-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μάλιστα το ΕΛΚ είναι τα μουλικα του Αδόλφου. Έτσι μας λένε τα εγγόνια του Στάλιν.
Σου απαντάω ήπια γιατί μας το παίζεις και ευθικτος αλλά μας βρίζεις μια χαράΚαι πολύ επιεικής είμαι.
-
Νομίζω πως ποστ πολιτικής αντιπαράθεσης πρέπει να πάνε στα αντίστοιχα τοπικά -που δεν τα διαβάζω ποτε σε αυτό το φόρουμ - μου την δίνουν διώξτε τα !
-
Ξου ξου ξου.
Όντως αφού διαφερουμε ας το πάρουμε απόφαση να τελειώνουμε.
Και εγώ συμμετέχω αλλά πιο πολύ για να πω την αλήθεια μου ή όσο μπορώ την αντικειμενική αλήθεια.Αγαπάτε αλλήλους εν tοyota μισείν
-
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τι σχέση έχουν τα PHEV με το δίκτυο κάλυψης; Σκοπεύει κανείς να σταματά κάθε 50 ιδανικά km για να φορτίζει την μπαταρία;
Μη λογαριάζεις με τους σημερινούς χρόνους φόρτισης, αν για παράδειγμα η φόρτιση γίνεται σε 15 λεπτά (το οποίο μου φαίνεται πολύ λογικό να συμβεί σε 1-2 χρονια) και υπάρχουν παντού φορτιστές, πας σουπερμάρκετ και έχεις φορτίσει μέχρι να φύγεις.
Στο κοντινό μου σουπερμάρκετ με 4 θέσεις φόρτισης είδα σήμερα για πρώτη φορά ένα Τέσλα και ένα Ι3 "κουμπωμένα". Η ΒΜW βέβαια δεν φόρτιζε μάλλον, κάτι έγραφε ότι ήθελε να ρυθμιστεί. Επίσης η ταχύτητα φόρτισης ήταν 7 ή 10ΚW οπότε στα 30' που θα μείνεις σούπερμάρκετ δε θα φορτίσεις και πολύ.
Αργότερα όμως με καλύτερους φορτιστές/μπαταρίες μάλλον έτσι θα είναι η ζωή μας. -
Την καλησπέρα μου. Μία βοήθεια οποίος ξέρει. Θα βρεθώ στον Πειραιά κάποιο πρωινό του Δεκέμβρη καί θα ταξιδέψω στο Ναύπλιο. Μπορεί να μου προτείνει κανείς φτηνό βενζινάδικο ΕΚΟ για diesel στον Πειραιά και στη διαδρομή προς Ναύπλιο?
Λέω για ΕΚΟ επειδή τόσα χρόνια μόνο ΕΚΟ βάζω στο L200 κι επειδή έχω το πρόγραμμα "επιστροφή" της eurobank. Εδώ στη Κρήτη που είμαι το πετρέλαιο παίζει στο 1,47. Υπάρχει βενζινάδικο που να αξίζει το κόπο με φθηνό και καλό πετρέλαιο ή να φουλαρω από τη Κρήτη να γλυτώσω την ταλαιπωρία? -
@megane98hp said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Την καλησπέρα μου. Μία βοήθεια οποίος ξέρει. Θα βρεθώ στον Πειραιά κάποιο πρωινό του Δεκέμβρη καί θα ταξιδέψω στο Ναύπλιο. Μπορεί να μου προτείνει κανείς φτηνό βενζινάδικο ΕΚΟ για diesel στον Πειραιά και στη διαδρομή προς Ναύπλιο?
Λέω για ΕΚΟ επειδή τόσα χρόνια μόνο ΕΚΟ βάζω στο L200 κι επειδή έχω το πρόγραμμα "επιστροφή" της eurobank. Εδώ στη Κρήτη που είμαι το πετρέλαιο παίζει στο 1,47. Υπάρχει βενζινάδικο που να αξίζει το κόπο με φθηνό και καλό πετρέλαιο ή να φουλαρω από τη Κρήτη να γλυτώσω την ταλαιπωρία?Εγώ θα σου λεγα να βάλεις στο πρατήριο που βάζεις και του έχεις εμπιστοσύνη για να μην αγχωνεσαι
-
Βάλε στον Πειραιά , 0,20 φτηνότερο από Κρήτη σίγουρα πιο πολύ κερδισμένος απο την επιστροφή της τράπεζας , Μάλλον καλύτερα βάλε φεύγοντας από Σκαραμαγκά , δεν θυμάμαι να έχει εκο αλλά έχει σίγουρα Shell -revoil κτλ . Βάλε και για να πας στο νησί
-
@megane98hp said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Λέω για ΕΚΟ επειδή τόσα χρόνια μόνο ΕΚΟ βάζω στο L200 κι επειδή έχω το πρόγραμμα "επιστροφή" της eurobank. Εδώ στη Κρήτη που είμαι το πετρέλαιο παίζει στο 1,47. Υπάρχει βενζινάδικο που να αξίζει το κόπο με φθηνό και καλό πετρέλαιο ή να φουλαρω από τη Κρήτη να γλυτώσω την ταλαιπωρία?Ναύπλιο πάντως ένα ΕΚΟ έχουμε στο κέντρο εταιρικό είναι 1,38 το diesel σήμερα...
-
@dgrgtc said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Λέω για ΕΚΟ επειδή τόσα χρόνια μόνο ΕΚΟ βάζω στο L200 κι επειδή έχω το πρόγραμμα "επιστροφή" της eurobank. Εδώ στη Κρήτη που είμαι το πετρέλαιο παίζει στο 1,47. Υπάρχει βενζινάδικο που να αξίζει το κόπο με φθηνό και καλό πετρέλαιο ή να φουλαρω από τη Κρήτη να γλυτώσω την ταλαιπωρία?Ναύπλιο πάντως ένα ΕΚΟ έχουμε στο κέντρο εταιρικό είναι 1,38 το diesel σήμερα...
Καλημέρα. Εκδρομή χθές Σπάρτη Τρίπολη. Βρήκα, νομίζω, το ΕΚΟ που μου είπες και φούλαρα. Το βράδυ στην επιστροφή ξανά φούλαρα και ρώτησα τον υπάλληλο αν ξέρει κανένα μεζεδοπωλείο να φάμε καλά χωρίς να μας πιάσουν το κωλο και μου σύστησε το "λιχναρι" απέναντι από το βενζινάδικο και μάλιστα ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε. Φάγαμε καλά σε πολύ καλές τιμές.
-
@dgrgtc said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καλημέρα. Εκδρομή χθές Σπάρτη Τρίπολη. Βρήκα, νομίζω, το ΕΚΟ που μου είπες και φούλαρα. Το βράδυ στην επιστροφή ξανά φούλαρα και ρώτησα τον υπάλληλο αν ξέρει κανένα μεζεδοπωλείο να φάμε καλά χωρίς να μας πιάσουν το κωλο και μου σύστησε το "λιχναρι" απέναντι από το βενζινάδικο και μάλιστα ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε. Φάγαμε καλά σε πολύ καλές τιμές.
Χαίρομαι που περάσατε καλά και καλή η επιλογή για φαγητό...όχι τόσο "τουριστικό" φαγητό όπως στην παλιά πόλη...
Το βενζινάδικο το πέτυχες.... όντως (δεν είναι και δύσκολο).Καλή χρονιά με υγεία!!!
-
@dgrgtc οι ντόπιοι πάνε "Στάβλο" ή είναι υπερτιμημένος ? Όποτε ερχόμαστε Ναύπλιο η γυναίκα θέλει scuola και έχουμε κολλήσει στις μακαρονάδες για να αποφύγουμε τα "τουριστικά" ... για κάνε καμία πρόταση .
-
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@dgrgtc οι ντόπιοι πάνε "Στάβλο" ή είναι υπερτιμημένος ? Όποτε ερχόμαστε Ναύπλιο η γυναίκα θέλει scuola και έχουμε κολλήσει στις μακαρονάδες για να αποφύγουμε τα "τουριστικά" ... για κάνε καμία πρόταση .
Το φαγητό του είναι καλό... αλλά τσιμπάει στις τιμές...
Εάν θες κοψιδια θα πας στα Πυργιώτικα 5 χλμ. Από Ναύπλιο...προς Επίδαυρο στα Αλώνια.
Κλείσε τραπέζι αν είναι για ΣΚ... -
Nέος diesel euro 7 από την Stellantis σε 14-15 μήνες. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Pratola Serra (Αβελλίνο),κοντά στη Νάπολι.
Υ.Γ. Στο εργοστάσιο του Melfi (Ιταλία),ανακοινώθηκε πως λόγω της έναρξης παραγωγής των νέων υβριδικών Jeep, από 24/1 αυξάνονται οι βάρδιες από 15 σε 17 για να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη παραγωγή.
-
Το υψηλό κόστος κατασκευής των σύγχρονων καθαρότερων κινητήρων πετρελαίου ανάγκασε τους κατασκευαστές να τους καταργήσουν από τα περισσότερα αυτοκίνητα πόλης. Τώρα, κάτι αντίστοιχο αρχίζει να συμβαίνει και με τους κινητήρες βενζίνης. Η Citroen αναγκάζεται να καταργήσει το C1 και να ελπίζει ότι θα το αντικαταστήσουν το ηλεκτρικό Ami και το μεγαλύτερο C3.
-
Γιαυτό λέμε υπερτυχεροί οι κάτοικοι επαρχίας , ντίζελ Euro 4 ή 5 με καθαρισμένα τα dpf ...οτι ανθεκτικότερο, απροβλημάτιστο και ...φθηνό !
και επιδόσεις αν πάρεις δίλιτρο
Τέτοιο θα έπαιρνα αν είναι 5-10 ετών λογικός ο ΦΠ (0-300€) και γελοία ΤΚ (μικρότερα απο 1000αρι βενζίνη) γιατί πάνε με ρύπους
-
Ο Λάπης τώρα δικαιώνεται! Τόσο καιρό τα φωνάζει και τα λέει, τώρα έρχεται η Mazda να τον δικαιώσει. Αγωνιστικό Mazda συμμετέχει σε αγώνες με 100% βιολογικό καύσιμο από λίπη μικροφυκών και χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι.
https://cartalk.gr/agonistiko-mazda-kaiei-viontizel-apo-mageiriko-ladi-kai-lipi-mikrofykon/
-
https://www.newsauto.gr/news/erchete-to-telos-ke-tou-fisikou-aeriou/
με λιγα λογια
νεα πρατηρια αεριου τελος αφου υπαρχει ορατο τελος
μη σου πω θα πανε φουντο και τα υπαρχοντα
εξελιξη cng τελος οπως και νεα μοντελακαι κατα βαση πανε κουβα οσοι πηρανε....
-
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
με λιγα λογια
Μόνο LPG...
-
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
με λιγα λογια
Ειδικά αυτοί που αγόρασαν τελευταίοι που έχουν και ανύπαρκτα ρεζερβουάρ βενζίνης...
Βέβαια δε νομίζω να υπάρξει άμεσα πρόβλημα. Μπορεί να μη διευρυνθεί το δίκτυο πρατηρίων αλλά τα υπάρχοντα θα πουλάνε για πολύ ακόμα αέριο. -
ωραιοι, καταργουν το φθηνοτερο καυσιμο & προωθουν το πανακριβο υδρογονο.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά