-
@antoniokon said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Στην πόλη;
Στην πόλη Sh 300
Έτσι...!!
Θα πήγαινες στο 350 ή είσαι ευχαριστημένος;
Τάπα κάτω από τη σέλα το 2022 όμως; Ντροπή!
-
Θα πήγαινα πολύ εύκολα στο 350...
Κριτικές έχω διαβάσει καλές, μου αρέσει εμφανισιακά και το θεωρώ μια αναβάθμιση...
Συμφωνεί και το συνεργείο που το πηγαίνω...
Αλλά το δικό μου το 300άρι είναι σε άριστη κατάσταση, με 22000 χλμ, 4 ετών και λυπάμαι να το δώσω...και σε τι τιμή...
Οψόμεθα @dublin ...
-
-
Σημαντικό αυτό, έχουμε αναφερθεί ξανά. Να συμπληρώσω ότι όταν φορτίζουμε από την πρίζα, χρεωνόμαστε και γι' αυτό το 5-10-20-30% των απωλειών. Ένα απλό παράδειγμα. Έστω γεμίζουμε τη μπαταρία με 50kwh . Aπό το δίκτυο έχεις τραβήξει π.χ. 60kwh . Τα 10 είναι οι απώλειες, θα χρεωθείς όμως για τα 60. Έστω ότι με αυτή τη φόρτιση κάνεις πχ 250 χλμ. Η συνολική κατανάλωσή σου δεν είναι 50kwh/250 χλμ. = 0.2 kwh/ χλμ, αλλά 60/250 = 0,24 kwh/ χλμ.
-
Ρε παιδιά αν θέλω να βρώ το κόστος ανα kwh όταν πριζώνω ένα ηλεκτρικό στο σπίτι μου αν αφαιρέσω απο έναν εκκαθαριστικό λογαριασμό τα Δημοτικά τέλη και διαιρέσω με τις Kwh της περιόδου δεν θα έχω ένα αντιπροσωπευτικό σχετικά αποτέλεσμα;
Κάπου στο 0,25-0,30/kwh δεν θα έρθει σήμερα (δηλαδή για Σεπτέμβριο) το κόστος;
Για 60kwh ρεύματος να γεμίσει μπαταρία 50kwh που εξασφαλίζουν 250χλμ όπως λέει o dstou θα κοστίσουν περίπου 15-18 ευρώ.
Για τα ίδια χλμ εντός πόλης ένα πετρέλαιο με κατα μ.ο 15-18 λίτρα κατανάλωσης με 1,8€ θέλω περίπου 27-32€
Ενα υβριδικό toyota (όχι plug in) με μ.ο 4λ/100 εντός πόλης θα κάψει 19-22 ευρώ ανάλογα την τιμή βενζίνης για 250 χλμ να πούμε;
Ένα κορυφαίο plug in (όχι περίπτερο suv φυσικά) ας πούμε το GTE με 13kwh μπαταρία που θέλει 15kwh να γεμίσει με τα οποία κάνει 50χλμ ηλεκτρικά , στα 250 χλμ εντός πόλης αν κάψει και 3 λίτρα βενζίνης θα έχει χοντρικά 22ευρώ κόστος.Όσο και να πάσχει ο παραπάνω υπολογισμός κυρίως στην αυτονομία χλμ ενός ηλεκτρικού ή phev και ως προς την τιμή της kwh , η τεράστια διαφορά στην τιμή αγοράς ενος ηλεκτρικου ή ενός GTE σε σχέση με ένα κορυφαίο hybrid Toyota ανοίγει ακόμη περισσότερο την διαφορά υπέρ του Toyota.
Άρα εντός αστικών μετακινήσεων με γνώμονα την οικονομία δεν υπάρχει άλλη επιλογή απο hybrid Τοyota.
Αφήστε φυσικά έξω τις επιταχύνσεις ενός ηλεκτρικού και την κορύφαία ποιότητα κύλισης και δυναμικής συμπεριφοράς ενός GTE , για τον μέσο αγοραστή θεωρώ πως ειδικά τα hybrid της toyota είναι μονόδρομος.Κάνω λάθος;
-
ναι.
η εθελ ειναι φθηνοτερη.
το ξεχνας αυτο. -
Να διευκρινίσουμε κιόλας οτι ΣΗΜΕΡΑ η κιλοβατώρα κανει 80 λεπτά και επιδοτείται για να εχουμε να ζουμε και το χειμώνα για να ζεσταθούμε και κατεβαινει από όλους μας στα 17 λεπτά.
Οχι για να κανουμε βόλτες με τα πανάκριβα, εταιρικά ηλεκτρικά αμαξάκια με τα οποια πουλάει μουρη το στελεχος και κερδίζει σε έξοδα και επιδοτήσεις η εταιρία! -
@vagkirk said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Για 60kwh ρεύματος να γεμίσει μπαταρία 50kwh που εξασφαλίζουν 250χλμ όπως λέει o dstou θα κοστίσουν περίπου 15-18 ευρώ.
Για τα ίδια χλμ εντός πόλης ένα πετρέλαιο με κατα μ.ο 15-18 λίτρα κατανάλωσης με 1,8€ θέλω περίπου 27-32€
Ενα υβριδικό toyota (όχι plug in) με μ.ο 4λ/100 εντός πόλης θα κάψει 19-22 ευρώ ανάλογα την τιμή βενζίνης για 250 χλμ να πούμε;
Ένα κορυφαίο plug in (όχι περίπτερο suv φυσικά) ας πούμε το GTE με 13kwh μπαταρία που θέλει 15kwh να γεμίσει με τα οποία κάνει 50χλμ ηλεκτρικά , στα 250 χλμ εντός πόλης αν κάψει και 3 λίτρα βενζίνης θα έχει χοντρικά 22ευρώ κόστος.Να προσθέσω αμάξι με εργοστασιακό υγραέριο (Clio πχ)...
Όταν στο ταξίδι μου καίει 7 λίτρα / 100 χλμ, στην πόλη θα κάψει βαριά 9..
Άρα για 250 χλμ με κόστος 0,75 (προχθές), θα στοιχίσει το πολύ 17 €....
-
Τα ηλεκτρικά είναι για μονοκατοικία με φωτοβολταϊκά. Με ένα 10kwh έχεις 16000 kwh το έτος. Τα 10kwh κοστίζουν ως αγορά και εγκατάσταση 10-12.000 ευρώ.
Πόσα kwh καταναλώνει ένα ηλεκτρικό σε 15.000 χλμ;
Εάν ένα ηλεκτρικό καταναλώνει 15kwh/100χλμ τότε έχουμε χοντρικά 2300 kwh το έτος.
Τζάμπα και με μηδέν Co2 και όλους τους άλλους ρύπους.
Αγοράζεις το αυτοκίνητο και δεν πληρώνεις τίποτα άλλο παρά μόνο το ετήσιο σέρβις που δεν αλλάζεις ούτε λάδια ούτε τακάκια ούτε τίποτα.
Κάποτε θα αλλάξεις λαδακι σε κάποιο διαφορικό.
Οι μπαταρίες στα νέα που έρχονται λόγω νέων τεχνολογιών χάνουν το 10% της αυτονομίας στους 1000++ κύκλους δηλαδή στα 400.000 χλμ. Οπότε του πίνεις το ρευμα
Εάν μάλιστα το πάρεις και ως leasing με 1,3 αναγνώριση εξόδων. Τότε αποσβένεις και ένα ποσοστό από το κόστος φωτοβολταϊκών. Το υπόλοιπο το αποσβένεις από την θέρμανση και ψύξη του σπιτιού. Και είσαι αυτό που λέμε, και γαμω!
-
@iceman7 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Να διευκρινίσουμε κιόλας οτι ΣΗΜΕΡΑ η κιλοβατώρα κανει 80 λεπτά και επιδοτείται για να εχουμε να ζουμε και το χειμώνα για να ζεσταθούμε και κατεβαινει από όλους μας στα 17 λεπτά.
Οχι για να κανουμε βόλτες με τα πανάκριβα, εταιρικά ηλεκτρικά αμαξάκια με τα οποια πουλάει μουρη το στελεχος και κερδίζει σε έξοδα και επιδοτήσεις η εταιρία!παλι τα ιδια βλεπω....
ρευμα καιει και το τζακουζι και ο κυκλοφορητης της πισινας αλλα και το ενεργοβορο σουπερ ντουπερ κινητο. οσο για τις μουρες, νομιζω ειναι γνωστο με ποιες επιλογες πωλουνται. -
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οχι για να κανουμε βόλτες με τα πανάκριβα, εταιρικά ηλεκτρικά αμαξάκια με τα οποια πουλάει μουρη το στελεχος και κερδίζει σε έξοδα και επιδοτήσεις η εταιρία!παλι τα ιδια βλεπω....
ρευμα καιει και το τζακουζι και ο κυκλοφορητης της πισινας αλλα και το ενεργοβορο σουπερ ντουπερ κινητο. οσο για τις μουρες, νομιζω ειναι γνωστο με ποιες επιλογες πωλουνται.Ναι αλλα το τζακουζι και ο κυκλοφορητης δεν επιδοτουνται για να μπουν/κατασκευαστουν. Επίσης η πισινα εχει μεγαλο τεκμήριο!
Εχω καταγράψει με σαφηνεια το ξεδιαντροπο της υπόθεσης για τα ηλεκτρικά..
Δεν εχει νόημα να αντικρουουμε τη λογική!
Το αν καποιοι το εκμεταλλευτονται μαγκιά τους αφου το κράτος τους δίνει το δικαίωμα!Αλλά δεν αντέχω να βλέπω συγκριτικά για δηθεν οικονομία μετακίνησης με ηλεκτρικό παιχνίδι όταν η πραγματική τιμή ρευματος ειναι στο ΘΕΟ και τα υπόλοιπα καυσιμα με τα οποία γινεται η συγκριση υπερφορολογούνται!
Λαθος εποχή διαλεξαν να προωθησουν την ηλεκτροκίνηση!
Παντεσπάνι σε όσους πεινάνε και Μαρία Αντουαννετα φάση! -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τα ηλεκτρικά είναι για μονοκατοικία με φωτοβολταϊκά. Με ένα 10kwh έχεις 16000 kwh το έτος. Τα 10kwh κοστίζουν ως αγορά και εγκατάσταση 10-12.000 ευρώ.
Πόσα kwh καταναλώνει ένα ηλεκτρικό σε 15.000 χλμ;
Και τώρα που το λές , γιατί να μην βάλουμε στο κόστος αγοράς ηλεκτρικού και ένα μικρό ΦΒ στέγης 3000-5000€ που όλοι προτείνουν για...οικονομία , βάλε και ένα wall box , εκτοξεύεται το κόστος.
Μόνο απο αυτά έχεις εξασφαλίσει καύσιμο για 15 χρόνια με ένα toyota.
Μην σου πώ παίρνεις ένα δίλιτρο GTI golf και είσαι υπερευτυχισμένος για 5-7,5 χρόνια μεχρι να φτάσεις το κόστος αγοράς και χρήσης ένος ηλεκτρικού.Πως αποκαλύπτεται σιγά - σιγά το παπατζιλίκι των ηλεκτρικών ειδικά μόλις τελειώσει το τζάμπα στους δημόσιους φορτιστές , ανέβει και άλλο το κόστος ρεύματος , και το κόστος γεμίσματος στους μεγάλους φορτιστές της ΕΟ, προκύψουν και τα κόστη αντικατάστασης και επισκευής μπαταριών .
Αν βαλουμε και τις μπίζνες με τις σπάνιες γαίες και τα χρηματιστηριακά παιχνίδια , τις γεοπολιτικές προεκτάσεις κλπ το τι ζημιά γίνεται στο περιβάλλον με τα υλικά των μπαταριών και την αδυναμία ανακύκλωσης μιλάμε για αισχρές καταστάσεις.
Θα περάσουν πολλά χρόνια και απαιτούνται τεχνολογικά άλματα δεκαετιών με εκθετική αύξηση της απόδοσης των μπαταριών , της χωρητικότητας τους , της σύστασης τους , κλπ για να μιλάμε για εξηλεκτρισμό. Μέχρι τότε , αυτό που συμβαίνει σήμερα θα γραφτεί στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας με κοινωνικές και ίσως αναπόφευκτες περιβαλλοντολογικές συνέπειες.Οι ΜΕΚ με εξελιγμένη μηχανολογία και υβριδικότητα , κυψέλες υδρογόνου και άλλες ευφυιέστατες λύσεις απο μηχανολόγους και επιστήμονες , θα μπορούσαν να δώσουν πολύ πιο αποδοτικές λύσεις και πιο πράσινες για το περιβάλλον για τις επόμενες 2-3 δεκαετίες.
-
μαντολες γραφετε....
με ενα φωτοβολταικο καλυπτεις και σπιτι και φεβ
ανετα -
@vagkirk Κανείς λάθος.
Το ρεύμα είναι ένα προϊόν που καταναλώνεται σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Δεν είναι σαν το καύσιμο στο αυτοκίνητο που η μικρότερη κατανάλωση αποσβένει το κόστος επένδυσης μόνο κατά την χρήση του αυτοκινήτου. Δηλαδή έχουμε έναν κοινό παρανομαστή στα πάντα
Οπότε το φωτοβολταϊκό το αποσβένεις συνεχώς απο την πρώτη ημέρα σε κάθε στιγμή της ημέρας. Αν σκεφτείς ότι τα φωτοβολταϊκά θα τα έχεις στο 95% της ονομαστικής απόδοσης τους για 25+ χρόνια....
Τότε θα έχεις για 25+ χρόνια τζάμπα μετακίνηση και σχεδόν μηδενικό ρεύμα, θέρμανση ψύξη στο σπίτι. Για βάλε τα κατω.Ένας ταχυφορτιστης δεν κοστίζει πολύ
-
Εγω το χω ξαναγραψει πως το σκεφτομαι σοβαρα φετος για φωτοβολταικα στο σπιτι. Ψαχνομουν και για μοναδα αγροτικη αλλα δυστηχως τις εχουν παρει μεγαλα ψαρια τις αδειες.
-
Στο αντίστοιχο νήμα έβαλα ένα βιντεάκι ενός καλού καναλιού στο youtube όπου έβαλε στο σπίτι του και το εξηγεί από το μηδέν τι και πώς.
-
Στην Ελλάδα ζουμε.. Αρα σε πολυκατοικίες η πλειοψηφία!
Ποια φωτοβολταικά και μαντολες λετε;
Ποιος θα πρωτοβάλει; Ποιος θα συνεννοηθεί με το γείτονα; -
Ποιος θα πρωτοβάλει; Ποιος θα συνεννοηθεί με το γείτονα;Εγω μονοκατοικια εχω
-
Ποιος θα πρωτοβάλει; Ποιος θα συνεννοηθεί με το γείτονα;Εδώ είναι το κομμάτι που έλεγα και εγώ. Να χτίσουν πολλές μικρες μονοκατοικίες όπως το εξωτερικό. Τόσες εκτάσεις έχουμε. Πλέον οι μισοί θα εργάζονται με τηλεργασια. Οριζόντιες πολυκατοικίες δηλαδή που το κάθε σπίτι θα έχει δική του ταράτσα και πρόσβαση στην μοναδική και άπειρη πηγή ενέργειας του πλανήτη, τον ήλιο.
Τα έλεγα και μαλωνα στο νήμα των σπιτιών
Πλέον στον κόσμο των φωτοβολταϊκών γίνονται νέες ανακαλύψεις και σε υλικά και σε κάτοπτρα όπου ένα σύστημα 10kwh θα απαιτει το 1/3 του χώρου από ότι σήμερα και με ζωή 50-80 ετη, χωρίς την κλίση που απαιτείται σήμερα και χωρίς τον ιδανικό προσανατολισμό. Με λίγα λόγια μια έκταση σαν μια τέντα μιας βεράντας θα τα καλύπτει όλα.
-
Ποιος θα πρωτοβάλει; Ποιος θα συνεννοηθεί με το γείτονα;Έχω δει λύση φωτοβολταϊκού σε τέντα, αλλά πλέον γίνεται σταθερή κατασκευή.
Τέσπα, εδώ με το ζόρι γίνεται συνεννόηση για δορυφορικά και ηλιακούς, τι ψάχνουμε.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά