-
@dimitriscsd said in Suzuki Vitara 2015:
Αυτό με το κιβώτιο ήταν ο μεγαλύτερός μου φόβος...
Και εμένα. Στην θεωρία είναι μέγιστη μ@λακία....μάλλον είναι και στην πράξη. Αλλά είναι φτηνό και το προτίμησαν...
-
Kι εδώ ένα άλλο -γαλλικό πάλι- review:
https://www.caradisiac.com/essai-suzuki-vitara-1-5-dualjet-hybrid-2022-electrifie-et-bonifie-194132.htm
Πάνω-κάτω τα ίδια λέει για τα συν και τα πλην του,με μόνη διαφορά ότι αυτοί στο τέτρα (μάλλον είναι το ίδιο αμάξι) σε εκτός πόλης έγραψαν κατανάλωση 6,7lt/100. -
@panormus772 said in Suzuki Vitara 2015:
Kι εδώ ένα άλλο -γαλλικό πάλι- review:
https://www.caradisiac.com/essai-suzuki-vitara-1-5-dualjet-hybrid-2022-electrifie-et-bonifie-194132.htm
Πάνω-κάτω τα ίδια λέει για τα συν και τα πλην του,με μόνη διαφορά ότι αυτοί στο τέτρα (μάλλον είναι το ίδιο αμάξι) σε εκτός πόλης έγραψαν κατανάλωση 6,7lt/100.Πολύ θάψιμο του ρίχνουν.
Στο προηγούμενο Βιτάρα το πολύ πολύ να έκαναν παρατηρήσεις για την εμφάνιση οι δοκιμαστές, σε όλους τους τομείς ήταν ψηλά, αλλά όχι πια... -
Εντάξει εγώ δεν ψάχνω αμάξι, αλλά μετά τα νέα για το βίταρα μπήκα και κοιτάζω το S-Cross.
Στην τιμή και τον εξοπλισμό του και με ανανεωμένη εμφάνιση, είναι ίσως από τα πολύ vfm αυτοκίνητα!tkin, ευκαιρία, με 10-12 χιλιαρικάκια διαφορά, αν ζεις χωρίς ντίζελ, πας σε ένα πλήρες καινούριο αυτόματο GL+
-
S-cross GL+ αυτόματο έχει 24.870 .....
Με ποιό έχει διαφορά 10-12 χιλιάδες?
-
@antoniokon said in Suzuki Vitara 2015:
S-cross GL+ αυτόματο έχει 24.870 .....
Με ποιό έχει διαφορά 10-12 χιλιάδες?
Με το παλιό του που σε αυτή την περίσταση θα πωληθεί μια χαρά ιδιωτικά
-
Μόλις είδα από κοντά το Vitara GL+ ...σκέτη απογοήτευση! εξωτερικά ομορφούλι, ως εκεί όμως!
Άνοιξα τις πίσω πόρτες και ακουγόταν λες και άνοιγα το cinquencento του 99. Ένας ξερός ήχος από λαμαρίνα. Όταν πήγα να της κλείσω...δεν....με τίποτα...ήθελε δύναμη! 3 φορές προσπάθεια για να κλείσει η πόρτα!
Έκατσα πίσω (1,85μ) και το κεφάλι μου έβρισκε οροφή χωρίς να τεντωθώ, με μικρή καμπούρα. Τα πίσω προσκέφαλα κατεβασμένα ήταν στη μέση από την πλάτη μου. Άρα για ενήλικες πίσω είναι πιο πολύ για τιμωρία.
Σκληρά πλαστικά παντού, τουλάχιστον δε παρατήρησα κάπου να είναι μαλακό και τέλος ο τεμπέλης για το χέρι ερχόταν μπρος πίσω αλλά δε κατάφερα να τον ανοίξω, αν ανοίγει!Αποθηκευτικοί χώροι λίγοι και μικροί, και αν δεν ανοίγει ο τεμπέλης τότε μιλάμε για απειροελάχιστους. Οπότε φεύγει απ΄το bucketlist και εν αναμονή το scross σε full hybrid. -
Ακριβως ιδιες ηταν και οι δικες μου εντυπωσεις. Τενεκες απο τους λιγους οπως δυστυχως τα περισσοτερα Suzuki. Πολυ θα ηθελα να παρω ενα 4κινητο για τις δραστηριοτητες μου αλλα δε θα αντεχα με τπτ καθημερινοτητα με αυτο το αυτοκινητο. Ασθενικό μοτερ, μετριοι χωροι, τσιμπημενη τιμη (GLX 4x4 auto) και γενικα μονοδιαστατο αυτοκινητο. Δε βλεπω το λογο να το προτιμησει καποιος εναντι ενος Duster πχ, περαν των συστηματων ανεσης και ασφαλειας που εχει.
