-
@dimsabas said in Peugeot 3008 2016:
Ή μήπως Tonale plug-in; Αυτά είναι προβλήματα...
να σου πω, ψηνωμαι για την τετρακουνητη
αν και ειναι ψοφια. ο 1.3 στο κομπας ειναι 2 κλασεις αργοτερος απο του γκεικου. φαινονται οι αναλογιες σαν διαφορα 120 ιππων και οχι 60. ελπιζω να εχουν κανει κατι καλυτερο στη τοναλε. -
@gatoz said in Peugeot 3008 2016:
αν και ειναι ψοφια. ο 1.3 στο κομπας ειναι 2 κλασεις αργοτερος απο του γκεικου. φαινονται οι αναλογιες σαν διαφορα 120 ιππων και οχι 60. ελπιζω να εχουν κανει κατι καλυτερο στη τοναλε."Μόνο" 6,2 sec. 0-100 η Tonale, αλλά είναι αληθινή τετρακούνα με το Q4 να δουλεύει χωρίς το ρεύμα, ενώ του γκέϊκου θέλει τη μπαταρία (νομίζω ή κάνω λάθος?)
-
@panormus772 said in Peugeot 3008 2016:
αν και ειναι ψοφια. ο 1.3 στο κομπας ειναι 2 κλασεις αργοτερος απο του γκεικου. φαινονται οι αναλογιες σαν διαφορα 120 ιππων και οχι 60. ελπιζω να εχουν κανει κατι καλυτερο στη τοναλε.6,2" 0-100 h Tonale, αλλά είναι αληθινή τετρακούνα με το Q4 να δουλεύει χωρίς το ρεύμα, ενώ του γκέϊκου θέλει τη μπαταρία (νομίζω ή κάνω λάθος?)
κατι τετοια λεει και η τζιπ για το κομπας. αλλα σουρνεται. οπως λεγανε παλια για το ρενε. και τα ετρωγε στη μουρη απο το s.
εχουν την ιδια ακριβως τετρακουνηση. μεχρι τα 150km.h που ειναι διαθεσιμη λειτουργει ή με το ρευμα αν υπαρχει ή αλλιως δινει ρευμα ο θερμικος. -
Καλησπέρα, καινούριος στο forum με 3008 hdi eat8 2019. προσωρινά οδηγώ και ένα εταιρικό 2008 1,2 eat8. O λόγος που συμμετέχω στο forum είναι για το κόστος ανταλλακτικών, συγκεκριμένα στην αντιπροσωπεία στο 2ο service μου ζήτησαν για τακάκια και στους 2 άξονες 390 € (με την εργασία), είναι δυνατόν; Είχα στην κατοχή μου και άλλες premium μάρκες (mercedes c200, volvo xc60, land cruiser, cherokee 3.7 αλλά και lancia, fiat, alfa romeo, auris, astra) το κόστος του συγκεκριμένου ανταλλακτικού δεν το θυμάμαι άρα πρέπει να ήταν στα όρια του φυσιολογικού (200€).
Η γνώμη μου για το αυτοκίνητο είναι εξαιρετική αν γνωρίζεις τι παίρνεις. Η ευχάριστη έκπληξη είναι το 2008, πολύ καλύτερο απο ότι περίμενα.
Νοίκιασα και ένα phev 225 Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Θεσσαλονίκη προχθές με άδεια μπαταρίανκαι έκαψε 9 lt/100 με 120- 130 και μία φορά (...για λίγο) 180. Εξαιρετικό στήσιμο και γκάζι, καλύτερο παο το πετρέλαιο αλλά για προσωπική χρήση λόγω πολλών χλμ σε Αττική Οδό και περιφέρεια επιμένω diesel ( avg 25.000 το χρόνο)
Γνώμες για την τιμή των τακακίων; Αν βάλω brembo σε μη εξουσιοδοτημένο χάνω εγγύηση; Είναι αναλώσιμο σαν τα λάστιχα ή τους υαλοκαθαριστήρες -
@rizzi said in Peugeot 3008 2016:
O λόγος που συμμετέχω στο forum είναι για το κόστος ανταλλακτικών, συγκεκριμένα στην αντιπροσωπεία στο 2ο service μου ζήτησαν για τακάκια και στους 2 άξονες 390 € (με την εργασία), είναι δυνατόν;
Φυσιολογική τιμή μου φαίνεται και για τα 4 τακάκια σε εξουσιοδοτημενο. Τόσο περίπου είχαν και στην 116 που είχα και γενικά τα τακάκια είναι ακριβά και εαν βάλεις και την εργασία τόσο πάνε.
