Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και ευχές.
Το προσωπικό μου αυτοκίνητο είναι ένα επίσης 3008 του 2020, 1,5 HDI auto, allure, blanc nacre. Χωρίς να είμαι γαλλόφιλος το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το ερωτεύτηκα με το που το είδα, +1 όταν το οδήγησα στην αντιπροσωπεία με το αυτόματο, δεν πιστεύω και πολύ στη φιλοσοφία του καφενείου ότι μόνο τα Toyota είναι αξιόπιστα (μπορεί και να είναι λιγο περισσότερο) αλλά ότι με τη σωστή συντήρηση όλα διαρκούν. Για να μην το κουράζω είχα ως μοτό τρία Cagiva και όλα ήταν απροβλημάτιστα για χρόνια, πολλά χρόνια.. σε αντίθεση με το BMW GS που έχω τώρα και το έχω πληρώσει διπλό σε εγκεφάλους (Χ2), ποντεσιόμετρα γκαζιού, αντλίες βενζίνης, άξονα....
Ας δούμε λίγο τη σύγκριση μεταξύ του diesel & phev:
-
κατανάλωση, ως έχουν οι τιμές σήμερα, μία η άλλη αν τα μισά χλμ είναι με μπαταρία
-
"πάτημα" σαφώς καλύτερο το υβριδικό
-
επιδόσεις ας μην το συζητήσουμε
-
wife αλλά πλέον και kids acceptance factor πάλι σαφώς το phev, είναι πιο πολυτελές αφού είναι και μία έκδοση πάνω, είναι και το καινούριο, είναι ήσυχο, πολύ ήσυχο, φορτίζεις και δύο κινητά πίσω
-
peace of mind, diesel και πάλι diesel, πάω όπου θέλω, θα φτάσω χωρίς να προσέχω να μη σπάσει το αυγό ανάμεσα στο πόδι και το γκάζι και δεν μπερδεύομαι τα καλώδια
-
το phev είναι εταιρικό, συμφέρει γιατί δεν πληρώνω φόρο παροχής που στην περίπτωση του diesel θα ήταν 2.000 € ετησίως
-
ως προσωπική αγορά πάλι θα έπειρνα το diesel μεταξύ των 2, τριτεκνικό με black friday το πήρα στα 27.000, τα 52.000 του phev δεν θα τα έδινα.
-
off road ας το ξεχάσουμε, όποιος έχει πλαίσιο σκάλα και κοντά καταλαβαίνει τι εννοώ
αυτά....