-
Πήγα για σέρβις προχθές το FK7.
Όσο περιμένω πιάνω την κουβέντα με τον πωλητή στην έκθεση.
Για να μην γράφω πολλά, μου είπε οτι δεν πουλάνε τίποτα γιατί πολύ απλά δεν έχουν αυτοκίνητα να πουλήσουν. Και δεν μιλάω για το σιβικ που στάματησε να παράγεται, αλλά για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα.Στη συνέχεια με φωνάζουν στο λογ/ριο να με ενημερώσουν για το τι χρειάζεται το αυτοκίνητο πέρα απο τα συνηθισμένα (λάδια/φίλτρα κλπ). Μου λέει θέλει τακάκια μπρός-πίσω και μπαταρία και ακολουθεί ο εξής διάλογος:
- Για πείτε μου τιμές.
- Α δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή γιατί έχει πέσει το σύστημα, δώστε μου λίγο χρόνο να ρωτήσω στο περίπου.
- Δεν πειράζει λέω, ας τα βάλουμε να τελειώνουμε.
- Α δεν γίνεται γιατί δεν έχουμε, πρέπει να παραγγείλουμε.
- Τι δεν έχετε ρε παιδιά? Αυτά είναι αναλώσιμα, για τακάκια μιλάμε!
- Ναι δυστυχώς ήταν κλειστά ο Σαρακάκης . . . μπλα, μπλα, μπλα . . . και ούτε την αντλία βενζίνης έχουμε για την ανάκληση. Θα πρέπει να γίνει παραγγελία.
- Ρε παιδιά, σύστημα δεν έχετε, ανταλλακτικά δεν έχετε, αυτοκίνητα να πουλήσετε δεν έχετε . . . μας δουλέυετε???!!!
- Ναι έχετε δίκιο.
Τα σχόλια περιττεύουν.
-
Χαχαχα κορυφαίος διάλογος!!
-
Αφού δεν είπαν «πορτοκαλάδα θέτε»?
-
@hondara said in Νέο Honda Civic 2017:
Πήγα για σέρβις προχθές το FK7.
Όσο περιμένω πιάνω την κουβέντα με τον πωλητή στην έκθεση.
Για να μην γράφω πολλά, μου είπε οτι δεν πουλάνε τίποτα γιατί πολύ απλά δεν έχουν αυτοκίνητα να πουλήσουν. Και δεν μιλάω για το σιβικ που στάματησε να παράγεται, αλλά για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα.Στη συνέχεια με φωνάζουν στο λογ/ριο να με ενημερώσουν για το τι χρειάζεται το αυτοκίνητο πέρα απο τα συνηθισμένα (λάδια/φίλτρα κλπ). Μου λέει θέλει τακάκια μπρός-πίσω και μπαταρία και ακολουθεί ο εξής διάλογος:
- Για πείτε μου τιμές.
- Α δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή γιατί έχει πέσει το σύστημα, δώστε μου λίγο χρόνο να ρωτήσω στο περίπου.
- Δεν πειράζει λέω, ας τα βάλουμε να τελειώνουμε.
- Α δεν γίνεται γιατί δεν έχουμε, πρέπει να παραγγείλουμε.
- Τι δεν έχετε ρε παιδιά? Αυτά είναι αναλώσιμα, για τακάκια μιλάμε!
- Ναι δυστυχώς ήταν κλειστά ο Σαρακάκης . . . μπλα, μπλα, μπλα . . . και ούτε την αντλία βενζίνης έχουμε για την ανάκληση. Θα πρέπει να γίνει παραγγελία.
- Ρε παιδιά, σύστημα δεν έχετε, ανταλλακτικά δεν έχετε, αυτοκίνητα να πουλήσετε δεν έχετε . . . μας δουλέυετε???!!!
- Ναι έχετε δίκιο.
Τα σχόλια περιττεύουν.
Δεν σου είπε ότι πουλάνε μόνο τρακτέρ τώρα;
-
Φίλε τα focus rs είναι απίστευτα αυτοκίνητα, το ξέρω απο πρώτο χέρι. Παρόλα αυτά σου λέω τα παρακάτω και παραθέτω σύνδεσμο για να διαβάσεις μόνος σου. Απο τον Αύγουστο του 2016 μέχρι και τον 2018, επίσημα η ford, δεν είχε αναγνωρισει το πρόβλημα. Απο το Μαιο του 2018 και μετά πέρασε σε κανονική ανάκληση και έφτιαξε ή θα φτιάξει με νέα φλάτζα όσα αυτοκίνητα παρουσιάσουν το πρόβλημα ή κάνουν claim την επισκευεί μέχρι και του χρόνου (2023).
Τελικά όσοι είχαν πάρει το αυτοκίνητο απο το 2016, και τους εμφανίστηκε το πρόβλημα, δεν αντιμετωπίστηκαν όλοι σωστά, άλλοι έσπασαν τα μοτέρ τους και περίμεναν 6 μήνες χωρίς αυτοκίνητο για να δούν την απάντηση της ford, και άλλοι δεν πήραν ποτέ απάντηση.
Τέλος το χειρότερο σενάριο είναι ότι αν το αυτοκίνητο δούλεψε για κάποια χιλιόμετρα με αυξημένες θερμοκρασίες πρίν την επίσημη επισκευή , ανέπτυξαν "αδυναμίες" στα μέταλλά τους. Αν αυτές οι αδυναμίες οδηγήσουν σε σπάσιμο κινητήρα, μετά την επίσημη επισκευή της ford στη φλάτζα, θα καλεστούν να πληρώσουν στο ακέραιο τη ζημιά χωρίς ουσιαστικά να φταίνε.
Όσοι πήραν μοντέλα απο το 2018 και μετά δεν έχουν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα πλην της αντλίας βενζίνης.
Το παραπάνω μπορει να αποτελεί απάντηση για ένα ελληνικό focus rs σχεδόν καινούργιο με μόνο 16.000 χιλιόμετρα , μοντέλο του 2016 το οποίο είναι απούλητο εδώ και 2 χρόνια.https://www.autocar.co.uk/car-news/industry/analysis-ford-focus-rs-engine-problem
Στα Focus RS έγινε ανάκληση για τα προβλήματα που υπήρχαν και όποιος την έκανε δεν είχε κανένα θέμα.
-
Καλησπέρα, το civic 1.5 το πήρα σε χαμηλή τιμή 22000 ενώ σε όλη την Ευρώπη η τιμή του ήταν 26000+ .Το αυτοκίνητο είναι φωτιά στο γκάζι ,πολύ καλό κράτημα , ευρύχωρο αλλά .... Δεν έτυχε υποστήριξη από αντιπροσωπεία και δεν μπορεί να περιμένεις φλασάκι 2 μήνες περίπου 70 ευρώ ενώ στο AliExpress υπάρχει με 8 euro και σούπερ χρώμα .Δεν ξέρω δεν είναι η honda του 1.000.000χλμ απροβλημάτιστα. Όσο αφορά το σκίσιμο στο λάστιχο αυτό έγινε από χαλικί στη σχάρα στο φρεάτιο που το παρκάρω . Πολύ μαλακό λάστιχο το er και πολύ ζημιάρικο. Προσοχή στα μαμά ελαστικά.
Το σύστημα κλιματισμού που παρουσίασε πρόβλημα είναι κλασικό πρόβλημα στα sedan και αυτό θα το δει ο καθένας με αναζήτηση στο νετ.
Στο νετ θα δείτε ότι καπνίζονται οι βαλβίδες εισαγωγής υπάρχουν και φωτό .Άρχισα να το ζωρίζω στις 5000 στροφές για ξεκάπνισμα αλλά γρήγορα θα μου δείξει στο ταμπλό αλλαγή λαδιών λόγω κακομεταχείρισης. Το γεγονός ότι το παράτησα σαν αυτοκίνητο έχει να κάνει ότι είναι αρκετά μεγάλο και δυσκίνητο στη πόλη ενώ το manual σασμαν με τις ταχύτητες από 1-6 είναι κουραστικό.Το αυτόματο είναι καλύτερο .Άποψη μου είναι ότι δεν κάνει για Ελληνικούς δρόμους .Είπαμε δεν θέλω να το χαντακώσω αλλά το civic δεν σχεδιάστηκε για την Ελλάδα .Τώρα όποιος θέλει να το κάνει tuning σαφώς και θα πάρει τρελές επιδόσεις. Υπάρχουν αρκετά κιτ που το κάνουν από αλλαγή στην εισαγωγή - εξαγωγή μέχρι αλλαγή τουρπίνας.Μιλάμε για 300+ hp.Στην Ευρώπη υπάρχει και ο κόφτης 230 χλμ αν δεν κάνω λάθος γιατί το σανιδωσα και ενώ πατούσα γκάζι δεν πήγανε πάνω από 230.αρα θέλεις και hondata για κάποια ξεκλείδωματα.
Συμπέρασμα , για ταξίδι στην εθνική είναι το τέλειο μικρομεσαίο , για φτιαξιμο το πρώτο για καθημερινές μετακινήσεις δύσκολο αυτοκίνητο. -
@hondara said in Νέο Honda Civic 2017:
- Ναι έχετε δίκιο.
Τα σχόλια περιττεύουν.
νταξει γέλασα πολύ φίλε μου με τον διάλογο. Μια χαρά τα είπες. Κρίμα για την HONDA που την καραγουστάρω αλλά αυτός ο Σαρακάκης στην Ελλάδα είναι μεγάλος αποτρεπτικός παράγοντας δυστηχώς.
-
@george_k said in Νέο Honda Civic 2017:
Καλησπέρα, το civic 1.5 το πήρα σε χαμηλή τιμή 22000 ενώ σε όλη την Ευρώπη η τιμή του ήταν 26000+ .Το αυτοκίνητο είναι φωτιά στο γκάζι ,πολύ καλό κράτημα , ευρύχωρο αλλά .... Δεν έτυχε υποστήριξη από αντιπροσωπεία και δεν μπορεί να περιμένεις φλασάκι 2 μήνες περίπου 70 ευρώ ενώ στο AliExpress υπάρχει με 8 euro και σούπερ χρώμα .Δεν ξέρω δεν είναι η honda του 1.000.000χλμ απροβλημάτιστα. Όσο αφορά το σκίσιμο στο λάστιχο αυτό έγινε από χαλικί στη σχάρα στο φρεάτιο που το παρκάρω . Πολύ μαλακό λάστιχο το er και πολύ ζημιάρικο. Προσοχή στα μαμά ελαστικά.
Το σύστημα κλιματισμού που παρουσίασε πρόβλημα είναι κλασικό πρόβλημα στα sedan και αυτό θα το δει ο καθένας με αναζήτηση στο νετ.
Στο νετ θα δείτε ότι καπνίζονται οι βαλβίδες εισαγωγής υπάρχουν και φωτό .Άρχισα να το ζωρίζω στις 5000 στροφές για ξεκάπνισμα αλλά γρήγορα θα μου δείξει στο ταμπλό αλλαγή λαδιών λόγω κακομεταχείρισης. Το γεγονός ότι το παράτησα σαν αυτοκίνητο έχει να κάνει ότι είναι αρκετά μεγάλο και δυσκίνητο στη πόλη ενώ το manual σασμαν με τις ταχύτητες από 1-6 είναι κουραστικό.Το αυτόματο είναι καλύτερο .Άποψη μου είναι ότι δεν κάνει για Ελληνικούς δρόμους .Είπαμε δεν θέλω να το χαντακώσω αλλά το civic δεν σχεδιάστηκε για την Ελλάδα .Τώρα όποιος θέλει να το κάνει tuning σαφώς και θα πάρει τρελές επιδόσεις. Υπάρχουν αρκετά κιτ που το κάνουν από αλλαγή στην εισαγωγή - εξαγωγή μέχρι αλλαγή τουρπίνας.Μιλάμε για 300+ hp.Στην Ευρώπη υπάρχει και ο κόφτης 230 χλμ αν δεν κάνω λάθος γιατί το σανιδωσα και ενώ πατούσα γκάζι δεν πήγανε πάνω από 230.αρα θέλεις και hondata για κάποια ξεκλείδωματα.
Συμπέρασμα , για ταξίδι στην εθνική είναι το τέλειο μικρομεσαίο , για φτιαξιμο το πρώτο για καθημερινές μετακινήσεις δύσκολο αυτοκίνητο.George έβαλες αυτό το Κιτ που λες με τα 300αλογα;
-
https://www.autogreeknews.gr/nea/nea-montela/honda/neo-honda-civic-me-kinitira-1-5-vtec-turbo-lpg
Ήμαρτον γκαζοζεν το νέο CIVIC -
Τουρκία μόνο.
-
Δε θυμάμαι αν το έχω ποστάρει αλλού,όμως λόγω της πρωτιάς του σ'αυτή την "αναμέτρηση" το αφήνω εδώ..
Youtube Video -
Χαιρετώ την παρέα!
Χρειάζομαι τακακια. Τι κάνω; πάω αντιπροσωπία και ότι μου βάλουν ή αγοράζω εγώ από έξω και τους τα πάω και τα βάζουν; και αν ναι, από που ψωνίζω; -
@sargus said in Νέο Honda Civic 2017:
Χαιρετώ την παρέα!
Χρειάζομαι τακακια. Τι κάνω; πάω αντιπροσωπία και ότι μου βάλουν ή αγοράζω εγώ από έξω και τους τα πάω και τα βάζουν; και αν ναι, από που ψωνίζω; -
Σε ευχαριστώ, αλλά δε ζω Αθήνα.
-
@sargus said in Νέο Honda Civic 2017:
Χαιρετώ την παρέα!
Χρειάζομαι τακακια. Τι κάνω; πάω αντιπροσωπία και ότι μου βάλουν ή αγοράζω εγώ από έξω και τους τα πάω και τα βάζουν; και αν ναι, από που ψωνίζω;Αυτά που βάζει η αντιπροσωπεία είναι ate. Εγώ που το έψαξα λίγο βρήκα τα aisin σε κωδικό GG που δίνει πολύ καλή αίσθηση φρεναρίσματος και στο κρύο αλλά και στο παρατεταμένο φρένο. Η τιμή τους 60€.
-
@stavtsim said in Νέο Honda Civic 2017:
https://www.autogreeknews.gr/nea/nea-montela/honda/neo-honda-civic-me-kinitira-1-5-vtec-turbo-lpg
Ήμαρτον γκαζοζεν το νέο CIVICΚαι η είδηση είναι λάθος. Πέρα από τη χαμηλή ιπποδύναμη των 129 ίππων, αποκλείεται ο 1.8 LPG να είναι turbo με 180 Nm ροπής μόνο.
-
Μόλις μου ήρθαν και οι πρώτες κλήσεις της τροχαίας. 225 ευρώ ταχύτητα και διπλή γραμμή. Με χίλια ζόρια δεν μου πήραν και το δίπλωμα. Έλεος με έπιασε κάμερα και δεν το πιστεύω . Τι να κάνεις tuning εδώ δεν μπαίνει στον δρόμο όπως είναι . Είπαμε δεν κάνει για Ελλάδα .Το πήρα για ταξίδια στην Ευρώπη αλλά με έπιασε ο κορονοιος .
-
Αν έφαγες κλήση για ταχύτητα στο Ελλαδιστάν,τότε στο εξωτερικό που θες να πας σε βλέπω για ξενύχτι στο αυτόφωρο κάμποσα βράδια.
Μήπως να άλλαζες τρόπο οδήγησης για το καλό σου και των γύρω σου;;; -
@george_k said in Νέο Honda Civic 2017:
Μόλις μου ήρθαν και οι πρώτες κλήσεις της τροχαίας. 225 ευρώ ταχύτητα και διπλή γραμμή. Με χίλια ζόρια δεν μου πήραν και το δίπλωμα. Έλεος με έπιασε κάμερα και δεν το πιστεύω . Τι να κάνεις tuning εδώ δεν μπαίνει στον δρόμο όπως είναι . Είπαμε δεν κάνει για Ελλάδα .Το πήρα για ταξίδια στην Ευρώπη αλλά με έπιασε ο κορονοιος .
Γιώργο, μάλλον έχεις λάθος εικόνα για την Ευρώπη. Μόνο κάποια κομμάτια των autobahn είναι άνευ ορίων ταχύτητας. Και ακόμη και στη Γερμανία, τα όρια (που υπάρχουν σχεδόν παντού) είναι πολύ χαμηλά και τα πρόστιμα πέφτουν βροχή. Γενικά στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης υπάρχουν πολύ περισσότερες κάμερες και αυστηρότερη αστυνόμευση από την Ελλάδα.
-
Από Αυστρία ήρθε κλήση 60€ για όριο ταχύτητας 50+6 που είχα εγω.
Νέο Honda Civic 2017