-
@realzeus said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Η εμφάνιση είναι κάτι το υποκειμενικό. Δεν έχει νόημα να επιμένει κάποιος ούτε υπέρ, ούτε κατά. Το ίδιο άστοχα είναι και τα δύο.
Εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο δεν υπάρχει κάποιος να μπορεί να επιχηρηματολογήσει ενάντια σε αυτό. Η εμφανιση είναι υποκειμενικό. Υπάρχουμε εμείς που έχουμε γούστο και οι υπολοιποι που δεν έχουν και παίρνουν τέτοια αυτοκίνητα
Το SX4 είναι παρα πολύ αυτοκίνητο σε καλή τιμή ΚΑΙ με τετρακίνηση. Θα το πρότεινα σε κάποιον άνετα γιατι ότι λέμε εδώ μερικές παρεξηγιέται.
ΑΛΛΑ είναι ΚΑΚΑΣΧΗΜΟ πως να το κάνουμε, καμία επαφή με design
ΥΓ κράξτε ελευθερα δεν παρεξηγιέμαι , το post είναι χιουμοριστικό δεν είναι να σκάμε για τέτοια ανούσια πράγματα.
-
@dimitriscsd said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Δες που είχα την εντύπωση ότι το φόρουμ είναι για να ανοίγουμε συζητήσεις...
Edit Mod. Δέχεστε προειδοποίηση για αναίτια προσωπική επίθεση.
Όταν κάνετε τέτοιες παρεμβάσεις ως διαχείριση, καλό θα ήταν να μην αφαιρείτε το κείμενο, εφόσον δεν υπάρχουν ύβρεις, έτσι ώστε να βλέπουν οι υπόλοιποι τα τρομερά αυτά ατοπήματα.
Κατά την κρίση μας υπήρξαν ύβρεις και κανονικά θα έπρεπε να δεχθείτε ποινή, διότι η κριτική στις αποφάσεις της Διαχείρισης απαγορεύονται. Θα το αφήσουμε να περάσει έτσι αυτήν την φορά όμως, για τελευταία φορά...
-
@antonakis said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@dublin said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Του review του Drive παίζει να το έγραψαν από τα κεντρικά της Suzuki στην Ιαπωνία. Καμία αναφορά σε οτιδήποτε ΜΗ θετικό! Φοβερή προπαγάνδα, δεν λέμε ψέματα, απλά δεν λέμε και όλη την αλήθεια!
Επίσης Lap θυμάσαι που έλεγα για κουμπιά/διακόπτες/χειριστήρια που είναι από παλιά σε μοντέλα, το αναφέρει και εδώ.
"Στην καμπίνα του Suzuki S-Cross συναντάμε στοιχεία γνώριμα από άλλα μοντέλα της φίρμας, όπως το τιμόνι και κάποια χειριστήρια."
Εντάξει τα άλλα, το τιμόνι δεν μπορούσαν να το κάνουν λίγο πιο μοντέρνο;
Έχει απόλυτο δίκιο ο φίλος εδώ... Το κείμενο του drive θα ταίριαζε σε διαφημιστικό φυλλάδιο και όχι σε test-drive.
Είναι αστείο το λιγότερο το σχόλιο για το εσωτερικό να αφορά στο ότι υπάρχουν μερικοί κοινοί διακόπτες με άλλα μοντέλα, όταν το εσωτερικό όλο είναι ίδιο με την έκδοση του 2013. (εντάξει, άλλαξε θέση η οθόνη και έβαλε και μια τσαχπινιά στο ταμπλό).Ακόμα και το σασί δεν έχει αλλάξει διαστάσεις.
Προσωπικά δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο (σημερινό) μοντέλο που στη ζωή του έχει κρατήσει τόσα χρόνια με facelift και αλλαγές μοτέρ. Τα χρόνια βέβαια έχουν περάσει τόσο, που έχει αλλάξει όλη η κατηγορία πλέον. Όταν παρουσιάστηκε το S-cross πασαρόταν ως ανταγωνιστής του Qashqai. Μερικοί reviewer (εξωτερικό) ακόμα συγκρίνουν τις τιμές τους, όταν όλη η κατηγορία των C-Suv έχει μεγαλώσει τόσο, που πλέον το S-Cross θεωρώ ότι πλέον ανήκει στα ευρύχωρα B-Suv (και τιμολογιακά εκεί έχουν ανέβει και τα B).
Γιατί να το προτιμήσει κάποιος σε σχέση με το ομορφότερο Vitara, όταν έχουν κοινά μηχανικά μέρη? Για τους χώρους. Σχεδιαστικά ίσως προτιμούσα ένα Vitara στις διαστάσεις του s-cross... Ας το ονομάζανε π.χ. Grand Vitara...
Εμφανώς βελτιωμενο το νέο μοντέλο, εμφανισιακά εννοώ και πάντα για τα γούστα μου, το έχασαν λίγο νομίζω στον πίσω προφυλακτήρα.
Ακόμα δε μπορώ να καταλήξω πιο είναι ασχημότερο, το 1ης ή το 2ης γενιάς; Μάλλον το 1ης... -
Μου φάνηκε εξαιρετική περίπτωση, βασιζόμενος στο test που διάβασα και σε παλιότερες προσωπικές εμπειρίες από άλλα προιόντα της suzuki και που αυτή δίνει προτεραιότητες στα αυτοκίνητά της. Προφανώς ο καθένας θα βρει δεκάδες σημεία που θα ήθελε κάποιες διαφορές. Ανάλογα αξιολογεί και απορρίπτει ή όχι το μοντέλο. Σαφές αυτό. Αυτό που δεν καταλαβαίνω στη συζήτησή σας είναι πως κολλήσατε στα 32,000€. Αναφέρεται στο test ότι το τετρακίνητο ξεκινάει από 25,500 και το συγκεκριμένο κομμάτι που δοκιμάστηκε πωλείται 29,000. Που 25,500 που 32,000;
-
@manast said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Μου φάνηκε εξαιρετική περίπτωση, βασιζόμενος στο test που διάβασα και σε παλιότερες προσωπικές εμπειρίες από άλλα προιόντα της suzuki και που αυτή δίνει προτεραιότητες στα αυτοκίνητά της. Προφανώς ο καθένας θα βρει δεκάδες σημεία που θα ήθελε κάποιες διαφορές. Ανάλογα αξιολογεί και απορρίπτει ή όχι το μοντέλο. Σαφές αυτό. Αυτό που δεν καταλαβαίνω στη συζήτησή σας είναι πως κολλήσατε στα 32,000€. Αναφέρεται στο test ότι το τετρακίνητο ξεκινάει από 25,500 και το συγκεκριμένο κομμάτι που δοκιμάστηκε πωλείται 29,000. Που 25,500 που 32,000;
Ανέφερε ο Lap ότι στα 29 δε του λείπει τίποτα. Του είπα απλά πως η φουλ έκδοση glx 4x4 auto που όντως δε της λείπει τίποτα (πλην της οροφής) κοστίζει 32 χιλιάδες σχεδόν με το κλειδί στο χέρι.
Φυσικά υπάρχουν και φθηνότερες εκδόσεις (GL+ ή/και χειροκίνητο)
-
Του review του Drive παίζει να το έγραψαν από τα κεντρικά της Suzuki στην Ιαπωνία. Καμία αναφορά σε οτιδήποτε ΜΗ θετικό! Φοβερή προπαγάνδα, δεν λέμε ψέματα, απλά δεν λέμε και όλη την αλήθεια!
Επίσης Lap θυμάσαι που έλεγα για κουμπιά/διακόπτες/χειριστήρια που είναι από παλιά σε μοντέλα, το αναφέρει και εδώ.
"Στην καμπίνα του Suzuki S-Cross συναντάμε στοιχεία γνώριμα από άλλα μοντέλα της φίρμας, όπως το τιμόνι και κάποια χειριστήρια."
Έχει απόλυτο δίκιο ο φίλος εδώ... Το κείμενο του drive θα ταίριαζε σε διαφημιστικό φυλλάδιο και όχι σε test-drive.
Είναι αστείο το λιγότερο το σχόλιο για το εσωτερικό να αφορά στο ότι υπάρχουν μερικοί κοινοί διακόπτες με άλλα μοντέλα, όταν το εσωτερικό όλο είναι ίδιο με την έκδοση του 2013. (εντάξει, άλλαξε θέση η οθόνη και έβαλε και μια τσαχπινιά στο ταμπλό).Ακόμα και το σασί δεν έχει αλλάξει διαστάσεις.
Προσωπικά δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο (σημερινό) μοντέλο που στη ζωή του έχει κρατήσει τόσα χρόνια με facelift και αλλαγές μοτέρ. Τα χρόνια βέβαια έχουν περάσει τόσο, που έχει αλλάξει όλη η κατηγορία πλέον. Όταν παρουσιάστηκε το S-cross πασαρόταν ως ανταγωνιστής του Qashqai. Μερικοί reviewer (εξωτερικό) ακόμα συγκρίνουν τις τιμές τους, όταν όλη η κατηγορία των C-Suv έχει μεγαλώσει τόσο, που πλέον το S-Cross θεωρώ ότι πλέον ανήκει στα ευρύχωρα B-Suv (και τιμολογιακά εκεί έχουν ανέβει και τα B).
