-
-
Είναι μια άποψη κι αυτή. Στοιχείο πάντως από τις παγκόσμιες αγορές δεν είναι...
Εγώ δεν έχω τέτοια στοιχεία. Αλλά δεν χρειάζονται κιόλλας όταν μιλάμε για DSG. Οτι θα διαλύσει είναι σίγουρο, αυτό που διαφέρει είναι το πότε. Οπότε ο καθένας πράττει ανάλογα.
Το dsg όποιος το θέλει πρέπει να είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει σαν αναλώσιμο. Ότι δηλαδή μπορεί κάθε κάποια χρόνια να του ζητάει 1-1,5k για αλλαγή mechatronic και δίσκων. Απ' ότι φαίνεται απ' τη συζήτηση στο forum, παραμένει θέμα τύχης και πιθανόν και χρήσης το αν και πότε θα συμβεί αυτό.
Αυτή είναι η σωστή διάσταση του θέματος όπως το καταλαβαίνω εγώ. Όποιος θέλει παίρνει το ρίσκο, όποιος δεν το σηκώνει, παίρνει χειροκίνητο. Και είναι και ένα υπέυθυνο συμπέρασμα που πιθανόν να βοηθήσει ανθρώπους που είναι υποψήφιοι αγοραστές και έχουν έννοια για τα λεφτά τους. -
Το dsg όποιος το θέλει πρέπει να είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει σαν αναλώσιμο. Ότι δηλαδή μπορεί κάθε κάποια χρόνια να του ζητάει 1-1,5k για αλλαγή mechatronic και δίσκων. Απ' ότι φαίνεται απ' τη συζήτηση στο forum, παραμένει θέμα τύχης και πιθανόν και χρήσης το αν και πότε θα συμβεί αυτό.
Πολύ σωστή τοποθέτηση!!
Να συμπληρώσω μόνο ότι δεν είναι μόνο θέμα τύχης. Εαν δουλεύει πολύ στην πόλη ταλαιπωρείται και θα το βγάλει πιο γρήγορα και πιο συχνά.
-
Έτσι το βλέπω και εγώ. Δηλαδή μου αρέσουν πολύ τα vagμε dsg αλλά ας πούμε θα αγόραζα φθηνή έκδοση και τα 1500 ευρώ θα τα είχα στην άκρη για το κιβώτιο
Για παράδειγμα αν πας για audi a1. Πάρε ένα πλούσιο fabia και την διαφορά άφησε την στην άκρη...dsg είναι αυτό
-
Έτσι το βλέπω και εγώ. Δηλαδή μου αρέσουν πολύ τα vagμε dsg αλλά ας πούμε θα αγόραζα φθηνή έκδοση και τα 1500 ευρώ θα τα είχα στην άκρη για το κιβώτιο
Για παράδειγμα αν πας για audi a1. Πάρε ένα πλούσιο fabia και την διαφορά άφησε την στην άκρη...dsg είναι αυτό
Lap εγώ το Fabia θα το σκέφτομουν πολύ σοβαρά με dsg. Δυστυχώς αν το πάρεις με dsg ανεβαίνουν τα CO2 πάνω από 120 και δεν μπαίνει δακτύλιο, και με αποτρέπει, γιατί κινούμαι πολύ στο κέντρο. Ε και δεν λέει να πάρω καινούργιο αυτοκίνητο και να συνεχίσω να κινούμαι με ταξί και λεωφορεία.
Έγραψα στο forum ότι πήγα και το είδα από κοντά στις αρχές της εβδομάδας. Με περίπου 21k το παίρνεις φουλ κομπλέ, δεν του λείπει τίποτα. Με τα ίδια λεφτά παίρνεις το polo 5-τάχυτο με το μικρό tsi με τα 95 άλογα και λιγότερο εξοπλισμό.
Eίναι απίστευτα ευρύχωρο, σχεδόν σαν το a3, έχει μαζεμένες διαστάσεις για την πόλη που περνάω το 90% της ζωής μου, το 1.0tsi 110ps για το αμάξωμά του και το βάρος του είναι ιδανικό και είναι και πανέμορφο. Έχει σκληρά πλαστικά αλλά στα παπάκια μου, δε θα τα χαιδεύω κιόλας.
Κρίμα που σνομπάρουν τα mild hybrid οι Γερμανοί. Θα κυκλοφορούσε και στο κέντρο και θα ήταν ιδανική αγορά. -
Εγώ απορώ πως ένα τέτοιο μοντέλο δεν του βάζουν ένα lpg σύστημα.
Θα ξέσκιζε. Το είδα από κοντά αλλά στον δρόμο ως τεστ ντραιβ. Όντως άνετα θα το έλεγες α1. Μοιάζει πολύ με audi.Καλύτερα τα σκληρά πλαστικά τελικά. Τα μαλακά αλλοιώνονται με το πέρας των ετών, κάνουν βαθουλώματα και γραμμές. Τα σκληρά είναι ίδια όπως την πρώτη μέρα.
-
Για να μαζεψουμε οτι μπορουμε να μαζεψουμε απο τις απαντησεις λοιπον, σε οτι αφορα τους καινουργιους 1.0 και 1.5 tsi κανείς δεν είχε να πει κάτι αρνητικό, ένα γενικότερο πρόβλημα δλδ που παρουσιάζεται συχνα. Προφανώς βλάβες θα υπάρχουν αλλά όχι κάποιο γενικευμένο πρόβλημα. Και είναι κινητήρες που κυκλοφορούν αρκετά χρόνια και εχουν τοποθετηθεί σε πολλά μοντέλα του ομίλου.
Σε ότι αφορά τα καινούργια dsg, πάλι δεν υπάρχει κάτι πολύ συγκεκριμένο να ειπωθει, μονο ότι λόγω σχεδίασης καποια στιγμη αναμένεται να βγαλουν προβλημα (και ανάλογα τη χρήση πάντα).. το οποίο μου ακουγεται αυθαίρετο και υπεραπλουστευμενο αλλα το ακούω.. πιο δυσκολα όμως ακουω τη λογικη του "αναλώσιμου".. το αναλώσιμο βλέπω ποτε τελειώνει και προγραμματιζω την αντικατασταση του.. δε με παραταει σε βουνα και λαγκαδια στα ξαφνικα.
Επίσης για τι κοστος μιλαμε για mechatronic, πολύδισκο;
Σε περιπτωση ενοτς εγγυησης, καλυπτονται;ο tsofras αναφέρθηκε σε σοβαρα προβλήματα αλλα για dsg του 2013 (και 6αρι λογικα), την περιοδο των ξεκαθαρα προβληματικων dsg δλδ, και μαλιστα για μεταχειρισμενο αυτοκινητο 30.000χλμ που λογικα δε μπορει να γνωριζει τι μεταχειριση είχε πριν
το θέμα της οριακής ροπής πραγματικά δεν πιστευω οτι ειναι προβλημα... απο τη στιγμη που ο κατασκευαστης λεει οτι υποστηριζει μια ονομαστικη ροπη πρεπει να την υποστηριζει και σιγουρα εχει και προδιαγραφες για παραπανω αλλα βαζουν καποια ορια ασφαλειας. Μαλλον αλλα ειναι/ηταν τα σοβαρα προβληματα.
Ο stefan147 ηταν ο μονος που αναφερθηκε σε προσφατα σπασιματα, 2018 με 2021, αλλα και παλι αν καταλαβα δεν ηταν το DQ200, επισης πρεπει να ηταν για παλαιοτερα αυτοκινητα... @stefan147 αν θελεις διευκρινησε σε τι ετους αυτοκινητα/κιβωτια αναφερθηκες.. ειπες για Α6, Q3 και Q5.
Συνεπως.... οι μεν κινητηρες φαινονται ΟΚ (;).. για το δε κιβωτιο συμπερασματα που να υποστηριζουν ξεκαθαρα κατι αρνητικο δε βγηκαν.. οχι ακομα
-
Για να μαζεψουμε οτι μπορουμε να μαζεψουμε απο τις απαντησεις λοιπον, σε οτι αφορα τους καινουργιους 1.0 και 1.5 tsi κανείς δεν είχε να πει κάτι αρνητικό, ένα γενικότερο πρόβλημα δλδ που παρουσιάζεται συχνα. Προφανώς βλάβες θα υπάρχουν αλλά όχι κάποιο γενικευμένο πρόβλημα. Και είναι κινητήρες που κυκλοφορούν αρκετά χρόνια και εχουν τοποθετηθεί σε πολλά μοντέλα του ομίλου.
Σε ότι αφορά τα καινούργια dsg, πάλι δεν υπάρχει κάτι πολύ συγκεκριμένο να ειπωθει, μονο ότι λόγω σχεδίασης καποια στιγμη αναμένεται να βγαλουν προβλημα (και ανάλογα τη χρήση πάντα).. το οποίο μου ακουγεται αυθαίρετο και υπεραπλουστευμενο αλλα το ακούω.. πιο δυσκολα όμως ακουω τη λογικη του "αναλώσιμου".. το αναλώσιμο βλέπω ποτε τελειώνει και προγραμματιζω την αντικατασταση του.. δε με παραταει σε βουνα και λαγκαδια στα ξαφνικα.
Επίσης για τι κοστος μιλαμε για mechatronic, πολύδισκο;
Σε περιπτωση ενοτς εγγυησης, καλυπτονται;ο tsofras αναφέρθηκε σε σοβαρα προβλήματα αλλα για dsg του 2013 (και 6αρι λογικα), την περιοδο των ξεκαθαρα προβληματικων dsg δλδ, και μαλιστα για μεταχειρισμενο αυτοκινητο 30.000χλμ που λογικα δε μπορει να γνωριζει τι μεταχειριση είχε πριν
το θέμα της οριακής ροπής πραγματικά δεν πιστευω οτι ειναι προβλημα... απο τη στιγμη που ο κατασκευαστης λεει οτι υποστηριζει μια ονομαστικη ροπη πρεπει να την υποστηριζει και σιγουρα εχει και προδιαγραφες για παραπανω αλλα βαζουν καποια ορια ασφαλειας. Μαλλον αλλα ειναι/ηταν τα σοβαρα προβληματα.
Ο stefan147 ηταν ο μονος που αναφερθηκε σε προσφατα σπασιματα, 2018 με 2021, αλλα και παλι αν καταλαβα δεν ηταν το DQ200, επισης πρεπει να ηταν για παλαιοτερα αυτοκινητα... @stefan147 αν θελεις διευκρινησε σε τι ετους αυτοκινητα/κιβωτια αναφερθηκες.. ειπες για Α6, Q3 και Q5.
Συνεπως.... οι μεν κινητηρες φαινονται ΟΚ (;).. για το δε κιβωτιο συμπερασματα που να υποστηριζουν ξεκαθαρα κατι αρνητικο δε βγηκαν.. οχι ακομα
ρε συ ντου εχεις χασει ομως ενα σημαντικο εφε....
ολοι, ή σχεδον όλοι, σου γραφουν οτι η μηχανουλα ειναι αψυχη χαμηλα. και με χειροκουνα δεν την παλευεις ευκολα. ενω με τα αυτοματακια ολα μια χαρα. λεω εγω τωρα, απο την ωρα που δεν ειναι μετατροπεα ροπης αλλα διπλοδισκο δεν σημαινει οτι πατιναρει ωστε εσυ να μην καταλαβαινεις τιποτε απο τη ψωφιμιλα, καλως βεβαια? αλλα απο την αλλη αυτο δεν σημαινει δισκοι καμμενοι νωριτερα? ε?
εγω θα επαιρνα αυτοματιλα μεν, θα ειχα στο μυαλο μου το καψιμο δε.
ΑρΕς
οκ, ψεμματα. δεν θα επαιρνα ντιεςτζι. ειχα καμποσα. χαχαχαχ.... και μαλιστα κιβωτια τουλαχιστον διπλασια απο οτι αμαξια.... -
ρε συ ντου εχεις χασει ομως ενα σημαντικο εφε....
ολοι, ή σχεδον όλοι, σου γραφουν οτι η μηχανουλα ειναι αψυχη χαμηλα. και με χειροκουνα δεν την παλευεις ευκολα. ενω με τα αυτοματακια ολα μια χαρα. λεω εγω τωρα, απο την ωρα που δεν ειναι μετατροπεα ροπης αλλα διπλοδισκο δεν σημαινει οτι πατιναρει ωστε εσυ να μην καταλαβαινεις τιποτε απο τη ψωφιμιλα, καλως βεβαια? αλλα απο την αλλη αυτο δεν σημαινει δισκοι καμμενοι νωριτερα? ε?
εγω θα επαιρνα αυτοματιλα μεν, θα ειχα στο μυαλο μου το καψιμο δε.
ΑρΕς
οκ, ψεμματα. δεν θα επαιρνα ντιεςτζι. ειχα καμποσα. χαχαχαχ.... και μαλιστα κιβωτια τουλαχιστον διπλασια απο οτι αμαξια....Το θεμα της αποδοσης το αναλυσαμε, εγινε ξεκαθαρη η αδυναμια του 1.0 στις χαμηλες στροφες, με συγκεκριμενα παραδειγματα. Οποιος τον παρει ζει με αυτο, και ενδεχομενως, αναλογα την καθημερινοτητα του και την περιοχη που ζει και κινειται, να μην τον νοιαζει ιδιαιτερα.
Επίσης το 1.0 δε βγαινει με dsg (οχι πλεον, δε ξερω παλαιοτερα) συνεπως το ενδεχομενο προβλημα που αναφερεις (σωστη σκεψη) δεν θα το συναντησει καποιος. -
Το θεμα της αποδοσης το αναλυσαμε, εγινε ξεκαθαρη η αδυναμια του 1.0 στις χαμηλες στροφες, με συγκεκριμενα παραδειγματα. Οποιος τον παρει ζει με αυτο
Και τότε γιατί να το πάρει!?!? Ρωτάω εγώ....ένα αυτοκίνητο της σειράς είναι με ένα κακό μοτέρ, τόσες άλλες επιλογές υπάρχουν. Ακόμα και σε Τροκ με €1.500 παίρνεις το 1.5τσι που είναι πολύ ανώτερο σε όλα, καμία σχέση!
-
μέτριο αυτοκίνητο σε μια κατηγορία B-SUV με πολλούς ανταγωνιστές που είναι σε όλους τους τομείς καλύτεροι χμμμμ
ΕΝΑΣ μονος λόγος υπάρχει να πάρεις T-ROCK και κανένας αλλος:
Να είναι ετοιμοπαράδοτο και να μην μπορείς να περιμένεις καθόλου, να θέλεις επειγόντως καινουργιο αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία. Αλλο λόγο δεν βρίσκω
edit: βρήκα και 2ο λόγο. Ο κινητήρας του 1,5 είναι πολύ καλός και καλύτερος από τους περισσότερους του ανταγωνισμού, κρίμα που δεν προσφέρεται με κάποιο ηπιο υβριδικό σύστημα. Στην τιμή του θα έπρεπε.
-
Το αμάξωμα και η πλατφόρμα του T-Roc είναι φτιαγμένα με προσανατολισμό στον 1.5tsi. Μέχρι 300 άλογα μοτέρ του φοράνε.
Άρα ο 1.0tsi είναι μια οικονομική επιλογή. Δεν είναι αποτρεπτικό το μικρό μοτέρ, αλλά προϋποθέτει κάποιους συμβιβασμούς. Ανάλογα με την τσέπη και τα γούστα του ο καθένας αποφασίζει.
-
-
Το αμάξωμα και η πλατφόρμα του T-Roc είναι φτιαγμένα με προσανατολισμό στον 1.5tsi. Μέχρι 300 άλογα μοτέρ του φοράνε.
Άρα ο 1.0tsi είναι μια οικονομική επιλογή. Δεν είναι αποτρεπτικό το μικρό μοτέρ, αλλά προϋποθέτει κάποιους συμβιβασμούς. Ανάλογα με την τσέπη και τα γούστα του ο καθένας αποφασίζει.
Σωστό αλλά δεν είναι να πληρώσεις τόσα χρήματα και να πάρεις ένα τόσο αναιμικό μοτέρ, κρίμα είναι.
-
Σωστό αλλά δεν είναι να πληρώσεις τόσα χρήματα και να πάρεις ένα τόσο αναιμικό μοτέρ, κρίμα είναι.
Δεν είναι αναιμικό τ' αμάξι με τον 1.0tsi, δεν είναι για γκάζια αλλά πάει αξιοπρεπώς.
Το βλέπω από τεχνολογική ορθότητα το θέμα. Η vw συνδυάζει ιδανικά το 1.0 με την πλατφόρμα για τα Β (Polo, T-Cross) και τον 1.5 με την πλατφόρμα για τα C (Golf, T-Roc). Το T-Roc μπορεί να το λέμε B-SUV αλλά είναι στη μεγάλη πλατφόρμα της C κατηγορίας, όπως το Golf.Άρα είσαι πιο κοντά στις προδιαγραφές και τη μελέτη του κατασκευαστή αν πάρεις το T-Roc με τον 1.5 και έχεις πιο πολύ το κεφάλι σου ήσυχο αν θες να το κρατήσεις πολλά χρόνια.
-
Άρα είσαι πιο κοντά στις προδιαγραφές και τη μελέτη του κατασκευαστή αν πάρεις το T-Roc με τον 1.5 και έχεις πιο πολύ το κεφάλι σου ήσυχο αν θες να το κρατήσεις πολλά χρόνια.
Άλλος ντουμπλινς από εκεί...τώρα θες και τα λες;
Τα vag έχουν πολλά καλά αλλά αξιοπιστία για πολλά χρόνια δεν έχουν.
-
Οκ δεν είναι ανεμικό το 1000ρι μοτέρ με τα 95 άλογα, έχει αρκετό γκάζι και είναι σβέλτο
Εχει και φοβερα κρατήματα αφού βασίζεται στο golf μεγαλύτερη πλατφόρμα
και όποιος περιμένει λίγο το facelift θα βασίζεται στο passat
Αν πάρεις και το 1,5, το εγγόνι σου θα ξάναπαρει αυτοκίνητο, ΑΘΑΝΑΤΟ ΜΟΤΕΡ
Αν και δεν έχεις λόγο , με 95 άλογα τι να το κάνεις πιο μεγάλο???
Ασε που παρότι είναι χωρίς μπαταρία mild hybrid είναι πιο οικονομικό και από τα ηλεκτρικά
Μπορείς να βάλεις και οροφή με πάνελ να φορτίζεις το ηλεκτρικό σου. Η οροφή βασίζεται στο ARTEON οπότε 5KW τα βγάζεις
-
-
Κατ' αρχάς cirus το T-Roc φοράει τον 1.0 με τα 110, όχι 95. Ενημερώσου πρώτα και τα ξαναλέμε. Και φυσικά είναι μεγάλο πλεονέκτημα ότι βασίζεται σε πλατφόρμα C και όχι B. Είναι μια κατηγορία πάνω το αυτοκίνητο από Puma, λεοπαρδάλεις και λιοντάρια άλλων εταιρειών.
Για το mild hybrid, αν και συμφωνώ ότι αδικαιολόγητα δεν τον βάζει η vw στο T-Roc, να επισημάνω ότι οι tsi έχουν χαμηλότερη κατανάλωση από τους mild hybrid της Hyundai π.χ. Άρα καλοί οι mild hybrid, αλλά μην τους θεοποιούμε κιόλας.
Για την αξιοπιστία των vag, τα έχουμε ξαναπεί, μην αρχίζουμε τα ίδια με τα στερότυπά σας. Με εξαίρεση προβληματικά μοντέλα που έχουν βγει κατά καιρούς, τα vag είναι αξιοπρεπέστατα και με πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.
Τα λέτε αυτά τώρα σε μένα που έχω a3 15-ετίας και το λυπάμαι να το πουλήσω το αμάξι, σαν καινούργιο είναι.
Δέστε γύρω σας στο δρόμο πόσα vag 20ετίας κυκλοφορούν. Από που ξέρετε καλύτερα εσείς, λάβατε επιφοίτηση για τα vag από το Άγιο Πνεύμα να μεταδώσετε στους άλλους ότι είναι αναξιόπιστα? -
Εσύ δηλ πως είσαι σε θέση να κρίνεις την αξιοπιστία του? Από το 15ετιας Α3? Είναι σοβαρή αξιολόγηση αυτή τωρα?
Επίσης από που προκύπτει ότι είναι μία κατηγορία πάνω? Επειδή είναι mqb η πλατφόρμα? Τι σχέση έχει αυτό? Το μόνο σοβαρό όφελος είναι η πίσω ανάρτηση. Δεν προκύπτει από πουθενά αλλού ανωτερότητα.
Σε ότι αφορά το 1000αρι εγώ θα πω το εξής: 1) το κολακεύει πολύ το dsg εάν συνδυαστούν, 2) είναι μια χαρά για ανθρώπους που προέρχονται από τίποτα ατμοσφαιρικά 1300-1600αρια 20ετιας ή για soccer moms. Για πιο up to date οδηγούς είναι απλά οριακό.
VW T-Roc