-
@jon4: Συμφωνώ ως προς τις διαφορές, αμελητέες... Σίγουρα δεν είναι παράγοντας αποτροπής αγοράς του σε σχέση με το προηγούμενο.
@Fanis75: Νομίζω όμως το αυτόματο θα είναι μόνο στη δικίνητη έκδοση και διπλού συμπλέκτη (για μένα όχι τόσο θετικό όσον αφορά την εκτός δρόμου κίνηση). Βέβαια πάντα καλό είναι να υπάρχουν επιλογές.
-
Το νέο μοντέλο θα έχει και hill descent control. Σημαντικό ίσως για κάποιους που το θέλουν για offroad.
-
Και καποια ακομα εξτρα ειναι τα παρακατω...
Κάμερα οπισθοπορείας
4 Καμερες για το εδαφος μπρος πισω αριστερα δεξια (για να βλεπεις την ποιοτητα του εδαφους και που πατανε οι τροχοι σε off roading)
Ενημερωση για το ποσες μοιρες κλιση εχει παρει το αμαξι (για off roading)
Σύστημα προειδοποίησης οχήματος στη νεκρή γωνία
Αερόσακοι τύπου κουρτίνας
Αυτόματος κλιματισμός
Αυτόματα φώτα
«Εξυπνο» κλειδί
Συρταρακι κατω απο την θεση του οδηγου (δεν εχω καταλαβει αν εχει και του συνοδηγου)
Ποιοτικοτερα καθισματα με καλυτερη πλευρικη στηριξη@TimDeLAY, με τοσα εξτραδακια και με τοσες ομορφιες μεσα εξω, δυσκολα να με πειραξουν οι 2 μοιρες στην διαφυγη.. Και ναι, για off road το θελω, οχι για οικογενιακο! Μενει να μαθουμε και την τιμη.....
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
@Fanis75: Νομίζω όμως το αυτόματο θα είναι μόνο στη δικίνητη έκδοση και διπλού συμπλέκτη (για μένα όχι τόσο θετικό όσον αφορά την εκτός δρόμου κίνηση). Βέβαια πάντα καλό είναι να υπάρχουν επιλογές.Δεν ξέρω σε ποια έκδοση θα είναι διαθέσιμο, δεν κατάφερα να βρω πληροφορίες.
Για του διπλού συμπλέκτη και το off road συμφωνώ 100%!!
-
@jon4: Απ' το link που έβαλες κρατάω (μεταξύ άλλων) το εξής:
'And is still shockingly affordable.'
Αν μιλάμε για αντίστοιχες τιμές με τις τωρινές (εννοώ τις μειωμένες) τότε νομίζω το καινούριο είναι η πιο λογική επιλογή (καλά τη διαφορά στη γωνία διαφυγής δεν τη σχολιάζω καν). Όπως έγραφα και στο θέμα του (τωρινού) Duster γενικά είμαι υπέρ των απερχόμενων και δοκιμασμένων μοντέλων. Αλλά εδώ έχουμε ίδιους κινητήρες, ίδιο πάτωμα... Δε μιλάμε δηλαδή για φόβο παιδικών ασθενειών. Βέβαια έχει καινούρια συστήματα που δεν έχουν δοκιμαστεί στο Duster αλλά δεν είναι και τίποτα τόσο καινοτόμο που να εφαρμόζεται για πρώτη φορά.
Edit: τώρα που ξαναβλέπω το link για το χώρο αποσκευών λέει κάτι περίεργο: 'The All-new Duster has the same boot capacity as its predecessor: 445 dm3 for the 2WD version and 376 dm3 for the 4WD version.'
Ωστόσο το τωρινό 2κίνητο μοντέλο έχει 475 λίτρα χωρητικότητα ενώ το 4κίνητο 408. Εικάζω ότι πρόκειται για διαφορετικό τρόπο μέτρησης γιατί, εκτός απ' τα νούμερα, αναφέρει και ότι η χωρητικότητα δεν έχει αλλάξει. Καλό είναι να το επιβεβαιώσουμε πάντως γιατί μιλάμε για καμιά 30ριά λίτρα διαφορά.
-
Προσωπικά μια μικρή απογοητευση, γιατί αυτό που διαβάζω δεν είναι νέα γενιά αλλά facelift. Ίδιο πάτωμα, ίδιες διαστάσεις, ίδιος χώρος αποσκευών, ίδιοι κινητηρες. Γράφει απλα για ενισχυμένο πλαισιο, οτι έχει δλδ καλύτερη ασφάλεια. Θα φανεί στο crash test, που είναι πολύ πιο αυστηρό απο το 2011. Ελπίζω να μη με απογοητευσει και εκεί..
-
Σχεδόν έχει κλείσει η συμφωνία για να διεξαχθεί η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Dacia Duster στην Ελλάδα!
Από zougla.gr
-
Σε συνέχεια του προηγούμενου:
Έκλεισε το deal και 500 δημοσιογράφοι από όλη την Ευρώπη έρχονται στην Ελλάδα για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Dacia Duster που ξεκινά από τις 20 Νοεμβρίου.
Πηγή: zougla.gr
-
-
https://media.group.renault.com/global/ ... enault.com
Φαίνεται πως ανακοινώθηκε η τιμολόγηση στη Γαλλία για το καινούργιο duster ! Στο παραπάνω site φαίνονται οι συνδυασμοί κινητήρων και τα μοντέλλα που θα κυκλοφορήσουν..
Ξεκινάμε με 11.990 € (τιμή στη Γαλλία πάντα) και φθάνει στα 20.650 € για το PRESTIGE 4x4 diesel!Με full extra, αυτή εδώ η σελίδα στο FB υπολογίζει την τελική τιμή του PRESTIGE στα 23.480 €
https://www.facebook.com/daciattitude/p ... 5228459856
-
http://www.zougla.gr/automoto/news/agor ... stin-elada
-
Ο χρήστης darkster έγραψε:
https://media.group.renault.com/global/en-gb/dacia/media/pressreleases/21198914/nouveau-dacia-duster-un-prix-toujours-aussi-imbattable?utm_campaign=rss_press releases and press kits&utm_medium=rss&utm_source=media.renault.comΦαίνεται πως ανακοινώθηκε η τιμολόγηση στη Γαλλία για το καινούργιο duster ! Στο παραπάνω site φαίνονται οι συνδυασμοί κινητήρων και τα μοντέλλα που θα κυκλοφορήσουν..
Ξεκινάμε με 11.990 € (τιμή στη Γαλλία πάντα) και φθάνει στα 20.650 € για το PRESTIGE 4x4 diesel!Με full extra, αυτή εδώ η σελίδα στο FB υπολογίζει την τελική τιμή του PRESTIGE στα 23.480 €
https://www.facebook.com/daciattitude/p ... 5228459856
Το άρθρο γράφει 23480 με όλα τα έξτρα του καταλόγου.. Οποτε με 19.5 για τη προτελευταια εκδοση, που είναι σαν την τωρινή full 4*4 diesel είναι πολύ καλη τιμή
-
Άντε μετά ένας πραγματικά λογικά σκεπτόμενος καταναλωτής να επιλέξει στα 18.500-21.000 ένα πλήρως εξοπλισμένο c3 aircross ή το captur , ή το arona ή τα Kona και stonic που δεν παίζουν στην ίδια κατηγορία ή αντίστοιχα ένα basic karoq ή QQ κλπ. αντί για αυτή την αυτοκινητάραρα με τετρακίνηση και πλούσιο εξοπλισμό.
Δεν ξέρω πως θα τα πάει στα σχετικά τεστ ασφάλειας αλλά θεωρώ πως δεν θα έχει θέμα , εκτός από κάποιες ελλείψεις σε ηλεκτρονικά συστήματα που δεν είναι deal breaker.
Επίσης και από σχεδίαση εσωτερικά ομόρφυνε παρά πολύ σε σχέση με το προηγούμενο, έχει κάποια στοιχεία , γραμμές και επίπεδα πολύ έξυπνα σχεδιασμένα που του δίνουν άλλο αέρα.
Και μην πει κανένας για πλαστικά στο εσωτερικό...έλεος!
Το θέμα είναι η συναρμογή και η αντοχή.
Δείτε πως έβγαλαν το t-roc για να γλιτώσουν χρήματα και καλά έκαναν.(Και τώρα που είπα t-roc , σκόπιμα δεν το έβαλα στην πρώτη παράγραφο λόγω εξωτερικής εμφάνισης και ικανοποιητικού εξοπλισμού στην basic έκδοση , καθώς επίσης και το Sportage 1.7d uptown για τους ίδιους ακριβώς λόγους)
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ελπίζω να το βελτίωσαν αρκετά μέσα γιατί μπήκα στο τωρινό στην έκθεση αυτοκινήτου και ένιωσα ότι είμαι σε υπερυψωμένο clio των 90's. Εξωτερικά μου αρέσει και το παλιό και το νέο. Είναι εργαλείο για αυτούς που θέλουν ένα πολύ ικανό 4χ4 αλλά για τους περισσότερους που κινούνται κυρίως στην άσφαλτο υπάρχουν σαφώς πιο ολοκληρωμένες προτάσεις σε παραπλήσιο κόστος.
-
Η PSA-OPEL με το grip έχει δημιουργήσει μια ενδιάμεση κατηγορία , οπότε μπορεί άνετα να χτυπήσει ότι υπάρχει στα σουβ εκτός από τα κοντά κιβώτια .
-
Αμφιβάλλω αν ένα Peugeot με grip control μπορεί να πάει πιο μακρυά από ένα δικίνητο Duster.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Ελπίζω να το βελτίωσαν αρκετά μέσα γιατί μπήκα στο τωρινό στην έκθεση αυτοκινήτου και ένιωσα ότι είμαι σε υπερυψωμένο clio των 90's. Εξωτερικά μου αρέσει και το παλιό και το νέο. Είναι εργαλείο για αυτούς που θέλουν ένα πολύ ικανό 4χ4 αλλά για τους περισσότερους που κινούνται κυρίως στην άσφαλτο υπάρχουν σαφώς πιο ολοκληρωμένες προτάσεις σε παραπλήσιο κόστος.Να υπενθυμισω οτι το δικινητο diesel full extra βγαίνει στα 16000 και 17350 το 4x4 οποτε δεν ισχυει το παραπλήσιο κοστος για την κατηγορία του και όχι μονο
-
+1
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Η PSA-OPEL με το grip έχει δημιουργήσει μια ενδιάμεση κατηγορία , οπότε μπορεί άνετα να χτυπήσει ότι υπάρχει στα σουβ εκτός από τα κοντά κιβώτια .Καμια σχεση ομως πραγματικα! Εκει που θα κολλήσει ενα 2κινητο με grip control, θα συνεχισει ανετα ενα suv με καλη 4κίνηση.
-
Δεν είπα ότι έχουν σχέση . Προφανώς όμως θα πάει μακρύτερα από το δικίνητο αφού έχουν και ύψος και ανάλογα λάστιχα και το γκρίπ .
Αλλωστε σε τέστ του οτοτρίτι το κάκτους χωρίς γκρίπ , με το ύψος και το χαμηλό βάρος πήγε μακρυά . Πόσο μάλλον με γκρίπ και το αιρκρός που έχει 19 εκ απόσταση από το έδαφος . Γι αυτό είπα ενδιάμεσο αφού γλυτώνεις τα αρνητικά της 4κίνησης
Dacia Duster II