-
Μια χαρα είναι παιδιά το αυτοκίνητο για τα κυβικά και την ιπποδύναμη του.Φυσικό είναι,η μπαταρια δίνει έξτρα ροπή μόνο στις χαμηλό μεσαίες,από εκεί και πάνω ότι κάνει το μοτέρ το οποίο το κινεί επαναλαμβάνω αξιοπρεπέστατα.
Η 6η είναι πολύ μακριά προς όφελος της οικονομίας και καλά κάνει η Suzuki.Προφανώς δεν είναι για ακαριαία και άμεση επιτάχυνση από ένα φάσμα και πάνω.Στα περισσότερα αυτοκίνητα γίνεται αυτό ακόμα και σε λίγο πιο δυνατά.3.000 στροφές με 150χλμ νομίζω ότι πλησιάζει τα ντίζελ.Είναι και ένας από τους λόγους που κρατιέται η κατανάλωση αρκετα χαμηλά.Σε κάθε περίπτωση θα γράψω αναλυτικά και οριστικά συμπεράσματα όταν μπορώ να εκμεταλλευτώ όλο το φάσμα των στροφών.
Προς το παρόν όλα καλά από θέμα κινητήρα.
Αν είναι να γράψω κάτι σχετικά αρνητικό,είναι ότι το κιβώτιο τρώει ψιλοσκαλωματακια,δεν είναι για ανεβοκατεβάσματα ευχαρίστησης αλλά εντάξει δεν είναι και ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου τέτοιος.Θα το ήθελα λίγο πιο καλό στις αλλαγές,όποτε ισως αλλάξω βαλβολίνες πιο ποιοτικές,θα το σκεφτώ,θα ρωτήσω και στο κλαμπ και φυσικά τον γάτο!!!! -
Πάντως δε καις τίποτα με τις ταχύτητες που λες για βενζινάτο. Εγώ έκανα κοντά χίλια χιλιόμετρα το περασμένο τριήμερο και έγραψα ενα στρογγυλό επτάρι στο ντίζελ.
Οκ είναι βαρύτερο, αυτόματο, ψηλωμένο με αντιοικολογικά( @lap ) ελαστικά και με πολύ κρύο καιρό. Να δω πότε θα το πάω για σέρβις/ιμάντα
-
Έτσι να μάθετε στην οικολογία, να πέσει η ζήτηση καυσίμου, να πέσουν οι τιμές, να έχουμε φθηνή βενζίνη να τρέχουμε εμείς οι πονηροί.
Τρέχατε όλοι σας στα νιάτα σας με τιμές βενζίνης στο 1€/L. Εμείς στα 2€/L.
-
@lap said in Suzuki Vitara 2015:
Έτσι να μάθετε στην οικολογία, να πέσει η ζήτηση καυσίμου, να πέσουν οι τιμές, να έχουμε φθηνή βενζίνη να τρέχουμε εμείς οι πονηροί.
Υπάρχουν και αρκετά μεγαλύτεροι από μένα εδώ μέσα, αλλά θυμάμαι κάποτε να βάζω βενζίνη με 130 Δρχ το λίτρο... Όταν πήρα το Focus είχε 0,60 Ευρώ, στο 1ο γέμισμα που του έκανα!
-
Επισης ,όχι πολύ παλιά,επι Καραμανλή Ραφήνας όχι του Εθνάρχη,το θέρμανσης είχε 35!!! λεπτά για όποιον θυμάται.Βάζαμε τον θερμοστάτη στους 22 και το κλείναμε τον Ιούλιο που λέει ο λόγος.
-
@lap said in Suzuki Vitara 2015:
Χθες που πέρασα από το βενζινάδικο που βάζω, βενζίνη 1.80€, πετρέλαιο 1.60€, η ψαλίδα άνοιξε πάλι από τα 10 στα 20 σεντς, Lap κάνε κάτι!!!!!!!!
Τουλάχιστον ας ακριβύνει το μαζούτ!!!!! -
@mastoras78 said in Suzuki Vitara 2015:
Πάντως δε καις τίποτα με τις ταχύτητες που λες για βενζινάτο. Εγώ έκανα κοντά χίλια χιλιόμετρα το περασμένο τριήμερο και έγραψα ενα στρογγυλό επτάρι στο ντίζελ.
Οκ είναι βαρύτερο, αυτόματο, ψηλωμένο με αντιοικολογικά( @lap ) ελαστικά και με πολύ κρύο καιρό. Να δω πότε θα το πάω για σέρβις/ιμάντα
Τα είπες όλα μόνος σου!!!Από ότι θα έχεις δει σίγουρα στο fb,βενζινοκίνητο σαν το δικό μου,έβαλε ελατήρια και άλλαξε διάσταση στα λάστιχα.Μόνο από αυτό,εγραψε πως είναι 0.8 -1 λίτρο πάνω για ταχύτητες νορμαλ 130 χλμ περίπου.Θεωρώ ότι αυτά που γράφονται για καταναλώσεις κάτω από 6 στα 4κινητα,η είναι δράκοι η είναι για ταχύτητες 100-110 το πολύ.6,8 (μάλλον 7 αντλία θα το δω στην επιστροφή) είναι πολύ καλά για τα 145.
Όπως είπα έχει πολύ μακριά 6η ,εστιασμένη αποκλειστικά στην οικονομία.Αν θες δες και στο δικό σου πόσες στροφές έχει στα 150,η βενζινη είναι στις 3.000 πιστεύω θα είμαστε πολύ κοντά.Αυτό που περιμενω εγώ να δω,τώρα που έχω γραψει χλμ,είναι μια διαδρομή που κάνω Οινοφυτα Πετρουπολη από τα Σκούρτα,,εκεί που κυνηγάω το δικό μου και γράφει χαλαρά 11αρια+.Είμαι περίεργος να δω τι θα δείξει το vitara.Ας γραψει ότι θέλει βέβαια,μου πληρώνουν τη βενζινη στη δουλειά χαχαχα! -
@antonmone said in Suzuki Vitara 2015:
Τα είπες όλα μόνος σου!!!Από ότι θα έχεις δει σίγουρα στο fb,βενζινοκίνητο σαν το δικό μου,έβαλε ελατήρια και άλλαξε διάσταση στα λάστιχα.Μόνο από αυτό,εγραψε πως είναι 0.8 -1 λίτρο πάνω για ταχύτητες νορμαλ 130 χλμ περίπου.Θεωρώ ότι αυτά που γράφονται για καταναλώσεις κάτω από 6 στα 4κινητα,η είναι δράκοι η είναι για ταχύτητες 100-110 το πολύ.6,8 (μάλλον 7 αντλία θα το δω στην επιστροφή) είναι πολύ καλά για τα 145.
Όπως είπα έχει πολύ μακριά 6η ,εστιασμένη αποκλειστικά στην οικονομία.Αν θες δες και στο δικό σου πόσες στροφές έχει στα 150,η βενζινη είναι στις 3.000 πιστεύω θα είμαστε πολύ κοντά.Αυτό που περιμενω εγώ να δω,τώρα που έχω γραψει χλμ,είναι μια διαδρομή που κάνω Οινοφυτα Πετρουπολη από τα Σκούρτα,,εκεί που κυνηγάω το δικό μου και γράφει χαλαρά 11αρια+.Είμαι περίεργος να δω τι θα δείξει το vitara.Ας γραψει ότι θέλει βέβαια,μου πληρώνουν τη βενζινη στη δουλειά χαχαχα!Από την αλλαγή διάστασης των ελαστικών σε 60αρι προφιλ (17αρα) και τον τύπο τους πρόερχεται πιστεύω το μισό με ένα λίτρο παραπάνω στην κατανάλωση. Καλά περί δράκων και false claims από πολύ παλιά στις γρήγορες "πιάτσες" κρατάγαμε την κοιλιά μας από τα γέλια σε αυτά που ακούγαμε και χτυπιόμασταν σα τα χταπόδια στο έδαφος όταν τα βλέπαμε.. ε στα Φουμπού και fora ακόμα χειρότερα πχια που ότι δηλώσεις είσαι...
Σπάνια το τρέχω στην ΕΟ. Μερικά ανοίγματα του κάνω να μη με πάρει ο ύπνος.. τις σπάνιες φορές που το οδηγώ μόνος μου και έχω όρεξη για ξεμπούκωμα έχω δεί και διψήφιο νούμερο στο trip.
Πληρωμένα καύσιμα ε.. δεν είναι τυχαίο που τα ταχύτερα που συναντώ πλέον είναι τα πάσης φύσεως van/εταιρικά. Οκ και εγώ στην ίδια συνομοταξία ανήκω
-
Επισης ,όχι πολύ παλιά,επι Καραμανλή Ραφήνας όχι του Εθνάρχη,το θέρμανσης είχε 35!!! λεπτά για όποιον θυμάται.Βάζαμε τον θερμοστάτη στους 22 και το κλείναμε τον Ιούλιο που λέει ο λόγος.
το 2007
-
Σωστά τα λες,αυτό με τα βανάκια το έχω δει κι εγώ!
Εγώ είμαι ψιλό περίεργος να σου πω την αλήθεια,δεν δέχτηκα εταιρικό,πληρώνομαι απλά 60 λίτρα βενζινη την εβδομαδα(υπεραρκετά),και το 50% στη τιμή συν όλο το ΦΠΑ για μια αλλαγή ελαστικών κάθε περίπου 14 μήνες. -
@groover1972 said in Suzuki Vitara 2015:
το 2007
Ναι και αν θυμάμαι καλά ήταν πάλι επι του ίδιου,τα καινούργια αυτοκίνητα ειχαν πολύ μειωμένο τέλος κυκλοφορίας.Τα 1.8 άρια ειχαν 164 !!!ευρω.Φυσικά κράτησε μόνο μια χρόνια ,μετά τα πήρε όλα και τα σήκωσε ,σε 3 χρόνια φτάσαμε στα 320 και πάλι καλά λέω,γιατί από το 11 ήταν με ρύπους!
-
Έχω καιρό να γκρινιάξω και άρχισε να ανοίγει η ψαλίδα διαφοράς της τιμής.
Πρέπει να αρχίσω πάλι.
Είναι σκάνδαλο!!!!! Εκτροπή της ισότητας των πολιτών η διαφορά στην φορολόγηση
-
Εγώ θα σε πάω και λίγο παλαιότερα, επί Αντρέα και Σημίτη. Είχες έναν Κολοκοτρώνη (πεντοχίλιαρο για τους νεότερους που δεν το πρόλαβαν) στην τσέπη και έβγαινες Σάββατο βράδυ, έβαζες 2 χιλιάρικα βενζίνη, έπινες 5 μπύρες στο μπαρ, έτρωγες μετά μπουγάτσα το ξημέρωμα (με γάλα-κακάο ΑΓΝΟ, πάει και η ΑΓΝΟ... ) και πάλι σου έμεναν ρέστα. Μετά βγήκε και ο Παπανικολάου (δεκαχίλιαρο) και δεν ξέραμε τι να τα κάνουμε τόσα λεφτά... ΠΑΣΟΚάρα στα καλύτερά της!
Αυτό που λέει ο φίλος Μάστορας για τα βαν είναι παγκόσμια σταθερά πάντως. Στην Αγγλία τα white vans θεωρούνται τα ταχύτερα οχήματα στο Motorway. Έπονται τα supercars...
-
Πολυ σωστά!!!Σουβλακι τσαμπα σχεδόν,ποτό φθηνό, καύσιμα το ίδιο.
Είπες μπουγάτσα με Αγνό,ακόμα έχω ανάμνηση όταν έφτανε το βράδυνο ΚΤΕΛ από Αθηνα στη Θεσσαλονίκη,τρέχαμε όλοι 5:30 το πρωί για μπουγάτσα με Αγνό,πριν μπούμε μέσα!
Η πόλη τότε ήταν τουλάχιστον 30% πιο φθηνή από την Αθηνα στο φαγητό και με υψηλότερη ποιότητα!Δυστυχως διαπιστώσα ότι δεν ισχύει πια τίποτα από τα δυο.Ας έχει κρατήσει τουλαχιστον τη φοβερη νυχτερινη ζωή! -
Στο κόστος φαγητού συνεχίζει να είναι πιο φθηνή με πολλά και αξιόλογα μαγαζιά ειδικά εκτός των mainstream περιοχών που και φθηνά σχετικά είναι και καλές μερίδες σερβίρουν πάντα σε σχέση με τα αθηναϊκά που σερβίρουν ποσότητες για περιστέρια.
-
anton πώς και δε δέχτηκες εταιρικό τουτού ? Χρησιμοποιείς δλδ το δικό σου όχημα ? Εγώ δύσκολα θα το δεχόμουν κάτι τέτοιο
-
anton πώς και δε δέχτηκες εταιρικό τουτού ? Χρησιμοποιείς δλδ το δικό σου όχημα ? Εγώ δύσκολα θα το δεχόμουν κάτι τέτοιο
Λόγω χλμ που κάνω,ανεβαίνει πολύ το όριο των 20.000 χλμ που εχουν τα lease,όποτε ανεβαίνει και το μίσθωμα αρκετα.Οι επιλογές ήταν κάτι σουπερμινι i10,micra κλπ.Επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου,κάνω 130 χλμ κάθε μέρα,εδώ και χρόνια,πριν δούλευα 20 χρόνια νύχτα πάλι με ανεβοκατεβάσματα εθνική,προτίμησα την ασφάλεια των 9αεροσακων που έχω συν το μεγάλο αμάξωμα,την ενεργητική ασφάλεια κλπ.Όμως αγοράστηκε ένα fiat panda cng και ένα Yaris diesel που αν και όταν θέλω μπορώ να τα χρησιμοποιήσω.Προς το παρόν τα χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης για να ανεβοκατεβαίνει Αθηνα στους πελάτες!Σε κάθε περίπτωση οικονομικά δεν μπαίνω μέσα,ισως το αντίθετο,συν ότι έχω την ασφάλεια που ικανοποιεί τη περιέργεια μου τουλάχιστον!
-
Eκδόθηκε νέος τιμοκατάλογος της Suzuki 16-2-2023.
Vitara, αύξηση +850 euros....
-
Happy Valentine...
-
@panormus772 said in Suzuki Vitara 2015:
Eκδόθηκε νέος τιμοκατάλογος της Suzuki 16-2-2023.
Vitara, αύξηση +850 euros....
Όσο και να έχει, πάλι φτηνό είναι...αξίζει 100%, μιλάμε για το καλύτερο SUV στον κόσμο, τι να λέμε τώρα!!
Suzuki Vitara 2015