-
Σίγουρα θα κάνουν ό,τι μπορούν, σπρώχνουν λυσσαλέα τα τάμπλετ αλλά προσωπικά δεν το δίνω το θερμικό και 5 ευρώ να πάει το λίτρο. Εγώ αποφασίζω για τον εαυτό μου και όχι κάποιος φιλελές με γραβάτα. Ο πολύς κόσμος αν ανέβουν και άλλο οι τιμές ή οτιδήποτε, απλά δε θα παίρνει αυτοκίνητο ή θα μειώσει τις αποστάσεις που το χρησιμοποιεί, δε θα αλλάξει καύσιμο, ειδικά με τη φτώχεια που έχει πέσει στη χώρα.
-
@diego1960 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Σίγουρα θα κάνουν ό,τι μπορούν, σπρώχνουν λυσσαλέα τα τάμπλετ αλλά προσωπικά δεν το δίνω το θερμικό και 5 ευρώ να πάει το λίτρο. Εγώ αποφασίζω για τον εαυτό μου και όχι κάποιος φιλελές με γραβάτα. Ο πολύς κόσμος αν ανέβουν και άλλο οι τιμές ή οτιδήποτε, απλά δε θα παίρνει αυτοκίνητο ή θα μειώσει τις αποστάσεις που το χρησιμοποιεί, δε θα αλλάξει καύσιμο, ειδικά με τη φτώχεια που έχει πέσει στη χώρα.
Με 5 ευρω το λίτρο τα ηλεκτρικά θα γίνουν η νέα αγάπη σου. Στην αρχή θα σου κακοφανεί μόλις όμως ακούσεις ότι ο διπλανός σου με τα λεφτά που δίνεις για βενζίνη μέχρι το supermarket αυτός έχει πάει για καφέ 5 προάστια πιο πέρα, θα θες και εσύ ταμπλετ.
-
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@diego1960 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Με 5 ευρω το λίτρο τα ηλεκτρικά θα γίνουν η νέα αγάπη σου. Στην αρχή θα σου κακοφανεί μόλις όμως ακούσεις ότι ο διπλανός σου με τα λεφτά που δίνεις για βενζίνη μέχρι το supermarket αυτός έχει πάει για καφέ 5 προάστια πιο πέρα, θα θες και εσύ ταμπλετ.
Χαχαχα
Μια βόλτα το εξάμηνο θα κάνει, και όλον τον υπόλοιπο καιρό, ως γνήσιο πετρολχεντ, θα χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ που θα είναι και ηλεκτρικά και θα χτυπιέται μέσα στον κόσμο που δεν θα ακούει τον ντιζελοκινητηρα.
-
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, το αυτοκίνητο είναι hobby και πάθος για μένα και τα θερμικά θα είναι πάντα ανώτερα σε αυτό, οπότε για το αυτοκίνητό μου θα σκορπάω λεφτά. Όσο να να χτυπιούνται, τα θερμικά θα μείνουν μαζί μας θέλουν δε θέλουν. Αν θέλουν να "ρίξουν τους ρύπους" (και καλά) οι χαρτογιακάδες να σταματήσουν να κινούνται αυτοί με θερμικά, εγώ θα το πάω μέχρι το τέλος.
-
Για να λέμε και του Λαπ το δίκιο, έχουμε συμφωνήσει η μεγάλη πλειοψηφία πως τα ηλεκτρικά λόγω
- τρελές επιταχύνσεις
- αυτόματο (ανύπαρκτο) κιβώτιο με όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα
- ησυχία, μόνο θόρυβος τροχασμού και βούισμα ηλεκτροκινητήρα
- πολλές μικρές βελτιώσεις όπως ηλεκτρικός κλιματισμός, τηλεμετρία, προηγμένα ενσωματωμένα τάμπλετ κλπ τετοια σκατολοϊδια
μπορούν να θεωρηθούν «ανώτερα οχήματα» ακόμη και σε σύγκριση με τα καλύτερα θερμικά.