Γιατί να το προτιμήσει κάποιος σε σχέση με το ομορφότερο Vitara, όταν έχουν κοινά μηχανικά μέρη? Για τους χώρους. Σχεδιαστικά ίσως προτιμούσα ένα Vitara στις διαστάσεις του s-cross... Ας το ονομάζανε π.χ. Grand Vitara...
Φίλε μου, έγραψες ακριβώς το δεύτερο ποστ που ήθελα να γράψω και βαριόμουν!
Μάλλον διαβάζουμε και τα ίδια reviews του εξωτερικού (Αγγλικά κυρίως, λόγω γλώσσας) που όντως το συγκρίνουν ακόμη με το Qasqai!
Συμφωνώ 100% ότι πλέον, είναι ένα μέγιστο B suv, ενώ το Vitara είναι ένα μεσαίο B suv, η κατηγορία C suv έχει ξεφύγει πλέον, και εξηγώ..
..ενας φίλος τώρα ψάχνει για c suv, μάλλον θα καταλήξει στο S Cross (έχει και την πρώτη γενιά) κυρίως λόγω τιμής (θέλει 4Χ4), ΑΛΛΑ αν πας και δεις τις 2-3 άλλες επιλογές σου στα C suv, βλέπεις ότι η διαφορές είναι τεράστιες, και ΔΕΝ μπορείς ΚΑΝ να συγκρίνεις.
Εγώ μετά από την έρευνα κατέληξα ότι η καλύτερη επιλογή γι' αυτόν είναι το Qasqai (εγώ θα έπαιρνα C5 Aircross, αλλά έχω κάτι ψυχολογικά υπέρ του diesel, είμαι εθισμένος με 3 στην κατοχή μας!), λοιπόν δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των 2 αυτοκινήτων, το QQ είναι ένα σύγχρονο, μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασσικού θέματος, πολύ ελκυστικό αυτοκίνητο με ευχάριστο και σύγχρονο εσωτερικό (ειδικά από N-Connecta και πάνω) που θα χωρέσει άνετα μία τετραμελής οικογένεια.
Το S Cross είναι ένα βασικό αυτοκίνητο με μέτριο σχεδιασμό, εσωτερικό που κοιτάει την προηγούμενη δεκαετία, με χώρους που βρίσκεις περίπου και σε μικρότερα αυτοκίνητα (προσωπικά δεν βρήκα μεγάλες διαφορές με το 2008 που έχουμε).
Για όποιον θέλει φθηνή τετρακίνηση είναι μονόδρομος, για οποιονδήποτε άλλο, ίσως ένα μεγάλο B suv (με 18.000 παίρνεις Bayon με παρόμοιους χώρους, με 20-23.000 τα περισσότερα μεγάλα B suv) να είναι καλύτερη λύση ή ένα από τα ολοκαίνουργια C suv που φαίνονται να είναι μία κατηγορία πάνω (από 25.000 ξεκινούν τα περισσότερα).
-
Dublin, αν δεν καταλάβεις τι πάει να πεις τετρακίνηση και off-roading, δεν θα νιώσεις γιατί ο φίλος σου θέλει το s-cross (ή το Vitara ρε αδερφέ). Τα άλλα όλα που ανέφερες είναι εντελώς φλούφλικα. Μόνο τα S-Cross-Vitara-Duster είναι σοβαρά C-SUV.
-
Dublin, αν δεν καταλάβεις τι πάει να πεις τετρακίνηση και offr-oading, δεν θα νιώσεις γιατί ο φίλος σου θέλει το s-cross (ή το Vitara ρε αδερφέ). Τα άλλα όλα που ανέφερες είναι εντελώς φλούφλικά. Μόνο τα S-Cross-Vitara-Duster είναι σοβαρά C-SUV.
Τα ξέρω βρε, λες να μην τα ξέρω; Σε "χωριό" έχω μεγαλώσει, και είμαι και του βουνού. Γι' αυτό κοίταγα σοβαρά Duster έως την τελευταία στιγμή.
Αλλά ακόμη και οι φίλοι που μένουν ακόμη επαρχία και έχουν κρατήσει κάτι Vitara, έχουν να πατήσουν χώμα καμία 5ετια τώρα. Ενας πήρε ένα μεταχειρισμένο πέρυσι, και πήγε 1 φορά σε έναν δασικό που πήγαινα με το Saxo όταν είμασταν νεώτεροι! Εγώ τα τελευταία 2-3 χρόνια έχω κάνει το 80% των χλμ σε Αττική οδό και Εθνικές, 4Χ4 δεν μου χρειάστηκε ούτε μία φορά, έχουν αλλάξει οι σταθερές. Αν αλλάξει κάτι, απλά κάποιο από τα αυτοκίνητά μας θα πάει προς την off road πλευρά, με λάστιχα και όλα όμως, όχι ημίμετρα.
Πάντως το είπα ξεκάθαρα, και πολλές φορές, για όποιον θέλει φθηνό 4Χ4 είναι ξεκάθαρα η μόνη επιλογή έτσι όπως εξελίχθηκε η τιμή του Duster diesel.
Όμως να υπενθυμίσω ότι έχει 17.5cm απόσταση από το έδαφος και με γωνίες προσέγγισης ραμπας και αποφυγής όχι πολύ εντυπωσιακές.
Γενικά όπως είπα και πριν συμπιέζεται πολύ πλέον από τις επιλογές που υπάρχουν, δεν είναι 2012 ή 2015.
-
Όντως οι γωνίες δεν είναι εντυπωσιακές, αλλά τι να κάνεις. Το ψηλώνεις μόνο με μεγαλύτερα λάστιχα on-off. Μετά πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη για αναρτήσεις.
-
Πάντως το είπα ξεκάθαρα, και πολλές φορές, για όποιον θέλει φθηνό 4Χ4 είναι ξεκάθαρα η μόνη επιλογή έτσι όπως εξελίχθηκε η τιμή του Duster diesel.
Πολύ σωστά δυστυχώς. Με το s-cross 4x4 να ξεκινάει από 26800 με το κλειδί στο χέρι, υπάρχουν και άλλα μοντέλα στον ανταγωνισμό που σου κλείνουν το μάτι.
Υ.γ. μπορεί να κράζω αλλά κι γω s-cross παρήγγειλα.
-
Πάντως η τετρακίνηση του λειτουργεί και στην άσφαλτο. Στο σπορτ στις εκκινήσεις και στις στροφές στέλνει το 50% της ροπής στον πίσω άξονα. Έχεις πληθωρική ροπή και δύναμη σε γλιστερα κομμάτια, βροχές κτλ.
Επίσης λόγω τετρακίνησης το φορτώνεις μέχρι πάνω και έχει ασφαλή συμπεριφορά
Κανονικά είναι μεταξύ b και c seg.
Έχει ίδιο μήκος και τιμή με ένα Peugeot 2008 -
Πολύ σωστά δυστυχώς. Με το s-cross 4x4 να ξεκινάει από 26800 με το κλειδί στο χέρι, υπάρχουν και άλλα μοντέλα στον ανταγωνισμό που σου κλείνουν το μάτι.
Υ.γ. μπορεί να κράζω αλλά κι γω s-cross παρήγγειλα.
Χαχα! Καλώς να το λαβεις! Και εγώ είμαι φίλος της ουσίας της Suzuki, γενικά η παρέα έχει περάσει πολλά ανά τις δεκαετίες, λίγο γκρίνια για κάποιες επιλογές που θα μπορούσαν να το απογειώσουν κάνουμε.
Η 4κίνησή του είναι μονόδρομος για ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς.
-
Καλόταξιδο.
Πιστεύω θα ευχαριστηθείς πράγματα που δεν φαίνονται στις φωτογραφίες και στις εκθέσεις.
-
@christos-suzitros said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@lap said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Επαγγελαμτιας λέει eco driver, δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα..
Παρόλα αυτά γράφει 5,1λ/100χλμ !!!!! Ουαου. Για τετρακίνητο οικογενειακό crossover με βενζίνη.
Και με 600 χλμ στο οδόμετρο. Μετά τα 10.000 πέφτει αισθητά συνήθως η καταναλωση στα suzuki!!!Διαφωνώ με τον dublin άσχημο δεν το λες. Όχι πολύ μοντέρνο, οκ το λες. Αλλά άσχημο όχι, απλώς ίσως ο dublin είναι στο ενα άκρο των αισθητικών κριτηρίων.
Μια χαρά είναι εμφανησιακα. Είναι άκρως αποδεκτό σχέδιο.
Οι μαύρες ζάντες του πάνε!
Υ.γ κάθε φορά που ανάβει το λαμπάκι δεξιά στο καντράν γίνεται επανάκτηση ενεργειας.
Στο yaris cross με προβληματίζει ότι το πίσω μοτέρ παράγει μόνο 5 κιλά ροπής. Ενώ στο s cross έχει κλείδωμα διαφορικού με ότι αυτό συνεπάγεται.Ποιον κινητήρα δοκιμάζει και η μικτή κατανάλωση βγαίνει 5,1?
Τον 1,4 turbo mild hybrid . Δες το βίντεο.
-
Σύγκριση....
Ίδια τιμή, το ένα ότι πιο μοντέρνο, το άλλο ότι πιο παρωχημένο.Ποιο θα επιλέξετε;
Ναι και τα δύο έχουν μαλακό πλαστικό στο άνω μέρος του ταμπλό.... -
Όντως οι γωνίες δεν είναι εντυπωσιακές, αλλά τι να κάνεις. Το ψηλώνεις μόνο με μεγαλύτερα λάστιχα on-off. Μετά πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη για αναρτήσεις.
μολις 300 ευρω!
-
δουβλινε η ερωτηση ειναι σαφης και θελει απλη απαντηση.
εισαι εο, οδηγας καπου μακρυα απο τη πολη που μενεις, οχι και πολυ, ας πουμε μετα τη μαλακασα, και θες να αλλαξεις σταθμο σε καποιο που να πιανει. τι κανεις? ε?- σε περιπτωση γαλλικου
- σε σουζ
επισης εισαι σε εο και θες να δεις το χαρτη. τι κανεις - σε περιπτωση γαλλικου
- σε σουζ
αυτα μονο.
-
Εδώ το βρήκαν και πολύ όμορφο.. άνετα έχει την χειρότερη εξωτερική εμφάνιση σε ΟΛΗ την κατηγορία (εξωτερικά το Duster είναι πολύ καλο-σχεδιασμενο)..
Πάντως ο φίλος πάει full για S Cross, είναι το φθηνότερο οικογενειακό 4Χ4 (το εσωτερικό του Duster δεν είναι από τα ατού του..).
Τεσπα αυτό που ήθελα να πω είναι ότι το βλέπω που το βάζουν πολλοί συνέχεια δίπλα με το Yaris, το Yaris είναι ένα πολύ μικρότερο αυτοκίνητο, το αντίστοιχο του Yaris είναι το Vitara, υπάρχει Suzuki γι' αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος θα πάει για Yaris και θα μπερδευτεί και θα πάρει ένα S Cross..αν θέλει Suzuki έχει το Vitara..
Υ.Γ: Αυτοί με προκάλεσαν. "Το νέο Suzuki S-Cross είναι όμορφο, σύγχρονο.." έτσι ξεκινάει το κείμενο! Επίσης η πρώτη παράγραφος μετά την εισαγωγή είναι πάλι για το πόσο καλοσχεδιασμένο είναι.
Πραγματικά, Πείτε μου ένα αυτοκίνητο B/C suv με χειροτερo μπροστά ή πίσω μέρος. Τα πλάγια πες οκ..μου φαίνεται σαν σχεδιασμένο για το Μπαγκλαντές..
ελεος ντουβ, ελεος...
το ντραιβ ειναι ισως το τελευταιο που εχει μεινει αξιοπιστο.
το νταστερ καλοσχεδιασμενο? το νταστερ? η πατημενη κουραδα με ροδες?
το βιταρα αναλογο του γιαρι? χαχαχαχελα τωρα, μπορεις καλυτερα σε ολα....
-
Σε περίπτωση γαλλικού:
-
πατάς το εικονίδιο με τις νότες, βγαίνει το ράδιο στην οθόνη, πατάς το "βελάκι" αριστερά ή δεξιά στην οθόνη, να αλλάξει σταθμό, όπως θα έκανες στο Audiostar ραδιοκασετόφωνο που σου είχε βάλει δώρο ο έμπορος στο αμάξι που αγόρασες το '95.
Αλλά πρέπει να χεις και σταθερό χέρι... -
για χάρτες, πατάς το εικονίδιο Navigation και voila ο χάρτης.
Φωνητικές εντολές για προορισμό στην Ελλάδα σε πα ποσίμπλ.
Αλλά βλέπεις που είσαι.
Σταματάς στο πάρκινγκ και πληκτρολογεις τον προορισμό.
Κι αφού σταμάτησες, πας και στο ράδιο, βάζεις λίστα, πατάς και κάνει ανίχνευση σταθμών, σιγά 5 λεπτά δουλειά...
Ότι βάλανε στο αριστερό χέρι το volume και στο δεξί τις μνήμες ραδιόφωνο είναι σωστό, για να κρατάς με τα δύο χέρια 10:10 το τιμόνι.
-
-
Απλά δεν έχεις σταθερό χέρι...
SUZUKI SX4 SCROSS