αν και όποτε βγάλει η VAG το update.
Το εξηγείς λίγο αυτό γιατί δεν το κατάλαβα?
Ουτε εγώ το έχω καταλάβει πλήρως, θα πάρω τηλέφωνο τη Meta να δω αν ισχύει κάτι τέτοιο.
Αυτό που μου είπε ο υπεύθυνος της αντιπροσωπείας είναι ότι το πας εκει, σκας κανα 400άρι και σου προσθετουν το Interface για android και ios, βαζουν μια προσθετη πλακετα στο κουτι που έχει στο ντουλαπακι που ειναι στην ουσία το Infotainment.Μάλιστα , αν πάρεις και μάθεις τίποτε ενημέρωσε και εδώ που ψάχνουμε όλοι για μία λύση
Εγώ τελικά κατέληξα στη λύση της ...... βάσης για το κινητόΠηρα και έμαθα!
Λοιπόν, τοποθετούν στην ουσία μία επιπλέον συσκευή που λειτουργεί σαν Android Κινητό,
Δηλαδή μπορεί να πάρει και κάρτα sim να κατεβάσεις εφαρμογές, να έχεις google maps (το πιο σημαντικό) κλπ και λειτουργεί παραλληλα στην οθόνη του Infotainment.
Η εναλλαγή μεταξύ των δύο γίνεται πατώντας παρατεταμένα το κουμπί του μενού χωρις να διακόπτει τη λειτουργία της βασικής, αν πχ ακους ραδιόφωνο δε θα σταματήσει να παίζει επειδή πέρασες στην άλλη συσκευή, στην ουσία το καταλαβα ότι εναλλάσεις οθόνες...
Αυτό το πράγμα κοστίζει με την εγκατάσταση για το αυτοκίνητό μου 600€ μου ειπαν...
Η τιμή μου φαίνεται πολύ υψηλή σε σχέση με αυτό που πραγματικά κοστίζει εάν απλά ενεργοποιηθεί το καταραμένο full link που στα δίνει όλα αυτά από το κινητό σου.Στην ουσία μου είπε ο πωλητής αυτό συμφέρει εάν δεν έχει κάμερα οπισθοπορείας το αυτοκίνητο (το δικό μου την έχει στο βασικό εξοπλισμό) οπότε σου επιτρέπει να τη βάλεις και να τη χρησιμοποιείς.
Άντε τώρα να περιμένουμε αν θα κάνουν την καλή οι Γερμανοί...
Αυτά βαζουν.
Αυτό απ' ότι είδα είναι για mib και mib2 οθόνες, το δικό μου έχει move με το touch στη βάση για κληματισμος και ένταση ήχου
-
To Leon MΚ4 έχει το ΜΙΒ3 που έχει και τα SFD κλειδώματα. Είναι θέμα χρόνου να βρεθεί κάποιος μάγκας που θα το σπάσει αυτό και θα μπορεί πλέον να γίνει ενεργοποίηση του full link.
Όποιος έχει όρεξη να ασχοληθεί, μπορεί να ρίχνει μια ματιά εδώ μέχρι να εμφανιστεί κάτι.
user: guest
pass: guest -
Ρε συ Στέφαν ειλικρινά τώρα ,που τη βρίσκεις την όρεξη και ασχολείσαι με όλα αυτά τα σκατακια. Με τέτοιο αυτοκίνητο μόνο η οδήγηση θα με ενδιέφερε. Ούτε θα ήξερα τι οθόνη έχει και τι δεν έχει.
Ποιο λινκ και ποιο λογισμικό; -
@lap said in Seat Leon Mk4 (2020):
Ρε συ Στέφαν ειλικρινά τώρα ,που τη βρίσκεις την όρεξη και ασχολείσαι με όλα αυτά τα σκατακια. Με τέτοιο αυτοκίνητο μόνο η οδήγηση θα με ενδιέφερε. Ούτε θα ήξερα τι οθόνη έχει και τι δεν έχει.
Ποιο λινκ και ποιο λογισμικό;Εντάξει ρε μαν και εμείς για την οδήγηση το πήραμε επειδή μας έκανε, δεν παύει όμως να θέλουμε και τις άλλες ανέσεις
-
@stefan147 said in Seat Leon Mk4 (2020):
To Leon MΚ4 έχει το ΜΙΒ3 που έχει και τα SFD κλειδώματα. Είναι θέμα χρόνου να βρεθεί κάποιος μάγκας που θα το σπάσει αυτό και θα μπορεί πλέον να γίνει ενεργοποίηση του full link.
