-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Τέλός πάντων,
η έννοια της ποιότητας κατασκευής στο Golf είναι κατ' εμέ υπερκτιμημένη και μαζί υποεκτιμημένη.
Και επειδή ανέφερα τα δισκόφρενα,
πολλά αντίπαλα μοντέλα είχαν ή και έχουν ταμπούρα.BTW,
προφανώς και κάνει περικοπές η VW όταν βάζει ημιάκαμπτο
και κακώς δεν το στιγματίζει όσο πρεπει ο ειδικός τύπος.
Όσο εξίσου ο ειδικός τύπος μπαίνει σε ανάλογες λογικες όχι μόνο για τη VW αλλά και για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω μαζί σου.....
για αυτά τα δύο τελευταία που έγραψες θα ήθελα τα παραδείγματα που έχεις στο μυαλό σου
Ταμπούρα θα βρεις σε Focus και Megane για παράδειγμα.
Έτερη τύπου VW προώθηση αλλά στον υπερθετικό βαθμό είναι η Alfa romeo που μολονότι έχει κάνει κανόνα το overpromissing και underdelivering, διατηρεί μονόμως το παραμύθι της στο προσκήνιο.
Γενικά η Alfa romeo είναι ο αστικός μύθος της αυτοκίνησης και όχι απλά μύθος!
Με τη διαφορά από τη VW πως η Alfa /δεν είναι υπερεκτιμημένη-υποεκτιμημένη,
είναι σκέτο υπερεκτιμημένη.
Χώρια που η Alfa δεν πουλάει καν (οι 50 χιλιάδες το χρόνο δεν είναι αξιολογήσιμο μέγεθος προφανώς...) και δεν είναι τεχνολογικός κολοσσός.
Από την άλλη η VW είναι παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βέβαια.Η Alfa δικαίως έχει το όνομα που έχει καθώς τα αυτοκίνητά της, ακόμα και στα σκοτεινά της χρόνια ήταν ανάμεσα στα καλύτερα σε οδική συμπεριφορά και επιδόσεις στις κατηγορίες τους. Έχασε κάπου τον προσανατολισμό της με την Brera και ως ένα βαθμό την 159 - που παρέμενε πολύ στριφτερή, αλλά ήταν πιο βαριά από ότι θα έπρεπε, αλλά επανήλθε δριμύτερη. Η Alfa εξάλλου αυτό πουλάει: Γκάζι, στρίψιμο και design. Όποιος θέλει πλαστικά και γκατζετάκια κοιτάει αλλού. Παλιότερα όντως υπήρχαν και μερικές τραγικότητες στυλ Arna, αλλά και ο ανταγωνισμός δεν πήγαινε πίσω σε χαζομάρες. Όσο για σήμερα, είναι απλά αλλού! Από το πάντα αξιόπιστο Drive:
-
και το drive.gr αναφέρει ότι το focus έχει δίσκους μπρος-πίσω.....απο την φθηνότερη έκδοση
-
Ο χρήστης tempo έγραψε:
και το drive.gr αναφέρει ότι το focus έχει δίσκους μπρος-πίσω.....απο την φθηνότερη έκδοσηαφού έχεις χρόνο να το ψάξεις
θα καταλάβεις ότι μάλλον η ford θεωρεί τα δισκόφρενα εξοπλισμό από τον οποίο κάνει οικονομία
αναλόγως της έκδοσης και της εγχώριας αγοράς στην οποία απευθύνεταισε κάθε περίπτωση
το Golf κάνει οικονομία όπου δε βάζει πολλαπλούς
και δεν κάνει περικοπές όταν βάζει δισκόφρενα -
Πάντως τα ταμπούρα πίσω δεν έχουν καμία αρνητική επίδραση στο φρενάρισμα των Focus. Αν και πρέπει να βάζει πλέον σε όλα δίσκους μετά το facelift.
-
Πολλές απόψεις....δεν πρόκεται να συμφωνήσουμε ποτέ όλοι, οπότε τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν και ιδιαίτερο νόημα. Προσωπικό πάραδειγμα: ήμουν αλφίστι πολύ πριν κοιτάξω τις BMW (μάλιστα τότε τις κορόιδευα και μάλλον δικαίως εαν αναλογιστούμε την τραγική οδική συμπεριφορά της 3αρας Ε21 σε σχέση με την Αλφέτα)...μεγάλωσα μέσα σε μια Άλφα Ρομέο Αλφέτα, θαύμαζα τις Alfasud και το ονειρικό μου οικογενειακό αυτοκίνητο ήταν μια Αλφα 75 Τούρμπο (ιδανικα μια 3λιτρη βασικά...αχαχα!!) ενω όσο μεγάλωνα είχα 'κλειδώσει' ότι θα αποκτήσω μια Afetta GTV 2.5 V6. Μετά οι Αλφα Ρομεο έβγαζαν το ένα τραγικό μοντέλο μετά το άλλο και για εμένα η μάρκα έχει πεθάνει εδώ και αρκετές δεκαετίες. Πλέον δεν μου κάνει καμία αίσθηση καμία Αλφα Ρομέο. Αλλά ξέρω ότι πάρα πολλοι διαφωνούν κάθετα (και οριζόντια...αχαχα) μαζί μου!
-
Συγνώμη δεν μπορώ να βρώ την παράθεση,
προς τον φίλο Tempo , επιμένω πως δεν βρήκα κάτι καλύτερο στην Giullieta , απο θέμα επιδόσεων μαλιστα όταν προσπαθήσαμε να το λύσουμε μια Κυριακή στην ευθεία της Τρίπολης απο εξοδο σε έξοδο και ξεκινώντας πίσω της την πέρασα και άνοιξα μια μικρή διαφορά μέχρι τα 200 , και όταν οδήγησα εγώ την AR γυρίζοντας έγινε ακριβώς το ίδιο. Δεν το περίμενα γιατί σε βόλτα που ήμουν συνοδηγός παρατηρούσα πως 5η και σίγουρα 6ή η AR είχε περισσότερες στροφες στα ίδια χιλιόμετρα και θεωρούσα πως έχει πιο κοντή κλιμάκωση. Μετά βγήκαμε στην βιομηχανική περιοχή και φτιάξαμε δυο υποτυπώδη s . Οδήγησα πρώτος , (αφού με έπρηξε για την επιλογή d που έχει ) και μου φάνηκε πιο άνευρη και πως προσπαθούσε περισσότερο απο ότι πρέπει να κρατήσει το μπροστινό τμήμα σταθερο και όχι να μεταφέρει προς τα πίσω την ενέργεια , ενώ το τιμόνι αν και αρκετά πιο ευαίσθητο και άμεσο δεν με βοήθησε να διαχειριστώ καλύτερα την ορμή και να ανοιξω λιγο την τροχιά μου άσε που με φόβισε πως θα βγώ πιο έυκολα απο το δρόμο.
Εδώ να πώ πως το στύλ οδήγησης μου είναι λίγο άτσαλο , προτιμώ να μπαίνω πιο γρήγορα και να διορθώνω μέσα στην στροφή ακόμη...και να φρενάρω. Με το golf ένοιωθα πως δεν πιέζεται τόσο μέσα στην στροφή και επειδή το τιμόνι του δεν ακουγε το ίδιο καλά ανοίγοντας την τροχιά μου και επιμένοντας στο γκάζι μετά το πρώτο άφημα νομίζω πως εκμεταλευόταν καλύτερα όλο το μήκος τους δρόμου και άρα έβγαινε γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.Πραγματικά έχω την αίσθηση πως σε οι χρόνοι θα ήταν σχεδόν ίδιοι με ελαχιστότατα δεκατα διαφορας σε πολύ κλειστά κομμάτια , και ίσως 2-3 δεύτερα υπέρ του golf σε πίστες με πιο ανοικτές καμπές.
Ανώτερη φυσικά σε εμφάνιση η Alfa και σε αίσθηση φρένων μην ξεχάσω να προσθέσω.Αυτή φυσικά είναι προσωπική μου άισθηση και με βάση το δικό μου στύλ και ίσως να είμαι λίγο υπερβολικός γιατί περίμενα πολλά περισσότερα απο μια Alfa και όχι να κοντράρεται στα ίσια με ένα ταπείνό golfακι που απλά έχει ενα πιο πιεσμένο turbo και πολλάπλούς πίσω. Ενα σημερίνό peugeot 308 με παραπλήσια ιπποδύναμη ακόμη θα πατούσε και τα δύο.
Και για να κλείσω , αντίπαλος της Αlfa πρέπει να είναι η BMW , και μάλλον με την Giullia και την stelvio το κατάφεραν.
