-
@spi_duster said in VW T-Roc:
Εχει αναφερθει ξανα στο παρελθον. Οι μεγαλοχασαπηδες προτιμουν BMW
Ρε συ Σπυρακο. Είσαι καυστικός (sic)
Ακόμα θυμάμαι έναν οικογενειακό φίλο κλασσικο έλληνα επιχειρηματία στα 70+ τώρα με Audi και vw στην οικογένεια και του είπα για bmw μου απάντησε «γιατί, χασάπης είσαι ;;»Προσωπικά όσο και να πάω τους Γερμανούς και ειδικά τους νότιους τα αποφεύγω τα αμάξια τους.
Γερμανικό ιδανικά μόνο με leasing.
Στη χειρότερη bmw που έχω φτιάξει ένα σωρο ακρες λόγω του club και θα ξέρω που θα πάω, παρα κάτι άλλο που θα ψάχνομαι με άγνωστα σε εμένα συνεργεία από το να με γδύνει η Καρεντα.Η Karenta δαγκώνει. Δεν νομίζω όμως ότι και οι αντιπροσωπείες στις άλλες μάρκες πάνε πίσω,
Το θέμα είναι ότι στα vag υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος πέρα από την αντιπροσωπεία, που δεν θα τον βρεις σε άλλη μάρκα.
Εξειδικευμένα συνεργεία, εξειδικευμένες επισκευές, μετασκευές, αναβαθμίσεις, retrofit, μάντρες μεταχειρισμένων ανταλλακτικών.Ότι τραβάει η όρεξή σου και η φαντασία σου μπορείς να το κάνεις. Δεν υπάρχει περίπτωση σε vag να μείνεις ακάλυπτος σε οτιδήποτε χρειαστείς. Και όχι, οι τιμές δεν είναι δραματικές, είναι φυσιολογικότατες.
Όλα αυτά προυποθέτουν βέβαια ότι σου αρέσει να ασχολείσαι και τα ψάχνεις, δεν έρχονται στην πόρτα σου. -
Λογικό και αναμενόμενο για τα vag να υπάρχει πληθώρα εξειδικευμένων συνεργείων, που να προλάβουν οι αντιπροσωπείες…
Και δεν είναι μόνο η Καρέντα που δαγκώνει, η γραμμή είναι κοινή σε όλες. Ακόμα θυμάμαι που μου παρουσίαζαν σαν φυσιολογικό το κόστος του σέρβις των 15κ στις 60.000δρχ όταν στην 3άρα που είχα κόστιζε μόλις 14500….και όχι στην Καρέντα αυτό… -
#mono_vitara για αντρικές custom-ιές αισθητικές,ψηλώματα,λάστιχα,καγκουροηχοσυστήματα κτλ κτλ
-
Ακόμα θυμάμαι έναν οικογενειακό φίλο κλασσικο έλληνα επιχειρηματία στα 70+ τώρα με Audi και vw στην οικογένεια και του είπα για bmw μου απάντησε «γιατί, χασάπης είσαι ;;»Προσωπικά όσο και να πάω τους Γερμανούς και ειδικά τους νότιους τα αποφεύγω τα αμάξια τους.
Στη χειρότερη bmw που έχω φτιάξει ένα σωρο ακρες λόγω του club και θα ξέρω που θα πάω, παρα κάτι άλλο που θα ψάχνομαι με άγνωστα σε εμένα συνεργεία από το να με γδύνει η Καρεντα.Η Karenta δαγκώνει. Δεν νομίζω όμως ότι και οι αντιπροσωπείες στις άλλες μάρκες πάνε πίσω,
Το θέμα είναι ότι στα vag υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος πέρα από την αντιπροσωπεία, που δεν θα τον βρεις σε άλλη μάρκα.
Εξειδικευμένα συνεργεία, εξειδικευμένες επισκευές, μετασκευές, αναβαθμίσεις, retrofit, μάντρες μεταχειρισμένων ανταλλακτικών.Ότι τραβάει η όρεξή σου και η φαντασία σου μπορείς να το κάνεις. Δεν υπάρχει περίπτωση σε vag να μείνεις ακάλυπτος σε οτιδήποτε χρειαστείς. Και όχι, οι τιμές δεν είναι δραματικές, είναι φυσιολογικότατες.
Όλα αυτά προυποθέτουν βέβαια ότι σου αρέσει να ασχολείσαι και τα ψάχνεις, δεν έρχονται στην πόρτα σου.Χωρίς να ξέρω τον κόσμο των vag καταλαβαίνω τι μού λες γιατί και στις bmw αυτό συμβαίνει.
Γι αυτό και γράφω ότι αν ξαναεπαιρνα γερμανικό θα ήταν ξανά bmw επειδή λόγω του κλαμπ και των επαφών που έχω κάνει έχω πια εικόνα τι και πως θα τα βρω όλα σε λογικές τιμές.Αλλά ειλικρινά τα βαριέμαι αυτά.
Θέλω να πηγαίνω μια φορα το χρόνο σε ένα καλό εξουσιοδοτημένο με μεγάλη εγγύηση και χωρις απροοπτα να κάνω τα προβλεπόμενα να ξεμπερδευω. Αν τυχόν τα παιδιά στο εξουσιοδοτημένο τα ξέρω 20 χρονια ακόμα καλύτερα.
Εξού και είμαι κατά συνείδηση τογιοτακιας, άλλο που η Τογιότα όσο περνάνε τα χρονια βγάζει ιδιαίτερα αμάξια εκτος δικού γουστου με ακόμα πιο ιδιαιτερα γούστα σε επίπεδα εξοπλισμού.Πρώτη φορα στη ζωή μου έχω ξενερώσει τόσο με την αυτοκίνηση. Πανάκριβα αμάξια, αθλιοι χρόνοι αναμονής, αβέβαιο μέλλον, ακόμα πιο άθλιες κυκλοφοριακές συνθήκες όπου ειδικά στην Αθήνα απλά μετακινείσαι και δεν οδηγείς.
Ένα σωφέρ παρακαλώ ….
-
Όλα αυτά προυποθέτουν βέβαια ότι σου αρέσει να ασχολείσαι και τα ψάχνεις, δεν έρχονται στην πόρτα σου.Χωρίς να ξέρω τον κόσμο των vag καταλαβαίνω τι μού λες γιατί και στις bmw αυτό συμβαίνει.
Γι αυτό και γράφω ότι αν ξαναεπαιρνα γερμανικό θα ήταν ξανά bmw επειδή λόγω του κλαμπ και των επαφών που έχω κάνει έχω πια εικόνα τι και πως θα τα βρω όλα σε λογικές τιμές.Αλλά ειλικρινά τα βαριέμαι αυτά.
Θέλω να πηγαίνω μια φορα το χρόνο σε ένα καλό εξουσιοδοτημένο με μεγάλη εγγύηση και χωρις απροοπτα να κάνω τα προβλεπόμενα να ξεμπερδευω. Αν τυχόν τα παιδιά στο εξουσιοδοτημένο τα ξέρω 20 χρονια ακόμα καλύτερα.
Εξού και είμαι κατά συνείδηση τογιοτακιας, άλλο που η Τογιότα όσο περνάνε τα χρονια βγάζει ιδιαίτερα αμάξια εκτος δικού γουστου με ακόμα πιο ιδιαιτερα γούστα σε επίπεδα εξοπλισμού.> Πρώτη φορα στη ζωή μου έχω ξενερώσει τόσο με την αυτοκίνηση. Πανάκριβα αμάξια, αθλιοι χρόνοι αναμονής, αβέβαιο μέλλον, ακόμα πιο άθλιες κυκλοφοριακές συνθήκες όπου ειδικά στην Αθήνα απλά μετακινείσαι και δεν οδηγείς.
Ένα σωφέρ παρακαλώ ….
Αυτή η τελευταία σου παρατήρηση με εκφράζει απόλυτα πλέον. Παλαιότερα παρακολουθούσες μια λογική εξελικτική πορεία στην τεχνολογία των αυτοκινήτων. Από έμμεσου σε άμεσου ψεκασμού, από ατμοσφαιρικά σε turbo κλπ.Και οι τιμές παρέμεναν σε γενικές γραμμές σε ρεαλιστικά επίπεδα.
Τώρα ουσιαστικά επικρατεί μια "αναρχία", υπάρχει ένα μπέρδεμα, ένα μπάχαλο.
Τα αυτοκίνητα είναι δυσανάλογα ακριβά μ' αυτά που προσφέρουν. Μα επιτρέπεται τώρα 1.000cc, 3κύλινδρο να στο δίνουν 27-28K? Είναι απαράδεκτο.
Αλλά άντε και να ήθελες να σκάσεις τα 30K, δεν ξέρεις αν αξίζει κιόλας. Τα hatchback καταργούνται, τα θερμικά καταργούνται, τα mild hybrid είναι placebo, τα plug-in και τα ηλεκτρικά είναι πανάκριβα, τα άλλα τα full υβριδικά είναι οικιακές συσκευές.Πραγματικά είναι ν' αναρωτιέσαι πως τα κατάφεραν έτσι οι αυτοκινητοβιομηχανίες...
-
-
Οι προδιαγραφές ρύπων, ασφάλειας , η κλίση μας στα multimedia και φυσικά οι αναταραχές στην παραγωγή με τις παγκόσμιες κρίσεις κάνουν τα αυτοκίνητα ακριβότερα. Εγώ θα σταθώ σε αυτό που λέτε ότι οι δρόμοι έτσι που γίνανε είναι απλά για να μετακινείσαι.. καλύτερα να πάρεις τα βουνά και να εξερευνήσεις την αυτοκίνηση από άλλη οπτική γωνία..
-
Σόφη δήλωση. Το είχαμε συζητήσει με τα φιλαράκια μου αυτό που λες. Βέβαια σε κάποια διαφορετική βάση.
Δηλαδή δεν έχουμε που δεν έχουμε λεφτά για γρήγορα αυτοκίνητα, άρα στην ουσία δεν παίρνουμε τα μέγιστα από την αυτοκίνηση τότε τι μας μένει, (εκεί είπε ένας το yachting, αλλά κάναμε πως δεν ακούσαμε) και εκεί που με κοιτούσαν με βλέμμα αγελάδας είπα δυνατά το offroading....
Μετά λίγα δευτερόλεπτα ησυχίας στο μαγαζί που με κοίταζε, συνεχίσαμε σε άλλα θέματα συζήτησης.
-
Άλλαξε παρέες..
-
τα mild hybrid είναι placebo
Placebo είναι το να πιστεύεις ότι είναι palcebo.
Επενδύουν όλοι δεκάδες δις σε placebo. Δεν ρωτούν τον άντυ άλφα τρία να τους μάθει μπαλιτσα.
Vagιτες, μια ζωή τα ιδια
lap σοβαρέψου. Για τα turbo μια π@π@ρι@ είναι το mild hybrid.
Ίσα-ίσα το υπολογίζουν, όσο χρειάζεται για να πιάνουν εύκολα τους ρύπους των κανονισμών σε χαμηλές στροφές μέσα στην πόλη.
Αν θέλανε να κάνουν σοβαρή δουλειά, μπορούσαν να βάλουν π.χ. ένα ηλεκτρικό μοτέρ να γυρίζει την τουρμπίνα στις χαμηλές στροφές μέχρι να στροφάρει απ' τα καυσαέρια.Στα ατμοσφαιρικά σαν το δικό σου, μπορεί να δουλέψει καλύτερα το mild hybrid. Δεν υπάρχει turbo για να δώσει ισχύ και ροπή στο μοτέρ, ότι βοήθεια μπορείς να του δώσεις ευπρόσδεκτη είναι.
Το ίδιο κάνουν και στις σκούπες της Toyota, παίρνουν ένα ατμοσφαιρικό και το βοηθάνε με ηλεκτροκινητήρα. Όσο πιο μεγάλο το ηλεκτρικό μοτέρ, τόσο μεγαλύτερη η υποβοήθηση, αλλά πάλι σε σχέση με τη λειτουργία των turbo απέχουν πολύ. -
Δεν έχεις καταλάβει τι κάνει το mild hybrid.
Το boost τους είναι έξτρα και παράπλευρο όφελος σε κάποια συστήματα.Ο πρωταρχικός σκοπός τους είναι να μετριάζουν το φορτίο του κινητήρα, και το φορτίο είναι δεδομένο για όλους τους κινητήρες κάθε τυπολογίας.
Το ότι μειώνουν τα γραμμάρια μεσα την πόλη σημαίνει ότι κάνουν αυτό για το οποίο σχεδιάστηκαν. Απλά εσύ νομίζεις ότι πρέπει να κάνουν κατι άλλο και δεν το βλέπεις.
Από την άλλη ναι, η επόμενη γενιά των ηλεκτρικών τούρμπο θα παίρνουν ενέργεια από συστήματα mild hybrid.
Το ίδιο και στα full hybrids. Εκεί αντικαθιστούν τελείως τον θερμικό κινητήρα με ηλεκτρικό όταν ο θερμικός θα χρειαζόταν υψηλό φορτίο και θα λειτουργούσε σε μη αποδοτικό φάσμα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κίνησης.
Δηλαδή δεν έχει καμία σχέση αυτό για το οποίο σχεδιάστηκαν με αυτό που πιστεύεις ότι πρέπει να προσφέρουν. Κατά τα άλλα στα νέα συστήματα 5ης γενιάς της toyota, η δύναμη και η αίσθηση επιταγχυνσης είναι πλέον έντονη.
-
-
-
Και τα vw σύνθετα σαλονιού για χρήση εκτός σπιτιού;
-
@mastoras78 said in VW T-Roc:
καλύτερα να πάρεις τα βουνά και να εξερευνήσεις την αυτοκίνηση από άλλη οπτική γωνία..
Με αφορμή αυτό που γραφεις, έχω καταλάβει ότι τελικά στην Ελλάδα έχει πολύς κόσμος, πολύ χρόνο ελεύθερο!
Μπράβο σε όσους το καταφέρνουν και ταυτόχρονα έχουν τα χρήματα για αμάξια , εκδρομές , βόλτες.
-
Πάνω από όλα θέληση θέλει.. και καλή παρέα
-
-
Ναι, ψάχνω να βρω τρόπο για παραγγελία. Θα πηγαίνω και θα φεύγω έτσι από το γραφείο.
-
Δεν είναι για έξω από το γραφείο.
Είναι για μέσα και θα πρέπει να φοράς πέδιλα με άσπρες κάλτσες, γιατί αλλιώς δεν δουλεύει.. -
Εξού και είμαι κατά συνείδηση τογιοτακιας, άλλο που η Τογιότα όσο περνάνε τα χρονια βγάζει ιδιαίτερα αμάξια εκτος δικού γουστου με ακόμα πιο ιδιαιτερα γούστα σε επίπεδα εξοπλισμού.> Πρώτη φορα στη ζωή μου έχω ξενερώσει τόσο με την αυτοκίνηση. Πανάκριβα αμάξια, αθλιοι χρόνοι αναμονής, αβέβαιο μέλλον, ακόμα πιο άθλιες κυκλοφοριακές συνθήκες όπου ειδικά στην Αθήνα απλά μετακινείσαι και δεν οδηγείς.
Ένα σωφέρ παρακαλώ ….
Αυτή η τελευταία σου παρατήρηση με εκφράζει απόλυτα πλέον. Παλαιότερα παρακολουθούσες μια λογική εξελικτική πορεία στην τεχνολογία των αυτοκινήτων. Από έμμεσου σε άμεσου ψεκασμού, από ατμοσφαιρικά σε turbo κλπ.Και οι τιμές παρέμεναν σε γενικές γραμμές σε ρεαλιστικά επίπεδα.
Τώρα ουσιαστικά επικρατεί μια "αναρχία", υπάρχει ένα μπέρδεμα, ένα μπάχαλο.
Τα αυτοκίνητα είναι δυσανάλογα ακριβά μ' αυτά που προσφέρουν. Μα επιτρέπεται τώρα 1.000cc, 3κύλινδρο να στο δίνουν 27-28K? Είναι απαράδεκτο.
Αλλά άντε και να ήθελες να σκάσεις τα 30K, δεν ξέρεις αν αξίζει κιόλας. Τα hatchback καταργούνται, τα θερμικά καταργούνται, τα mild hybrid είναι placebo, τα plug-in και τα ηλεκτρικά είναι πανάκριβα, τα άλλα τα full υβριδικά είναι οικιακές συσκευές.Πραγματικά είναι ν' αναρωτιέσαι πως τα κατάφεραν έτσι οι αυτοκινητοβιομηχανίες...
Είναι απλό. Όταν υπάρχει ζήτηση (δηλαδή πελάτες που τα σκάνε κανονικά και χωρίς κιχ) οι αυτοκινητοβιομηχανίες παράγουν κουτάκια με ροδες και τα πουλάνε όσο θέλουν.
VW T-Roc