-
Πάντως είναι δείγμα πως πολλοί από εσάς
οδηγείται με λανθασμένο τρόπο.
Και εγώ γράφω 4,2-4,5 λίτρα με το μικρό και άλλοι που ξέρω 5,5-6. Με το ίδιο αυτοκίνητο.
Δεν σέρνομαι, απλώς αντιλαμβάνομαι το πως λειτουργεί ο κινητήρας
-
Το μυστικό είναι, να αντιληφθείς τον τρόπο λειτουργίας του Mhev, της χαρτογράφησης αλλά και κυρίως να αφήνεις να ρολάρει ώστε να γεμίζει η μπαταρία.
Ο μέσος έλληνας οδηγεί νευρικά, επιταχύνοντας σε 50 μέτρα και φρενάροντας απότομα στα υπόλοιπα 50 και ξανά και ξανά το ίδιο.
Χωρίς στην ουσία να κερδίζει καθόλου χρόνο. Φυσική και μαθηματικά είναι απλώς δεν το αντιλαμβάνεται.
Σε διαδρομές σαν αυτού στο βίντεο έχω γράψει 3,5 λίτρα. Ή θυμάμαι βόλτα στο σουνιο με 3,3λ/100 χλμ. Χωρίς να δημιουργώ κίνηση από πίσω μου, πηγαίνοντας παράλληλα με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα αλλά χωρίς τις νευρικές κινήσεις
-
To κακό με το mild (της Suzuki των άλλων δεν ξέρω) είναι ότι έχει μια "μανία" να καταναλώσει τη γεμάτη μπαταρία, οπότε σε αφήνει να πρέπει να παίζεις με αφημένο γκάζι για να γεμίσει λίγο πάλι.
Το άλλο κακό είναι ότι πλέον όλες οι εταιρίες σου βάζουν ένδειξη ανέβασε ταχύτητα ακόμα και όταν πηγαίνεις χαλαρά με 1700-1800 στροφές σε ανηφορικό δρόμο. Να ανεβάσεις, να βγεις εκτός light turbo και να αρχίσεις να νιώθεις τους κραδασμούς του μοτέρ... Κι άμα είναι και ευρωπαϊκό τρικίλυνδρο, βράστα.
-
Στο turbo έχει ένα κενό λόγω turbo lag, στο ατμοσφαιρικό μπορεί να κινείται άνετα με 5η σχέση και 30-40 χλμ/ ώρα αν και πολλές φορές έχω εντοπίσει ότι εάν το έχεις μια σχέση κάτω γεμίζει γρηγορότερα η μπαταρία.
Γενικά από ότι λέει το eco nanny με σχέση κάτω μέχρι τα 55-60 χλμ/ωρα και είσαι μια χαρά. Όλα λειτουργούν καλύτερα.
-
@antonakis said in Suzuki Vitara 2015:
To κακό με το mild (της Suzuki των άλλων δεν ξέρω) είναι ότι έχει μια "μανία" να καταναλώσει τη γεμάτη μπαταρία, οπότε σε αφήνει να πρέπει να παίζεις με αφημένο γκάζι για να γεμίσει λίγο πάλι.
Το άλλο κακό είναι ότι πλέον όλες οι εταιρίες σου βάζουν ένδειξη ανέβασε ταχύτητα ακόμα και όταν πηγαίνεις χαλαρά με 1700-1800 στροφές σε ανηφορικό δρόμο. Να ανεβάσεις, να βγεις εκτός light turbo και να αρχίσεις να νιώθεις τους κραδασμούς του μοτέρ... Κι άμα είναι και ευρωπαϊκό τρικίλυνδρο, βράστα.
Εαν αλλάζω ταχύτητες πάντα με βάση την ένδειξη, θα έχω κατά πλειοψηφία ένα μόνιμα κρεμασμένο μοτέρ...
Συν του ότι φοβάμαι πως τα μπεκ θα αναγκαστούν να ψεκάσουν περισσότερο καύσιμο, γεγονός κακό για κινητήρες άμεσου ψεκασμού... -
@n-k-9 said in Suzuki Vitara 2015:
Επειδή δεν τυγχάνω μέτοχος της Suzuki, καταθέτω την άποψη μου, μετά από 2 χρόνια συμβίωσης:
Είναι ένα σχετικά φθηνό B suv, με εξαιρετικό κινητήρα, ευκολοδήγητο και εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, το οποίο έχει επαρκείς χώρους για την κατηγορία του.
Ταυτόχρονα, όμως, έχει ένα παλιομοδίτικο και καθόλου σύγχρονο εσωτερικό, ενώ και η συναρμογή του είναι επιεικως μέτρια.
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Γιατί πουλάει σαν τρελό;
Διότι το συνολικό πακέτο του σε αυτή την τιμή δεν υφίσταται εν έτει 2025.
Συν φυσικά το japan της ιστορίας.
Υ.Γ.: Είμαι σιγουρος πως η πλειοψηφια των πωλήσεων αφορά δικινητα και πραγματικά θα ήθελα να μάθω εάν το συγκεκριμενο στοιχείο (αναλογία πωλήσεων δικινητων-τετρακινητων) είναι διαθέσιμο κάπου.Πιθανά απ'όσα βλέπω κι εγώ στο δρόμο,τα περισσότερα να είναι 2κίνητα. Άλλωστε αυτά έχουν και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας (119gr. WLTP) κι έχουν και ελευθέρας στο δακτύλιο.
-
Μία ένδειξη και μόνο, θα μπρορούσε να ήταν και η αναλογία που συναντάται στα μεταχειρισμένα , καθώς είναι και τόσα χρόνια στην αγορά πλέον το αυτοκίνητο. Απίθανο μάλλον να βρεθεί πουθενά αλλού η αναλογία , εκτός από τα εσωτερικά δεδομένα της αντιπροσωπείας.
Αλλά ναι και εκεί τα δικίνητα είναι η πλειοψηφία. -
να βοηθησω...
κοντα 55-45 ειναι η αναλογια στα βιτ
πολλα δικουνητα στα χαμηλα εξοπλιστικα, τα περισσοτερα τετρακινητα στα ψηλα
ναι, ειναι απο τον εισαγωγεα -
@lap said in Suzuki Vitara 2015:
4 vitara στο τετράγωνο μου και 2 νέα swift!
Και άλλα δυο τρία sx4
Όλοι σύντροφοι!
Εγώ στο τετράγωνο μου έχω την Suzuki Νταλιάνης....beat that !!!
-
@gatoz said in Suzuki Vitara 2015:
να βοηθησω...
κοντα 55-45 ειναι η αναλογια στα βιτ
πολλα δικουνητα στα χαμηλα εξοπλιστικα, τα περισσοτερα τετρακινητα στα ψηλα
ναι, ειναι απο τον εισαγωγεαΛογικά θα έχει να κάνει και με την περιοχή.
Πχ εδώ (Πάτρα), που δεν έχουμε χιόνια, πάγους κ.λπ., η αναλογία είναι (μακροσκοπικά) 70-30 υπέρ των δικινητων.
Αναφέρομαι σε μοντέλα mhd με τον k14d (2020 και μετά).
Θα ρωτήσω από περιέργεια στην αντιπροσωπεία που θα πάω για service προσεχώς... -
Το τετρακίνητο από το δικινητο έχει περισσότερες συγκολλήσεις ;
Στο τετρακίνητο swift από κάτω, κάτω από τις πίσω πόρτες, είδα δύο διαγώνιους βραχίονες να δένουν με το κεντρικό τούνελ.
-
Εδώ δεν έχει πια λογότυπο allgrip. Συγκολλήσεις θα έχει?
-
Στο sport swift έχει έξτρα συγκολλήσεις στο πίσω μέρος στο άνοιγμα του πορτμπαγκάζ. Μήπως υπάρχει η ίδια φιλοσοφία και στο τετρακίνητο;
-
Εαν αλλάζω ταχύτητες πάντα με βάση την ένδειξη, θα έχω κατά πλειοψηφία ένα μόνιμα κρεμασμένο μοτέρ...
Συν του ότι φοβάμαι πως τα μπεκ θα αναγκαστούν να ψεκάσουν περισσότερο καύσιμο, γεγονός κακό για κινητήρες άμεσου ψεκασμού...Σε αυτή τη περίπτωση, εγώ βάζω το ΑCC να δουλεύει και πάει μια χαρά (μιλώ για το Scross)
-
@groover1972 said in Suzuki Vitara 2015:
Συν του ότι φοβάμαι πως τα μπεκ θα αναγκαστούν να ψεκάσουν περισσότερο καύσιμο, γεγονός κακό για κινητήρες άμεσου ψεκασμού...Σε αυτή τη περίπτωση, εγώ βάζω το ΑCC να δουλεύει και πάει μια χαρά (μιλώ για το Scross)
Σήμερα, πάντως, που έκανα μια συνηθισμένη διαδρομή σε επαρχιακό δρόμο 40 περίπου χιλιομέτρων, είπα να αλλάξω ταχύτητες με βάση την ένδειξη.
Τουλάχιστον σε 3 αλλαγές το αυτοκίνητο ζοριστηκε και μουγκριζε...
Δεν ξέρω με ποιο κριτήριο δίνει τις ενδείξεις, αλλά υποθέτω πως λαμβάνει υπόψη μόνο τις στροφές του κινητήρα.
Υ.Γ.: Στην επιστροφή είπα να προσπαθήσω να μειώσω την κατανάλωση όσο γίνεται περισσότερο. Βγαίνοντας, λοιπόν, εκτός αστικού ιστού μηδένισα την ένδειξη και προχώρησα. Φθάνοντας στον προορισμό μου τσέκαρα την ένδειξη προτου μπω σε αστικό περιβάλλον. Έγραψε 3,9 αλλά:- σκεφτόμουν και το παραμικρό πάτημα του γκαζιού
- έκανα μόνο μία προσπέραση κι αυτή με την φόρα
- συνάντησα ελάχιστα αυτοκίνητα στον δρόμο και ουσιαστικά κατάφερα να κρατάω σταθερή ταχύτητα
- η διαδρομή δεν είχε καθόλου στάσεις
- οι κλίσεις ήταν ελάχιστες
Φυσικά, μόλις έπιασα αστικό ιστό και εκανα 2-3 κοψε-δωσε, η τιμή ανέβηκε κατευθείαν.
Και όχι... Δεν θα το επιχειρήσω ξανά, διότι απλά ήταν κουραστικό.
-
Το έκανες εσκεμμένα και το μεγενθυνες στο μυαλό σου! Εάν μάθεις να οδηγείς μη νευρικά δεν θα το σκέφτεσαι
-
@lap said in Suzuki Vitara 2015:
Το έκανες εσκεμμένα και το μεγενθυνες στο μυαλό σου! Εάν μάθεις να οδηγείς μη νευρικά δεν θα το σκέφτεσαι
Δεν μιλάς σοβαρά...
-
Γιατί το λες;
-
Διότι απλά δεν οδηγώ νευρικά αλλά ανθρώπινα.
Εάν, τώρα, το να είσαι κινητο εμπόδιο και να οδηγείς λες και έχεις πίεση 5 μεγαλη-1 μικρη είναι δείγμα ήρεμης οδήγησης, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω. -
Γιατί πήγαινες κάτω από το όριο;
Η νευρικότητα φαίνεται ακόμα και από την απάντηση σου! Έχεις ακόμα λίγο καιρό μέχρι το στάδιο της αποδοχής!
Και εγώ Suzuki έχω και εγώ πάω πολλές φορές μη νευρικά και γράφω καταναλώσεις ρεκόρ!
Τον πρώτο καιρό σαν τον χιμπατζή είχα υπερβολική νευρικότητα λόγω λανθασμένου τρόπου οδήγησης! Μετά κάποιες φορές προσπάθειας μαθαίνεις ότι φτάνεις στο ίδιο προορισμό ακριβώς στον ίδιο χρόνο απλώς χωρίς πολλές ανουσιες επιταχύνσεις μιας και έχεις φανάρια στον δρόμο και ούτως ή άλλως σταματάς!
Όσο χρόνο έκανα με νευρική οδήγηση άλλο τόσο έκανα και χαλαρα!
Suzuki Vitara 2015