-
Θα μείωνε τα Co2 αλλά όχι τα Νοχ.
Όσον αφορά τα ΝΟx, μας λέει η toyota όταν διαφημίζει τα αυτοκίνητα της, πως 1 και μόνο diesel εκπεμπει Νοχ όσο 22 υβριδικά toyota.
Τώρα τι diesel εννοεί και σε ποιες συνθήκες, δεν το γνωρίζω -
Εδώ και άλλη διαφήμιση από την toyota
https://www.grandons.ie/uploads/images/content/Hybrid_V_Mild_Hybrid_Information.PNG
Μετά διαβάστε εδώ και θα καταλάβετε που πάει το πράγμα
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
https://www.grandons.ie/uploads/images/content/Hybrid_V_Mild_Hybrid_Information.PNG
Την ΤΟΥΟΤΑ την παραδέχομαι για την τεχνολογία της αλλά αυτό με τις συγκρίσεις απευθύνεται σε αμερικανάκια βαρεμένα απ αυτούς που αφήνουν νεογέννητα να λιμοκτονήσουν λόγω βίγκαν δίαιτας.
Σοβαρά τώρα συγκρίνονται σαν αυτοκίνητα και επιδόσεις Κορόλα και γιαρις με Tucson, Mazda και δίλιτρα ντίζελ Αουντι!?
Γιατί δεν μας γράφουν και τη ροπή του κάθε κινητήρα, τις ρεπριζ κλπ;Έμπλεξαν τις βούρτσες με τους δονητές...
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Σοβαρά τώρα συγκρίνονται σαν αυτοκίνητα και επιδόσεις Κορόλα και γιαρις με Tucson, Mazda και δίλιτρα ντίζελ Αουντι!?
Camry οχι Corolla....και ειναι 2.5λιτρο και μια χαρά συγκρίνεται με Μάζντα (που έχει ημιάκαμπτο) και Αουδι στις ΗΠΑ, ειδικά εαν δεις τιμές. Το Γιαρις θα συγκριθεί με το 2 και το i20 και όχι με το Τουσόν...μην τα μπλέκεις εσύ!!
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Camry οχι Corolla....και ειναι 2.5λιτρο και μια χαρά συγκρίνεται με Μάζντα (που έχει ημιάκαμπτο) και Αουδι στις ΗΠΑ, ειδικά εαν δεις τιμές. Το Γιαρις θα συγκριθεί με το 2 και το i20 και όχι με το Τουσόν...μην τα μπλέκεις εσύ!!
Ρε συ Φάνη, θα συγκριθεί έστω το Camry με το Mazda 3 (έτσι γράφουν νομίζω) ή το 6 με τον 2.4λτ; Σε ποιο σύμπαν; Σε χώρες που έχει 2€ (ή λιγότερο) το γαλόνι μάλιστα; μιλάμε για αυτοκίνητα που τα έχω οδηγήσει...
Ποιο αμάξι συγκρίνουν με το mild hybrid 1.6D Kia & Hyundai; Πόσο μάλλον τον HDi ή δίλιτρο TDi...!
-
Την ΤΟΥΟΤΑ την παραδέχομαι για την τεχνολογία της αλλά αυτό με τις συγκρίσεις απευθύνεται σε αμερικανάκια βαρεμένα απ αυτούς που αφήνουν νεογέννητα να λιμοκτονήσουν λόγω βίγκαν δίαιτας.
Γιατί δεν μας γράφουν και τη ροπή του κάθε κινητήρα, τις ρεπριζ κλπ;Έμπλεξαν τις βούρτσες με τους δονητές...
Άντε πάλι με τη ροπή. Είπαμε η ροπή σε κάποιες στροφές είναι σχετικό μέγεθος όχι απόλυτο. Παίζουν ρόλο πολλά πράγματα παραπάνω. Συμφωνώ πως είναι δείκτης ένα νούμερο ροπής αλλά πρέπει να εξετάσεις και άλλα πράγματα.
Δες τα Νοx. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Όλες οι μελέτες αυτό δείχνουν. Διαβάζεις και τίποτα από όσα ποσταρουμε ή απλά γράφεις τα δικά σου;
Εσύ μπλέκεις τα πάντα στο κεφάλι σου. Να είχε ο κόσμος τη νοημοσύνη σου και τι άλλο δηλαδή.... Άσε μας ρε Πηλιου.
-
Κοίτα μη με παρεξηγείτε που πετάω και κάνα παράλογο όπως ο συσχετισμός μεγέθους, βάρους, επιδόσεων, με τις εκπομπές και την κατανάλωση.
Κάντε εσείς οι λογικοί ένα συγκριτικό εκπομπών ΝΟx, που είναι ΑΥΤΟ που καίει κάθε οδηγό και μην ασχολείστε με τα δικά μου ασημαντα παραπάνω...
(σαν πολύ εύκολα δεν κατέθεσες τα όπλα των mild hybrid εσύ; όλα στο βωμό του πολέμου στο ντίζελ; )
-
Τα όρια αυτή την στιγμή είναι στα 60/80 mg/km βενζίνη/πετρέλαιο.
Ακόμα και στο μισό να πάνε, η βενζίνη είναι πάλι μέσα στα όρια χωρίς να κάνουν τίποτα, τα πετρέλαια είναι ελάχιστα πάνω από τα όρια, χωρίς να κάνουν τίποτα. -
Υπό ποιο πρότυπο μετρησης. Πέρα από τα οποια ανώτατα όρια το θέμα που έχουν εγείρει πολλά ινστιτούτα είναι πως οι μετρήσεις παρόλο που έγιναν πιο ρεαλιστικές δεν είναι αντιπροσωπευτικές της πραγματικότητας.
Δηλαδή ίσως περάσει και η άποψη αυτή και δούμε ξανά αλλαγές στον τρόπο μέτρησης. -
WLTP.
Δεν αλλάξαν τα όρια με τα νέα πρότυπα. = γίναν πιο αυστηρά αφού έγινε πιο απαιτητική η δοκιμή.
Και οι πιο ρεαλιστικές μετρήσεις λέγονται RDE που μπήκαν και αυτές μαζί με το WLTP. -
Κοίτα μη με παρεξηγείτε που πετάω και κάνα παράλογο όπως ο συσχετισμός μεγέθους, βάρους, επιδόσεων, με τις εκπομπές και την κατανάλωση.
Κάντε εσείς οι λογικοί ένα συγκριτικό εκπομπών ΝΟx, που είναι ΑΥΤΟ που καίει κάθε οδηγό και μην ασχολείστε με τα δικά μου ασημαντα παραπάνω...
(σαν πολύ εύκολα δεν κατέθεσες τα όπλα των mild hybrid εσύ; όλα στο βωμό του πολέμου στο ντίζελ; )
Το mild hybrid έχει υψηλότερο βαθμό μείωσης των Co2 ως προς τα kwh της μπαταρίας και από τα full hybrids!. Κατά συνέπεια και του κόστους του αυτοκινήτου δηλαδή του εκδημοκρατισμου της υβριδικοτητας σε μεγάλη μάζα. Είναι το πρώτο βήμα ανάμεσα σε πολλά που πρέπει να ακολουθήσει η αυτοκίνηση προκειμένου να έχουμε αποτέλεσμα στην μείωση του co2. Συμφωνώ δηλαδή με την άποψη του παγωμένου που λέει πως πρώτα πρέπει η πλατιά μάζα να μειώσει κατά ένα ποσοστό το co2 που εκλύει στην ατμόσφαιρα και μετά να πάμε στο επόμενο στάδιο της ηλεκτροκίνησης.
Άλλο θέμα όμως αυτό, το οποίο το τονίζω και με μελέτες που παραθέτω αλλά μάλλον κανείς δεν τις διαβάζει, και άλλο η ανωτερότητα των hybrids ως προς τα Νox έναντι των diesel και των πιθανών μελλοντικών προτύπων του euro7.
Ναι το μυαλό μου έχει αυτήν την σπάνια δυνατότητα να διαχωρίσει τα θέματα και να αξιολογεί με βάση την σημαντικότητα της υπόθεσης κατά την παράθεση των δεδομένων. Είπαμε μαζί με την φοβερή όσφρηση που έχω και μυρίζω τα diesel είμαι σαν εξωγήινος.
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
WLTP.
Δεν αλλάξαν τα όρια με τα νέα πρότυπα. = γίναν πιο αυστηρά αφού έγινε πιο απαιτητική η δοκιμή.
Και οι πιο ρεαλιστικές μετρήσεις λέγονται RDE που μπήκαν και αυτές μαζί με το WLTP.Ναι το ξέρω πως δε άλλαξαν, έχω απορία όμως αν και στο euro7 παραμείνει αυτό το πρότυπο μετρησης που έχουμε σήμερα.
-
Ακριβώς αυτό που λέει ο ταξιδιώτης στον ταξιδευτή.
Υ.γ Ωχ... Τώρα το έπιασα.....λέτε να είναι το ίδιο άτομο;
Εγώ είμαι Ευρωπαίος, αυτός είναι γκρικλις...
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ρε συ Φάνη, θα συγκριθεί έστω το Camry με το Mazda 3 (έτσι γράφουν νομίζω) ή το 6 με τον 2.4λτ; Σε ποιο σύμπαν; Σε χώρες που έχει 2€ (ή λιγότερο) το γαλόνι μάλιστα; μιλάμε για αυτοκίνητα που τα έχω οδηγήσει...
Ποιο αμάξι συγκρίνουν με το mild hybrid 1.6D Kia & Hyundai; Πόσο μάλλον τον HDi ή δίλιτρο TDi...!
Εχει παει 4 δολλαρια το γαλονι στις ΗΠΑ
-
Ερωτηση. Ποτε ςιναι καλυτερα να βαζω diesel στο αυτοκινητο?
Να το αφηνω να φτανει λιγο πριν την ρεζερβα ή απο την μεση και πανω?
Ευχαριστω -
Κάθε βράδυ πριν πας σπίτι , βάζε 2-3 ευρώ να τα λες και με τα παιδιά να κρατάς επαφές !
Εγώ φούλαρα όποτε έφτανε στην μέση -
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Κάθε βράδυ πριν πας σπίτι , βάζε 2-3 ευρώ να τα λες και με τα παιδιά να κρατάς επαφές !
Εγώ φούλαρα όποτε έφτανε στην μέσηΧαχα εγω λεω φιλε να πηγαινω με το παπακι και να τους λεω να μου βαζου σε μπουκαλι απο νερο ουτε καν ειδικο δοχειο.
-
Τιμες καυσιμων στην Κυπρο:
Παρατηρηστε οτι ακομα δεν εχουν παρει προς τα πανω, ενω εδω στην Ελλαδα τα εχουν ηδη ανεβασει ,
και τη διαφορα τιμης βενζινης και diesel. -
@johnny-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Παρατηρηστε οτι ακομα δεν εχουν παρει προς τα πανω, ενω εδω στην Ελλαδα τα εχουν ηδη ανεβασει ,
και τη διαφορα τιμης βενζινης και diesel.Κι εδώ σήμερα το diesel σχεδόν ισοφαρίζει την βενζίνη... Και αν προσθέσουμε και την επιδότηση των 15 λεπτών, φτάνει να την ξεπερνάει κατά περίπου 10 λεπτά.
Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό; Πως ανεβαίνει μόνο το πετρέλαιο και όχι η βενζίνη; Μέσα σε περίπου 2 εβδομάδες το πετρέλαιο έχει ανέβει σχεδόν 30 λεπτά ενώ η βενζίνη παραμένει στα ίδια.
-
@theoapo said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@johnny-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
και τη διαφορα τιμης βενζινης και diesel.Κι εδώ σήμερα το diesel σχεδόν ισοφαρίζει την βενζίνη... Και αν προσθέσουμε και την επιδότηση των 15 λεπτών, φτάνει να την ξεπερνάει κατά περίπου 10 λεπτά.
Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό; Πως ανεβαίνει μόνο το πετρέλαιο και όχι η βενζίνη; Μέσα σε περίπου 2 εβδομάδες το πετρέλαιο έχει ανέβει σχεδόν 30 λεπτά ενώ η βενζίνη παραμένει στα ίδια.
Το πετρέλαιο είναι ελλειμματικό καύσιμο με τεράστια ζήτηση..
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά