-
#mono_vitara
#na_sikothei_to_topic
#ok_den_kratiemai_me_to_vitara_kai_to_vazo_kai_sto_3008 -
@gatoz mono geika
-
ξεκάθαρο.... υγρός συμπλέκτης είναι.. οχι?
Μετατροπέα ροπής δεν έχει σίγουρα πάντως.
παρανόησα το multi-wet με 'διπλοσύμπλεκτο' λόγω VAG...
Το 'D' στο 'DSG' είναι για τους 2 συμπλέκτες κ 2 άξονες στο κιβώτιο.
Ο συμπλέκτης ανάλογα το μοντέλο στα VAG είναι ξηρός ή υγρόςΤο e-EAT8 δλδ έχει υγρό πολύδισκο συμπλέκτη κ ένα άξονα κιβώτιο?
Για να 'μαι πιο ξεκάθαρος: Κέρδισε πόντους το 3008 Hybrid για μένα με το πολύδισκο, αν έχει 1 ή 2 άξονες irrelevant.
(για να διαβάζω γάτο έρχομαι, μην αρχίσουμε τα Πέουγκ vs Βαγκ....)
-
Καλημέρα σας.
Παίρνω το θάρρος να κανω μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί απίστευτα με τα ελαστικα.
Έχω ένα 3008 1,2 κ μετα από 45000χλμ ήρθε η ώρα της αλλαγής τους.
Έχει από το εργοστάσιο τα Conticross contact Lx2 ,από τα οποία γενικά είμαι ευχαριστημένος. Η χρήση γενικότερα είναι μικτη,πόλη ,ταξίδια,αλλά θα έχει κ βουνο ,θάλασσα,χώμα.
Έχω πάει σε 5-6 καταστήματα ελαστικών κ Έχω ακούσει από όλους διαφορετικές γνώμες.
Εσείς ποια έχετε στα αμάξια σας ή έχετε κάποια προταση;
Ευχαριστώ πολύ για την οποία απάντηση.. -
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι εγκυκλοπαιδικό αν ξέρει κάποιος.
Βέβαια η ερώτηση μπορεί να είναι γενικότερου περιεχομένου αλλά εγώ για το 3008 θα ρωτήσω.
Σήμερα τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν ένδειξη πίεσης ελαστικών.
Αν λοιπόν κάποιος πάρει την έκδοση Active plus και θέλει να αλλάξει τις άθλιες ζάντες που φοράει και να βάλει τις 18άρες του allure ή αυτές του black pack, θα πρέπει να γίνει έπειτα κάποια εκ νέου ρύθμιση για να δουλέψει το σύστημα ελέγχου πίεσης ή είναι plug n play;
Οι αισθητήρες βρίσκονται στις βαλβίδες, στις τάπες όπως είναι αυτοί του εμπορίου ή κάπου μέσα στη ζάντα;
Στην περίπτωση που κάποιος βάλει άλλες του εμπορίου ή OEM τότε εκεί τι γίνεται;
Το αυτοκίνητο αναγνωρίζει μόνο εργοστασιακούς αισθητήρες της Peugeot ή γενικότερα οποιουσδήποτε; -
@tsiko12 said in Peugeot 3008 2016:
Καλημέρα σας.
Παίρνω το θάρρος να κανω μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί απίστευτα με τα ελαστικα.
Έχω ένα 3008 1,2 κ μετα από 45000χλμ ήρθε η ώρα της αλλαγής τους.
Έχει από το εργοστάσιο τα Conticross contact Lx2 ,από τα οποία γενικά είμαι ευχαριστημένος. Η χρήση γενικότερα είναι μικτη,πόλη ,ταξίδια,αλλά θα έχει κ βουνο ,θάλασσα,χώμα.
Έχω πάει σε 5-6 καταστήματα ελαστικών κ Έχω ακούσει από όλους διαφορετικές γνώμες.
Εσείς ποια έχετε στα αμάξια σας ή έχετε κάποια προταση;
Ευχαριστώ πολύ για την οποία απάντηση..Ο κάθε λαστιχας θα σου προτείνει αυτό που βγαζει περισσότερο κέρδος και έχει άμεσα διαθέσιμο.
-
@katafractos17 said in Peugeot 3008 2016:
Βέβαια η ερώτηση μπορεί να είναι γενικότερου περιεχομένου αλλά εγώ για το 3008 θα ρωτήσω.
Αν λοιπόν κάποιος πάρει την έκδοση Active plus και θέλει να αλλάξει τις άθλιες ζάντες που φοράει και να βάλει τις 18άρες του allure ή αυτές του black pack, θα πρέπει να γίνει έπειτα κάποια εκ νέου ρύθμιση για να δουλέψει το σύστημα ελέγχου πίεσης ή είναι plug n play;
Οι αισθητήρες βρίσκονται στις βαλβίδες, στις τάπες όπως είναι αυτοί του εμπορίου ή κάπου μέσα στη ζάντα;
Το αυτοκίνητο αναγνωρίζει μόνο εργοστασιακούς αισθητήρες της Peugeot ή γενικότερα οποιουσδήποτε;Έχω μοντέλο του 19. Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κανενός είδους αισθητήρας σχετικά με την πίεση των ελαστικων. Ούτε στις τάπες/βαλβίδες μήτε εσωτερικά στις ζάντες/ελαστικά...
Έχει το λεγόμενο "indirect TPMS" σύστημα.
Αυτό το βασικό σύστημα, χρησιμοποιεί την παρακολούθηση της περιστροφής των τροχών και συχνά τις πληροφορίες του αισθητήρα ταχύτητας τροχού (ABS) για να διαπιστώσει εάν υπάρχει πρόβλημα πίεσης. -
@geobal said in Peugeot 3008 2016:
@katafractos17 said in Peugeot 3008 2016:
Το αυτοκίνητο αναγνωρίζει μόνο εργοστασιακούς αισθητήρες της Peugeot ή γενικότερα οποιουσδήποτε;Έχω μοντέλο του 19. Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κανενός είδους αισθητήρας σχετικά με την πίεση των ελαστικων. Ούτε στις τάπες/βαλβίδες μήτε εσωτερικά στις ζάντες/ελαστικά...
Έχει το λεγόμενο "indirect TPMS" σύστημα.
Αυτό το βασικό σύστημα, χρησιμοποιεί την παρακολούθηση της περιστροφής των τροχών και συχνά τις πληροφορίες του αισθητήρα ταχύτητας τροχού (ABS) για να διαπιστώσει εάν υπάρχει πρόβλημα πίεσης.Ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να δουλεύει έτσι. -
Το είχα στο focus του 2008 και πραγματικά δούλευε το εν λόγω σύστημα. Προφανώς όχι αν έχανες 1-2 Psi.
-
ναι. ειναι για τιτικες.
αλλα το βιντεο ειναι ο λογος που το πηρα
...στο βιντεο ειναι το προ f/lμιτς φρομ κρητ ειδε τις αλλαγες ποσο γρηγοροτερες ειναι απο του σι χι τριαντα
το επισης δειτε την ακριβεια στο κοντερ σε σχεση με το vbox... δεν το περιμενα....
-
Είπαμε αμαξάρα το 3008, ειδικά σε ΦΕΒ!! Φονέας γιγάντων....
-
Αν και ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει τις μετάνοιες ο γάτος....
-
@criuser said in Peugeot 3008 2016:
Αν και ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει τις μετάνοιες ο γάτος....
Αντιστέκεται και καλά, δήθεν μου-τάχα μου....αλλά στους Γάλλους επαραδώθη, Ματσούντα ούτε με δόση!
-
Επαραδώθη . Ακριβώς .
Αλλά λέει τα συνήθη...
Αχ καλέ μη....
-
@criuser said in Peugeot 3008 2016:
Επαραδώθη . Ακριβώς .
Αλλά λέει τα συνήθη...
Αχ καλέ μη....
Εεεε καλά...τραβάτε με και ας κλαίω...
Όχι, αλλά που είναι ναι.... -
σημερα στη τουαλετα φυσικα, εβλεπα καταναλωσεις
αν λοιπον εισαι σεμνο γατι και πας οπως εγω κοτα, δηλαδη με 140 acc, γεματος ρευμα και γυρισεις σε κοντινο προορισμο 95km μακρυα = 190km, φτανεις με ρευμα στα 4km απο 24 αρχικα (κλαψ οι αλλοι εχουν 40 και αρχικα μαλλον το δικο μου ειναι χαλασμενο. χαχαχ) με μεση καταναλωση βενζινης στα 4.1.
