-
Άλλες βλάβες δεν έχει.
Η καδένα στα καινούργια είναι η μεγαλύτερη άρα δεν έχει.Ενοχλεί κανέναν αυτό;
Πάντως εγώ με 50000 χλμ με το βενζίνης και 70000 με το ντίζελ αυτά έχω να πω.
Τα όσα λένε οι απ' έξω δεν με αφορούν.
Επίσης η εγγύηση 5 χρόνια και 100000 χλμ αφορά όλο το αυτοκίνητο.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
δεν ήξερα ότι από στα 5 έως τα 8 χρόνια χρόνια καλύπτεται επίσημα το ανταλλακτικό. Σημαντικό.
Είχα πάει για να δει η σύζυγος το 2008, αλλά μας φάνηκε "κάπως" η θέση οδήγησης και οριακό στο εσωτερικό ύψος, κυρίως πίσω.
Μάλιστα θέλει αυτόματο με βενζίνη, δεν κοιτάγαμε για manual. Έτσι το κόστος στο οποίο φτάναμε ήταν γύρω στα 31k.Πριν έχουμε δει σχεδόν τα πάντα (και Βιτάρα). Εκτός Skoda που δεν έχει αντιπρόσωπο εδώ.
Ψιλοείχε καταλήξει στο T-Roc 1.5 150HP DSG έκδοση Style. Το οδήγησε κιόλας. Με μια έκπτωση που έχει έρχεται περίπου 31k με μεταλλικό χρώμα.
Ο λόγος που συνεχίζαμε να κοιτάμε και άλλα αυτοκίνητα, είναι ότι το VW της φαίνεται ακριβό. Είναι και λίγο οριακό στους χώρους του για εμάς (4 άτομα, σχετικά ψηλοί). Εντάξει μπορούμε να τα διαθέσουμε τα χρήματα για την αγορά, αλλά, μας φαίνονται πολλά μιας και δεν έχουμε και πάρκιν. Βέβαια είμαστε επαρχία, οπότε δεν γίνεται αυτός ο χαμός, των μεγάλων πόλεων στους δρόμους.
Δεν ξέρω μπορεί εκεί να καταλήξουμε τελικά.
Ο πωλητής στη Citroen μας έδειξε ό,τι είχε και μετά, στο πίσω μέρος της έκθεσης μας πρότεινε να μας δείξει και ένα καινούριο C3 Aircross το οποίο δεν χώραγε μπροστά γιατί έχει Peugeot, Citroen, DS, Opel.
Μπήκα μέσα και αμέσως ένιωσα πιο άνετα από ό,τι και να είχα δει. Και εκείνη το ίδιο. Φανταστικά καθίσματα, και πολύ σημαντικό, ωραίο εσωτερικό ύψος μπροστά και πίσω , που, για μένα που είμαι 1.88 είναι σημαντικό.
Βέβαια, σκληρά πλαστικά και πιο στενό στο πλάτος από T-Roc. Το πιο σημαντικό όμως είναι η δελεαστική τιμή. Η σύζυγος όταν άκουσε 20500 με το κλειδί στο χέρι, ξέχασε και το αυτόματο κιβώτιο και το σήμα της VW στο καπό και τα 150 άλογα. Εντάξει, το σήμα δεν την ενδιαφέρει, αυτό ενδιαφέρει μόνο εμένα για να πω την αλήθεια.
Πάντως επειδή είχαμε 26 χρόνια Σάξο 1.1, πραγματικά θυμηθήκαμε μπαίνοντας την άνεση της Citroen.Βέβαια το αυτοκίνητο έρχεται σύμφωνα με την προσφορά στα 25500 και αυτός μας κάνει ένα 5χίλιαρο έκπτωση γιατί λέει το έχει καιρό εκεί και θέλει να φύγει. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι είναι με μηδέν χλμ και “πινακιδωμένο” (όπως είπε) δηλαδή έτοιμο για παράδοση. Τα 20500 είναι με έξοδα πινακίδων και τέλη κυκλοφορίας. Εκείνη τη στιγμή δεν έδωσα σημασία. γιατί περιεργαζόμουν το αμάξι.
Μετά σκέφτηκα ότι αν έχει πάρει πινακίδες (τις οποίες δεν είχε επάνω) τότε, δεν πρέπει να έχει βγει και η πρώτη άδεια;
οπότε θεωρείται καινούριο;
ή δεν τα λέω σωστά, και κάτι κάνουν οι αντιπροσωπείες και καβατζάρουν πινακίδες χωρίς να βγάζουν άδειες;
Δεν τα ξέρω αυτά.Τώρα το αυτοκίνητο θα κάνει 10-12 χιλιάδες Km το χρόνο. 70-30 πόλη-ταξίδι.
-
@criuser said in Citroen C3 Aircross 2018:
Άλλες βλάβες δεν έχει.
Η καδένα στα καινούργια είναι η μεγαλύτερη άρα δεν έχει.Ενοχλεί κανέναν αυτό;
Πάντως εγώ με 50000 χλμ με το βενζίνης και 70000 με το ντίζελ αυτά έχω να πω.
Τα όσα λένε οι απ' έξω δεν με αφορούν.
Επίσης η εγγύηση 5 χρόνια και 100000 χλμ αφορά όλο το αυτοκίνητο.
Μετά τα ποστ σου πήρε τα πάνω της. Τράβα μαλλί, ανεβαίνουμε.....τράβα μαλλί.
-
Άμα είσαι ψηλός εγώ είμαι 1.94 το αιρκρος είναι η μόνη λύση μαζί με το αδερφάκι του το Όπελ κροσλαντ και το Σκόντα καμικ.
-
Άμα είσαι ψηλός εγώ είμαι 1.94 το αιρκρος είναι η μόνη λύση μαζί με το αδερφάκι του το Όπελ κροσλαντ και το Σκόντα καμικ.
Πω ρε φίλε, 1.94; να ΄σαι καλά. Αλλά μεγάλο πρόβλημα με τα αυτοκίνητα και τα κρεβάτια.
-
Κοιμάται μπρούμυτα και αιωρείται
-
@kostashagi said in Citroen C3 Aircross 2018:
Τώρα το αυτοκίνητο θα κάνει 10-12 χιλιάδες Km το χρόνο. 70-30 πόλη-ταξίδι.
Με τέτοιο ύψος και 4μελή οικογένεια και κυρίως ταξίδια εισαι ταμάμ για το C3 Aircross και δη σε ντήζελ. Δεν χωράτε σε άλλο B suv, τόσο απλά! Μετά θα πρέπει να πάτε σε C suv.
-
Η στο νέο αιρκρος σε 6 μήνες.
-
Κι εγώ το ερκρος το πήρα γιατί κάποτε σε αυτά τα χρήματα περίπου, βρήκαμε ετοιμοπαράδοτο ντίζελ αυτόματο με όλο τον εξοπλισμό, κι ήταν το πιο ευρύχωρο αμάξι (πριν, τη δουλειά του την έκανε βάγκον) και με συρόμενα τα πίσω καθίσματα.
Δεν θα έλεγα ότι το γερμανικό σήμα έχει πια κάποια παραπάνω αίγλη απ το γαλλικό ή αξίζει τα παραπάνω λεφτά.
Κάποιες λεπτομέρειες έχει το αμάξι, αλλά αυτά τα λεφτά τα αξίζει και γενικά δεν είναι κακό, ενώ έχουμε την αίσθηση πως η εταιρεία ανταποκρίνεται σε ότι προκύψει. Γενικώς είναι οικονομικό και πολύ ταξιδιάρικο.
Εδώ στο Βόλο γνωστός μου είπε χθες ότι δεν την πρόλαβε την προσφορά...
που σημαίνει το εκει πινακιδωμενο είτε το ακύρωσε κάποιος (μερικές φορές δεν έχουν πιστοληπτική ικανότητα για δόσεις) είτε το προαγορασε ο έμπορος για να πετύχει στόχους πωλήσεων.
Αν το αποφασίσεις (που δύσκολα θα βρείτε κάτι άλλο με τόσα χρήματα να χωρατε, έκτος κι αν έβλεπες Kamiq/Scala) θα επιμείνεις να σου κάνουν δώρο την επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια, αν δεν ισχύει ήδη.
Θα κάνεις τα σέρβις σωστά και θα είσαι καλυμμένος για 7-8 χρόνια αν τυχόν συμβεί κάτι με το δοχείο adblue, που στο δικό μου δεν έχει βγάλει πρόβλημα, 3 φορές έχω γεμίσει δεν κάνουμε πολλά χλμ.
Άλλο γνωστό θέμα με αυτό το 1.5 ντίζελ σε όσα μοντέλα το φοράνε, είναι ευπάθεια της καδενας εκκεντροφόρων.
Η Σιτροεν εφαρμόζει άτυπη ανάκληση και αντικαθιστουν δωρεαν την παλιοτερου τύπου 7mm με καινούργιο εργοστασιακό σετ καδενας 8mm-εκκεντροφορων-καπακιου. (Έγινε στο δικό μου)
Ίσως πρέπει να ρωτήσεις και πάρεις τεκμηριωμενη απάντηση για το αν φοράει το καινούργιο σετ απ το εργοστάσιο (ή δέχονται να το αντικαταστησουν, αν τυχόν φοράει το παλιό)
Υπάρχουν και οπτικά σημάδια για το σετ, τα έχουμε ποσταρει κι εδώ νομίζω.Αν το έβρισκες αυτόματο, είναι εξαιρετικό κιβώτιο πολύ ανώτερο σε αξιοπιστία απ το DSG, αλλά μου φαίνεται τρελό αυτή η κατηγορία οχημάτων 30 χιλιάρικα. Καλύτερα Τέσλα...
-
Στα 27100 αυτόματο πετρέλαιο 2008 αλλά είναι πιο στενό από το αιρκρος
-
Η στο νέο αιρκρος σε 6 μήνες.
Πάντως το πιο ευρύχωρο από όλα, ειδικά στο ύψος είναι το Renegade. Υστερεί μόνο στο χώρο αποσκευών. Μέσα, άλλη μπάλα. Επίσης είναι το πιο άνετο στο μπες- βγες για ψηλούς.
-
Θέλω να κάνω ένα τεστ ντραιβ μια φορά αυτό ή το C4. Να δω τι δεν καταλαβαίνει από λακούβες/σαμάρια/κλπ. Για μένα η σιτροεν είναι η πιο ενδιαφέρουσα μαρκα της στελλαντις πάντως. Για να μην πω η πιο ενδιαφερουσα Ευρωπαικη μη-πρεμιουμ μαρκα.
Η άνεση (το να σιδερωνει τον δρομο, να μην βουηζει ο τοπος και να χει ανετα καθισματα) γίνεται ολο και πιο σημαντικο οσο γερναω...
(Με πρεμιουμ δεν ασχολουμαι ετσι κι αλλιως γιατί από πιτα που δεν τρως τί σε νοιάζει...)
-
Πάντως επειδή είχαμε 26 χρόνια Σάξο 1.1, πραγματικά θυμηθήκαμε μπαίνοντας την άνεση της Citroen.
Σχετικά με το σάξο και την ανεση με μπερδεψες.
Βέβαια το αυτοκίνητο έρχεται σύμφωνα με την προσφορά στα 25500 και αυτός μας κάνει ένα 5χίλιαρο έκπτωση γιατί λέει το έχει καιρό εκεί και θέλει να φύγει. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι είναι με μηδέν χλμ και “πινακιδωμένο” (όπως είπε) δηλαδή έτοιμο για παράδοση. Τα 20500 είναι με έξοδα πινακίδων και τέλη κυκλοφορίας. Εκείνη τη στιγμή δεν έδωσα σημασία. γιατί περιεργαζόμουν το αμάξι.
Μετά σκέφτηκα ότι αν έχει πάρει πινακίδες (τις οποίες δεν είχε επάνω) τότε, δεν πρέπει να έχει βγει και η πρώτη άδεια;
ή δεν τα λέω σωστά, και κάτι κάνουν οι αντιπροσωπείες και καβατζάρουν πινακίδες χωρίς να βγάζουν άδειες;
Δεν τα ξέρω αυτά.Τώρα το αυτοκίνητο θα κάνει 10-12 χιλιάδες Km το χρόνο. 70-30 πόλη-ταξίδι.
Πόσο καιρό το έχει παρκαρισμένο και θέλει να το δώσει 5.000 λιγότερα?
-
@gtsartsal said in Citroen C3 Aircross 2018:
Πόσο καιρό το έχει παρκαρισμένο και θέλει να το δώσει 5.000 λιγότερα?
Πιθανότητες πολλές να ήταν και εκθεσιακό.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
δεν ήξερα ότι από στα 5 έως τα 8 χρόνια χρόνια καλύπτεται επίσημα το ανταλλακτικό. Σημαντικό.
Είχα πάει για να δει η σύζυγος το 2008, αλλά μας φάνηκε "κάπως" η θέση οδήγησης και οριακό στο εσωτερικό ύψος, κυρίως πίσω.
Μάλιστα θέλει αυτόματο με βενζίνη, δεν κοιτάγαμε για manual. Έτσι το κόστος στο οποίο φτάναμε ήταν γύρω στα 31k.Πριν έχουμε δει σχεδόν τα πάντα (και Βιτάρα). Εκτός Skoda που δεν έχει αντιπρόσωπο εδώ.
Ψιλοείχε καταλήξει στο T-Roc 1.5 150HP DSG έκδοση Style. Το οδήγησε κιόλας. Με μια έκπτωση που έχει έρχεται περίπου 31k με μεταλλικό χρώμα.
Ο λόγος που συνεχίζαμε να κοιτάμε και άλλα αυτοκίνητα, είναι ότι το VW της φαίνεται ακριβό. Είναι και λίγο οριακό στους χώρους του για εμάς (4 άτομα, σχετικά ψηλοί). Εντάξει μπορούμε να τα διαθέσουμε τα χρήματα για την αγορά, αλλά, μας φαίνονται πολλά μιας και δεν έχουμε και πάρκιν. Βέβαια είμαστε επαρχία, οπότε δεν γίνεται αυτός ο χαμός, των μεγάλων πόλεων στους δρόμους.
Δεν ξέρω μπορεί εκεί να καταλήξουμε τελικά.
Ο πωλητής στη Citroen μας έδειξε ό,τι είχε και μετά, στο πίσω μέρος της έκθεσης μας πρότεινε να μας δείξει και ένα καινούριο C3 Aircross το οποίο δεν χώραγε μπροστά γιατί έχει Peugeot, Citroen, DS, Opel.
Μπήκα μέσα και αμέσως ένιωσα πιο άνετα από ό,τι και να είχα δει. Και εκείνη το ίδιο. Φανταστικά καθίσματα, και πολύ σημαντικό, ωραίο εσωτερικό ύψος μπροστά και πίσω , που, για μένα που είμαι 1.88 είναι σημαντικό.
Βέβαια, σκληρά πλαστικά και πιο στενό στο πλάτος από T-Roc. Το πιο σημαντικό όμως είναι η δελεαστική τιμή. Η σύζυγος όταν άκουσε 20500 με το κλειδί στο χέρι, ξέχασε και το αυτόματο κιβώτιο και το σήμα της VW στο καπό και τα 150 άλογα. Εντάξει, το σήμα δεν την ενδιαφέρει, αυτό ενδιαφέρει μόνο εμένα για να πω την αλήθεια.
Πάντως επειδή είχαμε 26 χρόνια Σάξο 1.1, πραγματικά θυμηθήκαμε μπαίνοντας την άνεση της Citroen.Βέβαια το αυτοκίνητο έρχεται σύμφωνα με την προσφορά στα 25500 και αυτός μας κάνει ένα 5χίλιαρο έκπτωση γιατί λέει το έχει καιρό εκεί και θέλει να φύγει. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι είναι με μηδέν χλμ και “πινακιδωμένο” (όπως είπε) δηλαδή έτοιμο για παράδοση. Τα 20500 είναι με έξοδα πινακίδων και τέλη κυκλοφορίας. Εκείνη τη στιγμή δεν έδωσα σημασία. γιατί περιεργαζόμουν το αμάξι.
Καταρχάς, τα συγχαρητήρια μου στη σύζυγο σας, που είναι οικονόμα, είστε τυχερός φίλε μου....
Η δική μου, όχι μόνο ήθελε VW, αλλά και τις εκδόσεις R-lineΤα 10.000+€ που χωρίζουν τα 2 αυτοκίνητα είναι σημαντικό ποσό, για όλα τα πορτοφόλια, οπότε αν καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας σας και σας αρέσει το C3 air cross, δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψετε περισσότερα.
-
@williamg said in Citroen C3 Aircross 2018:
Θέλω να κάνω ένα τεστ ντραιβ μια φορά αυτό ή το C4. Να δω τι δεν καταλαβαίνει από λακούβες/σαμάρια/κλπ. Για μένα η σιτροεν είναι η πιο ενδιαφέρουσα μαρκα της στελλαντις πάντως. Για να μην πω η πιο ενδιαφερουσα Ευρωπαικη μη-πρεμιουμ μαρκα.
Η άνεση (το να σιδερωνει τον δρομο, να μην βουηζει ο τοπος και να χει ανετα καθισματα) γίνεται ολο και πιο σημαντικο οσο γερναω...
(Με πρεμιουμ δεν ασχολουμαι ετσι κι αλλιως γιατί από πιτα που δεν τρως τί σε νοιάζει...)
Και εγώ λόγω ηλικίας πλέον, πήγα από τα στριφτερά στην άνεση. Σαν το c4 σε αυτή την κατηγορία δύσκολα θα βρεις…έχω το προηγούμενο και κάνει τόσο καλό ταξίδι που δεν καταλαβαίνεις ποτέ έφτασες. Είχα και το air cross για 2200χμλ νοικιάρικο και ήταν εξίσου άνετο και ευρύχωρο. Δεν ένιωθε ούτε πλακόστρωτα ούτε τίποτα.
-
@kkostask said in Citroen C3 Aircross 2018:
Και εγώ λόγω ηλικίας πλέον, πήγα από τα στριφτερά στην άνεση. Σαν το c4 σε αυτή την κατηγορία δύσκολα θα βρεις…έχω το προηγούμενο και κάνει τόσο καλό ταξίδι που δεν καταλαβαίνεις ποτέ έφτασες. Είχα και το air cross για 2200χμλ νοικιάρικο και ήταν εξίσου άνετο και ευρύχωρο. Δεν ένιωθε ούτε πλακόστρωτα ούτε τίποτα.
Επίτηδες δεν πήγα να δω το C4 γιατι φοβηθηκα οτι θα με μπερδευε παλι. Εκανα ενα χρονο να καταληξω στην Σουζαρα κυριως λόγω καπτουρ που επαιζε δυνατα λιογω υγραεριου. Επίσης στα λεφτα μου θα επαιρνα βασικη εκδοση C4 της οποιας ο κινητηρας δεν με επειθε.
Θα πρεπε καποια στιγμη να φτιαξουν ενα νον-πρεμιουμ αμαξι με τα καλα απο καθε νον-πρεμιου μαρκα. Κινητηρα σουζι, αναρτηση σιτροεν, κλπ, κλπ. Ή να σ αφηνουν να το συνθεσεις μονος σου σαν ικεα.
-
εχει ενα καποιος εδω.
βιαστηκε να του το παρω καθως ηταν το μονο διαθεσιμο.
αισχος.
αυτο μονο. -
@gatoz said in Citroen C3 Aircross 2018:
βιαστηκε να του το παρω
Κάτσε. Με μπέρδεψες. Σόρρυ για το θάρρος αλλά με τρώει η περιέργεια. Τί εννοείς να του το πάρεις; Ενοικιαζόμενα έχεις;
-
@gatoz said in Citroen C3 Aircross 2018:
βιαστηκε να του το παρω
Κάτσε. Με μπέρδεψες. Σόρρυ για το θάρρος αλλά με τρώει η περιέργεια. Τί εννοείς να του το πάρεις; Ενοικιαζόμενα έχεις;
οχι, leasing
και ηταν ετοιμοπαραδοτο μονο αυτο
Citroen C3 Aircross 2018