-
Έκανα έρευνα αγοράς στα επίσημα service για τακάκια και βρήκα με 250 € σε brembo!!!
-
Καλησπέρα, καινούριος στο forum με 3008 hdi eat8 2019. προσωρινά οδηγώ και ένα εταιρικό 2008 1,2 eat8. O λόγος που συμμετέχω στο forum είναι για το κόστος ανταλλακτικών, συγκεκριμένα στην αντιπροσωπεία στο 2ο service μου ζήτησαν για τακάκια και στους 2 άξονες 390 € (με την εργασία), είναι δυνατόν; Είχα στην κατοχή μου και άλλες premium μάρκες (mercedes c200, volvo xc60, land cruiser, cherokee 3.7 αλλά και lancia, fiat, alfa romeo, auris, astra) το κόστος του συγκεκριμένου ανταλλακτικού δεν το θυμάμαι άρα πρέπει να ήταν στα όρια του φυσιολογικού (200€).
Η γνώμη μου για το αυτοκίνητο είναι εξαιρετική αν γνωρίζεις τι παίρνεις. Η ευχάριστη έκπληξη είναι το 2008, πολύ καλύτερο απο ότι περίμενα.
Νοίκιασα και ένα phev 225 Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Θεσσαλονίκη προχθές με άδεια μπαταρίανκαι έκαψε 9 lt/100 με 120- 130 και μία φορά (...για λίγο) 180. Εξαιρετικό στήσιμο και γκάζι, καλύτερο παο το πετρέλαιο αλλά για προσωπική χρήση λόγω πολλών χλμ σε Αττική Οδό και περιφέρεια επιμένω diesel ( avg 25.000 το χρόνο)
Γνώμες για την τιμή των τακακίων; Αν βάλω brembo σε μη εξουσιοδοτημένο χάνω εγγύηση; Είναι αναλώσιμο σαν τα λάστιχα ή τους υαλοκαθαριστήρεςΜε 120χλμ να καίει 9lt/100 είναι πολύ μεγάλο νούμερο. Δηλαδή σε ένα ταξίδι που κινείσαι με 140-150 πόσο θα φτάσει; Πάντα το είχα απορία όταν τελειώσει η μπαταρία - που τελειώνει πολύ γρήγορα - πόσο καίνε τα plug in και εάν αξίζει η αγορά τους από ιδιώτη.
-
Μην ξεχνάμε ότι το οδηγούσα πρώτη φορά και ήταν αεροδρόμιο - parking - αεροδρόμιο. Δύο ενήλικες χωρίς αποσκευές + 1870 kg = πόσο να κάψει; Νομίζω ότι χωρίς μπαταρια και χωρίς να ξέρω τα χούγια του αυτοκινήτου είναι μιά χαρά. Τώρα για αγορά ως ιδιώτης τα 52.300 που κοστίζει το 300άρι είναι πολλά, προσωπική εκτίμηση είναι ότι τα phev δεν έχουν μέλλον (αλλαγή μπαταριών πόσο;) Αν η Ευρώπη επιβάλλει τότε θα πάμε σε πλήρως ηλεκτρικά, τα phev επειδή συμφέρουν μόνο ως εταιρικά λόγω της μηδενικής εφορίας αλλά χρησιμοποιούνται ως απλά ICE τουλάχιστον στα εταιρικά km, δεν προσφέρουν κάτι σε οικονομία χρημάτων αν χρησιμοποιούνται εκτός πόλεως. Προσωπικά προτείνω το diesel (αυτό αγόρασα), το hybrid4 το παρήγγειλα εταιρικό. Δεν έχω ιδιαίτερο έρωτα με την Peugeot αλλά το 3008 μου έκανε κλικ απο τότε που βγήκε, είχα βαρεθεί τα μεγάλα 4Χ4, το offroad κόπηκε τελείως, οι γάλλοι είναι μάνες στους μικρούς diesel, το κιβώτιο είναι Aisin, οι Ιταλοί ασχολούνται με Jeep - Chrysler και είναι και οι τιμές...
Φθηνότερο και καλύτερο απο το Χ1 και στο leasing δίνουν το χαμηλότερο μίσθωμα. Diesel και hybrid μόνο στην όψη είναι ίδια, οδηγικά είναι αλλού και τα δύο. -
Μην ξεχνάμε ότι το οδηγούσα πρώτη φορά και ήταν αεροδρόμιο - parking - αεροδρόμιο. Δύο ενήλικες χωρίς αποσκευές + 1870 kg = πόσο να κάψει; Νομίζω ότι χωρίς μπαταρια και χωρίς να ξέρω τα χούγια του αυτοκινήτου είναι μιά χαρά. Τώρα για αγορά ως ιδιώτης τα 52.300 που κοστίζει το 300άρι είναι πολλά, προσωπική εκτίμηση είναι ότι τα phev δεν έχουν μέλλον (αλλαγή μπαταριών πόσο;) Αν η Ευρώπη επιβάλλει τότε θα πάμε σε πλήρως ηλεκτρικά, τα phev επειδή συμφέρουν μόνο ως εταιρικά λόγω της μηδενικής εφορίας αλλά χρησιμοποιούνται ως απλά ICE τουλάχιστον στα εταιρικά km, δεν προσφέρουν κάτι σε οικονομία χρημάτων αν χρησιμοποιούνται εκτός πόλεως. Προσωπικά προτείνω το diesel (αυτό αγόρασα), το hybrid4 το παρήγγειλα εταιρικό. Δεν έχω ιδιαίτερο έρωτα με την Peugeot αλλά το 3008 μου έκανε κλικ απο τότε που βγήκε, είχα βαρεθεί τα μεγάλα 4Χ4, το offroad κόπηκε τελείως, οι γάλλοι είναι μάνες στους μικρούς diesel, το κιβώτιο είναι Aisin, οι Ιταλοί ασχολούνται με Jeep - Chrysler και είναι και οι τιμές...
Φθηνότερο και καλύτερο απο το Χ1 και στο leasing δίνουν το χαμηλότερο μίσθωμα. Diesel και hybrid μόνο στην όψη είναι ίδια, οδηγικά είναι αλλού και τα δύο.Πεστα γιατί έχουν πέσει να με φάνε!
Worst of both worlds λέω, πολύ βαρύ για θερμικό, πολύ μικρή μπαταρία για ηλεκτρικό.
..και όταν καταργηθούν όλες οι Μ.Ε.Κ, στην ίδια μοίρα θα μπουν και αυτά.
Εδώ εξηγεί ακριβώς τον τρόπο σκέψης μου και μάλλον και τον δικό σου, γιατί λέει ότι όταν οδήγησε το PHEV του έλλειψε το handling του diesel
-
Κάνετε ένα λάθος. Πρέπει να το βλέπετε ως ένα SUV 225 ίππων. Πόσο θέλετε να καίει δηλαδή; Επίσης ανάλογα με την ρύθμιση, η μπαταρία μπορεί να κρατάει φόρτιση, δεν είναι ανάγκη να την ξελιγώνεις.
-
@realzeus said in Peugeot 3008 2016:
Κάνετε ένα λάθος. Πρέπει να το βλέπετε ως ένα SUV 225 ίππων. Πόσο θέλετε να καίει δηλαδή; Επίσης ανάλογα με την ρύθμιση, η μπαταρία μπορεί να κρατάει φόρτιση, δεν είναι ανάγκη να την ξελιγώνεις.
Τα εξηγεί όλα στο βίντεο. Δες το πρώτα. Δεν αντιλέγει κάποιος ότι το 0-100 είναι καλύτερο, αλλά ένα αυτοκίνητο είναι πολλά άλλα. Από το μικρότερο χώρο αποσκευών, ότι συνέχεια πρέπει να φορτίζεις, το handling που λέει, η αυτονομία, τα 350-400 περισσότερα κιλά.. όλα τα reviews τα ίδια λένε πάντως.. προφανώς δεν λέω ότι δεν έχει τις χρήσεις του ή δεν είναι καλή επιλογή για κάποιους, αλλά βάλε το "κάποιους" με κεφαλαία!
-
@dublin said in Peugeot 3008 2016:
@realzeus said in Peugeot 3008 2016:
Τα εξηγεί όλα στο βίντεο. Δες το πρώτα. Δεν αντιλέγει κάποιος ότι το 0-100 είναι καλύτερο, αλλά ένα αυτοκίνητο είναι πολλά άλλα. Από το μικρότερο χώρο αποσκευών, ότι συνέχεια πρέπει να φορτίζεις, το handling που λέει, η αυτονομία, τα 350-400 περισσότερα κιλά.. όλα τα reviews τα ίδια λένε πάντως.. προφανώς δεν λέω ότι δεν έχει τις χρήσεις του ή δεν είναι καλή επιλογή για κάποιους, αλλά βάλε το "κάποιους" με κεφαλαία!
δουβλη εισαι τελειως λαθος και κολλημενος σαν μυγακι στο παμπριζ την ανοιξη.
το φεβ που εγω σκιζω, επιτρεψτε μου να ξερω καλυτερα τι καταναλωση εχει. σαν θερμικο λοιπον, στα 12.5k, το ξαναλεω μονο το θερμικο του, εχει μεση καταναλωση 7.5. να σου βαλω και σκρινσοτ να το δεις. αλλα βαριεμαι τωρα, αμα βρω τον γιοχαν για καφε το σουκου θα σου στειλω. για αμαξι με 300 αλογα. που στην εο μπορεις να ρωτησεις πολλα μαζουτια ή μη αν ενοιωσαν τα 300 ή οχι. εκει καπου στα 220-240 που βγαζουνε δεξι φλασακι και πολυ ισχυρα αμαξια.
ναι σε στροφυλικι δεν στριβει σαν τζιτι, αφου δεν ειναι αν και τοτε ακομη στριβει το ιδιο καλα με ενα μεσο 3008 χωρις μουλτιλινκ πισω και χωρις τετρακινηση, αλλα σε εο στριβει απιστευτα καλα χωρις να επηρεαζεται απο τιποτε σε οσο ψηλες ταχυτητες και να μιλαμε, και εκει που δεν στριβει μαζευει τρομερα γρηγορα στις εστω και μικρες ευθειες.
βαζεις λοιπον ενα βιντεο που βρισκεις μετα απο τριανταεφτα μερες ψαξιμο μηπως και δικαιωθεις ενω ξεχνας τα εκατονταδες που λενε ποσο γαματη λυση ειναι.
αστο, μεινε στο μαζουτ, αυτο που σε περασε ηταν ενα 225 3008 και ας κανεις οτι δεν το βλεπεις.ΑρΕς
χαχαχ
-
Βάψτο μπλέ ρε συ και βγάλε τις μπαταρίε
Μετά θα σου πω τι φανταστικό μπορεί να κάνει το 3008 μπλέμπ
-
@cirus said in Peugeot 3008 2016:
Βάψτο μπλέ ρε συ και βγάλε τις μπαταρίε
Μετά θα σου πω τι φανταστικό μπορεί να κάνει το 3008 μπλέμπ
εσυ κρυβεσαι...
ακομη...
χαχαχαχστο μεταξυ δεν ειχα διαβασει καλα και βλεπω λεει για διαφορα στο στριψιμο με μαζουτι...
χαχαχ...
που στριβει σαν κατσικα που τη κλωτσησανε στο κωλο, ψοφαει το τρεχαντηρι απο ροπες και δυναμη και μουριαζει συνεχεια. ρε τι αλλο θα ακουσουμε...
ζμπορτ στριψιμο για τον ταρανδο στη καλαματα με μαζουτ... δεν εχει πια γουρνοπουλες εκει.... ταρανδους ψηνουνε, το λεει και το άουτο τριτη -
ταστικό μπορεί να κάνει το 3008 μπλέμπ
εσυ κρυβεσαι...
ακομη...Εχεις φάει ποτέ Ταρανδο στη γάστρα? τι να κλ@σει η γουρνοπούλα
-
Δεν αλλάζω γνώμη τώρα στα γεράματα! Μαζουτ μέχρι τελευταίας σταγόνας!
Είναι καλός αυτός ο τύπος, για Δανός!
-
Σε ταξίδι με Volvo XC40 plug-in, με νορμάλ ταχύτητες, 120-130, είχα 6.2 κατανάλωση ΜΕΤΑ το ξελίγωμα της μπαταρίας (πρέπει να με έφτασε από Βουλιαγμένη μέχρι Βαρυμπόμπη).
-
Αχαχαχα!! Εγώ ούτε να τα βλέπω δεν θέλω τα μαζούτ...εκνευριστικά μοτέρ τελικά!
-
@fanis75 said in Peugeot 3008 2016:
Αχαχαχα!! Εγώ ούτε να τα βλέπω δεν θέλω τα μαζούτ...εκνευριστικά μοτέρ τελικά!
Τι να σου πω τώρα, έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις σε αυτά τα θέματα αυτή τη στιγμή, ίσως είσαι και λίγο μεγαλύτερος από εμένα και μένεις λίγα χιλιόμετρα πιο ανατολικά και παίζει ρόλο! Δεν ξέρω, χαχα!
Αν δεν είναι manual/diesel δεν μπαίνω μέσα (που λέει ο λόγος!). Θέλω κουτάλα, κάθε βασική απόφαση να την εκτελώ εγώ με χέρια - πόδια. Ίσως φταίει και το μοτοσικλετιστικο παρελθόν - θέλω να πιστεύω και παρόν και μέλλον - μου, που είναι απίστευτα συμμετοχική και σωματική η οδήγηση, ο Cirus ξέρει τι λέω.
Επίσης απίστευτο selling point για μένα είναι η αυτονομία, φαντάσου πως μου φαίνεται να πρέπει να φορτίζω ηλεκτρικό κάθε μέρα.. εδώ το πρώτο που κοιτάω στο κινητό πλέον είναι το μέγεθος μπαταρίας και πόσο γρήγορη φόρτιση έχει, και μετά επεξεργαστές και οθόνες!
Την έχω δει ότι όλα τα αυτόματα, και απλά μπαίνω μέσα και πάω, θα τα έχω στο 1ο μου ηλεκτρικό λίγα χρόνια αργότερα, ελπίζω να είμαστε καλά, και ελπίζω να είναι Lancia, να συνεχίσω την οικογενειακή παράδοση!
Μέχρι τότε μαζούτ και κουτάλα, old school to the end, bitches!
-
Να ρωτήσω τους ιδιοκτήτες.
Το 3008 έχει υποδοχή για κάρτα ή στικάκι στο οποίο έχεις μέσα τα τραγούδια σου;
Δεν εννοώ υποδοχή για να συνδέεις το κινητό αλλά υποδοχή που είναι και πηγή media.
Φαντάζομαι ότι λογικά έχει αλλά είπα να ρωτήσω.
Peugeot 3008 2016