Το βλέπεις ακόμη και απο τα βιντεάκια στο youtube , το νιώθεις, πχ έβλεπα παρουσιάσεις απο vloggers της Stelvio που πιο πολύ lifestyle επαφή έχουν με το αυτοκίνητο και κινούνταν σε χιονισμένα στροφιλίκια λες και ηταν οδηγοί αγώνων...PS: Αυτό που έγραψα προηγουμένως '' ...άδειασαν οι αριστερές λωρίδες και μοιαζουν μικρότερες οι ευθείες ανάμεσα σε 2 στροφές... '' ίσως να μην βγάζει τόσο νόημα φίλε tempo , αυτό που ήθελα να πώ είναι πως ελέω κρίσης και μείωσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων με μεγάλες ιπποδυνάμεις γλιτώσαμε απο οδηγούς που στις στροφες πηγαίνουν αργά , και στην ευθεία πλακωνόντουσαν με αποτέλεσμα να μην μπορούσες να τους περάσεις . Τώρα περνάς άνετα και συνεχίζεις με ασφάλεια χωρις κοντραρίσματα και εκνευρισμους ( πχ κάτι δυνατά saab και insignia ) . Δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν οι κάτοχοι scirroco και κάποια ξεχασμένα opel astra turbo gtc , αλλά πλέον είμαστε σε ηλικία που κάνεις άκρη και δεν ασχολείσαι.
-
Καλά , ουτέ την επεξεργασία βρίσκω, με συγχωρείτε πολύ.
Επειδή τώρα κατάλαβα πως δεν ανέφερα σε πια Giulietta αναφέρομαι , είναι αυτή με τα 170 άλογα με 17αρες ζάντες. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η Alfa δικαίως έχει το όνομα που έχει καθώς τα αυτοκίνητά της, ακόμα και στα σκοτεινά της χρόνια ήταν ανάμεσα στα καλύτερα σε οδική συμπεριφορά και επιδόσεις στις κατηγορίες τους. Έχασε κάπου τον προσανατολισμό της με την Brera και ως ένα βαθμό την 159 - που παρέμενε πολύ στριφτερή, αλλά ήταν πιο βαριά από ότι θα έπρεπε, αλλά επανήλθε δριμύτερη. Η Alfa εξάλλου αυτό πουλάει: Γκάζι, στρίψιμο και design. Όποιος θέλει πλαστικά και γκατζετάκια κοιτάει αλλού. Παλιότερα όντως υπήρχαν και μερικές τραγικότητες στυλ Arna, αλλά και ο ανταγωνισμός δεν πήγαινε πίσω σε χαζομάρες. Όσο για σήμερα, είναι απλά αλλού! Από το πάντα αξιόπιστο Drive:
...μισο λεπτο...Αυτα περι πληρους απενεργοποιησης του ESP αφορουν την Giulia?
Γιατι μεχρι στιγμης απο τα περισσοτερα ξενα/Ελληνικα δημοσιευματα που εχω διαβασει, δεν θυμαμαι να αναφερεται κατι τετοιο... -
Στην 3άρα αναφέρεται αυτό. Αλλά και πάλι η Giulia είναι το καλύτερο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πολλές απόψεις....δεν πρόκεται να συμφωνήσουμε ποτέ όλοι, οπότε τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν και ιδιαίτερο νόημα. Προσωπικό πάραδειγμα: ήμουν αλφίστι πολύ πριν κοιτάξω τις BMW (μάλιστα τότε τις κορόιδευα και μάλλον δικαίως εαν αναλογιστούμε την τραγική οδική συμπεριφορά της 3αρας Ε21 σε σχέση με την Αλφέτα)...μεγάλωσα μέσα σε μια Άλφα Ρομέο Αλφέτα, θαύμαζα τις Alfasud και το ονειρικό μου οικογενειακό αυτοκίνητο ήταν μια Αλφα 75 Τούρμπο (ιδανικα μια 3λιτρη βασικά...αχαχα!!) ενω όσο μεγάλωνα είχα 'κλειδώσει' ότι θα αποκτήσω μια Afetta GTV 2.5 V6. Μετά οι Αλφα Ρομεο έβγαζαν το ένα τραγικό μοντέλο μετά το άλλο και για εμένα η μάρκα έχει πεθάνει εδώ και αρκετές δεκαετίες. Πλέον δεν μου κάνει καμία αίσθηση καμία Αλφα Ρομέο. Αλλά ξέρω ότι πάρα πολλοι διαφωνούν κάθετα (και οριζόντια...αχαχα) μαζί μου!Σεβαστή αλλα ακραία αποψη θεωρώ. Σίγουρα υπήρχαν κ σκοτεινά χρονια της άλφα οπως αναφέρθηκε (η εποχή της πλήρους φιατοποιησης κατ εμε -βλέπε 155, 145-146) αλλα πιο μετα υπήρχαν οι 156, 166, 147 οι οποίες παρα τις αδυναμίες τους ήταν πραγματικές άλφα πιστες στις αξίες της εταιρείας.
Ακομα κ η ώριμη πια giulietta παραμένει ανταγωνιστική κ σίγουρα τιμά την καταγωγή της.Χωρις να παραγνωρίζω τα ελάττωματα τους, αν οδηγήσεις καποιο απο αυτα τα μοντέλα σε σχεση με τον ανταγωνισμό της εποχής τους , στα πρώτα 5 λεπτά καταλαβαίνεις τη διαφορα.
Καλο Πάσχα.
-
Στην 3άρα αναφέρεται αυτό. Αλλά και πάλι η Giulia είναι το καλύτερο αυτοκίνητο....Οδηγικα πως μπορει να ειναι το καλυτερο αυτοκινητο, εαν δεν μπορεις να εκμεταλευτεις τις δυνατοτητες της πισω κινησης?
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Στην 3άρα αναφέρεται αυτό. Αλλά και πάλι η Giulia είναι το καλύτερο αυτοκίνητο.
...Οδηγικα πως μπορει να ειναι το καλυτερο αυτοκινητο, εαν δεν μπορεις να εκμεταλευτεις τις δυνατοτητες της πισω κινησης?
Ενα οτι ειναι ποιο φρεσκο σχεδιαστικα (καινιουριο πατωμα). Οδηγησε φιλος την QV στην Αμερικη και του αρεσε πολυ περισσοτερο απο την Μ4 που ειχε οδηγησει στο παρελθον.
Δεν μπορεις να κανει παντηλικια οχι να εκμεταλλευτεις την πισω κινηση (που εχει και αλλα πλεονεκτηματα). Παντως στα λιγα χρηματα με τις προσφορες της BMW και το Sport+ δεν βλεπω γιατι καποιος να παρει Giulia. Αν θελεις πισωκινητο και εισαι στην Ιταλια μια 120i M Sport με πολυ καλο εξοπλισμο ειναι σε πολυ καλη τιμη.
-
Σα να πηρε το ματι μου οτι το τοπικο ειναι για το νεο γκολφ;;;;;;;
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Συγνώμη δεν μπορώ να βρώ την παράθεση,
προς τον φίλο Tempo , επιμένω πως δεν βρήκα κάτι καλύτερο στην Giullieta , απο θέμα επιδόσεων μαλιστα όταν προσπαθήσαμε να το λύσουμε μια Κυριακή στην ευθεία της Τρίπολης απο εξοδο σε έξοδο και ξεκινώντας πίσω της την πέρασα και άνοιξα μια μικρή διαφορά μέχρι τα 200 , και όταν οδήγησα εγώ την AR γυρίζοντας έγινε ακριβώς το ίδιο. Δεν το περίμενα γιατί σε βόλτα που ήμουν συνοδηγός παρατηρούσα πως 5η και σίγουρα 6ή η AR είχε περισσότερες στροφες στα ίδια χιλιόμετρα και θεωρούσα πως έχει πιο κοντή κλιμάκωση. Μετά βγήκαμε στην βιομηχανική περιοχή και φτιάξαμε δυο υποτυπώδη s . Οδήγησα πρώτος , (αφού με έπρηξε για την επιλογή d που έχει ) και μου φάνηκε πιο άνευρη και πως προσπαθούσε περισσότερο απο ότι πρέπει να κρατήσει το μπροστινό τμήμα σταθερο και όχι να μεταφέρει προς τα πίσω την ενέργεια , ενώ το τιμόνι αν και αρκετά πιο ευαίσθητο και άμεσο δεν με βοήθησε να διαχειριστώ καλύτερα την ορμή και να ανοιξω λιγο την τροχιά μου άσε που με φόβισε πως θα βγώ πιο έυκολα απο το δρόμο.
Εδώ να πώ πως το στύλ οδήγησης μου είναι λίγο άτσαλο , προτιμώ να μπαίνω πιο γρήγορα και να διορθώνω μέσα στην στροφή ακόμη...και να φρενάρω. Με το golf ένοιωθα πως δεν πιέζεται τόσο μέσα στην στροφή και επειδή το τιμόνι του δεν ακουγε το ίδιο καλά ανοίγοντας την τροχιά μου και επιμένοντας στο γκάζι μετά το πρώτο άφημα νομίζω πως εκμεταλευόταν καλύτερα όλο το μήκος τους δρόμου και άρα έβγαινε γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.Πραγματικά έχω την αίσθηση πως σε οι χρόνοι θα ήταν σχεδόν ίδιοι με ελαχιστότατα δεκατα διαφορας σε πολύ κλειστά κομμάτια , και ίσως 2-3 δεύτερα υπέρ του golf σε πίστες με πιο ανοικτές καμπές.
Ανώτερη φυσικά σε εμφάνιση η Alfa και σε αίσθηση φρένων μην ξεχάσω να προσθέσω.Αυτή φυσικά είναι προσωπική μου άισθηση και με βάση το δικό μου στύλ και ίσως να είμαι λίγο υπερβολικός γιατί περίμενα πολλά περισσότερα απο μια Alfa και όχι να κοντράρεται στα ίσια με ένα ταπείνό golfακι που απλά έχει ενα πιο πιεσμένο turbo και πολλάπλούς πίσω. Ενα σημερίνό peugeot 308 με παραπλήσια ιπποδύναμη ακόμη θα πατούσε και τα δύο....
Και για να κλείσω , αντίπαλος της Αlfa πρέπει να είναι η BMW , και μάλλον με την Giullia και την stelvio το κατάφεραν.
Το βλέπεις ακόμη και απο τα βιντεάκια στο youtube , το νιώθεις, πχ έβλεπα παρουσιάσεις απο vloggers της Stelvio που πιο πολύ lifestyle επαφή έχουν με το αυτοκίνητο και κινούνταν σε χιονισμένα στροφιλίκια λες και ηταν οδηγοί αγώνων...PS: Αυτό που έγραψα προηγουμένως '' ...άδειασαν οι αριστερές λωρίδες και μοιαζουν μικρότερες οι ευθείες ανάμεσα σε 2 στροφές... '' ίσως να μην βγάζει τόσο νόημα φίλε tempo , αυτό που ήθελα να πώ είναι πως ελέω κρίσης και μείωσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων με μεγάλες ιπποδυνάμεις γλιτώσαμε απο οδηγούς που στις στροφες πηγαίνουν αργά , και στην ευθεία πλακωνόντουσαν με αποτέλεσμα να μην μπορούσες να τους περάσεις . Τώρα περνάς άνετα και συνεχίζεις με ασφάλεια χωρις κοντραρίσματα και εκνευρισμους ( πχ κάτι δυνατά saab και insignia ) . Δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν οι κάτοχοι scirroco και κάποια ξεχασμένα opel astra turbo gtc , αλλά πλέον είμαστε σε ηλικία που κάνεις άκρη και δεν ασχολείσαι.
To 308 του 2013 τόσο καλό είναι στο στρίψιμο; Εχώ διαβάσει και δει αρκετά αλλά μπορεί να βάλει κάτω και την Τζιουλιέτα;
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Ενα σημερίνό peugeot 308 με παραπλήσια ιπποδύναμη ακόμη θα πατούσε και τα δύο.Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά.
ΥΓ: Η παράθεση και η επεξεργασία είναι πάνω δεξιά σε κάθε ποστ.
...Οδηγικα πως μπορει να ειναι το καλυτερο αυτοκινητο, εαν δεν μπορεις να εκμεταλευτεις τις δυνατοτητες της πισω κινησης?
Πως δεν μπορείς; Είναι καλύτερα ζυγισμένη, έχει υψηλότερη πρόσφυση, είναι πιο ανάλαφρη (ακούει πιο γρήγορα), έχει καλύτερο έλεγχο αμαξώματος και καλύτερο τιμόνι. Και φυσικά τα ηλεκτρονικά επιτρέπουν και μικρές δόσεις υπερστροφής. Για αυτό ο Μιχάλης γράφει στο Drive ότι είναι αλλού σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας. Συμφωνώ ότι θα ήταν καλύτερα αν έβγαιναν εντελώς εκτός τα ηλεκτρονικά για κανένα χαζοπαντιλίκι σε πλατεία, αλλά δεν είναι αυτό το νόημα και η ουσία της γρήγορης οδήγησης.
Σα να πηρε το ματι μου οτι το τοπικο ειναι για το νεο γκολφ;;;;;;;
Σωστά, το σκίσαμε. Εγώ σταματάω εδώ.
-
Πως δεν μπορείς; Είναι καλύτερα ζυγισμένη, έχει υψηλότερη πρόσφυση, είναι πιο ανάλαφρη (ακούει πιο γρήγορα), έχει καλύτερο έλεγχο αμαξώματος και καλύτερο τιμόνι. Και φυσικά τα ηλεκτρονικά επιτρέπουν και μικρές δόσεις υπερστροφής. Για αυτό ο Μιχάλης γράφει στο Drive ότι είναι αλλού σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας. Συμφωνώ ότι θα ήταν καλύτερα αν έβγαιναν εντελώς εκτός τα ηλεκτρονικά για κανένα χαζοπαντιλίκι σε πλατεία, αλλά δεν είναι αυτό το νόημα και η ουσία της γρήγορης οδήγησης.
[spoiler=:2cxpqjp8]Ποσο καλυτερα ζυγισμενη ειναι ρε συ Αλεξ, και κατα ποσο ειναι εφικτο ακομα και μια κατηγορια ανησυχων οδηγων να το αντιληφθει? Aπο οσα δημοσιευματα τουλαχιστον εχεουν πεσει στα χερια μου και τα δυο αυτοκινητα εχουν πολυ κοντινη κατανομη, αν οχι ιδια , στο 50-50 και βαρος επισης γυρω στα 1430-1470κιλα για τις 2λιτρς εκδοσεις βενζινης με αυτοματα κιβωτια...
Η υψηλοτερη προσφυση επισης απο που προκυπτει? (μην μου αναφερεις την οποια αισθηση καποιου δοκιμαστη...)
Εχουν βαλει οραγανα μετρησης πχ σε διαδικασια 'figure 8' ή σλαλομ και πετυχαν υψηλοτερες τιμες πλευρικης επιταχυνσης?Το 'αναλαφρη' πιθανον να ισχυει εαν η κατανομη βαρους του εμπρος συστηματος ειναι πχ 43% εναντι 50%, της Bmw, αλλα τετοιες διαφορες τουλαχιστον εγω δεν εχω διαβασει να ισχυουν.
Το να 'ακουει πιο γρηγορα' φανταζομαι θα εννοεις κυριως οτι θα εχει πιο γρηγορη κρεμαγιερα, οκ αυτο μαλλον πρεπει να ισχυει, αλλα απο μονο του, δεν θεωρω οτι μπορει να κανει την διαφορα στην συνολικη οδηγικη εμπειρια, ειδικα απο την στιγμη που δεν υπαρχει πληρης απενεργοποιηση του ESP.[/spoiler:2cxpqjp8]
@Wantone
[spoiler=:2cxpqjp8]Oπως εγραψα και παραπανω στον AΛεξ, η πισω κινηση προφανως δεν ειναι μονο παντηλικια, ειναι και ελεγχομενη υπερστροφη ισχυος. Απο εκει και περα, εαν καποιος και πιθανοτατα πραγματικα ανησυχος Alfista ή Bmwδακιας που θελει πισωκινητο, δεν μπορει να απενεργοποιησει το ESP, δεν υπαρχει καποιο αλλο συγκριτικο πλεονεκτημα στην σημερινη τουλαχιστον εποχη, οπου πλεον υπαρχουν και εξαιρετικα καλοστημενα προσθιοκινητα.Η οποια διαφοροποιηση στην οδηγικη αισθηση απο την διαφορετικη κατανομη βαρους μεταξυ πισωκινητου vs προσθιοκινητου, εχει μειωθει εντυπωσιακα χαρις αφενως τα πολυ ελαφρυτερα υλικα που χρησιμοποιουν οι νεοι κινητηρες, οι αναρτησεις, αλλα και στις γενικοτερες ρυθμισεις στην γεωμετρια αναρτησης και τιμονιου.
Ενα τρανο παραδειγμα ειναι μια Giulietta με σπορ αναρτηση vs 1-series με αντιστοιχη αναρτηση. Μεχρι να φτασουν τα δυο αυτοκινητα στα ορια της προσφυσης τους -τα οποια ειναι εξισου υψηλα- ειναι και τα δυο εξαιρετικα ευχαριστα οδηγικα, πολυ δυσκολα θα καταλαβει ακομα και καποιος ανησυχος οδηγος τυχον διαφορες, απο την διαφορετικη υλοποιηση στην μεταδοση κινησης και διαφορας στην κατανομη βαρους...[/spoiler:2cxpqjp8]
...και για να μην ειμαι εντελως offtopic...
@VAGKIRK
Καταλαβαινω τι λες και συμφωνω στο οτι οταν τα αυτοκινητα φτασουν στο οριο της προσφυσης τους, Giulietta vs Golf, σε συνδυασμο με ενα πιο επιθετικο στυλ οδηγησης (το οποιο εχω και εγω συνηθως...) η G φαινεται να στερειται λιγο -συγκριτικα παντα- σε ακριβεια ως προς την χαραξη της ιδανικης τροχιας, σε σχεση με το Golf.
Σε οδηγηση με καθαρες γραμμες, χωρις αγρια τιμονια και προσπαθεια για να τα 'ξεκολλησεις', το φαινομενο-διαφορα μεταξυ τους ειναι λιγοτερο ορατο, εως και ανυπαρκτο.Αυτο imo συμβαινει γιατι στην G οι ρυθμισεις-γεωμετρια της αναρτησης τεινουν περισσοτερο προς μια ουδετερη εως και ελαφρως -ή επιτυγχανεται με πιο ευκολο τροπο- υπερστροφικη διαθεση και μαζι με το πιο γρηγορο-κοφτερο τιμονι, ειναι μαλλον απιθανο να οδηγηθει με ακριβεια, -ξαναλεω με επιθετικο στυλ οδηγησης- οπως αντιστοιχα με το Golf , οι ρυθμισεις της γεωμετριας αναρτησης του οποιου αφενως εχουν μια πιο...safe και ελαφρως υποστροφικη διαθεση σε συνδυασμο με ενα λιγοτερο αμεσο-κοφτερο αλλα εντουτοις ακριβες σε πληροφορηση τιμονι...
Oσο για το τελευταιο, δεν γνωριζω το στυλ και οδηγικο προφιλ του καθενως, αλλα για ενα υπαρκτο ποσοστο οδηγων -και πραγματικα ανησυχων οδηγων που εχουν παθος ειτε με την AR ειτε με την Bmw- η πισω κινηση δεν προτιμαται απλα για...χαζοπαντηλικια με 1η-2α πχ σε καποια πλατεια ή γλυστερη στροφη της γειτονιας, αλλα για ελεγχομενη υπερστροφη ισχυος σε καποια στριφτερη απομονωμενη διαδρομη (και υπαρχουν καμποσες εντος και εκτος Αττικης, αλλα και στην Θεσσ/νικη και ευρυτερη Ελλαδα) κατι που ειναι εφικτο και μαλιστα δεν απαιτει αγωνιστικου επιπεδου γνωσεις-εμπειρια οπως νομιζουν αρκετοι, χαριν ακριβως του εξαιρετικου ζυγισματος-κατανομης βαρους, αλλα και ικανης δυναμης/ροπης απο τους 'entry level' διλιτρους κινητηρες βενζινης.
-
Γρηγόρη φίλε μου, η παρατεταμένη υπερστροφή ισχύος δεν έχει κανένα νόημα σε γρήγορη οδήγηση. Είναι απλά για να γράφεις εντυπωσιακά πλάνα στην Go-pro. Όταν θέλω να πάω γρήγορα με την 330 βγάζω μόνο το 1ο στάδιο στο DSC όπου σε αφήνει να το γυρίσεις μερικές μοίρες, αλλά χωρίς καγκουριλίκια. Έτσι λειτουργεί και το DNA της Alfa. Η πλήρης απενεργοποίηση έχει νόημα μόνο σε πλατείες για να καις λάστιχα και να πηγαίνεις αργά.
Επίσης μάθετε να οδηγείται με γραμμές.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Σα να πηρε το ματι μου οτι το τοπικο ειναι για το νεο γκολφ;;;;;;;Και καλό θα ήταν η συζήτηση να επιστρέψει στο νέο golf παρακαλώ.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Καλή αρχή για τον νέο 1.500άρη με τα 150 άλογα...Οι Αυστριακοί βρήκαν την λύση....δεν χρειάζεται να περνάς τις 4.000 σ.α.λ.
Νέο...Golf??