Ναι ειναι οικονομικο, εχει αρκετα καλη κυλιση και στησιμο αλλα ως εκει. Ειναι και θα πρεπει να αντιμετωπιζεται ως μια budget επιλογη αλλα χωρις την αναλογη τιμη.
-
Έχοντας ένα swift στην οικογένεια την τελευταία 10ετία, ήξερα τι να περιμένω. Δεν περίμενα να έχει LED φως καμπίνας, ούτε πολυτέλειες, αλλά εδώ μιλάμε για βήματα πίσω! αντί να εξελιχθεί ή έστω να παραμείνει σταθερή σε κάποια στάνταρ, έκανε βήματα πίσω σαν να θέλει να βγει από την αγορά εσκεμμένα.
Και ναι, οικονομικά και με βάση τον εξοπλισμό φαινόταν λουκούμι αν και με προειδοποιήσαν εδω μέσα ότι το full hybrid δεν θα έχει σχέση με τα Toyota, όμως νοιώθω πραγματικά ότι ήταν χάσιμο χρόνου ακόμα και που το είδα.
Τώρα καταλαβαίνω το @gatoz για τα σχόλια του στο Vitara -
@tsek said in Suzuki Vitara 2015:
Μόλις είδα από κοντά το Vitara GL+ ...σκέτη απογοήτευση! εξωτερικά ομορφούλι, ως εκεί όμως!
Άνοιξα τις πίσω πόρτες και ακουγόταν λες και άνοιγα το cinquencento του 99. Ένας ξερός ήχος από λαμαρίνα. Όταν πήγα να της κλείσω...δεν....με τίποτα...ήθελε δύναμη! 3 φορές προσπάθεια για να κλείσει η πόρτα!
Έκατσα πίσω (1,85μ) και το κεφάλι μου έβρισκε οροφή χωρίς να τεντωθώ, με μικρή καμπούρα. Τα πίσω προσκέφαλα κατεβασμένα ήταν στη μέση από την πλάτη μου. Άρα για ενήλικες πίσω είναι πιο πολύ για τιμωρία.
Σκληρά πλαστικά παντού, τουλάχιστον δε παρατήρησα κάπου να είναι μαλακό και τέλος ο τεμπέλης για το χέρι ερχόταν μπρος πίσω αλλά δε κατάφερα να τον ανοίξω, αν ανοίγει!Αποθηκευτικοί χώροι λίγοι και μικροί, και αν δεν ανοίγει ο τεμπέλης τότε μιλάμε για απειροελάχιστους. Οπότε φεύγει απ΄το bucketlist και εν αναμονή το scross σε full hybrid.O τεμπέλης ανοίγει κι είναι και αρκετά βαθύς (είναι ίδιος με του Scross,αλλά σ'αυτό το τελευταίο, έχει κι επιπλέον μία θύρα usb μέσα).Επίσης,δεν εμποδίζει το manual λεβιέ ταχυτήτων, αρκετά αναπαυτικός και πλατύς για να χωρά και το χέρι του συνοδηγού.
Μάλιστα για να λέμε την αλήθεια,μπορεί να προσάψεις στο αμάξι τα μείον που λες,αλλά το υποβραχιόνιο είναι από τα πιο βολικά που υπάρχουν σε σχέση με ιταλικά,γαλλικά,γερμανικά κι άλλα γιαπωνέζικα (π.χ. yaris cross) -
Περιμέντε θα σας περιλάβει ο γάτος για το Βιτάρα...!!!
-
Εγώ πάντως 1.86 πίσω στο Vitara έκατσα άνετα. Ούτε στο ταβάνι έβρισκα ούτε τα κατεβασμένα προσκέφαλα με ενοχλούσαν (... διότι τα σήκωσα!)
Επίσης... Ασθενικό μοτέρ; Για ποιο μοτέρ μιλάτε; Το 1.4 Turbo μόνο ασθενικό δε το λές. Για το καινούριο 1.5 full hybrid δεν γνωρίζω.
Τα πλαστικά όντως δεν είναι μαλακά (αδιάφορο), και οι χώροι πέραν του υποβραχιωνίου (που είναι ικανοποιητικότατο) όντως είναι λίγοι. Ανάλογα βέβαια και από τι όχημα έρχεσαι...
Όσο για την αίσθηση της πόρτας κτλ, που να δείτε και κανένα Yaris...
Για την σύγκριση με το Duster, λόγοι να προτιμήσει κανείς το Vitara υπάρχουν. Μπορεί να μη σου κάνει ή να μη θες πετρέλαιο, να θέλεις αυτόματο κιβώτιο και την μεγαλύτερη ασφάλεια που παρέχει το Suzuki.
Πάντως και εγώ μόνο GLX θα έπαιρνα σε Vitara. Το GL+ δεν μου άρεσε.
-
Με απογοήτευσαν τόσο πολύ τα άλλα, που ίσως να είχε όντως βολικό τεμπέλη και να μη του έδωσα τη δέουσα σημασία. Πάντως σε γενικές γραμμές μου άφησε κακή εντύπωση. Το πορτμπαγκάζ για παράδειγμα μου άρεσε που είχε διπλό πάτο, αλλά αυτό. Θα προτιμούσα να είχε 1000€ παραπάνω και να έβλεπα/αισθανόμουνα την ποιότητα.
-
Για να το πούμε κι αλλιώς, το GLX 4x4 Auto που ζητάει 29.5Κ, δε δικαιολογεί πουθενά αυτά τα χρήματα. Δεν αρκεί η 4κίνηση και το σχεδόν μονοπώλιο που έχει ως μοντέλο για να δικαιολογήσει αυτές τις τιμές. Στα 25Κ θα δικαιολογούσα και τα πλαστικά μέσα και τις τενεκεδένιες πόρτες και το παλιακό 6αρι κιβώτιο και τους μέτριους χώρους. Επίσης μην ξαχνάμε και το downgrade σε επιδόσεις και ιπποδύναμη...δεν είδα να πέφτει αναλόγως και η τιμή...
-
@stefan147 said in Suzuki Vitara 2015:
Για να το πούμε κι αλλιώς, το GLX 4x4 Auto που ζητάει 29.5Κ, δε δικαιολογεί πουθενά αυτά τα χρήματα. Δεν αρκεί η 4κίνηση και το σχεδόν μονοπώλιο που έχει ως μοντέλο για να δικαιολογήσει αυτές τις τιμές. Στα 25Κ θα δικαιολογούσα και τα πλαστικά μέσα και τις τενεκεδένιες πόρτες και το παλιακό 6αρι κιβώτιο και τους μέτριους χώρους. Επίσης μην ξαχνάμε και το downgrade σε επιδόσεις και ιπποδύναμη...δεν είδα να πέφτει αναλόγως και η τιμή...
Ο Γάτος θα διαφωνήσει μαζί σου 1000%. Λόγω χρηστικότητας και δυνατοτήτων...αφού πάει εκεί που δεν πάνε οχήματα των 55.000€, οπότε με αυτό το σκεπτικό τα αξίζει. Ειναι καθαρά θέμα οπτικής...εαν ρωτήσεις τον Τεό θα σου πει ότι το προτιμάει 100 φορές από το 3008 που έχει.
-
Ξεκαθαρίζεις σε παρακαλώ σε ποιο μοντέλο αναφέρεσαι; Φαντάζομαι για το full hybrid μιλάς, οπότε δεν έχω άποψη για τις επιδόσεις και το μοτέρ.
Για τα υπόλοιπα περί τιμών... Καλά δε βλέπετε τι γίνεται; Πως να κόψουν τιμές όταν το Duster έχει φτασει.... 26 χιλιάρικα;
Όλα ανεβαίνουν. Κανένα δε πέφτει.
-
Εγώ πάντως 1.86 πίσω στο Vitara έκατσα άνετα
Δε θα το έλεγα - Άσε που με παχαίνει αυτό το αμάξι!!