στην ιδια ακριβως διαδρομη πηγαινωντας καλα, το ρευμα παει στο 10km να μενουν με ανοιχτη τη φορτιση απο τον θερμικο και η καταναλωση βενζινας στα 10.3. συνολικο κερδος στο χρονο ειναι δεν ειναι 12 λεπτα στο αλερετουρ. περιεργον, μαλλον παιζουν ρολο οι αστικες πηξιματικες. -
Ερώτηση ,μια που σε πέτυχα, έχω δει σε βίντεο ότι στο αντίστοιχο 508 , υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης στον πίνακα οργάνων να δείχνει και κανονικό στροφόμετρο. Όσα βίντεο 3008 έχω δει , δεν έχω πετύχει κανένα έτσι, υπάρχει άραγε η δυνατότητα;
Θα μου πεις σιγά τα αυγά κουβέντα να γίνεται, αλλά η μπάρα αυτή που δείχνει , έχει κάποιο νόημα; Δεν είναι απλά αντιστοιχία με το πόσο βαθιά πατάς γκάζι; Σα το γνωστό οικονομετρο της bmw; Υποθέτω το στροφόμετρο είναι πιο χρήσιμο. -
@civil357 said in Peugeot 3008 2016:
Ερώτηση ,μια που σε πέτυχα, έχω δει σε βίντεο ότι στο αντίστοιχο 508 , υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης στον πίνακα οργάνων να δείχνει και κανονικό στροφόμετρο. Όσα βίντεο 3008 έχω δει , δεν έχω πετύχει κανένα έτσι, υπάρχει άραγε η δυνατότητα;
Στο test drive που είχα κάνει, υπήρχε κανονικά διαμόρφωση για στροφόμετρο και μάλιστα σε 2-3 παραλλαγές. Το χειρότερο είναι το ανάποδο στροφόμετρο όλων των Πεζώ, τελείως αντεργονομικό και άθλιο...απλά και μόνο για να κάνουν κάτι διαφορετικό!
-
Θα μου πεις σιγά τα αυγά κουβέντα να γίνεται, αλλά η μπάρα αυτή που δείχνει , έχει κάποιο νόημα; Δεν είναι απλά αντιστοιχία με το πόσο βαθιά πατάς γκάζι; Σα το γνωστό οικονομετρο της bmw; Υποθέτω το στροφόμετρο είναι πιο χρήσιμο.αμα ψαξεις στις ρυθμισεις, καπου γραφει για αναβαθμιση(!), οκ ειναι μαλακες οι γαλλοι στη μεταφραση και οχι μονο, εκει φτιαχνεις μια οθονη δικια σου που μπορεις να ορισεις το αριστερο και το δεξι. οργανο. μπορεις λοιπον να βαλεις στροφομετρο. μετα απο το τιμονι μπορεις να διαλεξεις για καντραν τη δικη σου διαμορφωση και μενει μονιμη. ΟΜΩΣ δεν ειναι και τοσο καβλωτικο, δηλαδη δεν ειναι σαν κανονικο οργανο αλλα σαν μετρητης σταθμης σε λιοτριβι, ενω ο ηχος στα γκαζια ειναι παρα πολυ καλος. θα σου βαλω φωτο οταν το θυμηθω. γενικα παντως δεν χρειαζεται γιατι γινεται της κακομοιρας απο γυρισματα αναμεσα σε ρευμα-μοτερ για να ασχολεισαι μαζι του. η δικη μου χρηση ειναι το βραδυ οταν γυρναω και ψαχνω για έταιρο φαναρακια χαμενο κορμι, μολις ξεκινησω το γυρναω στο sport να παρει μπροστα ο κινητηρας να ζεσταθει λιγο, και αμεσως επιστροφη στο hybrid. ακομη ομως και στο hybrid ο θερμικος μενει ανοιχτος μεχρι να πιασει θερμοκρασια λειτουργιας και μετα σβηνει αν και δεν χρησιμοποιειται καθολου. βασικα επειδη δεν ακουγεται βλεπω απο το στροφομτερο να ειναι 1500rpm και οχι 0. παντως και στο sport mode αν ειναι κρυος και δεν εισαι αυστηρος = τουβλο ποδι στο γκαζι, μεχρι να ζεσταθει δεν δινει ο θερμικος, παιρνει απο ηλεκτροκινητηρες. αν ειναι στο 0 μπαταρια τοτε παει στις 1750rpm μεχρι να ζεσταθει και δινει ο κινητηρας το ρευμα για να δουλεψουν.
-
@fanis75 said in Peugeot 3008 2016:
Στο test drive που είχα κάνει, υπήρχε κανονικά διαμόρφωση για στροφόμετρο και μάλιστα σε 2-3 παραλλαγές. Το χειρότερο είναι το ανάποδο στροφόμετρο όλων των Πεζώ, τελείως αντεργονομικό και άθλιο...απλά και μόνο για να κάνουν κάτι διαφορετικό!
οχι, δεν εχει τετοια καρδια μου.... το φεβ εχει αλλιωτικο. χειροτερο.
Peugeot 3008 2016