-
Άντε πάλι. Στο σχολείο πως κάνατε σύγκριση κλασμάτων; Δεν βάζατε κοινό παρανομαστή;
Είναι το ίδιο 130 άλογα με 10" στο 0-100 με 225 άλογα ή και 300 άλογα;
-
@jamesd said in Peugeot 3008 2016:
Κύριοι σε αμάξι 50Κ € κοιτάτε αν θα κάψει 2 λίτρα λιγότερη βενζίνη σε ταξίδι από ένα συμβατικό; it does not calculate, ευχαριστηθείτε το χωρίς μίζερα κατοχικά σύνδρομα (θα πάρετε 2 τυρόπιτες λιγότερες).
Μισή τυρόπιτα παραπάνω το λίτρο
Δεκάδες τυρόπιτες παραπάνω για super market
Εκατοντάδες τυρόπιτες για το ηλεκτρικό ρεύμα
Χιλιάδες τυρόπιτες για το ΕΝΦΙΑ
Σαν πολλές τυρόπιτες δεν μαζεύονται; -
Πιείτε και λιγο νεράκι, θα σκασετε
-
@piliourits said in Peugeot 3008 2016:
Κοίτα να δεις κάτι πράγματα, ΦΕΒ κι εξωτικές τεχνολογίες και συστήματα και η καταναλωση πάλι (λίγο) υψηλότερη απ ότι θα κινούνταν ένα ΕΑΤ8 ντίζελ στους ίδιους ρυθμούς...
Συγκρίνεις ανόμοια αυτοκίνητα για να βγεί το αφήγημα! Τι σχέση έχει το 4κίνητο 3008 με τα 300 με το αναιμικό 130αρι δικίνητο με τον ημιάκαμπτο? Ακόμα και το 2λιτρο ντηζελ είναι πολύ πιο αργό.
Επίσης είναι μόνο σε ένα ταξίδι τα νούμερα....για να δούμε σε καθημερινή μετακίνηση μέσα στην πόλη τα νούμερα?
-
Όταν συγκρίνουμε αυτοκίνητα μόνο με βάση την κατανάλωσή τους , τέτοια στρεβλά συμπεράσματα θα βγαίνουν. Πετρέλαιο με παρόμοιες επιδόσεις ( έστω συγκρίσιμες) , δεν υπάρχει στο μέγεθός του, και αυτά των D , είναι και πιο αργά και παρόμοια καίνε π.χ. ( stelvio 210 ) , που δεν καίνε για τη δύναμή τους δηλαδή, αλλά ο.κ.....
Υποθέτω πιο πολύ "χιουμοριστικό" - δηκτικό ήταν το πόστ του πίλου. Άλλωστε το "ζήλεψε" , λίγο παρακάτω....
Άσχετο, αλλά η peugeot για λόγους που φαντάζομαι ( ρύποι;, περικοπή κόστους; ) ενώ ήταν πρωτοπόρα στο συνδυασμό πετρελαίου και υβριδισμού ( όχι τα mild και λοιπά ευκολάκια) , το εγκατέλειψε νωρίς. Το πάλεψαν μετά και άλλοι όπως η volvo ,η land rover και η audi. Νομίζω μόνο η mercedes έμεινε να βγάζει plug in πετρέλαιο, σήμερα πια ,ίσως και η land rover. Φαντάσου καταναλώσεις που θα έγραφε κάτι τέτοιο....
-
@civil357 said in Peugeot 3008 2016:
Άσχετο, αλλά η peugeot για λόγους που φαντάζομαι ( ρύποι;, περικοπή κόστους; ) ενώ ήταν πρωτοπόρα στο συνδυασμό πετρελαίου και υβριδισμού ( όχι τα mild και λοιπά ευκολάκια) , το εγκατέλειψε νωρίς.
Δεν ταιριάζει ο υβριδισμός με ντήζελ μοτέρ. Στα υβρίδια το θερμικό μοτέρ αναβοσβήνει συνεχώς....αυτό είναι σκότωμα για ένα ντήζελ. Το ντήζελ αγαπάει να δουλεύει με τις ώρες σε σταθερές στροφές...εξ' ου και είναι ο τέλειος κινητήρας για σκάφη.
-
@fanis75 said in Peugeot 3008 2016:
Επίσης είναι μόνο σε ένα ταξίδι τα νούμερα....για να δούμε σε καθημερινή μετακίνηση μέσα στην πόλη τα νούμερα?
Το ενδιάμεσο των δύο ταξιδιών τον Αύγουστο που ήμουν Αθήνα:
Η τελευταία εβδομάδα στην Αθήνα μετά τις διακοπές:
Όλος ο Ιούλιος που ήμουν Αθήνα και απλά πήγαμε και για κάποια κοντινά μπάνια μερικά Σ/Κ:
-
...
Άσχετο, αλλά η peugeot για λόγους που φαντάζομαι ( ρύποι;, περικοπή κόστους; ) ενώ ήταν πρωτοπόρα στο συνδυασμό πετρελαίου και υβριδισμού ( όχι τα mild και λοιπά ευκολάκια) , το εγκατέλειψε νωρίς. Το πάλεψαν μετά και άλλοι όπως η volvo ,η land rover και η audi. Νομίζω μόνο η mercedes έμεινε να βγάζει plug in πετρέλαιο, σήμερα πια ,ίσως και η land rover. Φαντάσου καταναλώσεις που θα έγραφε κάτι τέτοιο....Φαντάσου λοιπόν πόσο πολύπλοκο και κοστοβορο κ.τ.λ. ήταν για να το έχουν εγκαταλείψει όλοι.
-
@katafractos17 said in Peugeot 3008 2016:
Το ενδιάμεσο των δύο ταξιδιών τον Αύγουστο που ήμουν Αθήνα:
Ακριβώς!! Σχεδόν μηδενική κατανάλωση...ενώ σε αυτές τις συνθήκες το ντήζελ θα έκαιγε 6-7λτ για πλάκα.
-
@fanis75 said in Peugeot 3008 2016:
Άσχετο, αλλά η peugeot για λόγους που φαντάζομαι ( ρύποι;, περικοπή κόστους; ) ενώ ήταν πρωτοπόρα στο συνδυασμό πετρελαίου και υβριδισμού ( όχι τα mild και λοιπά ευκολάκια) , το εγκατέλειψε νωρίς.
Δεν ταιριάζει ο υβριδισμός με ντήζελ μοτέρ. Στα υβρίδια το θερμικό μοτέρ αναβοσβήνει συνεχώς....αυτό είναι σκότωμα για ένα ντήζελ. Το ντήζελ αγαπάει να δουλεύει με τις ώρες σε σταθερές στροφές...εξ' ου και είναι ο τέλειος κινητήρας για σκάφη.
Δε διαφωνώ για κάποιο λόγο επικράτησαν, αλλά δε νομίζω ότι είναι απλά αυτός ο λόγος. Να έχει να κάνει με κύκλους απόδοσης θερμοδυναμικής να το καταλάβω ( λέμε τώρα, έχω να κάνω θερμοδυναμική αιώνες...). Αλλά οι θερμοκρασιακές καταπονήσεις στο μοτέρ ( αν εννοείς αυτό) δε νομίζω να παίζουν ρόλο. Πρόσφατα ,αν και δε μπορώ να θυμηθώ ποιο μοντέλο ήταν ( νομίζω σύστημα της BMW ήταν), έβλεπα βιντεάκι στο οποίο ανέλυε ότι το μοντέλο ( phev) έχει ειδικά συστήματα ( ανάβει αντιστάσεις προθέρμανσης του νερού, δίνει ζωή στον κινητήρα εσωτερικής καύσης ανά μικρά διαστήματα ακόμα και αν δε χρειάζεται) , έτσι ώστε ο ΜΕΚ να είναι σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας , για το ενδεχόμενο που χρειαστεί.
Ναι θα μπούκωνε το dpf του , ναι εκεί δε ξέρω τι θα είχαν προβλέψει, δε ξέρω η mercedes πως το έχει λύσει αν το έχει λύσει το θέμα.
-
χαχαχαχ
τιμαι αγορας απο καποιον ατυχο στο 3008 γκρουπ στο φουμπου.... -
Είπαμε Πρίμια είναι πλέον...πρίμια και οι τιμές!
-
Και όμως η τιμή του ουρανού είναι φθηνή. Παλιότερα ξέρεις πόσο είχε σε άλλα psa?
1000ευρω. Μάλιστα μόνο στα psa είναι κολλημένη με κόλλα στην λαμαρίνα. Έτσι δεν έχει μονωτικά η οροφή διότι όλη η οροφή είναι η μόνωση και δεν ακούγεται αυτός ο ήχος τενεκέ όπως σε άλλα όταν κλείνεις τα σκιάδια....
Κολπακια για να δίνουν την αίσθηση ακριβού...
-
Τελικά έπεσε ο ουρανός στους Γαλάτες;
-
Παράθεση καταναλώσεων από το ταξίδι της επιστροφής στο εξωτερικό μετά τις διακοπές στην Ελλάδα.
1600 cc - EAT8 - 180Hp - Βενζίνη
4 άτομα (270 kg) + αποσκευές πίσω (στην κάτω θέση το πάτωμα) + μπαγαζιέρα οροφής 450 lt (όλα τοποθετημένα σε στυλ Lego...)- Απόσταση: 130.8 Km - Κατ.: 7.7 lt/100km - Μέση: 101,8 km/h
- Απόσταση: 123.1 Km - Κατ.: 8.0 lt/100km - Μέση: 103,3 km/h
- Απόσταση: 163.5 Km - Κατ.: 7.3 lt/100km - Μέση: 84,3 km/h
- Απόσταση: 186.6 Km - Κατ.: 7.6 lt/100km - Μέση: 82,4 km/h
AC μόνιμα ανοιχτό, Cruise μεταξύ 125-135 km όπου ήταν εφικτό...
Η διαδρομή είναι η διπλάσια αλλά η εφαρμογή κατέγραψε τα μισά χιλιόμετρα.. -
@geobal said in Peugeot 3008 2016:
Η διαδρομή είναι η διπλάσια αλλά η εφαρμογή κατέγραψε τα μισά χιλιόμετρα..
χαχαχ....
#galliko_logismiko -
Γιατί έτσι!
-
@gatoz said in Peugeot 3008 2016:
Η διαδρομή είναι η διπλάσια αλλά η εφαρμογή κατέγραψε τα μισά χιλιόμετρα..
χαχαχ....
#galliko_logismikoΑνταλλάσω το φευ με βιτάρα αν ενδιαφέρεσαι.. Στην διαφορά (υπέρ μου) θα τα βρούμε
-
Παράθεση καταναλώσεων από το ταξίδι της επιστροφής στο εξωτερικό μετά τις διακοπές στην Ελλάδα.
1600 cc - EAT8 - 180Hp - Βενζίνη
4 άτομα (270 kg) + αποσκευές πίσω (στην κάτω θέση το πάτωμα) + μπαγαζιέρα οροφής 450 lt (όλα τοποθετημένα σε στυλ Lego...)- Απόσταση: 130.8 Km - Κατ.: 7.7 lt/100km - Μέση: 101,8 km/h
- Απόσταση: 123.1 Km - Κατ.: 8.0 lt/100km - Μέση: 103,3 km/h
- Απόσταση: 163.5 Km - Κατ.: 7.3 lt/100km - Μέση: 84,3 km/h
- Απόσταση: 186.6 Km - Κατ.: 7.6 lt/100km - Μέση: 82,4 km/h
AC μόνιμα ανοιχτό, Cruise μεταξύ 125-135 km όπου ήταν εφικτό...
Η διαδρομή είναι η διπλάσια αλλά η εφαρμογή κατέγραψε τα μισά χιλιόμετρα..Η κατανάλωση είναι εξαιρετική αν λάβουμε υπόψη ότι υπήρχε μπαγαζιερα.
-
Αυτό είναι 2008, όχι 3008.
Peugeot 3008 2016