Όποιος έχει όρεξη να ασχοληθεί, μπορεί να ρίχνει μια ματιά εδώ μέχρι να εμφανιστεί κάτι.
user: guest
pass: guestΑν σου πω ότι δεν καταλάβαινα τι έβλεπα θα με πεις χαζό;!!
-
Κανεις δεν καταλαβαινει στην αρχη. Ουτε εγω καταλαβαινα. Ας ειναι καλα (ή και οχι) η καραντινα που ο χρονος και η διαθεση ηταν αφθονα. Μολις παρεις λιγο μυρωδια τι και πως γινεται πιο απλο. Σαφως ομως δεν ειναι για ολους.
-
@lap said in Seat Leon Mk4 (2020):
Ποιο λινκ και ποιο λογισμικό;Εντάξει ρε μαν και εμείς για την οδήγηση το πήραμε επειδή μας έκανε, δεν παύει όμως να θέλουμε και τις άλλες ανέσεις
Θα συμφωνήσω αγαπητέ tsofras
Προφανώς είναι υπέροχη η οδήγηση, αλλά όταν πχ προσπαθείς επί 10 λεπτά να βάλεις διεύθυνση στο χάρτη και πάντα βγάζει ότι του κατέβει ως αποτέλεσμα... Είναι ενοχλητικό για ένα αυτοκίνητο που έχει τέτοιο κόστος.
Είναι και οι ανέσεις μέσα στην απόλαυση...Update: μου ανέφεραν ότι ο λόγος καθυστέρησης του update είναι ότι δεν δίνει άδεια η google ακόμα... Ότι και να σημαίνει αυτο
-
Update: μου ανέφεραν ότι ο λόγος καθυστέρησης του update είναι ότι δεν δίνει άδεια η google ακόμα... Ότι και να σημαίνει αυτο
Και δίνει στο εργοστάσιο ?
-
Αν δεν δίνει η Google άδεια στο εργοστάσιο (μου ακούγεται μόνο ότι η SEAT δεν έχει πληρώσει όλο το πακέτο και του έχουν ''παγώσει'') δεν θα έρθει σύντομα ακόμα!!!
-
Λοιπόν το γράφω και εδώ για ενημέρωση σε κατόχους ή πιθανούς αγοραστές του Seat Leon γιατί δεν είμαι απο αυτούς που τα κρύβουν και λένε ότι αγόρασαν ένα τούμπανο αυτοκίνητο.
Το αμάξι εκτός απο το θέμα με τον ήχο του κιβωτίου σε κάθε αλλαγή ταχύτητας απο 1η έως 4η εμφάνισε πριν απο μία εβδομάδα και ένα κουλό πρόβλημα.
Έβαλα όπισθεν , άνοιξε η κάμερα και το αμάξι αντί για πίσω πήγε μπροστά!
Μου το έκανε 5 φορές συνεχόμενα απο νεκρά σε όπισθεν.
Προφανώς μετά απο 20 χρόνια + σε χειροκίνητα δεν είμαι άμπαλος για να μην μπορώ να βάλω μία όπισθεν.
Πήγα το αμάξι για έλεγχο
Στην αρχή με έβγαλαν τρελό ότι δεν μπορεί να γίνει
Μετά με έβγαλαν ψεύτη ότι θέλω να αλλάξω το σαζμαν λόγω εγγύησης
Μετά σε ερώτηση αν με πατητή μπαίνει πρώτη η απάντηση ήταν κατηγορηματικά όχι.
Μετά ο τεχνικός σύμβουλος κατάφερε με πατητή να βάλει πρώτη και μου είπε ότι είναι φυσιολογική η συμπεριφορά του κιβωτίου.
Εχθές πάλι όταν πήγα να παρκάρω αντί για όπισθεν το αμάξι πήγε μπροστά και παραλίγο να τρακάρω το μπροστινό αμάξι.
Έστειλα email στην Seat Ισπανίας και περιμένω μία απάντηση κατα πόσο είναι φυσιολογικό αντί για όπισθεν να μπαίνει πρώτη ταχύτητα πατητή και να πηγαίνεις μπροστά με κάμερα ανοιχτή και κατα πόσο είναι φυσιολογικός ο θόρυβος λες και κοπανάνε σίδερα όποτε αλλάζεις ταχύτητα.Σωστά έγραψε ο @cirus σε άλλο ποστ , δεν με πειράζει η αξιοπιστία του group , αλλά η αντιμετώπιση ότι όλα είναι φυσιολογικά και εσύ τρελός ή ψεύτης .
Θα ενημερώσω αν έχω κάποια απάντηση
-
Πατητή και στο δικό μου έχει μπει η 1η. Δεν έχω κάμερα για πίσω, αλλά πρόσεξα στην οθόνη στα όργανα ότι είχε μπει η 1η και επειδή δεν άκουσα τον ήχο από τους αισθητήρες παρκαρίσματος κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Και φυσικά και εγώ την έχω πατήσει και το αυτοκίνητο πήγε μπροστά για μερικά εκατοστά.
Στην 3η φορά μπήκε η όπισθεν.Το ίδιο είχα πάθει αρκετές φορές και στο Fabia.
Νομίζω ότι οι πατητές του Group είναι κάπως περίεργες και θέλουν καλό πάτημα και επιβεβαίωση ότι έχει μπει η όπισθεν.Φυσικά δεν ασχολούμαι με αυτά τα θέματα. Τα θεωρώ πταίσματα.
-
@storm said in Seat Leon Mk4 (2020):
Πατητή και στο δικό μου έχει μπει η 1η. Δεν έχω κάμερα για πίσω, αλλά πρόσεξα στην οθόνη στα όργανα ότι είχε μπει η 1η και επειδή δεν άκουσα τον ήχο από τους αισθητήρες παρκαρίσματος κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Και φυσικά και εγώ την έχω πατήσει και το αυτοκίνητο πήγε μπροστά για μερικά εκατοστά.
Στην 3η φορά μπήκε η όπισθεν.Το ίδιο είχα πάθει αρκετές φορές και στο Fabia.
Νομίζω ότι οι πατητές του Group είναι κάπως περίεργες και θέλουν καλό πάτημα και επιβεβαίωση ότι έχει μπει η όπισθεν.Φυσικά δεν ασχολούμαι με αυτά τα θέματα. Τα θεωρώ πταίσματα.
Κανένα πρόβλημα, εγώ δεν το θεωρώ πταίσμα αν αντί να πάω πίσω σκάσω στον μπροστά. Επίσης αν έχω παρκάρει σε κανα γκρεμό και φύγω απο κάτω.
Εμένα ανοίγει η κάμερα και βαράνε και οι αισθητήρες όταν πάω μπροστά αντί για πίσω -
Λοιπόν το γράφω και εδώ για ενημέρωση σε κατόχους ή πιθανούς αγοραστές του Seat Leon γιατί δεν είμαι απο αυτούς που τα κρύβουν και λένε ότι αγόρασαν ένα τούμπανο αυτοκίνητο.
Το αμάξι εκτός απο το θέμα με τον ήχο του κιβωτίου σε κάθε αλλαγή ταχύτητας απο 1η έως 4η εμφάνισε πριν απο μία εβδομάδα και ένα κουλό πρόβλημα.
Προφανώς μετά απο 20 χρόνια + σε χειροκίνητα δεν είμαι άμπαλος για να μην μπορώ να βάλω μία όπισθεν.
Πήγα το αμάξι για έλεγχο
Μετά ο τεχνικός σύμβουλος κατάφερε με πατητή να βάλει πρώτη και μου είπε ότι είναι φυσιολογική η συμπεριφορά του κιβωτίου.
Εχθές πάλι όταν πήγα να παρκάρω αντί για όπισθεν το αμάξι πήγε μπροστά και παραλίγο να τρακάρω το μπροστινό αμάξι.
Έστειλα email στην Seat Ισπανίας και περιμένω μία απάντηση κατα πόσο είναι φυσιολογικό αντί για όπισθεν να μπαίνει πρώτη ταχύτητα πατητή και να πηγαίνεις μπροστά με κάμερα ανοιχτή και κατα πόσο είναι φυσιολογικός ο θόρυβος λες και κοπανάνε σίδερα όποτε αλλάζεις ταχύτητα.Σωστά έγραψε ο @cirus σε άλλο ποστ , δεν με πειράζει η αξιοπιστία του group , αλλά η αντιμετώπιση ότι όλα είναι φυσιολογικά και εσύ τρελός ή ψεύτης .
