-
4,30 Μ μήκος έχει.
-
22.450 το δικό μου το 2017. GL+ Αllgrip, 1.4 140hp,manual.
3.000 πάνω δεν το λες και λίγο.. -
@panormus772 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
3.000 πάνω δεν το λες και λίγο..Σαφέστατα αλλά έχει και άλλον εξοπλισμό.
Acc, blind spot monitor, νέα οθόνη κάμερες, όλα τα adas κτλ.
Θα έπρεπε να είναι πιο φθηνό αλλά τα συστήματα ασφαλείας κοστίζουν.
-
@lap said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@panormus772 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
3.000 πάνω δεν το λες και λίγο..Σαφέστατα αλλά έχει και άλλον εξοπλισμό.
Acc, blind spot monitor, νέα οθόνη κάμερες, όλα τα adas κτλ.
Θα έπρεπε να είναι πιο φθηνό αλλά τα συστήματα ασφαλείας κοστίζουν.
Ναι,αλλά ίδιο αμάξωμα,ίδιο εσωτερικό κατά 99% (αλλαζει μόνο η οθονη κι οι κεντρικοί αεραγωγοί).
Τα adas -στην αρχή ήταν κάτι πρωτοπόρο-πλέον είναι τεχνολογία ευρέως διαδεδομένη με ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά.
Αύξηση ο.κ, αλλά 3000+ μου φαίνονται πολλά μόνο γι αυτά. -
Συμφωνούμε, μια αύξηση κάπου στα 1500 θα ήταν λογική αλλά.....
-
Ναι αλλά πλέον είναι και όμορφο από μπροστά! Αυτό αξίζει αύξηση.
Πραγματικά πλέον έγινε μοντέλο που πιστεύω θα έχει μεγαλύτερη απήχηση αν το διαφημίσουν.
Αξίζει το σύστημα τετρακίνησης του; Είναι το ίδιο που έχουν Vitara/Jimny και πηγαίνεις παραλίες και κακοτράχαλους δρόμους ελληνικής επικράτειας; -
To σύστημα τετρακίνησης του λειτουργεί με συνεκτικό συμπλέκτη στον πίσω άξονα και όχι μόνο αξίζει και είναι πολύ ικανό εκτός δρόμου αλλά αξίζει και εντός διότι στην ρύθμιση sport λειτουργεί ως βοηθητικό σε στροφές. Ενεργοποιείται η αναλογία κίνησης μέχρι 50% του πίσω άξονα πριν εμφανιστούν τάσεις υποστροφής/υπερστροφης και ανάλογα την ταχύτητα και τις στροφές του τιμονιού. Δηλαδή δεν περιμένει να γλιστρήσει αλλά έχει αλγόριθμο που προσπαθεί να προβλέψει και έτσι γραπωνεται στην άσφαλτο
Του jimny έχει και υποπολλαπλάσιασμο σχέσης μαζί με ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα της κίνησης ( κεντρικό κλείδωμα με τον συμπλέκτη έχουν και τα άλλα δύο) -
Εμεσα απο το παραπανω ποστ προκυπτει πως ναι εχει παρομοια 4κινηση με το βιτ, οχι ομως με το τζιμνι. Τεσπα μπορει να παει οπου και το βιτ αλλα οχι στα ορια του τζιμνι. Βεβαια στην ασφαλτο παιρνουν το αιμα τους πισω σε σχεση με το τζιμνι που λογω μεγαλυτερου υψους κεντρου βαρους μα και στησιματος κοντραρει στα ισα τα φορντ 3000 και τα μασεϊ φεργκιουσον
-
Και πάτωμα τύπου σκάλας.
Δες το νέο Τζίμμυ με μεγάλυτερο μεταξόνιο που δοκιμάζεται στην Ευρώπη. Πολύ ενδιαφέρον αν τελικά ξανάρθει ως υβριδικό -
Μάπα και αυτό το facelift.Ίσως χειρότερο από κάθε προηγούμενο.
