-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου είναι άλλη. Πόσο αξιόπιστο είναι; και πόσα χρόνια έχει δουλευτεί; γιατί αν είναι να βγει σαν το πρώτο DSG του group VAG, να λείπει το βύσσινο...Μεγάλο ερωτηματικό αυτό, με τα 5 χρόνια εγγύησης είναι ένα μεγάλο συν και να αμβλύνουν λίγο τις αμφιβολίες.
Xλωμό, το θέμα είναι μηχανικό και μόνο. Η ροπή αυξάνεται επί λ, όπου λ ο λόγος μετάδοσης. Δεν έχει να κάνει με το τι μεσολαβεί.
Κάτι άλλο. Το αμάξι δεν έχει λεβιέ αυτόματων ταχυτήτων ούτε 'αυτιά', αλλά ένα περιστροφικό διακόπτη με τις κλασικές θέσεις P-R-N-D πάνω του και έξτρα κουμπάκι για ζμπορ κ.α.
Eπίσης, το αυτόματο δεν έχει 3ο πεντάλ για συμπλέκτη. Κάνει μόνο του τις αλλαγές.Δεν είναι το 1ο αυτοκίνητο με περιστροφικό διακόπτη για το αυτόματο κιβώτιο, ούτε σημαίνει κάτι αυτό. Έτσι και αλλιώς στα περισσότερα αυτοκίνητα ο λεβιές είναι ηλεκτρονικός, οπότε είναι θέμα καθαρά στυλ και εργονομίας.
Αυτό για τον συμπλέκτη και το 3ο πετάλ δεν το κατάλαβα ομολογώ!
Όσο για τον μετατροπέα ροπής , σαφώς και αυξάνει την ροπή λόγω στροβιλισμού του υγρού.
*
The key characteristic of a torque converter is its ability **to multiply torque *when the output rotational speed is so low that it allows the fluid coming off the curved vanes of the turbine to be deflected off the stator while it is locked against its one-way clutch, thus providing the equivalent of a reduction gear -
Έγραψα για το πεντάλ γιατί το άρθρο είναι γραμμένο στο πόδι, κάποιος ίσως και να πιστέψει ότι υπάρχει και τέτοιο. Προφανώς και δεν είναι το πρώτο με περιστροφικό διακόπτη ταχυτήτων.
Επιφυλάσσομαι για το σχολιασμό αυτού με το στροβιλισμό του λαδιού του αυτόματου, δεν το γνωρίζω. -
Για ποιο λογο όμως ενω τα άλλα μοντέλα της Ford στην Ελλάδα έχουν 8 χρόνια εγγύηση, το focus έχει 5?
-
Ο χρήστης chronis.marinis έγραψε:
Για ποιο λογο όμως ενω τα άλλα μοντέλα της Ford στην Ελλάδα έχουν 8 χρόνια εγγύηση, το focus έχει 5?Από όσο ξέρω (έτσι μου είχε πει ο πωλητής 'μου'), πλέον για όλα έχει γίνει 5 χρόνια. Έτσι και αλλιώς 2 χρόνια είναι κανονικά και έχει μια επέκταση μέχρι τα 5 και άλλη μια μέχρι τα 8. Τώρα λοιπόν προσφέρουν τα 5 και για τα 8 μάλλον θα ζητάνε χρήματα ή θα είναι δώρο από τον έμπορο.
@dstou: Έτσι λειτουργεί ο μετατροπέας ροπής και ήταν ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά του στα παλιά αυτόματα κιβώτια, πριν τα ηλεκτρονικά. Το θυμάμαι που το είχα διαβάσει πριν πολλά πολλά χρόνια (πάνω από 25!).
