-
@georgemit said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Όχι καθόλου εκτός πόλης.
Κοίτα είναι ένα αυτοκίνητο 1300 κιλών με turbo και 150 άλογα.
Και έχει μέση κατανάλωση ίση με ένα αυτοκίνητο των 90 αλόγων πριν μια 12-15ετια.
Θα μπορούσε να είναι καλύτερο; Ναι! Γενικά η Hyundai δεν φημίζεται για την οικονομία των μοντέλων της. Αλλά γενικά σε κάθε περίπτωση είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με καλή καταναλωση
160 βεβαίως βεβαίως μη μου κλέβεις 10 αλογάκια.
Πιστεύω ότι έτσι όπως λειτουργεί το υβριδικό σύστημα του i30 (κάτι αντίστοιχο έχει και το golf) με το εκταταμένο start stop και το sailing κάνω περισσότερο οικονομία ακριβώς εκεί που κινούμαι εγώ, δλδ ανοιχτούς επαρχιακούς δρόμους.
Τώρα αν ο φίλος @driver-m περιμένει να καίω 50% σε σχέση με τη δίλιτρη bmw του (αλήθεια τι χρονολογίας;) η οποία θα καίει φαντάζομαι γύρω στα 7 με 120κμ/ω, δηλαδή 3,5 στα 100, ε δε πάει και με αέρα. turbo 160 άλογα είναι.
Άλλωστε και η bmw αφού δε τραβάει κανένα ζόρι στα 120 οικονομική είναι.Στα 120 γυρω στο 6.5 καιω, στα 100 ειναι μικρη η διαφορα, γυρω στο 6, γιατι με 6η οι στροφες ειναι αρκετα λιγες και η ροπη οχι ιδανικη, σε αντιθεση με τα 120-130. Απο'κει και πανω τραβαει την ανηφορα αρκετα, αν και μεχρι τα 150 πανω απο 9 δεν καιω. Του 2007 ειναι το αμαξι μου μιας και ρωτησες και μαλιστα το fl που ειναι και 20 αλογα παραπανω καιει κανα λιτρο κατω παντου.
Ημουν λιγο υπερβολικος γιατι δεν ειχα καταλαβει οτι μιλαμε για mild hybrid περιπτωση, γενικα με το θεμα των υβριδικων εχω μεινει λιγο πισω σχετικα με το τι κινητηρα ακριβως εχει καθε εταιρεια. Για turbo 160 αλογων παντως αρκετα καλη καταναλωση εχεις, ιδιως εντος πολης, ανακαλω. -
Πως περιεγραφαν το μέλλον τα περιοδικά, το μακρινό 2021:
"Ταχυφορτιστές στις πιάτσες των Ταξί
Πέραν της αύξησης του ποσού της απόσυρσης των παλαιών Ταξί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει σχεδιάσει και θα ξεκινήσει άμεσα την τοποθέτηση ταχυφορτιστών σε πιάτσες Ταξί ώστε η φόρτιση των ηλεκτρικών Ταξί να είναι άμεση και χωρίς κόστος! Ναι σωστά διαβάσατε το Υπουργείο σε συνεργασία με κάποιες εταιρείες που τοποθετούν σταθμούς φόρτισης εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρέχεται για μεγάλο χρονικό διάστημα δωρεάν το ρεύμα στους επαγγελματίες οδηγούς ώστε η απόκτησή τους να γίνει ακόμη πιο δελεαστική και να αναπτυχθεί γρηγορότερα η καθαρή αυτοκίνηση μέσα στις πόλεις."
-
Ας σταματήσουν να τσακώνονται οι ταξιτζήδες μεταξύ τους για τις θέσεις στις πιάτσες και βλέπουμε τις θέσεις φόρτισης.
Κάποιοι δήμοι έχουν ανακοινώσει ότι θα βάλουν φορτιστή σε πιάτσα. Βέβαια με ένα/δύο θέσεις φόρτισης, θα τσακώνονται ακόμα παραπάνω. -
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ας σταματήσουν να τσακώνονται οι ταξιτζήδες μεταξύ τους για τις θέσεις στις πιάτσες και βλέπουμε τις θέσεις φόρτισης.
Κάποιοι δήμοι έχουν ανακοινώσει ότι θα βάλουν φορτιστή σε πιάτσα. Βέβαια με ένα/δύο θέσεις φόρτισης, θα τσακώνονται ακόμα παραπάνω.Έχεις δει τόσα πολλά ηλεκτρικά ταξί που θα τσακώνονται κιόλας;
-
Ρε με τα θερμικά τσακώνονται για τη σειρά. Που να έχει και ένα δυο φορτιστές για 10-15 αυτοκίνητα.
-
-Πού πάτε;
Αααα!!! Δεν έχω αυτονομία ως εκεί, να σας αφήσω κάπου αλλού που βολεύει και την μανδαμ που περιμένει;;
-
Αν το σπρώχνει μπρος πίσω ο ταρίφας στη πιάτσα, δουλεύει το regeneration?
Να γίνουν και λίγο fit. -
Ε ναι! Αν το πάνε όλο με όπισθεν γεμίζουν τις μπαταρίες.
-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αν το σπρώχνει μπρος πίσω ο ταρίφας στη πιάτσα, δουλεύει το regeneration?
Να γίνουν και λίγο fit.Αυτό δεν είναι το κύριο selling point, να μη το σΜπρώχνουν στη πιάτσα;
Μερικοί αγοράζουν υβριδικά μόνο και μόνο γι αυτό... -
για την αγορα ηλεκτρικων ταξι δινονται τεραστια οικονομικα κινητρα. Εχω δει κατα καιρους, αλλα προφανως δεν ειναι και παρα πολλα. Μου κανει και εμενα εντυπωση παντως τι κανουν με την φορτιση. Αντικειμενικα κινουνται σε συνθηκες ταμαμ για ηλεκτρικο αλλα και παλι δεν μπορει να μην κανουν τουλαχιστον 400χλμ την ημερα. Επομενως σιγουρα θα χρειαζονται φορτιση.
-
@dettol said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
για την αγορα ηλεκτρικων ταξι δινονται τεραστια οικονομικα κινητρα. Εχω δει κατα καιρους, αλλα προφανως δεν ειναι και παρα πολλα. Μου κανει και εμενα εντυπωση παντως τι κανουν με την φορτιση. Αντικειμενικα κινουνται σε συνθηκες ταμαμ για ηλεκτρικο αλλα και παλι δεν μπορει να μην κανουν τουλαχιστον 400χλμ την ημερα. Επομενως σιγουρα θα χρειαζονται φορτιση.
Σαν το πετρέλαιο, να το δουλεύεις χωρίς φίλτρα και να περνάς το ΚΤΕΟ με ένα εξτραδακι αέρα, δεν έχει... Όλοι με τα επαγγελματικά, ξέρουν...
Το χω ξαναγράψει, στο δρόμο με τη μηχανή τους ταξιτζήδες και τα λεωφορεία τα περιμένω, αυτοί που μου την κάνουν είναι κατι μικρά λευκά επαγγελματικά βανακια...Στα περί φορτιστών, δεν είναι το πρόβλημα ο φορτιστής (έξω βάζουν πλέον μέχρι και σε ξύλινες κολώνες ρεύματος ή φωτισμού), το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να δεσμευτεί η θέση.
-
@johnny-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Στα περί φορτιστών, δεν είναι το πρόβλημα ο φορτιστής (έξω βάζουν πλέον μέχρι και σε ξύλινες κολώνες ρεύματος ή φωτισμού), το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να δεσμευτεί η θέση.
ναι, υπαρχουν οντως τετοιες λυσεις σε αλλες χωρες. Στην ελλαδα ομως (προς το παρον) οχι. Για αυτο και απορω τι κανουν οι επαγγελματιες που εχουν ταξι. Και αντε οι τεσλακηδες, περνανε μια βολτα απο το golden hall και γεμιζουν. Οι υπολοιποι; περιμενουν να γεμισουν σε 50αρηδες;
-
Πολύ ενδιαφέρον
https://www.sofokleousin.gr/stereo-kaysimo-apo-co2-apothikeysimo-ep-apeiron-katallilo-gia-spi
Το πέλλετ του μέλλοντος
-
Ψάχνουν χρηματοδότες, προφανώς ε;
Όπως αυτοί που εδώ και 40+ χρόνια, ανακαλύπτουν «επαναστατική θεραπεία/φάρμακο για τον καρκίνο». -
-
-
Η αλήθεια είναι ότι με τα ορυκτά καύσιμα θα διατηρηθεί η ευκολία της καθημερινότητας μας λογω μέτριας τεχνολογικής εξέλιξης σε άλλους πράσινους τομείς. Αυτό είναι μια αλήθεια και είναι πασιφανές.
Από την άλλη οι ηλίθιοι του είδους μας, θα πανηγυριζουν που τα κράτη παραγωγοί κοιτούν το συμφέρον τους και καλά κάνουν, ενω οι ίδιοι που κατοικούν σε νησιωτικές χώρες και χερσονήσους σαν την Ελλάδα θα πληρώσουν το τίμημα της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας της θάλασσας
-
Μετά την βιομηχανική επανάσταση η ανθρωπότητα στηρίχτηκε στην εύκολη λύση της καύσης των ορυκτών καυσίμων και η περίσσεια ενέργειας οδήγησε σε υπερπληθυσμό και υπερκατανάλωση, με αντίτιμο την μη ανάπτυξη εναλλακτικών τεχνολογιών. Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει και στις χώρες που πλουτίζουν με εύκολο τρόπο, ξεχνούν να αναπτύξουν ανταγωνιστικές τεχνολογίες. Όταν η περίσσεια ενέργειας τελειώσει τότε θα υπάρξει άσχημη κατάρρευση των χωρών που δεν έχουν προλάβει να προσαρμοστούν σε άλλους τρόπους παραγωγής ενέργειας και ταυτόχρονα μεγάλη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού.
-
Βλέπω πριν λίγο σε ένα πάρκινγκ ένα λογότυπο στη πόρτα του αυτοκινήτου που μου φάνηκε περίεργο
Πλησιάζω και βλέπω Kuga με διπλές μπούκες 2.5Τ, μερακληδικα πράγματα, οικολογικά & αειφόρως πρασινοαναπτυξιακά...
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Βλέπω πριν λίγο σε ένα πάρκινγκ ένα λογότυπο στη πόρτα του αυτοκινήτου που μου φάνηκε περίεργο
Πλησιάζω και βλέπω Kuga με διπλές μπούκες 2.5Τ, μερακληδικα πράγματα, οικολογικά & αειφόρως πρασινοαναπτυξιακά...
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά