-
Το kadjar , έβγαινε 4*4 πριν το φλ με τον πολύ καλό 1,6dci με τα 131 άλογα ( παρόμοια διαμόρφωση με το αδερφό Qq). Αυτό μάλλον πούλησε σε αξιοπρεπή νούμερα έξω , Ελλάδα πούλησε ελάχιστα όπως όλη η γκάμα, και για αυτό στο car , έχει 2 σελίδες τετρακίνητα από σύζυγο γιατρού στη Γερμανία που το είχε μόνο για το σούπερ μάρκετ.
Σήμερα κάτω από 30.000 τετρακίνητο , νομίζω ότι είναι και το panda και το Subaru XV , αλλά με τον ατμοσφαιρικό 1,6 που του κόλλησαν και το Cvt , τέλος το παραμύθι.....
Το duster , έχει ένα πολύ δυνατό ατού σε σχέση με το vitara , την πολύ έξυπνη λύση της πραγματικά κοντής 1ης και πραγματικά αυτό χρειάζεται στα πολύ δύσκολα. Επίσης έχει αρκετά καλύτερες γωνίες νομίζω, καθώς και καλή ανάρτηση. Αλλά , είναι και πλατφόρμα σχεδόν 20 ετίας πλέον. Κοιτάω τις πόρτες και βλέπω το clio μιας πρώην μου όταν ήμασταν φοιτητές. Λεπτομέρειες βέβαια γιατί οι άνθρωποι προφανώς το εξέλιξαν.
Ξέχασα να πω ότι είναι και πολύ αξιόπιστο, σε πετρέλαιο που το έχει φίλος. -
@fiverg said in Suzuki Vitara 2015:
@storm said in Suzuki Vitara 2015:
@spi_duster said in Suzuki Vitara 2015:
Ο πιο βασικος πως δεν εχει σχεση με το βιτ που εκανε θρυλικο το ονομα του. Αλλο το αυτοκινητο βολτας ( που ολα ειναι...) και αλλο το αυτοκινητο ουσιας.
Αυτό και τέλος.
100 βίντεα σας έχει ανεβάσει ο gatoz από το vitara club, εσείς τον χαβά σας. Πως γίνεται αυτά τα απλά "αυτοκίνητα βόλτας" να έχουν οργώσει όλα τα βουνά της ελλάδας παρέα με τα προηγούμενα μοντέλα vit ("που δεν είναι μόνο για βόλτα") μόνο εσείς το γνωρίζετε.
Να επισημάνω βέβαια ότι όντως οι εκδρομές δεν γίνονται με μαμά new vit. Έχουμε βάλει όλοι άλλα ελατήρια (π.χ. mad για ψήλωμα +3.5cm, 350 ευρώ) και έχουμε κάνει και μια αλλαγή ελαστικών προς το αγριότερο. Οι πιο μερακλήδες έχουν βάλει και προστατευτικές ποδιές από κάτω.Ο gatoz φίλε μου δεν είναι ένας απλός κάτοχος, ούτε ένας μέσος αγοραστής. Γίνεται αυτό κατανοητό ή όχι;
Όσα βίντεο και να ανεβάσει, όσες φωτογραφίες, εγώ έχω τις δικές μου απόψεις. Γιατί; Γιατί κρίνω τα αυτοκίνητα με τα δικά μου κριτήρια και τα δικά μου στάνταρ.
Αν εγώ είχα Vitara ούτε σε πατημένο χώμα δεν θα το έβαζα. Αυτά.
-
@fiverg said in Suzuki Vitara 2015:
@spi_duster said in Suzuki Vitara 2015:
Ο πιο βασικος πως δεν εχει σχεση με το βιτ που εκανε θρυλικο το ονομα του. Αλλο το αυτοκινητο βολτας ( που ολα ειναι...) και αλλο το αυτοκινητο ουσιας.
Αυτό και τέλος.
100 βίντεα σας έχει ανεβάσει ο gatoz από το vitara club, εσείς τον χαβά σας. Πως γίνεται αυτά τα απλά "αυτοκίνητα βόλτας" να έχουν οργώσει όλα τα βουνά της ελλάδας παρέα με τα προηγούμενα μοντέλα vit ("που δεν είναι μόνο για βόλτα") μόνο εσείς το γνωρίζετε.
Να επισημάνω βέβαια ότι όντως οι εκδρομές δεν γίνονται με μαμά new vit. Έχουμε βάλει όλοι άλλα ελατήρια (π.χ. mad για ψήλωμα +3.5cm, 350 ευρώ) και έχουμε κάνει και μια αλλαγή ελαστικών προς το αγριότερο. Οι πιο μερακλήδες έχουν βάλει και προστατευτικές ποδιές από κάτω.Ο gatoz φίλε μου δεν είναι ένας απλός κάτοχος, ούτε ένας μέσος αγοραστής. Γίνεται αυτό κατανοητό ή όχι;
Όσα βίντεο και να ανεβάσει, όσες φωτογραφίες, εγώ έχω τις δικές μου απόψεις. Γιατί; Γιατί κρίνω τα αυτοκίνητα με τα δικά μου κριτήρια και τα δικά μου στάνταρ.
Αν εγώ είχα Vitara ούτε σε πατημένο χώμα δεν θα το έβαζα. Αυτά.
Δεν ανεβάζει μόνο δικά του βίντεο. Έχει και άλλους... Ούτε έκανε κάτι πολύ extreme πέραν των ορίων του new vit απ' όσο ξέρω. Και παρ' όλη την πρόγκα εδώ, στις εκδρομές του club όπου σχεδόν πάνε τα προηγούμενης γενιάς grand vitara πάνε μαζί και τα new vitara (με τις βελτιώσεις που είπαμε).
Προφανώς αν έχεις δώσει 23Κ+ για οποιοδήποτε αμάξι πλην κατηγορίας wrangler/bronco κλπ ή/και είναι το βασικό σου μέσο μετακίνησης, για extreme καταστάσεις δεν πας. Στον (κατ' ευφημισμόν) "δασικό" και με παρέα για να σε τραβήξουνε με κανένα εργάτη από τις λάσπες όταν κολλήσεις (όλοι κολλάνε!), μέχρι εκεί. Το θέμα είναι ότι είναι πολλά που δεν σε φτάνουν ούτε εκεί, αυτό λέμε. Όποιος θέλει να ανεβοκατεβαίνει γιδόστρατες ή θα το ρίξει στο ποδηλατικό downhill ή θα πάρει κανένα μτχ με 3 χιλιάρικα, θα το συμμαζέψει/βελτιώσει με άλλα τόσα και θα πηγαίνει και σε γκρεμούς. -
Μωρέ ας ανεβάζει βίντεο και φωτογραφίες όποιος θέλει. Τσάμπα είναι.
Οι απόψεις μου δεν αλλάζουν. Δύο φορές πήγα σε έκθεση, το ψαχούλεψα, δίπλα ακριβώς ήταν το Duster. Έβγαλα τα συμπεράσματά μου.
Αν ήθελα καινούριο αυτοκίνητο για χιόνια, κακουχίες, καταιγίδες, λασπόνερα, αυτοκίνητο εργαλείο κλπ... Duster.
Και αμά λάχει βολτάρει και μέσα στον αστικό ιστό.
Αν ήθελα και άλλα πράγματα τότε θα κοίταζα ξανά όλη την κατηγορία.
Μα τι λέω; Το έκανα και πήρα το Aircross...
-
Το ντάστερ το περιέγραψε ο σίβιλ με ακρίβεια. Συνοψίζω τα ατού του:
Ψηλό(τερο όλων των λοιπών φθηνών)
Πετρέλαιο με ροπάκλα και 6άρι που και νεκρούς ανασταίνει
ΑΝΕΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, μεγάλες διαδρομές, άνετα καθίσματα
Αξιοπιστία
Χαμηλά κοστολόγια (που δυστυχώς όσο πάει ανεβαίνουν) -
Duster
- πολύ καλύτερο δίκτυο εξυπηρέτησης
- αλλά χαμηλές τιμές μεταπώλησης
Το δίκτυο για μένα είναι βασικότατο κριτήριο. Η SUZUKI είναι...τέλος πάντων, ας μην εκφραστώ.
-
Πολύ καλό είναι και το duster. Οκ ίσως σε ακραίες εκτός δρόμου διαδρομες χάνει από το vitara αλλά έχει μια γαλλική εσανς και το καταλαβαίνεις ακόμα και με τα απλά πλαστικά
-
Ο μόνος λόγος να προτιμήσει κάποιος Duster απ το vitara, όταν είχαν νόημα οι τιμές και ιπποδυνάμεις τους, ήταν να δουλεύει σε εργοτάξιο που θα το παίρναν κι άλλοι και θα έβαζαν και κανα τσουβαλάκι τσιμέντο ή να το χει σαν ανεπίσημο κλειστό "αγροτικό" μικρότερου όγκου και κυβισμού να βάζει και κανα τσουβαλάκι κοπριά για τον κήπο πίσω, για να μην τον νοιάζει πόσο θα λέρωνε αφού ήταν εξ αρχής ένα πολύ φθηνότερο και χωρίς καθόλου φτιασίδια αμάξι.
Γενικώς να χρειαζόταν το φθηνότερο δυνατόν με κάποιο χώρο και βασική 4κίνηση.
Αλλιώς το Vitara το πλήρωνε 4x4 AT6 και ήταν εργαλείο μακράν πιο ικανό, του έλειπε μόνο το ύψος, που απ ότι κατάλαβα εύκολα ψήλωνε λίγο. -
Το νέο duster διαφέρει από το πρώτο duster. Στο εσωτερικό του είναι ανώτερο.
Και τελοςπαντων δεν έχουν όλοι τα χρήματα να αγοράζουν 4χ4 auto. Υπάρχουν και ενδιάμεσες εκδόσεις για πιο νορμάλ ανθρώπους. -
@mastoras78 said in Suzuki Vitara 2015:
Βρε tsek τι σωματότυπος είναι αυτός.. πολύ ψηλός ο.. κορμός σου
Θύλαζα μέχρι τα 18, οπότε θα το πάρω σε μπόι σε λίγα χρόνια!
-
Τσεκ, αν σε παίρνει οικονομικά δες το crv. Αλλά κανε του και τεστ ντραιβ για να δεις το κιβώτιο του. Ο dimsabas έχει ωραία δοκιμή στο site του.
-
Αυτοί του βιταρακλαμπ , ΔΕ-ΠΕ τα έχουν συνεργείο για επισκευές και ΠΑ-ΚΥ παίρνουν τα βουνά...
Εμείς θέλουμε κανονικά αμάξια...
-
@lap said in Suzuki Vitara 2015:
Το νέο duster διαφέρει από το πρώτο duster. Στο εσωτερικό του είναι ανώτερο.
Και τελοςπαντων δεν έχουν όλοι τα χρήματα να αγοράζουν 4χ4 auto. Υπάρχουν και ενδιάμεσες εκδόσεις για πιο νορμάλ ανθρώπους.Δικίνητο Duster τί να το κάνεις;
Εκτός αν κλείσεις τα μάτια και το βρεις φθηνό.
Κι εγώ το είχα σκεφτεί... ένα μπλε σκούρο που έβγαινε privilege νομίζω το λέγανε, με τα τζιποειδή πίσω φανάρια, εντάξει, απ έξω μια χαρά έδειχνε και ήταν οικονομικό.
Χίλιες φόρες Stepway που λες και συ, που είναι ένα όμορφο σύγχρονο φθηνό αμάξι.
Στις τιμές που έχει το Duster πλέον δεν έχει νόημα... -
To Nτάστερ έχει πιο σύγχρονο εσωτερικό από το Βιτάρα, το οποίο είναι πιο κλασσικό. Αλλά, ταυτόχρονα, το Ντάστερ είναι πιο φτωχό και πιο μουντό.
Επίσης του Βιτάρα τα πλαστικά μυρίζουν, καθώς δεν έχουν υποστεί απόσμηση! Το βλέπω κάθε φορά στην έκθεση στην Κηφησίας όπου πηγαίνω το Ντάστερ για σέρβις, και μεταφέρομαι στην Κορόλα ΚΕ30 του 1975 του πατέρα μου, έτσι μύριζε και αυτή. Ταξίδι στο χρόνο, πραγματικά.
Κάνω 50-60.000 χλμ. το χρόνο, με το 5-10% εξ' αυτών σε καλό, πατημένο χώμα. Δεν έχω βάλει ποτέ τετρακίνηση, δεν δικαιούμαι δια να ομιλώ για δαύτη.
Πάντως σε αυτά τα λεφτά δύσκολα θα αποχωριζόμουν την ΆΝΕΣΗ της ανάρτησης του Ντάστερ για κάποιο άλλο αμαξίδιο, το αμάξι είναι σιδερώστρα. Στο συγκεκριμένο τομέα ρίχνει σε Τζίμνυ, Πάντα, Μιτσουμπίσι ASX και Αουτλάντερ, Βιτάρα, Ραβ, Άουντι Q2/Q3, Skoda Yeti, και Κασκάι, στα περισσότερα εξ' αυτών 'στ' αυτιά'. -
Πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αυτό που έρχεται.
Εδώ η τελική του μορφή. Τα σχέδια λογικά είναι για την πατέντα.
https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/productieversie-dacia-bigster-te-zien/
-
εγώ πάντως αν ήθελα 4χ4 για να καμιά αναβαση χωρίς να με νοιάζει ενα μεταχειρισμένο LADA NIVA θα έπαιρνα. Οτι και να πάθει στα @@ μου, φτιάχνεταί εύκολα και ανέξοδα. Εχει και πανέμορφο εσωτερικό του 21 αιώνα χαχαχαχααχ
Duster και VIT τα βάζω μαζί απλά εξωτερικά μαρέσει περισσότερο το Duster.
-
@lap said in Suzuki Vitara 2015:
Τσεκ, αν σε παίρνει οικονομικά δες το crv. Αλλά κανε του και τεστ ντραιβ για να δεις το κιβώτιο του. Ο dimsabas έχει ωραία δοκιμή στο site του.
Ξεφεύγει από τον προϋπολογισμό. Στα 30.000€ έχω βάλει ταβάνι.
Το C-HR γλυκοκοίταζα αλλά αυτά τα παραθυράκια πίσω (όχι ότι θα κάθομαι πίσω) μου φαίνονται κάπως. Είναι και υβρίδιο φουλ, οπότε αν δε με προλάβει η suzuki με κανένα s-cross full hybrid, μάλλον προς τα εκεί τείνω. Αν και μετά τα σχόλια των παραπάνω, το vitara δε βγήκε από τη λίστα, απλά είναι αυτό που είπε ο μάστορας και ο γατος, αν ψάχνεις ομορφιά το βιτ δε κάνει, κάνει όμως άλλα που δε το περιμένεις. -
Αν δεν βιάζεσαι έρχεται και η corolla cross
Το νέο s cross ίσως έχει βελτιώσει τα σημεία που δεν σου άρεσαν στο Vitara. Και ποιοτική αναβάθμιση στο εσωτερικό έχει και καλές τσιμουχες στις πόρτες, και μαλακό πλαστικό στο ταμπλό και μεγαλύτερους χώρους.
Είναι πλέον και όμορφο. Το έχω δει από κοντά στον δρόμο και σε κάνει να γυρίσεις το κεφάλι να το κοιτάξεις.
-
Μωρέ ας ανεβάζει βίντεο και φωτογραφίες όποιος θέλει. Τσάμπα είναι.
Οι απόψεις μου δεν αλλάζουν. Δύο φορές πήγα σε έκθεση, το ψαχούλεψα, δίπλα ακριβώς ήταν το Duster. Έβγαλα τα συμπεράσματά μου.
Αν ήθελα καινούριο αυτοκίνητο για χιόνια, κακουχίες, καταιγίδες, λασπόνερα, αυτοκίνητο εργαλείο κλπ... Duster.
Και αμά λάχει βολτάρει και μέσα στον αστικό ιστό.
Αν ήθελα και άλλα πράγματα τότε θα κοίταζα ξανά όλη την κατηγορία.
Μα τι λέω; Το έκανα και πήρα το Aircross...
καταιγις εχεις ιδιαιτεροτητες. ή εχω. τι να κανουμε. ποτες δεν θα ερχοσουν στις ραχουλες με ολοκαινουργιο οχημα οπως εκανα εγω με το nv. οπως ομως κανουνε και πλειστοι χρηστες του.
περι νταστερ, σοβαρευτειτε. χρεπι που δεν το λυπασαι ειναι. μονο. στα χιονια με τη γελοια τετρα του που μια ροδα να γυρναει μενει επιτοπου κανωντας διαφορικο. το ιδιο ακριβως και τα αλλα ρενάουλτ και ας ειναι και νισσαν.
τσιρκο ρουμανικο με αρκουδες και τροβαδουρους.χαχαχ
νο οφενς απο τους πλανεμενους νταστερουχους -
Οι χαρακτηρισμοί και οι περιγραφές σου άνετα ισχύουν και για το Βιτάρα. Οπότε θα συμβούλευα αυτοσυγκράτηση.
Suzuki Vitara 2015