Εγώ την πάτησα μια φορά στο γκαράζ, με ibiza 2021. Έβαλα 1η αντί για όπισθεν και χτύπησα λίγο τη μάσκα. Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στα κιβώτια αυτά του group, με πολλές αναφορές στα διάφορα forum στη Γερμανία, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού η εταιρεία δε παραδέχεται το πρόβλημα. Θέλει προσοχή και να ακούς τους αισθητήρες παρκαρίσματος
-
το εχω παθει με Polo, ευτυχως εταιρικο απλα κοπανησα λιγο την μασκα
it's not a bug it's a feature -
Ήταν και είναι ένας από τους λόγους που ήθελα Γαλλικό και από το Fabia πήγα στο Citroen. Με το δαχτυλίδι στο Γαλλικό δεν υπάρχουν αυτές οι δυσλειτουργίες στην όπισθεν.
Φυσικά τα Γαλλικά κιβώτια έχουν άλλα συμπτώματα λίγο ποιο εκνευριστικά.
Το κιβώτιο του Leon μου το θεωρώ υποδειγματικό. Άριστο στα κουμπώματα από 1η μέχρι 6η και στα κατεβάσματα. Η όπισθεν θέλει έλεγχο κάθε φορά λόγω αυτών των συμπτωμάτων.
-
Ήταν και είναι ένας από τους λόγους που ήθελα Γαλλικό και από το Fabia πήγα στο Citroen. Με το δαχτυλίδι στο Γαλλικό δεν υπάρχουν αυτές οι δυσλειτουργίες στην όπισθεν.
Φυσικά τα Γαλλικά κιβώτια έχουν άλλα συμπτώματα λίγο ποιο εκνευριστικά.
Το κιβώτιο του Leon μου το θεωρώ υποδειγματικό. Άριστο στα κουμπώματα από 1η μέχρι 6η και στα κατεβάσματα. Η όπισθεν θέλει έλεγχο κάθε φορά λόγω αυτών των συμπτωμάτων.
νομιζω κι εγω οτι το δαχτυλιδι ειναι το πιο safe υλοποιηση
στο Auris μου, πολλες φορες δεν την επαιρνε την οπισθεν με την πρωτη κατω δεξια. Μπορει να το βελτιωσαν αργοτερα -
Ε ναι, η όπισθεν πάντα είχε τα θεματάκια της σχεδόν σε όλους τους κατασκευαστές. Οι Γάλλοι με το δαχτυλίδι έκαναν ποιο safe τον χειρισμό.
Πάντως και εγώ όσα αυτοκίνητα έχουν περάσει από τα χέρια μου, όλα είχαν θεματάκια με την όπισθεν.
Αλλά αυτό θεωρώ ότι είναι το λιγότερο. Ποιο σημαντικό θεωρώ τα σωστά κουμπώματα/κατεβάσματα στις υπόλοιπες ταχύτητες. Και εκεί πάσχουν οι περισσότεροι κατασκευαστές, τουλάχιστον στα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει εγώ.
Η χειρότερη εμπειρία μου ήταν με Focus. Έσπασε το κιβώτιο μέσα στην Λεωφόρο Μεσογείων την στιγμή που πήγα να κατεβάσω από 3η σε 2α και φρέναρα για φανάρι. Ο κακός χαμός έγινε.
-
@kozani76 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Πήγα το αμάξι για έλεγχο
Εγώ την πάτησα μια φορά στο γκαράζ, με ibiza 2021. Έβαλα 1η αντί για όπισθεν και χτύπησα λίγο τη μάσκα. Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στα κιβώτια αυτά του group, με πολλές αναφορές στα διάφορα forum στη Γερμανία, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού η εταιρεία δε παραδέχεται το πρόβλημα. Θέλει προσοχή και να ακούς τους αισθητήρες παρκαρίσματος
Οπότε είναι λογικό που ανάβει κάμερα, βαρανε αισθητήρες και πάει μπροστά?
Να το βράσω έφυγα από DSG για να πάω σε προβληματικό μηχανικό
-
Οι Γάλλοι με το δαχτυλίδι έκαναν ποιο safe τον χειρισμό.
Κι οι Ιταλοί.
Και σε Fiat(Punto) και σε πολλές ΑR, είναι επίσης με δαχτυλίδι -
@kozani76 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Πήγα το αμάξι για έλεγχο
Οπότε είναι λογικό που ανάβει κάμερα, βαρανε αισθητήρες και πάει μπροστά?
Να το βράσω έφυγα από DSG για να πάω σε προβληματικό μηχανικό
Δυστυχώς έτσι είναι. Αν μπεις σε forum ibiza/arona θα δεις οτι οι μισές αναφορές έχουν να κάνουν με την οπισθεν/1η και όλοι λένε ότι στις αντιπροσωπείες κάνουν τον ανήξερο
Seat Leon Mk4 (2020)