Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    H
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 16
    • Best 1
    • Groups 0

hondara

@hondara

6
    Profile views
    16
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

hondara Unfollow Follow

Best posts made by hondara

• RE: Honda Civic 2017

Πήγα για σέρβις προχθές το FK7.
      Όσο περιμένω πιάνω την κουβέντα με τον πωλητή στην έκθεση.
      Για να μην γράφω πολλά, μου είπε οτι δεν πουλάνε τίποτα γιατί πολύ απλά δεν έχουν αυτοκίνητα να πουλήσουν. Και δεν μιλάω για το σιβικ που στάματησε να παράγεται, αλλά για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα.

Στη συνέχεια με φωνάζουν στο λογ/ριο να με ενημερώσουν για το τι χρειάζεται το αυτοκίνητο πέρα απο τα συνηθισμένα (λάδια/φίλτρα κλπ). Μου λέει θέλει τακάκια μπρός-πίσω και μπαταρία και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

• Για πείτε μου τιμές.
      • Α δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή γιατί έχει πέσει το σύστημα, δώστε μου λίγο χρόνο να ρωτήσω στο περίπου.
      • Δεν πειράζει λέω, ας τα βάλουμε να τελειώνουμε.
      • Α δεν γίνεται γιατί δεν έχουμε, πρέπει να παραγγείλουμε.
      • Τι δεν έχετε ρε παιδιά? Αυτά είναι αναλώσιμα, για τακάκια μιλάμε!
      • Ναι δυστυχώς ήταν κλειστά ο Σαρακάκης . . . μπλα, μπλα, μπλα . . . και ούτε την αντλία βενζίνης έχουμε για την ανάκληση. Θα πρέπει να γίνει παραγγελία.
      • Ρε παιδιά, σύστημα δεν έχετε, ανταλλακτικά δεν έχετε, αυτοκίνητα να πουλήσετε δεν έχετε . . . μας δουλέυετε???!!!
      • Ναι έχετε δίκιο.

Τα σχόλια περιττεύουν.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      H
      hondara

Latest posts made by hondara

Πήγα για σέρβις προχθές το FK7.
      Όσο περιμένω πιάνω την κουβέντα με τον πωλητή στην έκθεση.
      Για να μην γράφω πολλά, μου είπε οτι δεν πουλάνε τίποτα γιατί πολύ απλά δεν έχουν αυτοκίνητα να πουλήσουν. Και δεν μιλάω για το σιβικ που στάματησε να παράγεται, αλλά για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα.

Στη συνέχεια με φωνάζουν στο λογ/ριο να με ενημερώσουν για το τι χρειάζεται το αυτοκίνητο πέρα απο τα συνηθισμένα (λάδια/φίλτρα κλπ). Μου λέει θέλει τακάκια μπρός-πίσω και μπαταρία και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

• Για πείτε μου τιμές.
      • Α δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή γιατί έχει πέσει το σύστημα, δώστε μου λίγο χρόνο να ρωτήσω στο περίπου.
      • Δεν πειράζει λέω, ας τα βάλουμε να τελειώνουμε.
      • Α δεν γίνεται γιατί δεν έχουμε, πρέπει να παραγγείλουμε.
      • Τι δεν έχετε ρε παιδιά? Αυτά είναι αναλώσιμα, για τακάκια μιλάμε!
      • Ναι δυστυχώς ήταν κλειστά ο Σαρακάκης . . . μπλα, μπλα, μπλα . . . και ούτε την αντλία βενζίνης έχουμε για την ανάκληση. Θα πρέπει να γίνει παραγγελία.
      • Ρε παιδιά, σύστημα δεν έχετε, ανταλλακτικά δεν έχετε, αυτοκίνητα να πουλήσετε δεν έχετε . . . μας δουλέυετε???!!!
      • Ναι έχετε δίκιο.

Τα σχόλια περιττεύουν.

H
      hondara

Φίλε sargus κ μένα τα ίδια. Εχω το 1.5 με 30χιλιαδες κ μου λένε εχεις ακόμα 4 χιλιάδες. Κάνω εκτος πόλης χρήση. Δε ξέρω ακόμα αν ισχύει. 
      Κάτι που παρατήρησα αν έχει συμβεί κ σ άλλον, στο navi οποτε περνάω Ολυμπία οδό κ λίγο Ιονία μου εμφανίζει στο χάρτη ότι 'πετάω' πάνω απ τα χωράφια ! Δεν έχει περασμένο τον νέο δρόμο; Έχει βλάβη ο δέκτης ή το navi? Ενώ έκανα update όπως κάθε χρόνο στο garmin Honda πάλι τα ίδια!

Αυτό που σε δείχνει στα χωράφια, μου το είχε κάνει κι εμένα. Μπορεί να θέλει calibration αν οι χάρτες σου δεν θέλουν ανανέωση. Ψάξτω λίγο στο ίντερνετ γιατί δεν θυμάμαι πως το είχα κάνει, αλλά δεν είναι δύσκολο. Εμένα μετά το calibration είναι μια χαρά.

Πάντως είναι άθλιο γενικά. Δεν το χρησιμοποιώ πια. Μόνο Android Auto.

H
      hondara

Hot hatch δεν το λες. Ίσως το καλύτερο hatchback αυτής της κατηγορίας. Αυτό ναι  Δεδομένων όλων των άλλων χαρακτηριστικών που έχει, διαθέτει και αρκετά spor προσανατολισμό οπότε καλύπτει και τον ανήσυχο οδηγο.

Συμφωνώ απόλυτα!

@BabisStinson

Το έχω 2,5 χρόνια και δεν χορταίνω να το οδηγώ ακόμα και για την πιο σύντομη διαδρομή. Εκεί που το ευχαριστιέμαι όμως είναι σε στριφτερούς επαρχιακούς δρόμους. Όταν το κάνεις test drive θα καταλάβεις.

Ο συνδυασμός τιμόνι-κιβώτιο-στήσιμο είναι κορυφαίος.

Αν είσαι Αθήνα, σου προτείνω να πας στο Σωτηρόπουλο στον Άγιο Στέφανο. Αξίζει ακόμα κι αν είσαι μακρυά, γιατί θα το οδηγήσεις σε δρόμο με στροφούλες, εκτός κίνησης πόλης 😉

Στα 2,5 χρόνια λοιπόν δεν έχω ακούσει τσικ απο το εσωτερικό (σε πείσμα όσον μου έλεγαν οτι θα τρίζει).

Καταναλώσεις δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να σου πω γιατί οι καθημερινές μου μετακινήσεις είναι σύντομες. Το αυτοκίνητο δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί τις περισσότερες φορές κι επομένως η μέση κατανάλωση που βλέπω εγώ είναι αυξημένη. Παλεύω να μείνει κάτω απο το 8,5. Αλλά ξέρω οτι υπο άλλες συνθήκες το 7+ εντός πόλης είναι πολύ εφικτό. Έχω κάνει και διαδρομή Κηφισιά-Μαρούσι με 2,8!!!! Όχι δεν κατέβαινα με νεκρά, ούτε πήγαινα με 30. Απλά το αυτοκίνητο ήταν ζεστό απο προηγούμενη διαδρομή και απλά δεν είχε κίνηση.

https://photos.app.goo.gl/komJZuHm4JKeSDYx5

Σε ταξίδι με νορμάλ ταχύτητες θα δείς 6αρια. Με ταχύτητες τροχαίας θα δείς χαμηλά 5αρια εύκολα.

Υπάρχουν και πράγματα που με χαλάνε, αλλά όχι πολλά. Το infotainment ας πούμε είναι απο τα χειρότερα της κατηγορίας πια. Το ηχοσύστημα επίσης το βρίσκω επιεικώς απαράδεκτο για τα λεφτά του (σημειώνω οτι έχω το απλό, όχι το extra της έκδοσης Plus). Επίσης η ρύθμιση της ανάρτησης είναι περισσότερο comfort παρά sport. Προσωπικά θα την ήθελα ένα τσικ πιο σφικτή κι ας έχανα λίγο σε άνεση. Ελπίζω να αλλάξει λίγο αυτό όταν με το καλό αλλάξω τα λάστιχα απο τα τίμια Energy σε κάτι πιο σπορ με σκληρότερα πλαϊνά (Pilot?). Τέλος τα φρένα του, αν και πολύ δυνατά και αποτελεσματικά, δεν με ικανοποιούν απόλυτα σε αίσθηση. Έχουν μια μικρή 'νεκρή' διαδρομή που ναι μεν συνηθίζεται αλλά θα προτιμούσα να είναι πιο 'δαγκανιάρικα' (to bite που λένε η Αγγλάρες).

Περιμένουμε εντυπώσεις όταν το κάνεις test drive 🙂

H
      hondara

Χωρις να θέλω να υποτιμήσω το civic, σε αντίστοιχες συνθήκες ταξιδίου την ίδια κατανάλωση έχω με το 2011 CMAX 1.6T 150HP. Eίναι θέμα φιλοσοφίας κινητήρα (TURBO, άμεσος ψεκασμός, 6 μακριές σχέσεις)

Όχι πολύ καλά τα λες και μπορώ να το επιβεβαιώσω γιατί είχα Focus με ίδιο κινητήρα.

Η διαφορά είναι οτι μιλάμε για τουλάχιστον 50 άλογα λιγότερα 😉

H
      hondara

Εκδρομούλα, το σουκού.

Η πρώτη με το πρόγραμμα οπότε είχα ανυπομονησία να κάνω δοκιμές στο ταξίδι.

Οι εντυπώσεις θετικότατες. Η επιπλέον ροπή και η πιο άμεση απόκριση στο γκάζι κάνουν το ταξίδι πολύ πιο άνετο για τον οδηγό.

Κατανάλωση γύρω στα 7,5 με 4 άτομα, βαλίτσες, A/C και ταχύτητες περί τα 160. Μια χαρά!

Δοκιμή τελικής και λοιπές ταρζανιές δεν έγιναν φυσικά λόγω του 'κόφτη' στο δεξί κάθισμα 😛

Πάντως σε μια προσπέραση που χρειάστηκε 2 κάτω, τα 200 ήρθαν για πλάκα 😉

H
      hondara

Εσωτερικό: Πολύ όμορφο, λειτουργικό και απλοποιημένο σχεδιαστικά. Το παρόν μοντέλο ήταν overdesigned. Με χαλάει πάρα πολύ όμως η κεντρικά τοποθετημένη πάνω στο ταμπλό οθόνη του infotainment. Είναι μια πρακτική που ακολουθείται από τους περισσότερους κατασκευαστές παρά τα μειονεκτήματα της, μόνο και μόνο για το 'wow factor'. Μην πω σαν τι πετάγεται μες στη μέση 😄 😄

Εξωτερικό: Απογοητευτικά όμορφο κατά τη γνώμη μου. Στροφή προς το συντηρητικότερο. Μπορεί το τρέχον μοντέλο να ξενίζει μερικούς όταν το βλέπουν για πρώτη φορά. Αλλά αν το προσέξει κανείς θα διαπιστώσει την καλλιτεχνική αξία του σχεδιασμού του. Δεν υπάρχει γωνία του σχεδίου που να μην έχει άποψη. Μπορεί κάποια σημεία να φωνάζουν περισσότερο απο όσο πρέπει, αλλά έχει προσωπικότητα. Και ας μου επιτραπεί η έκφραση ελπίζοντας να μην παρεξηγηθώ, ανδρική προσωπικότητα. Η άγευστη, άχρωμη, άτολμη Γκολφοποίηση όλων των hatchback της αγοράς έμενα με απωθεί.  Το civic δεν μοιάζει με κανένα. Πιο σπορ σχέδιο δεν υπάρχει στην κατηγορία του. Χαμηλό, φαρδύ, μυώδες, με ακμές . . .

Τα πέρι μπουρναζοποίησης κλπ είναι φαιδρά κατ' ελάχιστον και δείχνουν άγνοια. Φιλικά το λέω. 😉

Ας ανοιχθεί ένα νήμα για το Civic XI. Είσαστε εκτός θέματος.

H
      hondara

Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα όσον αφορά στις τιμές και τα επιτόκια, αλλά στις αρχές του 2019 που παρήγγειλα εγώ το δικό μου, η τιμή του ήταν πολύ καλή σε σχέση με τις εναλλακτικές του ανταγωνισμού (Ford/VW).

Συγκεκριμένα θυμάμαι οτι το Focus ST Line 1,5 ξεκινούσε μεν από πιο χαμηλά (γύρω στα 22.000 νομίζω), αλλά αν προσέθετες τον αντίστοιχο εξοπλισμό του Civic, έβγαινε πολύ ακριβότερο. Και μάλιστα είχα και μια συζήτηση/διαφωνία με τον πωλητή της Ford που επέμενε οτι ήταν πιο φτηνό. Πρέπει να συγκρίνουμε αντίστοιχα πράγματα όμως.

Βλέποντας απλά έναν τιμοκατάλογο στις πίσω σελίδες ενός περιοδικού, δεν μπορείς να βγάλεις πάντα ασφαλή συμπεράσματα. Προσωπικά τη χρονική στιγμή που αγόρασα το αυτοκίνητο με τα τότε δεδομένα της αγοράς η τιμή του Civic ήταν καταπληκτική.

Οπότε ας μην κατηγορούμε αβίαστα το Σφακιανάκη 🙂 Κάνει και καλές κινήσεις. 😛

H
      hondara

Προφανή στροφή προς το συντηρητικότερο.

Ελπίζω το hatchback να είναι πιο τολμηρό.

H
      hondara

Καλησπέρα , εγώ όταν με πήρε τηλ. ο πωλητής ότι έχει έρθει το αυτοκίνητο κ αν θέλω μπορώ να περάσω να το δω το πρώτο πράγμα που του είπα αφού το είδα ήταν πως όταν πάω να το παραλάβω να έχει αφαιρεθεί το Σ κ έτσι έγινε.

Ακριβώς το ίδιο κι εγώ.

H
      hondara

Για να επανέλθω στο θέμα μας, θέτω προς αξιολόγηση από όλους το πόσο σοβαρό μπορεί να είναι ένα τεστ που δίνει καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε ένα οικογενειακό 25ετίας και βάλε; Και θα κάνω και μια αναλογία:

Έστω ότι το Sports Illustrated είχε τα τελευταία 30 χρόνια ένα τεστ με το οποίο έκρινε την απόδοση αθλητικών παπουτσιών. Αν λοιπόν σε αυτό το τεστ την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών την είχε μια Ελβιέλα ή ένα Converse All-Star, θα συνεχίζατε να πιστεύετε ότι αυτό το τεστ είναι ενδεικτικό της απόδοσης ή της ποιότητας ενός αθλητικού παπουτσιού;

Η ένσταση μου είναι ότι αντί να σκεφτείτε πόσο ουσιαστικό και ενδεικτικό είναι το τεστ του ταράνδου, κάποιοι προτιμάτε να χρησιμοποιείτε επιλεκτικά τα αποτελέσματα όπως σας βολεύουν είτε για να προβάλλετε ένα αυτοκίνητο που συμπαθείτε είτε για να καταβαραθρώσετε κάποιο άλλο που δεν συμπαθείτε...

Ανάθεμα την ώρα που πόσταρα το βίντεο 🙂

Αν ήξερα τι θα ακολουθούσε θα το είχα αποφύγει ειλικρινά. Λες και πάτησα τον κάλο σε κάποιους.

Φίλε harisma23 μάλλον έχεις χαθεί λίγο, αφού το θέμα μας στο συγκεκριμένο νήμα δεν είναι το τεστ ταράνδου νομίζω, αλλά το Civic. Το να επανέρχεσαι λοιπόν ξανά και ξανά μάλλον είναι λάθος. Εντελώς φιλικά και ειλικρινά με εκτίμηση για τις αυτοκινητιστικές γνώσεις σου, αλλά το παραπάνω παράδειγμα είναι τόσο ατυχές που δεν επιδέχεται καν σχολιασμού.

Κατ'ουσία εγώ βλέπω οτι δεν διαφωνεί κανείς για τη βαρύτητα που πρέπει να δίνει κανείς στο συγκεκριμένο τεστ. Εμπλέκονται τόσες παράμετροι και τόσες μεταβλητές που όντως μπορεί να χειραγωγηθεί κατά το δοκούν. Και έχει γίνει επανειλημμένως απο τον δήθεν αντικειμενικό ειδικό τύπο.

Αυτό δε σημαίνει οτι δεν είναι ενδεικτικό κάποιων πραγμάτων, ειδικά όταν μια επίδοση είναι καλή. Η Xantia για παράδειγμα μπορεί να μην ήταν ανώτερη απο όλα τα αυτοκίνητα ever, αλλά κανείς δεν αμφισβητεί την εξαιρετική της συμπεριφορά, ειδικά στην εποχή της.

Να θυμήσω την A Class και τι συνέπειες είχε στην Mercedes αλλά και την αυτοκινητοβιομηχανία γενικά. Αν έχουμε όλοι σήμερα standard ESP στα αυτοκίνητά μας, το χρωστάμε εν μέρη στην τούμπα της A Class 🙂

Να συνεχίσουμε με κάτι άλλο εκτός απο τον τάρανδο και τα βάσανά του?? 😄 😄

H
      hondara
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST