-
Παλι καλά!
Και το υβριδικό ;
-
@lap said in Opel Crossland X:
Παλι καλά!
Και το υβριδικό ;
Το γράφω 4,5
Επειδή το λέτε εσείς γιατί εγώ δεν το πιστεύω.
Προχτές έκανα ταξίδι επιστροφής Κύμη- Νέο Ψυχικό και από την Κηφισιά είχα μποτιλιάρισμα μέχρι την Α.Ο. και από την Μεταμόρφωση μέχρι τον κόμβο Πεντέλης είχα μποτιλιάρισμα και στην Α.Ο.
Εκαψε το ντίζελ 5 λίτρα.
-
Τόσο είναι! 4,5!
Από πάρα πολλούς το ίδιο αλλά και πιο κάτω βλέπω.
Να πω κάτι που δεν το υπολογίζουν πολλοί. Όταν αγοράζεις νέο αυτοκίνητο τα πρώτα δύο έτη το γεμίζεις χιλιόμετρα λόγω της χαράς σου μετά το βαριέσαι και πέφτουν τα ετήσια χιλιόμετρα.
-
Εδώ όμως να σου πω και κάτι άλλο.
Αν τα χλμ μέσα στην πόλη τα κάνεις σε διαδρομές που δεν έχουν κίνηση και όχι να κατεβαίνεις κέντρο, τότε οι διαφορά των 3 λίτρων, μπορεί εύκολα να γίνει 1,5.
Αν πηγαίνω Χαλάνδρι - Παιανία και επιστροφή, η μωτ μου θα είναι πάνω από 30 χαω.
Αν πηγαίνω Γαλάτσι - Σύνταγμα, θα είναι κάτω από 20 χαω.
-
Και αναλόγως την ώρα, σωστά!
-
ΟΛΑ έχουν σχέση με την χρήση! Εγώ C3 αυτόματο (1.2, 110 hp) το είχα στο 9αρι για πλάκα, αλλά είναι τέτοια η διαδρομή μου που και το Panda ηταν στο 7.2!!. Σε φυσιολογικές συνθήκες πόλης είναι στο 7.5 περίπου.
Το θέμα ειναι τι θέλει ο νηματοθέτης, όχι τι θέλουμε εμείς να πάρει. Εαν θέλει το Crossland, αυτό να πάρει...€500-1.000/χρόνο είναι η διαφορά....διαλέγει και παίρνει.
Προσωπικά το 2023 αυτοκίνητο αμιγώς θερμικό δεν θα αγόραζα για πολλούς λόγους, αλλά δεν σημαίνει ότι έχω και δίκιο!
-
@criuser said in Opel Crossland X:
Εχουν και διαφορά τιμής όμως που θα πρέπει να μας την πουν.
Σαν επιλογή το κρος αυτή την στιγμή παίζει χωρίς αντίπαλο.
Αλλά όταν θέλεις 1,5 χρόνο, τότε μπορεί να έχει έλθει το νέο Κρόσλαντ και υβριδικό.
Το crossland το εχει προσφορα η opel 20800 με το κλειδι στο χερι την family edition( με καμερες πισω, προβολεις εμπροσκ κλιμα)
Σε αυτα τα λεφτα δε βρισκεις με αυτες τις δυνατοτητες
Απλα το πετρελαιο για μετακινησεις στην Αθηνα και σε κινηση αποτι λενε καιει σχεδον το ιδιο με τη βενζινη
Διορθωστε με αν ειμαι λαθος κ περιμενω γνωμες -
Και λιγότερο να καίει, το πετρέλαιο δεν κάνει όταν κινείσαι αποκλειστικά στην πόλη.
-
Πιστεύω πως για αστική - περαστική χρήση ένα αυτόματο πετρέλαιο (για να συγκρίνουμε όμοια πράγματα) θα καίει 1 με 1μισι λίτρο παραπάνω από το αντίστοιχο υβριδικο ΤΟΥΟΤΑ. (Ίσως μισό λίτρο μικρότερη ή διαφορά με χειροκίνητο ντίζελ, αλλά δεν είναι "όμοια")
Αντίστροφη ίσως θα είναι η καταναλωση για ταξίδι σε ανοιχτό αυτοκινητοδρομο, 1 με 1.5λτ περισσότερα για το υβριδικο ΤΟΥΟΤΑ, και πρακτικά θα είναι μόνο τα δεκαδικά διαφορετικά για τις ίδιες επαρχιακές διαδρομές π.χ. Πήλιο, που συγκρίνω με το CHR συγγενή μου.
(Το Crossland είναι πρακτικά "το ίδιο" με το Aircross στα μηχανικά).Το βενζίνης 1.2 όπως περιγράφει κι ο Κρούζερ που το είχε, ασφαλές είναι να το υπολογίζεις στα 7λτ κατανάλωση.
Αυτή θα είναι περίπου η καταναλωση όλων των τούρμπο μικρού κυβισμού.
Τα mild hybrid turbo πιθανόν να κερδίζουν μισό λίτρο ή ελάχιστα παραπάνω, στο σταματά ξεκινα της πόλης και τις διαδρομές τύπου Πήλιο, να κρατιούνται πιο κοντά στα 6λτ, εκεί που ντίζελ και ΤΟΥΟΤΑ γράφουν 4αρια κατανάλωση. -
@kkostask said in Opel Crossland X:
Και λιγότερο να καίει, το πετρέλαιο δεν κάνει όταν κινείσαι αποκλειστικά στην πόλη.
Εκεί που φαίνεται πως δεν είναι "σωστή" χρήση του ντίζελ είναι τα πρώτα 2-3 χλμ από τελείως κρύο.
Επειδή την τελευταία βδομάδα έτυχε να κάνω μόνο 5 τέτοιες διαδρομές ακριβώς 2 χλμ η κάθε μία, φαίνεται και στα λεπτομερή στατιστικά της εφαρμογήςτου κινητού, πρωί πρωί φτάνει μέχρι και τα 8.5λτ/100 η καταναλωση, το μεσημέρι 6+ και προφανώς αν κάποιος κάνει μόνο τέτοιες διαδρομές με ντίζελ μακροχρόνια, θα χει πολύ περισσότερα προβλήματα απ ότι με βενζίνη.Εκεί είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα των καινούργιων ΤΟΥΟΤΑ, ότι μπορεί και να την κάνουν πλήρως ή μέχρι 80% ηλεκτρικά μια τέτοια διαδρομή, φθηνότερα κι από παπάκι και με αμελητέα φθορά (εκτός της μπαταρίας) και αυτόματα .
-
@piliourits said in Opel Crossland X:
Εκεί είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα των καινούργιων ΤΟΥΟΤΑ, ότι μπορεί και να την κάνουν πλήρως ή μέχρι 80% ηλεκτρικά μια τέτοια διαδρομή, φθηνότερα κι από παπάκι και με αμελητέα φθορά (εκτός της μπαταρίας) και αυτόματα .
Σε πολύ κρύο και μικρές διαδρομές στην πραγματικότητα και τα υβριδικά τογιοτα θα κάψουν αρκετά επειδή ανάβουν το μοτέρ μέχρι να ζεσταθεί, άσχετα αν μπορούν να κάνουν τη διαδρομή ηλεκτρικά.
-
@daglas said in Opel Crossland X:
@criuser said in Opel Crossland X:
Εχουν και διαφορά τιμής όμως που θα πρέπει να μας την πουν.
Σαν επιλογή το κρος αυτή την στιγμή παίζει χωρίς αντίπαλο.
Αλλά όταν θέλεις 1,5 χρόνο, τότε μπορεί να έχει έλθει το νέο Κρόσλαντ και υβριδικό.
Το crossland το εχει προσφορα η opel 20800 με το κλειδι στο χερι την family edition( με καμερες πισω, προβολεις εμπροσκ κλιμα)
Σε αυτα τα λεφτα δε βρισκεις με αυτες τις δυνατοτητες
Απλα το πετρελαιο για μετακινησεις στην Αθηνα και σε κινηση αποτι λενε καιει σχεδον το ιδιο με τη βενζινη
Διορθωστε με αν ειμαι λαθος κ περιμενω γνωμεςΤο πετρέλαιο καίει 2 λίτρα κάτω από την βενζίνη σε κάθε περίπτωση.
Είτε πόλη, είτε επαρχιακό, είτε αυτοκινητόδρομο με λίγο ή πολύ παράνομες ταχύτητες...Αλλά για τα 10000 χλμ δεν αξίζει, όπως δεν αξίζει για τις μικρές διαδρομές που τον χειμώνα δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί.
-
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες το εκλεισα κ θα το εχω Ιανουαριο μου ειπανε.
Ελπιζω να εκανα επιλογη. Θα ενημερωσω μολις το οδηγησω. Ιδωμεν.. -
Καλά χιλιόμετρα να έχεις.
Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο με απίστευτους χώρους για τις διαστάσεις του.
-
@daglas said in Opel Crossland X:
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες το εκλεισα κ θα το εχω Ιανουαριο μου ειπανε.
Ελπιζω να εκανα επιλογη. Θα ενημερωσω μολις το οδηγησω. Ιδωμεν..Με το καλό να παραλάβεις! Πολύ τίμια επιλογή για αστικό crossover με πολύ καλή τιμή στα 21k Που αναφέρεις και απίστευτους χώρους για το μέγεθός του. Και το μοτεράκι διαμαντάκι.
Όταν κοίταγα για αυτοκίνητο ήταν στις επιλογές μου αλλά έβγαινε ακριβότερο τότε (Αύγουστος), αν θυμάμαι περίπου 24k και ο πωλητής βαριόταν τρελά ακόμα και στο test drive, οπότε κατέληξα με t-cross.
-
Kαλορίζικο,καλή παραλαβή!
-
τιμιο, καλορίζικο με καλά χιλιόμετρα
-
Στα καινούρια 1.2 υφίσταται θέμα ανάκλησης ιμάντα ή έχει διορθωθεί εργοστασιακά;
-
@piliourits said in Opel Crossland X:
Στα καινούρια 1.2 υφίσταται θέμα ανάκλησης ιμάντα ή έχει διορθωθεί εργοστασιακά;
Η ιδια απορια υπάρχει και για νέα αμάξια που φέρουν τον 1.5 BlueHDi Diesel...
-
Νομίζω ότι στον 1.2 βενζίνης το θέμα ήταν το λάδι που έβαζαν τα πρώτα χρόνια και τώρα βάζουν λεπτότερο, οπότε δεν έχει θέμα.
Στην επόμενη γενιά θα βάλουν καδένα πάντως.
Opel Crossland X