-
Ο ημιακαπμτος προκειμενου να διατηρησει την ακαμψια της αναρτησης στα πλευρικα φορτια, σκληραινει ολη την διαταξη δινοντας ομως αναρτηση που περνα τις παραγομενες δονησεις στο αμαξωμα σε ενα αυτοκινητο σαν το μεγκαν ρς στα καθετα φορτια, δηλαδη στις λακουβες.
Σε μια πολλαπλων συνδεσμων ο συνδεσμος που φορτιζεται με τα πλευρικα φορτια και οι συνδεσεις του, μπορουν να ειναι ακαμπτα ενω οι αλλοι βραχιονες που κινουνται στα καθερα φορτια να ειναι πιο μαλακοι, απορροφωντας ετσι τις δονησεις δινοντας μια πιο καλη ποιοτητα λειτουργιας της αναρτησης.
Ψευτοσπορ ισως οχι, μη ολοκληρωμενη ομως, σιγουρα.
-
Γνωρίζω τα πλεονεκτήματα της ανεξάρτητης πίσω ανάρτησης έναντι του ημιάκαμπτου, αλλά διαφωνώ με όλους εσάς που έχετε θεοποιήσει την πολλαπλών συνδέσμων και απαξιώσει τον ημιάκαμπτο, παντού και πάντα!
Αγνοείτε το γεγονός ότι στην μαγειρική, τα καλά υλικά είναι μόνο το ένα μέρος της εξίσωσης. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται (πιθανώς και σε μεγαλύτερο βαθμό) από την ικανότητα του μάγειρα, ο οποίος ενίοτε μπορεί να δώσει ένα ανώτερο πιάτο με ταπεινότερα υλικά...
Δηλαδή κατά την άποψή σας ένα Kia Ceed είναι ανώτερο σε οδική συμπεριφορά και πιο σπορ από ένα Merane RS; Όχι φαντάζομαι...
-
Το αυτοκινητο ειναι πιστιαρικο. Δεν ειναι αυτοκινητο αυτο το πραγμα. Επομενο σταδιο τα αγωνιστικα καρτ.
Το θεμα με τον ημικαμπτο ειναι πως σε εφαρμογες σαν το ρς που ειναι ολα σκληρα κανει την δουλεια του οπως θα μπορουσε ανετα ακομα και ενας τελειως ακαμπτος. Στην ουσια τετοιος ειναι του ρς
Σε απλα ομως οικογενειακα που ο ημιακαμπτος πρεπει να απορροφα τις δονησεις, τοτε ερχονται αυτοματως και οι εκπτωσεις σε κρατημα. Αυτο με τα ελατηρια του ημιακαμπτου τα οποια προσομοιαζουν τις ιδιοτητες των πολλαπλων συνδεσμων στο νεο φοκους, δεν ξερω πως θα ειναι στην πραξη.
Πλεον τα κια εχουν πολυ καλους πολλαπλους συνδεσμους με πολυ καλη ρυθμιση.
Επειδη εχω οδηγησει πολλα με ημιακαπτους ολα παρουσιαζουν τις ιδιες ενοχλητικες αδυναμιες στο οριο τους, απλα σε καποια το οριο ειναι υψηλοτερο και καποιοι οδηγοι που δεν το φτανουν, θεωρουν οτι μια χαρα ειναι ο ημιακαμπτος, ενω στην ουσια δεν ειναι ετσι.
Μιλω παντα για οικογενεικα αυτοκινητα και οχι πιστας. -
Ok άτυχης χαρακτηρισμός το 'ψευτοσπορ' , το παίρνω πίσω απλά έλεγα σε αυτή την έκδοση με ημιακαμπτο δεν θα έχει τόσο πολύ μεγάλη διαφορά από τους ανταγωνιστές στο οδηγικό κομμάτι.
Δεν νομίζω να το έχουν ρυθμίσει όπως ένα Megane RS δηλαδή.
Και φυσικά γνωριζω οτι στον τομέα των επιδόσεων οι πολλαπλοί δεν κάνουν πάντα την διαφορά.
Τρανταχτό παράδειγμα το 308 gti ,σε μεγάλη δοκιμή όλων των hothatch στα Μέγαρα πριν λίγα χρόνια ξεφτύλισε ολον τον ανταγωνισμό σε ταχύτητες εξόδου σε όλες τις στροφές και φυσικά και το RS.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Με μπλοκε δεν ηταν το 308;
Κοιτα, το να μπεις με πολλα σε μια στροφη επειδη το αυτοκινητο ειναι κουτσουρο, μπορεις να το κανεις με τα περισσοτερα αυτοκινητα της αγορας. Οποιο παρεις με 1000 1500€ το κανεις μικρο καρτακι.
Το να στριβεις αερα αλλα να εχεις κορυφαια επιπεδα nvh και ανεσης, οταν δεν στριβεις, κρυβει ολη την τεχνη και την ανωτεροτητα της διαταξης.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Κοιτα, το να μπεις με πολλα σε μια στροφη επειδη το αυτοκινητο ειναι κουτσουρο, μπορεις να το κανεις με τα περισσοτερα αυτοκινητα της αγορας. Οποιο παρεις με 1000 1500€ το κανεις μικρο καρτακι.
Το να στριβεις αερα αλλα να εχεις κορυφαια επιπεδα nvh και ανεσης, οταν δεν στριβεις, κρυβει ολη την τεχνη και την ανωτεροτητα της διαταξης.
+1
-
Μα δε διαφωνουμε ότι οι πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω προσφέρουν εν γένει τον καλύτερο συνδυασμό άνεσης και κρατήματος. Ακόμα δε περισσότερο φαίνεται η υπέροχη τους όσο χειρότερο είναι το οδόστρωμα.
Εκεί που διαφωνώ εγώ είναι στην απαξίωση όλων των αυτοκινητων με ημιάκαμπτο. Και στο ότι θεωρούν κάποιοι ότι defacto κάθε αυτοκίνητο με ημιάκαμπτο είναι υποδεέστερο από όλα με τους πολλαπλούς συνδέσμους. Μια χαρά μπορείς να ρυθμίσεις τον ημιάκαμπτο και να αποσβένει καλά και να προσφέρει σπορ αίσθηση. Ένας καλά ρυθμισμένος ημιάκαμπτος σε πολύ ακραίες περιπτώσεις μόνο, θα δείξει τα όρια της σχεδίασης του.
-
Η ανεση των ημιακαπτων εχει να κανει κυριως με την γωνια των αμορτισερ, την θεση των ελατηριων πανω στον ημιακαμπτο (μικρες διαφορες στην πραξη) και τα συνεμπλοκ, δεν μπορει να παρει αλλες ρυθμισεις. Ειναι μονοδιαστατος.
Τα υπολοιπα τα κανουν τα εξαιρετικα πλέον πλαισια οπως αυτα των βαγκ και της φορντ, τα οποια αναβαθμιζουν τους δεικτες nvh κατακορυφα και μπερδευουν το τελικη βαθμολογηση του ημιακαμπτου.
Το συνολο θα μου πεις μετρα και συμφωνω.
-
Α γεια σου!
-
O χαρακτηρισμός κορυφαίο δεν ξέρω σήμερα αν μπορεί να υπάρξει γιατί από τα λίγα που παρακολουθώ στον χώρο του αυτοκινήτου, τα μοντέλα της εκάστοτε κατηγορίας, δεν έχουν μεγάλες διαφορές στους διάφορους τομείς (επιδόσεις, ανάρτηση, ασφάλεια, ποιότητα κατασκευής).
Παλιότερα εκείνο που ήταν κορυφαίο γιατί ήταν κατά τη γνώμη μου, μπροστά από τον ανταγωνισμό ήταν το Golf I GTI, ίσως και το Golf II GTI αν και είχε ανταγωνισμό από το Peugeot 205 GTI που όμως έχανε σε ποιότητα υλικών του εσωτερικού. Κορυφαίο ήταν και το Peugeot 106 Rallye. Κορυφαία ίσως να ήταν και η πρώτη M3 που ξεχώριζε από τον ανταγωνισμό.
Αυτά τα μοντέλα έχουν αφήσει το στίγμα τους γιατί είχαν το κάτι το διαφορετικό (που προκαλούσε ενθουσιασμό και θετικά σχόλια) από τον ανταγωνισμό, οπότε κατά τη γνώμη μου πάντα, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κορυφαία. -
Ανακοινώθηκαν οι τιμές...από 17.894€ για το trend 1000άρι ecoboost των 125 ίππων μέχρι 32.221€ για το αυτόματο (8τάχυτο) 5θυρο vignale με τον 1500άρη diesel των 120 ίππων.
Αναλυτικά οι τιμές και τα επίπεδα εξοπλισμού εδώ -
Εδώ και καιρό έχουν ανακοινωθεί οι τιμές.
Νομίζω ότι στα 21.154 (συν πιθανώς τέλη ταξινόμησης και προετοιμασία, πλην πιθανή έκπτωση) τα hatchback 1.5 Ecoboost των 150 ίππων σε εκδόσεις ST-Line ή Titanium (ανάλογα με τα γούστα του καθενός - εγώ πάντως θα προτιμούσα το πρώτο) είναι η πλέον VFM πρόταση της γκάμας.
-
Τα πρώτα sline που έχουν έρθει με 1.0 και 1.5 diesel και 1.5 diesel auto εχουν δωρεαν εξοπλισμο οπως head up display, αυτοματο κλιματισμό, καμερα οπισθοπορειας, προστατευτικά στις πόρτες κ.α. ετσι ειναι οντως vfm
-
Στο λινκ του Leonidas αναφέρει ότι ο κινητήρας έχει άμεσο και έμμεσο ψεκασμό.
Η Ford με αυτή τη κίνηση και στους μικρούς κινητήρες, καθότι ήδη ο 2ας γεννεάς 3,5 λίτρων ecoboost διέθετε ήδη το χαρακτηριστικό, φαίνεται εξαλείφει το θέμα των επικαθίσεων στις βαλβίδες εισαγωγής. -
Για άλλον λόγο βέβαια βάζουν άμεσο και έμμεσο ψεκασμό.
-
Μόνο που εγώ δεν είπα ότι το βάζουν για αυτό το λόγο.....
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Φυσικά. Απλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός. Ελπίζω να βοηθάει και σε αυτό το θέμα όμως.
-
Όχι, δεν ήταν αυτός ο σκοπός, απλά φαίνεται θεωρητικά ότι λύνει αυτό το ζήτημα, για το οποίο στη χώρα μας δεν υπήρχε αριθμος δείγματων ότι οντως προξένησε πρόβλημα.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πήγα σήμερα και το είδα στην έκθεση για κανένα 5λεπτο που είχα χρόνο. Ήταν ένα μαύρο st-line 1.0 125ps με τιμή νομίζω κάπου στα 21500 ή εκεί γύρω.
Το αμάξι εξωτερικά μου άρεσε πολύ. Δείχνει πολύ καλύτερο από τις φωτογραφίες και είναι για εμένα το πιο όμορφο focus μετά φυσικά την 1η γενιά.
Μέσα όμως δεν...Εκεί δείχνει χειρότερο από τις φωτό! Αν εξαιρέσουμε το τιμόνι του που είναι πολύ όμορφο και τον κλασσικό λεβιέ της ford με το περίεργο σχήμα αλλά το τέλειο 'φώλιασμα' στη χούφτα σου, δεν είχε κάτι άλλο που να μου αρέσει. Ο πίνακας οργάνων (σαν του fiesta) είναι κατά τη γνώμη μου χάλια. Ίσως ο πιο άσχημος που υπάρχει σε αμάξι σήμερα. Τα υλικά κατασκευής της καμπίνας και η γενικότερη αίσθηση που μου έδιναν μου θύμισε πολύ Hyundai-Kia και αυτό νομίζω δεν τιμάει τη ford (το civic μου είναι απείρως ποιοτικότερο-χλιδότερο μέσα). Ειδικά ένα μαύρο πλαστικό που έχει κάτω από τους κεντρικούς αεραγωγούς (στο πιο κεντρικό σημείο της καμπίνας δηλ.) θυμίζει πλαστικά 30 χρόνια πίσω. Ο τεμπέλης του είναι αστείος (είναι ένα κουτί σχεδόν τετράγωνο σαν aftermarket λύση από το ebay) και εύκολα ο χειρότερος της κατηγορίας. Τα καθρεπτάκια στα αλεξήλια δεν έχουν φωτισμό ενώ δε βρήκα πρίζα στο πορτμπαγκαζ. Τα καθίσματα μου φάνηκαν κλασικά καλά ford με ωραία στήριξη στην πλάτη, αλλά τα μαξιλαράκια που αγκαλιάζουν τα πόδια σου είναι σαν αφρός και δεν παρέχουν καμία στήριξη στα πόδια. Η οθόνη του δε μου άρεσε (πολύ μαύρο παίζει στα γραφικά της) αλλά τουλάχιστον ήταν πολύ γρήγορη στις αντιδράσεις. Χώροι για τους επιβάτες αρκετά καλοί!
Αυτά τα ολίγα.
Όπως και να έχει ανυπομονώ να το οδηγήσω καθώς σύμφωνα με όσα έχουν αναγγελθεί, εκτιμώ ότι θα είναι απολαυστικότατο! -
Το ζήτημα είναι πως πάει στο δρόμο και με βάση τις πρώτες δοκιμές είναι εξαιρετικό.
Ως προς το εσωτερικό μόνο η 8αρα οθόνη με την καλή ανάλυση με το εξαιρετικό Sync 4 (αν δεν κάνω λάθος) και την συνδεσιμοτητα του με smartphone αρκεί.
Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και η θέση οδήγησης που δεν νομίζω πως είναι κακή.
Αν τώρα προσθέσεις και την πολύ καλή τιμολόγηση έχεις ένα εξαιρετικό πακέτοΕννοείται πως το civic με την ωραία κεντρική κονσόλα και την οδηγοκεντρικη χαμηλή θέση οδήγησης με το ταμπλό που σε περιβάλλει δεν παίζεται.
Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ford Focus MK4