-
Ακριβώς, τα 8 χρόνια είναι 2+3+3 με τα 3+3 να είναι 2 επεκτάσεις εγγύησης. Ακόμα και εμείς που πήραμε τα 8 λάβαμε 2 επεκτάσεις σε συμβόλαιο, από την μαμά ford φυσικά
-
Δεν εχω βρει κατι παρομοιο για το κιβωτιο του φοκους. Θυμαμαι πως η φορντ ενημερωνε τον ειδικο τυπο εδω και κατι μηνες οτι ειχε στα σκαρια ενα 8ταχυτο με μετατροπεα ροπης ακριβως ως απαντηση μετα το φιασκο των διπλων συμπλεκτων και τη συνεργασια της με την γκετραγκ.
Για αυτο και προχωρησε σε εσωτερικη εξελιξη ενος νεου κιβωτιου, αφηνοντας εκτος εν τελη την υιοθεσια του πολυφορεμενου 9ταχυτου της τζενεραλ μοτορς.
Αυτο που υπονοει και περιγραφει ο συντακτης του αρθρου, χωρις να δινει πολλες λεπτομερειες, ειναι η λειτουργια ενος νεου 8ταχυτο κιβωτιου, το οποιο ομως περιγραφεται σε μεγαλο βαθμο απο την τογιοτα και οχι απο τη φορντ.
https://newsroom.toyota.co.jp/en/powert ... nsmission/
Καλα δε το δενω και κομπο οτι ειναι ετσι, αλλα δεν θυμαμαι κατι τετοιο απο τη φορντ. Ισως μου ξεφυγε ως ενημερωση.
Στα περι ντιζελ αν εχω καταλαβει σωστα, η φορντ επελεξε να μη βαλει αντμπλου εκτος του διλιτρου, και αντ' αυτου να βαλει δυο egr μια χαμηλης και μια υψηλης πιεσης.
-
Paddles δε θα έχει όμως; Κρίμα αν ισχύει κάτι τέτοιο! Ξέρω, για πολλούς είναι άχρηστα αλλά προσωπικά με βολεύουν πολύ. Όχι ότι θα τα χρησιμοποιούσα συνέχεια, αλλά για τη μία στο τόσο που θες άλλη σχέση απ' αυτή που έχει επιλέξει το κιβώτιο είναι πολύ βολικά.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Paddles δε θα έχει όμως; Κρίμα αν ισχύει κάτι τέτοιο! Ξέρω, για πολλούς είναι άχρηστα αλλά προσωπικά με βολεύουν πολύ. Όχι ότι θα τα χρησιμοποιούσα συνέχεια, αλλά για τη μία στο τόσο που θες άλλη σχέση απ' αυτή που έχει επιλέξει το κιβώτιο είναι πολύ βολικά.Και θα αμφισβητησεις την πανσοφη επιλογή του κιβωτίου;;; Γιατί;;;
Μήπως επειδή θα έχεις καλύτερη εικόνα της κατάστασης από κάποιον που έγραψε το πρόγραμμα επιλογής σχέσεων στο κιβώτιο;;;
Πρέπει ΠΑΝΤΑ να δίνεται η δυνατότητα επιλογής σχέσης στο κιβώτιο από τον οδηγό!
Λόγος απόρριψης του αυτόματου κιβωτίου, και αν οπωσδήποτε αυτόματο, και του αυτοκινήτουSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Paddles δε θα έχει όμως; Κρίμα αν ισχύει κάτι τέτοιο! Ξέρω, για πολλούς είναι άχρηστα αλλά προσωπικά με βολεύουν πολύ. Όχι ότι θα τα χρησιμοποιούσα συνέχεια, αλλά για τη μία στο τόσο που θες άλλη σχέση απ' αυτή που έχει επιλέξει το κιβώτιο είναι πολύ βολικά.Το θεωρώ δύσκολο να μην έχει κάποιο τρόπο χειροκίνητης επιλογής σχέσεων, γιατί δεν έχει κλασικό επιλογέα αυτόματου, αλλά ένα κυκλικό επιλογέα, με τον οποίο προφανώς δεν θα μπορείς να επιλέξεις χειροκίνητα τις σχέσεις, όπως σε όλα σχεδόν τα αυτόματα.Αν δείτε σε φωτογραφία ο επιλογέας έχει στο κέντρο του κουμπί M (manual).
-
Αφου εχει paddles στο τιμόνι. Τσέκαρετε τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Και θα αμφισβητησεις την πανσοφη επιλογή του κιβωτίου;;; Γιατί;;;
Μήπως επειδή θα έχεις καλύτερη εικόνα της κατάστασης από κάποιον που έγραψε το πρόγραμμα επιλογής σχέσεων στο κιβώτιο;;;
Πρέπει ΠΑΝΤΑ να δίνεται η δυνατότητα επιλογής σχέσης στο κιβώτιο από τον οδηγό!
Λόγος απόρριψης του αυτόματου κιβωτίου, και αν οπωσδήποτε αυτόματο, και του αυτοκινήτουΔεν υπάρχει τέτοιο θέμα! Έχει manual το αυτόματο κιβώτιο του νέου Focus.
-
Είναι εντυπωσιακή η προσοχή στην λεπτομέρεια της εξέλιξης της ανάρτησης! Αυτό λέει πολλά για την εταιρεία και το αυτοκίνητο, για όποιον ενδιαφέρεται ακόμα για οδήγηση.
Paddles δε θα έχει όμως; Κρίμα αν ισχύει κάτι τέτοιο! Ξέρω, για πολλούς είναι άχρηστα αλλά προσωπικά με βολεύουν πολύ. Όχι ότι θα τα χρησιμοποιούσα συνέχεια, αλλά για τη μία στο τόσο που θες άλλη σχέση απ' αυτή που έχει επιλέξει το κιβώτιο είναι πολύ βολικά.Πρέπει ΠΑΝΤΑ να δίνεται η δυνατότητα επιλογής σχέσης στο κιβώτιο από τον οδηγό!
Λόγος απόρριψης του αυτόματου κιβωτίου, και αν οπωσδήποτε αυτόματο, και του αυτοκινήτουΩς χρήστης αυτόματων κιβωτίων (τα προτιμώ, στο Kuga απλά δεν με έπαιρνε οικονομικά) και έχοντας περάσει από τα χέρια μου 4 αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο, τα 2 με paddles (Ζ4 & Mini), μπορώ να πώ ότι μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, τα paddles δεν τα χρησιμοποίησα ποτέ! Ενίοτε επέλεγα σχέση χειροκίνητα με τον λεβιέ, αλλά και αυτό σπάνια.
Πάντως υπάρχει manual επιλογή.
-
Τέλεια τότε, no problem.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Επειδη είδα τις επιδόσεις του σε pdf στο ford.de γιατί στον 1.0 125 δίνει 0-100 10' το χειροκίνητο και 11.1' το αυτόματο? Στις ρεπριζ παλι τοσο καλυτερο το χειροκίνητο θα είναι; Ενω στον 1.5 ecoboost είναι 8.8 και 8.9 αντιστοιχα.
-
Ο εξελιγμένος χιλιαρης φαίνεται να έχει τις ίδιες αποδόσεις σε ροπή κ ιπποδύναμη. Δεν αναφέρθηκε εάν θα έχει λειτουργία overboost.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για τα paddles έγραψα επειδή κάπου αναφέρθηκε πριν ότι δε θα έχει (ίσως δεν κατάλαβα καλά). Ωστόσο προσωπικά δε μου αρκεί η χειροκίνητη επιλογή στο αυτόματο κιβώτιο. Θέλω paddles. Μεγάλο, λοιπόν, θετικό (με τα δικά μου κριτήρια) αν πράγματι έχει το Focus .
Ως χρήστης αυτόματου νόμιζα κι εγώ ότι ίσως τα χρησιμοποιήσω μόνο με τον ενθουσιασμό της αρχής. Εν τέλει όμως έχω δει ότι τα χρησιμοποιώ συστηματικά. Σπάνια μεν, αλλά συστηματικά. Βασικά μου χρειάζονται μια στο τόσο, δηλαδή αν για παράδειγμα δω ότι το κιβώτιο στροφάρει ψηλά ενώ θέλω ν' ανεβάσω ταχύτητα (ή το αντίστροφο), τα paddles κάνουν πολύ εύκολη αυτή τη διόρθωση. Δε μ' ενδιαφέρει δηλαδή τόσο πολύ το manual mode (που κι αυτό το χρησιμοποιώ πού και πού) αλλά να κάνω διορθώσεις τις λίγες φορές που χρειάζεται. Ε το να πρέπει να το γυρίσεις σε manual mode δεν είναι ό,τι πιο εύχρηστο. Ενώ με τα paddles είναι πολύ βολικό.
Sorry για το off topic, αλλά επειδή έγινε σχετική κουβέντα...
-
Νομίζω το station με τον 1.5 και τα 150 άλογα είναι μια από τις κορυφαίες επιλογές για οικογενειακό. Θα έλεγα το 180αρι, αλλά θα φεύγει σε τιμή.
Οικογενειακό που ο μπαμπάς θα κωλοχαιρεται να κάνει διαδρομές μόνος του.
Αυτόματο ή όχι εξαρτάται από τον καθε οδηγό. Προσωπικά προτιμώ ακόμα manual.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Έχω ψηθεί για το 1.5 ecoboost αυτόματο business! 21446€ με περιθώριο 1130€ έξτρα χωρίς να ανέβουν σκαλοπατι τα τέλη ταξινομησης. Θα πάω να ρωτησω απο βδομάδα..
-
Όποια έκδοση και αν επιλέξεις, όμως, το Focus προσφέρει σούπερ θέση οδήγησης, ενώ το ίδιο ισχύει και για το σύστημα διεύθυνσης. Οι μηχανικοί της Ford παρέδωσαν μαθήματα και όλος ο υπόλοιπος ανταγωνισμός θα πρέπει να πάρει ιδιαίτερα από αυτούς, για να μην πω “να σκίσουν τα πτυχία τους”.** Η οδική συμπεριφορά του Focus είναι αψεγάδιαστη **και μπορεί να περιγραφεί μόνο με επιφωνήματα εντυπωσιασμού.
Από τα πρώτα χλμ. θα νιώσεις μια εντυπωσιακή σύνδεση με το αυτοκίνητο, που έρχεται από το τιμόνι. Αυτό θα σε εξιτάρει και θα θες να βρίσκεις διαδρομές με στροφές, καθώς ακόμη και στο normal πρόγραμμα έχει τρομερή αίσθηση και απίθανη αμεσότητα, ενώ στη Sport προσφέρει λεπτομερές feedback από τον δρόμο και ιδανικό βάρος. Αυτό σε συνεργασία με το νέο πλαίσιο, το αυτοκίνητο δείχνει έτοιμο για πολλά περισσότερα άλογα και σε βοηθάει να κινείσαι με τεράστια ασφάλεια και αυτοπεποίθηση με πολλά χλμ/ώρα.Συνολικά το νέο Focus είναι συθέμελα αναβαθμισμένο, **εξαιρετικά ευχάριστο και διασκεδαστικό στο δρόμο.
**
https://www.autoblog.gr/2018/07/18/test ... th-nikaia/Τα βασικα που πρεπει να προσφερει ενα αυτοκινητο της κατηγοριας του για να μην σε παιρνει ο υπνος στο τιμονι.
-
Φαντάζομαι ότι με βάση τα κριτήρια σου (ημιάκαμπτος = ψευτοσπορ) ένα Megane RS θα έχει πρόβλημα να σε πείσει ότι είναι σπορ...
Κατά τ'άλλα το τι είναι μικροδιαφορά ή μεγάλη διαφορά, έχει να κάνει και με την ιεράρχηση των κριτηρίων καθενός και με την εμπειρία του. Για τα δικά μου δεδομένα πάντως, έχοντας οδηγήσει Golf mk7 1.4TSi - 140 HP και 1.6 TDi καθώς και Focus mk3 1.0T και 1.5 TDCi, θα έλεγα ότι το Focus είναι πολύ πιο ευχάριστο από άποψη οδικής συμπεριφοράς και αίσθησης τιμονιού.
Ford Focus MK4