-
Μα είπε κανείς ότι δεν είναι ασφαλές το ταξίδι με 130 με ένα σύγχρονο αυτοκίνητο? Και λίγα λέω.
Δεν παύεις όμως να είσαι πιο πολύ στην τσίτα με τέτοιες ταχύτητες. Όλο και κάποιος θα κινείται αριστερά πιο αργά και θα κόψεις μέχρι να τον προσπεράσεις. Κάπου θα συναντήσεις μια άγνωστη στροφή και θα ενταθεί ακόμα πιο πολύ η προσοχή σου.
Δοκίμασα την εμπειρία με το Τ-Roc να βάλω το acc στα 110 και να κινηθώ στη μεσαία λωρίδα. Δε μ' έκοψε κανένας στο δρόμο, το αυτοκίνητο πήγαινε χαλαρά μόνο του λες και ταξιδεύεις με το τρένο.
Πρώτη φορά το έκανα και ομολογώ ότι ήταν πολύ χαλαρωτική εμπειρία. Δε σημαίνει ότι θα το καθιερώσω, άλλες φορές μπορεί να θέλω να πάω πιο γρήγορα. Μου αρέσει όμως να ξέρω ότι υπάρχει κι αυτή η επιλογή όταν το θέλω.
-
Δεν παύεις όμως να είσαι πιο πολύ στην τσίτα με τέτοιες ταχύτητες. Όλο και κάποιος θα κινείται αριστερά πιο αργά και θα κόψεις μέχρι να τον προσπεράσεις. Κάπου θα συναντήσεις μια άγνωστη στροφή και θα ενταθεί ακόμα πιο πολύ η προσοχή σου.
Στην τσίτα με 130, με σύγχρονο αυτοκίνητο, σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο; Έλεος...
Επίσης τι εννοείς ότι θα κόψεις όταν κάποιος κινείται πιο αργά στα αριστερά σου; Ο ΚΟΚ προβλέπει την κίνηση σε στοίχους, που σημαίνει ότι αν πηγαίνεις στην μεσαία λωρίδα με 120 και ο άλλος στις αριστερή με 110, μπορείς να τον περάσεις κινούμενος στην λωρίδα σου.
-
Εγώ απλά αναρωτήθηκα πώς μπορεί κάποιος κ ταξιδεύει με 100-110 που βλέπω σε διάφορα ποστ.
Κ με 80 μπορεί να πάει κάποιος τέρμα δεξιά ακόμα πιο χαλαρά αυτό εννοείται.
Προσωπικά μου φαίνεται πολύ δύσκολο να ταξιδέψω κάτω από 130 αλλά δεν κατακρίνω γιατί το κάνουν όσοι το κάνουν.
Πάντως με 130 δεν είσαι στην τσίτα... περισσότερες πιθανότητες έχεις να σε πάρει ο ύπνος η να νταγκλαρεις λίγο.Συν δεν βγάζεις συμπεράσματα για καταναλώσεις με αυτή την χρήση.
-
Μ' αυτά που λέτε αναρωτιέμαι αν κινούμαστε στους ίδιους δρόμους της ίδιας χώρας!
Αν πηγαίνεις με 130-140 στην αριστερή λωρίδα, κάθε λίγο και λιγάκι κάτι συμβαίνει.
Μια θα είναι κάποιος πιο αργός και θα κόψεις μέχρι να κάνει δεξιά να τον περάσεις.
Την άλλη κάποιος πιο αργός θσ κάνει προσπέραση από αριστερά. Πάλι θα κόψεις μέχρι να περάσει και να κάνει δεξιά.
Την παράλλη θα έρχεται κανένας ανυπόμονος γκαζιάρης από πίσω με 200 και θα σε πλακωνει στα φώτα. Και θα κάνεις δεξιά για να περάσει.Σε ησυχία δε μένεις στην αριστερή λωρίδα.
Τέλος πάντων, προσωπικά απόλαυσα πολύ το τμήμα του ταξιδιού που δοκίμαζα το acc με 110 στη μεσαία λωρίδα.
Μου θύμισε εποχές 2000 στη Γερμανία. Απέραντες ευθείες που βαριόσουνα να οδηγείς και να βλέπεις γύρω σου λιβάδια. Έβαζα το απλό τότε cc και άραζα. Ούτε στροφή δε συναντούσες στο δρόμο...
-
-
Σε ησυχία δε μένεις στην αριστερή λωρίδα.
Η αριστερή λωρίδα είναι μόνο για προσπέραση! Γιατί να μείνεις σε ησυχία;
Μα εσείς υποστηρίζετε ότι πας εξίσου χαλαρά και πιο γρήγορα με 130-140. Πράγμα που σημαίνει ότι αναγκαστικά κινείσαι κυρίως στην αριστερή λωρίδα.
Εγω επισημαίνω ότι πιο γρήγορα πας, πιο χαλαρά με τίποτα. Όλο και κάτι θα συμβαίνει εκεί στην αριστερή που θα χαλάει την ήρεμη πορεία σου!
-
Δηλαδή στην μεσαία δεν θα σου τύχει o βλαμμένος που πάει με 80;
-
-
Γιατί ασχολείστε με acc και λοιπές αυτόματες μπούρδες;
Ποδαράκια δεν έχετε ;
Εγώ ούτε απλο cc δεν χρησιμοποιώ.
Θέλω να έχω πάντα τον έλεγχο.
Καλά για το acc και το επικίνδυνο ενεργο lane assist που έχει στο Yaris cross ούτε να τα δω.
Τσάμπα λεφτά ενω το αμάξι είναι αμάξι πόλης χωρις blind spot για τα άθλια μηχανακια και αναδιπλουμενους καθρεπτες. -
Εγώ ούτε απλο cc δεν χρησιμοποιώ
Πλέον ούτε εγώ.
Πριν χρόνια έφυγα επειγόντως από Θεσσαλονίκη για μια κηδεία στην Κατερίνη. Επειδή βιαζόμουν, έβαλα το CC στα 180 (καθημερινή, άδειος δρόμος, πριν με κράξετε, και με την 330i τα 180 ήταν σαν βόλτα) και λίγο πριν το τούνελ της Κατερίνης πάτησα συμπλέκτη για να βγει off το CC, αλλά είχα ξεχάσει ότι στην BMW δεν λειτουργούσε έτσι (τόσο σπάνια που το χρησιμοποιούσα) και με το που αφήνω τον συμπλέκτη τραβάει πάλι μια γκαζιά με τα 272 της άτια και πάμε φουλαριστά προς το τούνελ... Ε με το φρένο προφανώς βγήκε off. Από τότε ποτέ ξανά!!! -
Γιατί ασχολείστε με acc και λοιπές αυτόματες μπούρδες;
Ποδαράκια δεν έχετε ;
Εγώ ούτε απλο cc δεν χρησιμοποιώ.
Θέλω να έχω πάντα τον έλεγχο.
Καλά για το acc και το επικίνδυνο ενεργο lane assist που έχει στο Yaris cross ούτε να τα δω.
Τσάμπα λεφτά ενω το αμάξι είναι αμάξι πόλης χωρις blind spot για τα άθλια μηχανακια και αναδιπλουμενους καθρεπτες.Το blind spot δεν ανακαλύφθηκε για τα "άθλια" μηχανάκια...
Επίσης κ με ACC μια χαρά έλεγχο έχεις.
Το ότι το ενεργοποιείς δεν σημαίνει πως χτυπάς φραπεδιά μετά κ το αφήνεις στον αυτόματο πιλότο.
Η διαχείριση του γκαζιού γίνεται πολύ σωστότερα απ' ότι με το πόδι.
Επίσης αν ταξιδεύεις σε εθνική κάνοντας 400-500 χλμ μονοκοπανια είναι κ ξεκούραστο. -
Εγώ ούτε απλο cc δεν χρησιμοποιώ
Πλέον ούτε εγώ.
Πριν χρόνια έφυγα επειγόντως από Θεσσαλονίκη για μια κηδεία στην Κατερίνη. Επειδή βιαζόμουν, έβαλα το CC στα 180 (καθημερινή, άδειος δρόμος, πριν με κράξετε, και με την 330i τα 180 ήταν σαν βόλτα) και λίγο πριν το τούνελ της Κατερίνης πάτησα συμπλέκτη για να βγει off το CC, αλλά είχα ξεχάσει ότι στην BMW δεν λειτουργούσε έτσι (τόσο σπάνια που το χρησιμοποιούσα) και με το που αφήνω τον συμπλέκτη τραβάει πάλι μια γκαζιά με τα 272 της άτια και πάμε φουλαριστά προς το τούνελ... Ε με το φρένο προφανώς βγήκε off. Από τότε ποτέ ξανά!!!Μην αναφέρεις την 330, σε παρακαλώ! Μου έρχεται η εικόνα στο υπόγειο και ένα σοκ το παθαίνω!
Τώρα για το cc και acc, δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητο που να έχουν. Αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι θα το ενεργοποιούσα.
-
Το cruise control αν δεν είναι active όντως δεν εχει κανένα νόημα. Ειδικά στην Ελλάδα.Το active όμως αλλάζει εντελώς την εμπειρία χρήσης αλλά και την ασφάλεια. Πλέον το χρησιμοποιώ πάντα στην ΕΟ.
-
ACC σε VW Golf που έχω οδηγήσει είναι πολύ δυνατό, φοβερή διευκόλυνση…
-
Σε όλα τα αυτοκίνητα το ACC είναι διευκόλυνση. Δυστυχώς, αυτό που δυσκολεύει τη χρήση τους, είναι τα υπόλοιπα ζωντανά στο δρόμο.
-
Α ρε suzuki όταν έδινες ACC στον λαό οι άλλοι ήταν στα δέντρα και έτρωγαν βελανίδια
Το 2017 ACC με €12.800
-
Ο φίλος Έκτωρας που έγραψε πιο πάνω για το a/c, έχει δίκιο. Μπήκα και εγώ σήμερα σε ένα χιλιάρι t-roc και πράγματι το a/c ήταν χλιαρό.
Περίμενα και εγώ Denso-Made in Japan compressor, όπως αυτά του vitara-scross αλλά.... μάταια.
Έκτωρ, δεν κάνουν για εμάς αυτά τα αυτοκίνητα αδερφέ.... -
Χαχα στο 26 το κλίμα διότι πραγματικά χωρις υπερβολή ΠΑΓΩΝΕΙΣ
Όποιος κάνει το λάθος να το βάλει στο 18-20....χαχαχα θα βγει παγκάκι
-
Μου δημιουργείται η εντύπωση απ' αυτά που διαβάζω, ότι από κάποιους δεν γίνεται σωστή χρήση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο.
Σήμερα λόγω ζέστης είχα τον κλιματισμό ανοιχτό στους 24. Βαριά να χρειάστηκε 5 λεπτά για να δροσίσει η καμπίνα του αυτοκινήτου. Και πολύ λέω 5 λεπτά, μια που το άνοιξα, μια που μετά από λίγο άρχισε να δροσίζει.
Στο α3 δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τον κλιματισμό. Δεν ξέρω αν κάνανε κάτι όταν το πήγαινα για service, εγώ δεν ασχολήθηκα ποτέ, ούτε είδα ποτέ κάποια σχετική εργασία Κοντά 20 χρονών πριν το δώσω και ο κλιματισμός δούλευε σαν την 1η μέρα.
-
Ώρες ώρες εδώ μέσα νομίζω πως μας αρέσει να γράφουμε ανακρίβειες, μόνο και μόνο για να πούμε τι ωραίο, φοβερό και τρομερό είναι το δικό μας αμάξι και πόσο χρέπι είναι κάποιου άλλου «αλλόθρησκου»…..
VW T-Roc