-
@fanis75 said in Suzuki Vitara 2015:
Ο Γάτος θα διαφωνήσει μαζί σου 1000%. Λόγω χρηστικότητας και δυνατοτήτων...αφού πάει εκεί που δεν πάνε οχήματα των 55.000€, οπότε με αυτό το σκεπτικό τα αξίζει. Ειναι καθαρά θέμα οπτικής...εαν ρωτήσεις τον Τεό θα σου πει ότι το προτιμάει 100 φορές από το 3008 που έχει.
Γι' αυτό ακριβώς και το χαρακτήρισα μονοδιάστατο. Κάνει μόνο ένα πράγμα καλά κι αυτό που κάνει καλά το χρειάζεται και τελικά το χρησιμοποιεί ένα πολύ μικρό ποσοστό των αγοραστών του. Οι περισσότεροι (κάνει τεράστιες πωλήσεις μην ξεχνάμε) το επιλέγουν από κεκτημένη ταχύτητα ή άγνοια, όπως πχ με τα αντίστοιχα Toyotα. Προφανώς υπάρχουν και λίγοι που όντως χρειάζονται στις εκτός δρόμου ικανότητες και το παίρνουν απολύτως συνειδητά. Κι εγώ όταν χρειάστηκα εκτός δρόμου αμάξι να πάω σε ένα μποστάνι του πεθερού μου στην πολύ ορεινή Κορινθία, ένα Vitara 1.6D 4x4 πήρα και πήγα. Δεν πήρα το Countryman που είχα ακριβώς δίπλα του.
Οπότε είναι αρκετά αντικειμενικό αυτό που λέω νομίζω και προφανώς και αντιλαμβάνομαι και διαφορετικές οπτικές και ανάγκες/επιθυμίες του καθενός.
-
Ξεκαθαρίζεις σε παρακαλώ σε ποιο μοντέλο αναφέρεσαι; Φαντάζομαι για το full hybrid μιλάς, οπότε δεν έχω άποψη για τις επιδόσεις και το μοτέρ.
Για τα υπόλοιπα περί τιμών... Καλά δε βλέπετε τι γίνεται; Πως να κόψουν τιμές όταν το Duster έχει φτασει.... 26 χιλιάρικα;
Για το mild hybrid λέω με τα 129 άλογα που πλέον γίνανε 116 νομίζω. Προφανώς και ήταν ρητορική η απορία για την τιμή. Και σταθερή που έμεινε εντύπωση μου κάνει.
Το βενζινοκίνητο και το πετρέλαιο, με τα 140 και τα 120 αντίστοιχα, ήταν αρκετά σβέλτα και σούπερ οικονομικά. Έκτοτε το αμάξι έχει κάνει μόνο downgrades. Βάρυνε, έγινε πιο αργό, λιγότερο οικονομικό, πληρώνει τέλη, δε βλέπω πουθενα βελτίωση.
-
Για το mild hybrid λέω με τα 129 άλογα που πλέον γίνανε 116 νομίζω. Προφανώς και ήταν ρητορική η απορία για την τιμή. Και σταθερή που έμεινε εντύπωση μου κάνει.
Το βενζινοκίνητο και το πετρέλαιο, με τα 140 και τα 120 αντίστοιχα, ήταν αρκετά σβέλτα και σούπερ οικονομικά. Έκτοτε το αμάξι έχει κάνει μόνο downgrades. Βάρυνε, έγινε πιο αργό, λιγότερο οικονομικό, πληρώνει τέλη, δε βλέπω πουθενα βελτίωση.
116 έχει το νέο 1.5 full hybrid. Το mild hybrid 1.4Τ με τα 129 θα βγαίνει μόνο χειροκίνητο και δεν είναι καθόλου ασθενικό. Είναι μάλιστα πολύ καλό! Ναι το παλιό σκέτη βενζίνη με τα 140 ήταν πιο γρήγορο, αλλά έκαιγε και περισσότερο.
Παλιακό κιβώτιο δηλαδή εννοούσες το αυτόματο του 1.4; Ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί (κυκλοφορούσε δηλαδή γιατί πλέον τέλος - Μόνο στο S Cross πλέον!) για τέτοιου είδους αμάξι στην αγορά...
Suzuki Vitara 2015