Οπότε τους μένει να λύσουν τα εξής προβλήματα για να πειστούν κι οι τελευταίοι που αντιστέκονται:
- Να αποκτησουν αυτονομία της προκοπής χωρίς πολλά ναι μεν αλλά και εφόσον τότε ίσως και να μπορούσαν με την προϋπόθεση οτι σε περίπτωση που και ούτω καθεξής...
- Να πολλαπλαστιαστούν με γεωμετρική πρόοδο τα σημεία φόρτισης ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ χωρίς πολλά ναι μεν αλλά και εφόσον τότε ίσως και να μπορούσαν με την προϋπόθεση οτι σε περίπτωση που και ούτω καθεξής...
- Να μην κοστίζουν το διπλάσιο τουλάχιστον, απ τα αυτοκίνητα που αγοράζει ο μέσος πολίτης στα Βαλκάνια (δηλαδή τις σημερινές τιμές των φθηνών μοντέλων Dacia & Toyota)
- Να επαρκεί η παγκόσμια παραγωγή πρώτων υλών και εξαρτημάτων για ρυθμούς παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ρυθμούς ίδιους ή μεγαλύτερους από αυτούς της μέχρι σήμερα παραγωγής θερμικών αυτοκινήτων, χωρίς να εκτοξευτεί το κόστος λόγω ζήτησης και χωρίς να μαμηθεί το περιβάλλον και οι άνθρωποι και στις 3κοσμικές χώρες που παράγουν τις πρώτες ύλες.
- Να επαρκεί η παραγώμενη ηλεκτρική ενέργεια για να αντικαταστήσει πλήρως τα συνεχώς αυξανόμενα ποσά χημικής ενέργειας που διακινούνται και χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα, και αυτή η ενέργεια ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΟΛΗ ΑΠΟ ΑΠΕ που δεν καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον περισσότερο απ όσο υποτίθεται το προστατεύουν...
-
Τρώγεσαι με τα ρούχα σου να ξυπνήσεις το θηρίο νομίζω. (Lap).
Η έλλειψη ήχου και κραδασμού και η αντικατάστασή του με βουητά και τριξίματα , μόνο πλεονέκτημα δεν είναι.
Η έλλειψη κιβωτίου, για αρκετούς είναι πράγματι έλλειψη. Αν και πολύ ηπιότερη από ότι στα κανονικά.
Η ηλεκτρονικές παπαρίτσες δεν είναι αποκλειστικότητα των μπαταριοκίνητων αν σε κάποιον πράγματι αρέσουν.
Εγώ πάντως το μοναδικό μπαταριοκίνητο που βρίσκω μέχρι τώρα σκόπιμο (500e) μοιάζει με κανονικό αυτοκίνητο, απλά λίγο πιο ψυχωμένο, με όλα τα μειονεκτήματα βέβαια της φόρτισης... -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
υς ή μεγαλύτερους από αυτούς της μέχρι σήμερα παραγωγής θερμικών αυτοκινήτων, χωρίς να εκτοξευτεί το κόστος λόγω ζήτησης και χωρίς να μαμηθεί το περιβάλλον και οι άνθρωποι και στις 3κοσμικές χώρες που παράγουν τις πρώτες ύλες.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η γρήγορη φόρτιση (εικόνα : σε βενζινάδικο / ΣΦΑ της εθνικής καμμία εικοσαριά οχήματα να περιμένουν στην σειρά κανένα 2ωράκι) , η ανακύκλωση των μπαταριών μετά από 10 χρόνια και το κόστος, η πτώση αντοχής μπαταρίας μετά από χρόνια χρήση, η επίπτωση στο δίκτυο φόρτισης κτλ
-
Που είναι οι γιάριδες;
Τι να μας πει ο υβριδισμος;🥰
Άραγε πόσο καίει το ΤΟΥΟΤΑ σε τέτοια διαδρομή;
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Που είναι οι γιάριδες;
Τι να μας πει ο υβριδισμος;🥰
Άραγε πόσο καίει το ΤΟΥΟΤΑ σε τέτοια διαδρομή;
Πήγα - ήρθα χθες αεροδρόμιο με 3λιτρα/100χλμ..εν το μεταξύ μία που κατέβαινα από Καλάβρυτα είχε δείξει κάτι αστεία νούμερα, έλεγα να το κρατήσω να το ποσταρω τρολια, αλλά βαρέθηκα..
-
Εγώ ποσταρω εδώ 14λτ ανάβαση κι αναρωτιέμαι πόσο καίει ο ατμοσφαιρικος εκεί...
Τρολια θα ήταν αυτό:
-
Είδα χτες Ami κοντά στο αεροδρόμιο.
Αυτά τα οχήματα κάνουν μόνο για το κέντρο της πόλης, εκτός είναι επικίνδυνα.
Η εικόνα που είδα δρόμος με μια λωρίδα, όλοι να προσπαθούν να το προσπεράσουν βγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα... -
@johnny-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Η εικόνα που είδα δρόμος με μια λωρίδα, όλοι να προσπαθούν να το προσπεράσουν βγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα...Δεν πρέπει να ανησυχείς. Τώρα που το όριο θα πέσει από το 50 στο 30 μια χαρά θα προλαβαίνει το Αμί. Αμέ;
-
@tgd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@johnny-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Η εικόνα που είδα δρόμος με μια λωρίδα, όλοι να προσπαθούν να το προσπεράσουν βγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα...Δεν πρέπει να ανησυχείς. Τώρα που το όριο θα πέσει από το 50 στο 30 μια χαρά θα προλαβαίνει το Αμί. Αμέ;
Κοντά στο αεροδρόμιο Αττική οδό εννοείς; Γιατί αν ΔΕΝ ήταν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, που απαγορεύεται, φυσικά και έχει δικαίωμα να κινείται όπου γουστάρει..
Εγώ πάντως εκτός από Ami βλέπω Κινέζικα κουτάκια αρκετά συχνά πλέον..και μιλάμε σε σχέση με , π.χ Σεπτέμβριο, πολύ μεγαλύτερη συχνότητα..
Άσχετο, μου έκανε Tesla άνοιγμα σε φανάρι, ήμουν με το 100αρι του 1995! Με ξεφτιλισε για ακριβώς ένα δευτερόλεπτο, γιατί μετά έκατσε στην κίνηση και εγώ έφτασα στην δουλειά μου ενώ αυτός ήταν ακόμη εκεί!
Ποτέ καμία διαδικασία δεν ήταν φιλικότερη στις μάζες και την εργατική τάξη από την κίνηση στο κέντρο της Αθήνας εν ώρα αιχμής!
ένα όχημα 400€ ξεφτιλιζει ένα 50.000 μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, και χωρίς να το θέλει!
Τελικά αυτά τα Tesla μες την πόλη πάνε σαν όλα και θέλουν και συχνότερα φορτίσεις, εθνική πάνε με 110-120 το μέγιστο, τελικά για που είναι;! Για Nürburgring;!
-
@dublin
Τα EV είναι ακόμα νέο, εξελισσομενο τεχνολογικά, είδος αυτοκινήτων. Αφού δεν είναι τελειοποιημενα, κυρίως λόγω των περιορισμών των συσσωρευτων, εκτιμώ ότι θα δούμε πολλές αλλαγές στα επόμενα χρόνια. -
Εκπληκτικές αναλύσεις.
Σύγκριση ενός χρεπιου παπακιου με ένα Τέσλα επειδή το χρεπι κινείται ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ανάμεσα από τα οχήματα. -
Μπα δεν ήξερα οτι το τοπικό είναι και ... vs δίκυκλα
γιατί εχω επιχειρήματα και εναντίον τους απο ΟΛΑ τα συγγενικά μου πρόσωπα που έκαναν το λάθοςη πιο επικίνδυνη μορφή μετακίνησης
όσο χρόνο γλυτώνεις όλη την ζωή σου τον επιστρέφεις σε εβδομάδες και μήνες νοσηλείας και αποκατάστασης.
Ενας γαμπρός μου απολύθηκε εξαιτίας ατυχήματος , του έδωσαν βέβαια όλες τις αποζημιώσεις αλλα δυο χρόνια η αδελφή δούλευε λάντζα για να συμπληρώνει τα έξοδα.και όλα αυτά αν δεν δείς τα ραδίκια ανάποδα
ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ με συνοπτικές διαδικασίες
-
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μπα δεν ήξερα οτι το τοπικό είναι και ... vs δίκυκλα
γιατί εχω επιχειρήματα και εναντίον τους απο ΟΛΑ τα συγγενικά μου πρόσωπα που έκαναν το λάθοςη πιο επικίνδυνη μορφή μετακίνησης
όσο χρόνο γλυτώνεις όλη την ζωή σου τον επιστρέφεις σε εβδομάδες και μήνες νοσηλείας και αποκατάστασης.
Ενας γαμπρός μου απολύθηκε εξαιτίας ατυχήματος , του έδωσαν βέβαια όλες τις αποζημιώσεις αλλα δυο χρόνια η αδελφή δούλευε λάντζα για να συμπληρώνει τα έξοδα.και όλα αυτά αν δεν δείς τα ραδίκια ανάποδα
ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ με συνοπτικές διαδικα
Σκέψου ότι αν όλα τα χιλιάδες δίκυκλα που κυκλοφορούν κάθε μέρα γίνουν corolles, θα ξεκινούσες από το σπίτι σου, και θα έφτανες στην δουλειά σου μετά από 10 ώρες και θα πλήρωνες στάθμευση 30€ την μέρα γιατί δεν θα υπήρχε πουθενά χώρος στάθμευσης..
Και χάρη σας κάνουμε..
Επίσης δεν είναι "τοπικό" το συγκεκριμένο νήμα. Το πώς μπλέκονται όλα αυτά, ρώτα τον Teslaκια που νόμιζε ότι επειδή "γκαζωσε" το μποτιλιάρισμα θα εξαφανιζόταν δια μαγείας!
Του έστειλα φιλάκια και πήγα στην δουλειά μου.. λογικά πρέπει να έφτασε ώρες μετά.. σήμερα ειδικά γίνεται ΧΑΜΟΣ Κηφισό και έχουν μπουκωσει τα πάντα.. ευτυχώς δίκυκλο!
Κάτσε μέσα και περίμενε..
-
Το καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες και επαιρεσαι είναι παράνομο;;;;;
Έχεις έστω σε κάτι μια βασική γνώση;;Δεν μπορεί ρε φίλε σε κάθε τομέα να γράφεις με τόσο στόμφο και να λες .......άντε μη πω.
Χάρη σου κάνουμε εμείς που διαβάζουμε τετοιες ντουμπλινιες.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες και επαιρεσαι είναι παράνομο;;;;;
Έχεις έστω σε κάτι μια βασική γνώση;;Δεν μπορεί ρε φίλε σε κάθε τομέα να γράφεις με τόσο στόμφο και να λες .......άντε μη πω.
Χάρη σου κάνουμε εμείς που διαβάζουμε τετοιες ντουμπλινιες.
Ρε Λαπ , δεν βλεπει τι γραφεις . Γιατι το κανεις? Δεν ειναι σωστο. Σορρυ αλλά δεν κρατιεμαι . Το κανεις συνεχεια . Απαντας χωρις να σε βλεπει
-
Μόλις με διάβασε....
Με διαβάζει, είναι σιγανοπαπαδια
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά