-
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@katafractos17 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οριακά δικαιολογεί και μετάβαση σε ηλεκτρικό, ειδικά αν υπάρχει πάρκινκ (φαντάζομαι πιο εύκολο επαρχία)
Δεν υπάρχει parking αυτή στιγμή αλλιώς θα πήγαινε για το PHEV.
Το θέμα είναι ότι συζητάν να χτίσουν δικό τους σπίτι μιας και έχει οικόπεδο ο γαμπρός μου, αλλά για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης αυτό είναι ακόμη μετέωρο.Κοίτα αν λέμε επαρχία κάμπο με άνετους δρόμους παίζει και το diesel, αν μιλάμε για ορεινό ή δρομάκια που έχει στενουρα βενζινη
Όχι μιλάμε για επαρχία αλλά μέσα στον Πύργο και πέριξ αυτού, όπου είναι κάμπος και άνετοι δρόμοι.
Όμως δεν κάνει πολλά χλμ όπως προανέφερα. -
απο τη στιγμη που δεν ειναι πολλα τα χλμ δεν εχει κανενα νοημα το diesel, ειπε απο πλευρας χρηματων ειτε απο πλευρας αξιοπιστιας.
-
Βεβαια υπαρχουν και προσθετα αντιμυκητιακα που τα ριχνεις στο κασυιμο (πετρελαιο) και δεν αναπτυσονται μύκητες για μεγαλο διαστημα
-
Μύκητες εχω δει μόνο σε αγροτικά μηχανήματα που δουλεύουν εποχιακά και εχουν τσίπηδες ιδιοκτήτες που δεν βάζουν κανονικό πετρέλαιο αλλα κόκκινο και τα παρατάνε με άδεια ντεπόζιτα όταν τελειώσουν και χαμένες τις τάπες βγαλμένα φλοτερ για να το φτιάξουν δήθεν ...
-
Εφόσον η τιμή πετρελαίου και βενζίνης για την αγορά του αυτοκινήτου είναι παραπλήσια, τότε και αφού δεν μπλέκουν κριτήρια οδηγικής απόλαυσης δε βρίσκω πρόβλημα στο γιατί να μην προτιμήσει το πετρέλαιο.
Αν δεν καταπονείται συχνά με μικρές αποστάσεις , και μέσα μέσα , δουλεύει και κανένα ξεμπούκωμα , δεν υπάρχει κανένας φόβος.
Το πετρέλαιο ταιριάζει πολύ στην κίνηση της επαρχίας, τα νούμερα κατανάλωσης που θα βλέπει θα είναι πολύ χαμηλά, ( θα μου πείς και με τη βενζίνη ,αλλά εδώ μιλάμε για ένα βαρύ SUV). Η λογική λέει ότι δε θα πάθει , δε μιλάμε , ότι θα το κουνάει μία φορά το μήνα.
Προσωπικά αν δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι και δεν φοβάται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, μια χαρά θα ήταν το πετρέλαιο. Θα μου πείς θα μοιάζει με δεινόσαυρο παλαιάς κοπής σε λίγα χρόνια, ιδίως συγκριτικά με το phev αδερφό του , αλλά ο καθείς τα ζυγίζει και αποφασίζει.
-
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μύκητες εχω δει μόνο σε αγροτικά μηχανήματα που δουλεύουν εποχιακά και εχουν τσίπηδες ιδιοκτήτες που δεν βάζουν κανονικό πετρέλαιο αλλα κόκκινο και τα παρατάνε με άδεια ντεπόζιτα όταν τελειώσουν και χαμένες τις τάπες βγαλμένα φλοτερ για να το φτιάξουν δήθεν ...
Το κοκκινο, δλδ το θερμανσης δεν ειχε βιοκαυσιμο μεχρι προτινος . Δεν ξερω αν αλλαξε κατι τελευταια. Οποτε δεν πιανει μύκητες ευκολα απ οτι λενε
-
πάντως εγώ με diesel κινητήρα με 70% κίνηση σε ανοιχτούς δρόμους και 30% σε κίνηση με 12-15k ετησίως δεν έχω παρατηρήσει κάποια δυσλειτουργία. για αστικό ιστό κινούμαι βέβαια είτε με ΜΜΜ είτε με ενα matiz....
πρόσθετα δεν έχω βάλει ποτέ μου...συμπληρώνω καύσιμο κάθε 2-3 βδομάδες -
Το θέρμανσης συνεχίζει να μην έχει καθόλου βιοκαύσιμο οπότε δεν έχει θέμα με μύκητες.
Στο αυτοκίνητο αν δεν το έχεις παρατημένο κάνα χρόνο σε ακινησία δεν θα έχεις θέμα βοηθάει να είναι γεμάτο το ρεζερβουάρ για να μην έχει αέρα ο οποίος έχει υγρασία. Η σύζυγος με Panda diesel το δουλεύει αποκλειστικά πόλη με βαριά κίνηση 50000 χλμ σε 4 χρόνια με κάποια ξεκαπνιασματα που κάνω εγώ μια φορά στο τόσο δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα ούτε λαμπάκια από dpf απλά να σημειώσω ότι κάθε 6 μήνες αλλάζω λάδι ανεξάρτητα τα χλμ.. -
@teo-mak said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εξαρτάται από την χρήση που θα κάνει το αυτοκίνητο.
Αν αγοραστεί για χιλιομετροφαγος σε ανοικτό δρόμο τότε το diesel δικαιολογείται σε οριακό σημείο(βάσει των χιλιομέτρων που έγραψες)
Αν όμως δουλευτεί για μικρές σύντομες αστικες μετακινήσεις (π χ.15λεπτες) τότε κοιτάς το συνεργείο με την άκρη του ματιού σου.
Το diesel αργεί να σηκώσει θερμοκρασία και όταν δεν προλάβει να έρθει στο βέλτιστο επίπεδο οι ρυποι που παράγει φράζουν το φίλτρο μικροσωματιδιων (dpf).
Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι το diesel αν δεν καταναλωθεί παράγει μικροργανισμους σαν λάσπη που και αυτό με την σειρά του φράζει το κύκλωμα καυσίμου.Iσχύει απόλυτα. Παθών.
-
To θέμα είναι όμως ότι τα diesel:
-καίνε λιγότερο (διορθώστε με αν κάνω λάθος. πχ σε μια σύγκριση παλιότερου QQ 1.5d vs ne wQQ 1.3 βενζίνη, δεν καίει λιγότερο το d;
-το diesel είναι σημαντικό πιο φθηνό στην αντλία, δεν είναι; 1.85 vs 2.15 δεν το λες λίγο.
-από άποψης απόδοσης πάνε καλύτερα από τα μικρότερα βενζίνης, σωστά;Έχουν αρκετοί γνωστοί diesel και μέχρι στιγμής δε θυμάμαι να "χάλασε" κάποιο. Ίσως δεν έχω μεγάλο δείγμα, αλλά ακόμα και σήμερα μεταξύ 1.5d και 1.3 βενζίνη τι θα προτιμούσατε και γιατί (με ενδιαφέρει σαφώς το θέμα);
Για phev/ηλεκτρικά κλπ δεν λέω καθόλου γιατί έχουμε ανέβει πάρα πολύ σε χρήματα. Πραγματικά απορώ πως συζητάμε για τέτοια αυτοκίνητα/τεχνολογία όταν μπορεί να τ απαοκτήσει μόνο το 5-10% του κόσμου.
Επίσης άσχετο, τι πρόβλημα υπάρχει με τη χρήση του adblue; Γιατί κάπου το διάβασα παραπάνω.
-
Καίει λιγότερα λ/100 χλμ, και κοστίζει λιγότερο ανά λίτρο. Δες τους περιορισμούς που έβαλε ο τεο-μακ. Αν δεν εμπίμπτεις, αγόρασε το. Εκτός και αν κοστίζει παράλογα περισσότερα σε σχέση με τη βενζίνα.
-
Όταν η φράση καίει λάδια, δεν είναι για κακό...
-
https://www.carandmotor.gr/nea/lysi-energeiako-adiexodo-epifaneia-gis-ofelithei-ellada
Μια πραγματική λύση εφικτή με σημερινή τεχνολογία αν εστιάσουν εκεί
-
Πολύ κρίμα για αυτούς που πόνταραν σε αυτά τα πρατήρια και επένδυσαν σε cng όχημα !
-
Πρωτοποριακή εταιρεία, η οποία εκτός από σταθμούς υποβιβασμού πίεσης πόνταρε και σε πρατήρια φα εκτός δικτύου. Ήτοι πρατήρια τα οποία δεν συνδέονται με σταθερή παροχή από το δίκτυο μέσης και υψηλής πίεσης, αλλά γεμίζουν δεξαμενές με φα το οποίο φέρνουν φορτηγά με τεράστιες μποτίλιες φα υπό πίεση. Θύμα των καιρών που ζούμε.
-
Μάλλον κάτι ήξεραν και δεν μας το λέγανε οι φίλοι και σύμμαχοι και σταμάτησαν την ανάπτυξη αυτοκινήτων φυσικού αερίου το 2020-21. Να δούμε η θέρμανση πως θα εξελιχθεί...
Πάντως σήμερα ήμουν πίσω από βυτιοφορο φορτηγάκι της μεγαλύτερης εταιρείας LPG στον νομό μας, που ξερνουσε κάπνα ντηζελ πηγαίνοντας να παραδώσει το φορτίο του... ότι και να κάνουμε, για δεκαετίες ακόμη, ένα είναι το κύριο καύσιμο...
-
Τουλάχιστον ρούφηξες καμία γεμάτη ανάσα να το νιώσεις να σου καίει τα πνευμόνια ή ανέβασες γρήγορα γρήγορα τα παράθυρα.
Όταν είσαι μονοπώλιο σε ολόκληρο Νησί αυτά κάνεις, τουλάχιστον δεν έκλεβε στην αντλία
-
Εμ δεν ήθελες ντιζελάκι, φθήνια και ροπάκλες...
-
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τουλάχιστον ρούφηξες καμία γεμάτη ανάσα να το νιώσεις να σου καίει τα πνευμόνια ή ανέβασες γρήγορα γρήγορα τα παράθυρα.
Όταν είσαι μονοπώλιο σε ολόκληρο Νησί αυτά κάνεις, τουλάχιστον δεν έκλεβε στην αντλία
Πρέπει να πόνεσε πολύ φίλε, ένα δάκρυ κύλισε στο μάγουλο σου
-
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πόσα περίπου χλμ κάνεις με 30 λίτρα?
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά