-
@fanis75 said in Peugeot 3008 2016:
@gatoz said in Peugeot 3008 2016:
Εντύπωση μου κάνει ο κουμπάρος με το Kuga Phev, βγάζει άνετα 80+ χλμ και έχει βγάλει και αρκετές φορές 90 και 100!!!
#kota
Μπα.....ό,τι πιο γρήγορο σε οδηγό κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Δίχως αύριο οδηγεί. Απλά το Κούγκα γ@μεί!!
#paparia
-
@fanis75 said in [Peugeot 3008 2016]
#papariaΣε περιμένει....από το καλοκαίρι!!
Αν και τώρα ήταν και το Κούγκα συνεργείο, θέμα με την 12v.
-
Το τεκμήριο απασχολεί όλους. Διαβάστε λίγο φορολογία, ή ρωτήστε τους λογιστές.
Γιατί έρχονται και γεράματα.
Και όταν τότε τα λεφτά θα είναι λίγα, δεν θα έχετε απόθεμα.
Την έχουν πατήσει αρκετοί τέτοιοι με μισθάρες στο παρελθόν και μεσαίες συντάξεις τώρα, αλλά με μεγάλα αμάξια και σπίτια.
-
@criuser said in Peugeot 3008 2016:
Το τεκμήριο απασχολεί όλους.
Μόνο τους έχοντες μαύρα λέμε!! Ο πατέρας μου με 44 χρόνια εργασίας όλα άσπρα, έχει καλυμμένο τεκμήριο (με 3λιτρο αμάξι), πόθεν έσχες και ανάλωση κεφαλαίου μέχρι να φτάσει 120 ετών (77 σήμερα)!! Εγώ στα 47 μου, είμαι καλυμμένος μέχρι τα 60 μου με όσο έχω δουλέψει μέχρι σήμερα....άρα όταν φτάσω 60 θα είμαι καλυμμένος μέχρι τα 100 μου!
Μιλάω για μισθούς που σου επιστρέπουν (εμένα δεν μου επιτρέπει ο μισθός μου) να αγοράσεις αμάξι €40-45.000. Όταν έχεις τόσα χρήματα, το τεκμήριο δεν σε απασχολεί, εκτός εαν έχεις μαύρα, τόσο απλά!
-
phev 3008 180 άλογα 45.000 (και όχι με τα 300), με μικρότερη μπαταρία οπότε η αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες θα είναι λογικά 30 χλμ., θα πρέπει να φορτίζεις κάθε μέρα, οπότε πρέπει να μένεις σε μονοκατοικία γιατί σε πολυκατοικία δύσκολο να συνεννοηθείς να βγάλεις φορτιστή στη πυλωτή. Καλώς ή κακώς για όσους έχουν τα χρήματα παραμένει μονόδρομος τα πλήρως υβριδικά, για όσους θέλουν ev κίνηση σε πόλη. Τα phev είναι μόνο για leasing ή εταιρικά (πάντα αφόρτιστα στατιστικά στην Ευρώπη). Αφόρτιστο το phev πόσο καταναλώνει στην πόλη και πόσο σε εθνική όπου αναγκαστικά πάει με θερμικό; γιατί είναι και 2 τόνοι αυτοκίνητα, επίσης πόσο ρυπαίνει όταν κινείται με θερμικό;
-
Το τεκμήριο απασχολεί όλους.
Μόνο τους έχοντες μαύρα λέμε!! Ο πατέρας μου με 44 χρόνια εργασίας όλα άσπρα, έχει καλυμμένο τεκμήριο (με 3λιτρο αμάξι), πόθεν έσχες και ανάλωση κεφαλαίου μέχρι να φτάσει 120 ετών (77 σήμερα)!! Εγώ στα 47 μου, είμαι καλυμμένος μέχρι τα 60 μου με όσο έχω δουλέψει μέχρι σήμερα....άρα όταν φτάσω 60 θα είμαι καλυμμένος μέχρι τα 100 μου!
Μιλάω για μισθούς που σου επιστρέπουν (εμένα δεν μου επιτρέπει ο μισθός μου) να αγοράσεις αμάξι €40-45.000. Όταν έχεις τόσα χρήματα, το τεκμήριο δεν σε απασχολεί, εκτός εαν έχεις μαύρα, τόσο απλά!
Μην το λες.
Ο πατέρας σου δούλευε μέχρι αργά, με καλό εισόδημα. Και εσύ είσαι νέος.
Αν ήσουν 60-70 σήμερα και είχες φάει μία κρίση 10-15 χρόνων, δηλαδή το 25-30 % της εργασιακής σου ζωής, που τα εισοδήματα σου μειώθηκαν κατά πολύ μια χαρά πρόβλημα μπορείς να έχεις. -
Το τεκμήριο απασχολεί όλους. Διαβάστε λίγο φορολογία, ή ρωτήστε τους λογιστές.
Γιατί έρχονται και γεράματα.
Και όταν τότε τα λεφτά θα είναι λίγα, δεν θα έχετε απόθεμα.
Την έχουν πατήσει αρκετοί τέτοιοι με μισθάρες στο παρελθόν και μεσαίες συντάξεις τώρα, αλλά με μεγάλα αμάξια και σπίτια.
Η αναλωση πόσα χρόνια πίσω πάει; ξέρουμε;
-
-
@nmsm2 said in Peugeot 3008 2016:
phev 3008 180 άλογα 45.000 (και όχι με τα 300), με μικρότερη μπαταρία οπότε η αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες θα είναι λογικά 30 χλμ., θα πρέπει να φορτίζεις κάθε μέρα, οπότε πρέπει να μένεις σε μονοκατοικία γιατί σε πολυκατοικία δύσκολο να συνεννοηθείς να βγάλεις φορτιστή στη πυλωτή. Καλώς ή κακώς για όσους έχουν τα χρήματα παραμένει μονόδρομος τα πλήρως υβριδικά, για όσους θέλουν ev κίνηση σε πόλη. Τα phev είναι μόνο για leasing ή εταιρικά (πάντα αφόρτιστα στατιστικά στην Ευρώπη). Αφόρτιστο το phev πόσο καταναλώνει στην πόλη και πόσο σε εθνική όπου αναγκαστικά πάει με θερμικό; γιατί είναι και 2 τόνοι αυτοκίνητα, επίσης πόσο ρυπαίνει όταν κινείται με θερμικό;
ιδια και καλυτερη αυτονομια εχουν - μικροτερες οι αναγκες σε ρευμα
και φορτιζουν σε μια απλη σουκο
επισης καταναλωνει λιγοτερο απο απλο γιατι ξεχνας οτι ενα φεβ ειναι ενα εκπληκτικα υβριδικο με δυνατοτητα αποθηκευσης μεγαλου ποσου ενεργειας
σε συνθηκες αθηνας, οχι πολης εξωτερικου με χάιγουεις, ειναι παρα πολυ οικονομικο και σαν θερμικο. το ιδιο και σε δρομους μη ταχειας κυκλοφοριας. αν καπου καιει παραπανω ειναι ακριβως στους δρομους ταχειας κυκλοφοριας.
η ζωη με 2 φεβ και η συμβιωση με αλλα 2, 3008 - outlander - v60 - compass - λεει οτι ειναι εξαιρετικα οικονομικα για αυτο που ειναι γιατι βασικα ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ εργαλεια ευχαριστησης καθως ειναι πολυ γρηγορα και πολυτελη αυτοκινητα
και οσο και να βριζω το χρεπι το 3008, ε, οχι να μιλαμε και για κορολες μπροστα του
οταν η αυτοκινηση ευνουχων επικρατησει ισως τοτε η τουοτα θα εχει το επανω χερι σε καποια συγκριση, οσο ομως κραταει η τσεπη μου απειρες επιλογες υπαρχουν πριν απο τα βαρετα τους οχηματα πλην λαντ κρουζερ. βλεπε αλφα, ματσουντα, βολβο ακομη και κορεατικα. -
@panormus772 said in Peugeot 3008 2016:
@sargus said in Peugeot 3008 2016:
Νομίζω μέχρι 10ετία.
αμα εχεις να σπρωξεις 30-40 για αμαξι δεν ειναι τα τεκμηρια προβλημα.
μονο αν εχεις #mavra -
Τα phev ξεκινούν από 45.000 και άνω οπότε απευθύνονται αποκλειστικά σε leasing - εταιρικά, 35.000 μέχρι τα 45.000 είναι 10 χιλ. διαφορά την οποία δύσκολα καταπίνει κανείς. 180 άλογα για 2 τόνους αμάξι στα 45.000 δεν το λες και ταχύτατο, οπότε εξακολουθώ να προτιμώ τη cc στα 35 με 200 άλογα...Εάν είχα 50 χιλ. θα του συζητούσαμε για τις επιλογές σε phev κλπ αλλά επειδή δεν υπάρχουν πάμε στην προτιμότερη λύση
-
Νομίζω μέχρι 10ετία.
μονο αν εχεις #mavraΠολλές φορές το πρόβλημα είναι πως πας να αγοράσεις κάτι με 30-35,πουλώντας κάτι δικό σου με 15-20 π.χ.,αλλά σχεδόν όλοι σου κάνουν το deal αν κι εσύ πάρεις 8-10 στο χέρι και το υπόλοιπο "μαύρα".Κι αυτό -με μεγαλύτερη απόκλιση- παίζει και σε αγοραπωλησία ακινήτων.
Οπότε και να θέλεις να πουλήσεις κάτι για να προχωρήσεις σε νέα αγορά,δέχεσαι τους όρους,ειδάλλως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου μείνει το μεταχειρ. σου ακίνητο ή κινητό στο ράφι.. -
Νομίζω μέχρι 10ετία.
μονο αν εχεις #mavraΠολλές φορές το πρόβλημα είναι πως πας να αγοράσεις κάτι με 30-35,πουλώντας κάτι δικό σου με 15-20 π.χ.,αλλά σχεδόν όλοι σου κάνουν το deal αν κι εσύ πάρεις 8-10 στο χέρι και το υπόλοιπο "μαύρα".Κι αυτό -με μεγαλύτερη απόκλιση- παίζει και σε αγοραπωλησία ακινήτων.
Οπότε και να θέλεις να πουλήσεις κάτι για να προχωρήσεις σε νέα αγορά,δέχεσαι τους όρους,ειδάλλως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου μείνει το μεταχειρ. σου ακίνητο ή κινητό στο ράφι..φοροδιαφυγη λεγεται αυτο....
-
Αν ήσουν 60-70 σήμερα και είχες φάει μία κρίση 10-15 χρόνων, δηλαδή το 25-30 % της εργασιακής σου ζωής, που τα εισοδήματα σου μειώθηκαν κατά πολύ μια χαρά πρόβλημα μπορείς να έχεις.
Φυσικά!! Αλλά τότε δεν θα είχα €45.000 για αμάξι....απλό ειναι. Εκτός εαν είχα και μαύρα, οπότε θα είχα φράγκα αλλά δεν θα μπορούσα να τα δικαιολογήσω. Αυτό λέω. Το ξεκαθάρισα από την αρχή, ότι μιλάω για κάποιον που μπορεί να διαθέσει τόσα λεφτά για αμάξι, όχι γενικά.
-
Η ανάλωση κεφαλαίου πάει όσο πίσω μπορείς να αποδείξεις.
Το θέμα είναι αν βγάζεις για 10 χρόνια 1500 τον μήνα, άλλα 10 2500 τον μήνα, άλλα 10 3500 τον μήνα και τα τελευταία 10 συχνά έχεις θέματα που σε γυρίζουν χαμηλότερα, ας πούμε στα 2500 τον μήνα, αν έχεις μεγάλα τεκμήρια, σπίτι, δικό σου ή ενοίκιο, αμάξια μεγάλων κυβικών, εξοχικό, τίποτα καταναλωτικά, ή στεγαστικό, συχνά μπορεί να σου μένουν λίγα για ανάλωση κεφαλαίου.Και μιλάω για μεγάλους μισθούς.
Αν λοιπόν τα έχεις ξοδέψει και μετά την σύνταξη, πας στα 1500, τότε εύκολα έχεις θέμα.
Ακόμα χειρότερο, αν η δεκαετία των 3500 δεν υπήρξε ποτέ και ήταν στα 1500.
-
Ευτυχως τα PHEV των >45Κ δεν εχουν φορο πολυτελειας...
Ελλαδαρα λεμε κ κλαιμε. -
Αν ήσουν 60-70 σήμερα και είχες φάει μία κρίση 10-15 χρόνων, δηλαδή το 25-30 % της εργασιακής σου ζωής, που τα εισοδήματα σου μειώθηκαν κατά πολύ μια χαρά πρόβλημα μπορείς να έχεις.
Φυσικά!! Αλλά τότε δεν θα είχα €45.000 για αμάξι....απλό ειναι. Εκτός εαν είχα και μαύρα, οπότε θα είχα φράγκα αλλά δεν θα μπορούσα να τα δικαιολογήσω. Αυτό λέω. Το ξεκαθάρισα από την αρχή, ότι μιλάω για κάποιον που μπορεί να διαθέσει τόσα λεφτά για αμάξι, όχι γενικά.
Φάνη υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν να διαθέσουν 45000 για αμάξι και μετά από 2-3 χρόνια έχασαν πολλά.
Παράδειγμα γνωστός πριν την κρίση είχε σε εταιρεία 70000 μισθό τον χρόνο.
Η γυναίκα του είχε 10 ακίνητα που νοίκιαζε σε τουριστικό νησί και έπαιρνε κοντά άλλα τόσα.Πήραν δάνειο λίγο πριν την κρίση για αγορά μεγάλου σπιτιού, 700000.
Δηλαδή πρακτικά 5 φορές το ετήσιο εισόδημα τους. Μια χαρά υπολογισμός.
Και ήλθε η κρίση.
Η εταιρεία του τον απέλυσε, ο χώρος βρέθηκε σε κρίση, έμεινε 2 χρόνια άνεργος και μετά πήγε με το 1/5 των χρημάτων που έπαιρνε.
Από τα ακίνητα τα 8 ξενοικιάστηκαν και ο τουρισμός έπεσε.Τα εισοδήματα τους έπεσαν πολύ χαμηλά. Νοίκιασαν το σπίτι σε εταιρείες, αλλά και εκεί δεν πήγαν καλά.
Εχω χρόνια να μάθω νέα τους, αλλά είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα τι μπορεί να συμβεί όταν στραβώσουν γενικά τα πράγματα.
-
@chrisk6 said in Peugeot 3008 2016:
Ελλαδαρα λεμε κ κλαιμε.Ολα τα χρόνια που πλήρωναν φόρο τα φτηνά δίλιτρα, οι 1,8 Ε των 70-80000 δεν είχε φόρο.
-
Σίγουρα οι καταναλώσεις είναι αυτές που γράφονται γιατί από ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα τα ακόλουθα:
Απο το discover auto: Peugeot claims that the 3008 Plug-In Hybrid will use 1.6L/100km on a combined cycle – if you’re able to charge it – and in our testing, it used 5.8L/100km, which is more than the non-plug-in hybrid RAV4 but not too shabby for a 1.8 tonne 300hp SUV. It must use minimum 95RON premium unleaded and has a 53-litre fuel tank.
Ομοίως στα forum εξωτερικού λένε ότι αφόρτιστο (που είναι το σύνηθες όπως συνομολογούν οι γράφοντες) καίει γύρω στα 8 στη πόλη. -
@chrisk6 said in Peugeot 3008 2016:
Ελλαδαρα λεμε κ κλαιμε.Ολα τα χρόνια που πλήρωναν φόρο τα φτηνά δίλιτρα, οι 1,8 Ε των 70-80000 δεν είχε φόρο.
Ειπαμε Ελλαδαρα...απο που να το πιασεις κ που να το αφησεις.
Peugeot 3008 2016