Το καλό είναι ότι βαλανε σοβαρή οθόνη στο ταμπλό αφού μερικά "μωρά" κλαίγανε για οθόνη, λες και είχανε οθόνη στα ντάτσουν που οδηγούσανε μικροί.
Το ακόμα πιο φοβερό είναι ότι τα όργανα στο ταμπλό είναι ακόμα old school, όπως πρέπει δηλαδή, κόντρα στο ρεύμα της εποχής. Suzuki γνωρίζει από αξιοπιστία και γνωρίζει πως αν χαλάσουν τα ηλεκτρονικά ταμπλό(που θα χαλάσουν κάποια στιγμή), το κόστος θα είναι τέτοιο που θα το πετάξεις.
Μου κάνει εντύπωση που ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές μου εμφανίζουν SUV με μούρη από περίπτερο και μετά παλεύουν να μας πείσουν πως είναι ΚΑΙ οικονομικό ΚΑΙ γρήγορο αλλά ΚΑΙ με τους χαμηλότερους ρύπους.
Το σασί στο καινούργιο s-cross παραμένει το ίδιο(μάλλον εσωτερικά δε γνωρίζω), πράγμα που δείχνει πόσο καλή δουλειά είχαν κάνει το 2013 οι μηχανικοί με το χαμηλό του βάρος και τη φοβερή στρεπτική ακαμψία.
Στην περίπτωση αυτή κολλάει το πρώτο S-cross, με χαμηλωμένη μούρη για ρύπους,επιδόσεις-κατανάλωση 205 λάστιχο 17-άρι αλλά δυστυχώς πολλοί εκεί έξω κλαίγανε πως έχει μεγάλα φώτα είναι ασχημο κλπ. , επειδή μάλλον σε υποτιθέμενη κόντρα σας πετούσε κυάλια για να δείτε ποσες καρότσες σας έχει ρίξει....
-
To σύστημα τετρακίνησης του λειτουργεί με συνεκτικό συμπλέκτη στον πίσω άξονα και όχι μόνο αξίζει και είναι πολύ ικανό εκτός δρόμου αλλά αξίζει και εντός διότι στην ρύθμιση sport λειτουργεί ως βοηθητικό σε στροφές. Ενεργοποιείται η αναλογία κίνησης μέχρι 50% του πίσω άξονα πριν εμφανιστούν τάσεις υποστροφής/υπερστροφης και ανάλογα την ταχύτητα και τις στροφές του τιμονιού. Δηλαδή δεν περιμένει να γλιστρήσει αλλά έχει αλγόριθμο που προσπαθεί να προβλέψει και έτσι γραπωνεται στην άσφαλτο
Του jimny έχει και υποπολλαπλάσιασμο σχέσης μαζί με ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα της κίνησης ( κεντρικό κλείδωμα με τον συμπλέκτη έχουν και τα άλλα δύο)Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες lap, πολύ επεξηγηματική δημοσίευση!
Γενικά είμαι φίλος της εταιρείας, από τότε που βολτάραμε με Samurai φίλου συμφοιτητή..! Το νέο Jimny για μένα είναι design icon, κρίμα που το έκοψαν λόγω ρύπων.
Το αυτοκίνητο θα το σκεφτώ πολύ και για μένα όπως το βλέπω. Στα συν για μένα ο ημι-αναλογικός πίνακας οργάνων! Το σύστημα πλοήγησης αξίζει; ή με την GL+ 4WD θα είμαστε καλυμμένοι; -
Για το σύστημα πλοήγησης δεν έχω ιδέα. Γνωρίζω καλά μόνο το προηγούμενο όπου ήταν μια χαρά και μάλιστα έχει και 3d γραφικά τα κτήρια. Τα έχει κάτι μεταξύ φωτογραφίας και ζωγραφιάς. Πολλά διάσημα δεν το είχαν
Συνεργάζεταιτέλεια με το android auto με όλα τα κινητά εκτός από το δικό μου αλλά γενικά όλοι λένε τα καλύτερα.
Σε έμενα είχε κολλήσει μόνο μια φορά, ποτέ ξανά. Έφτιαξε μόνο του.
Το νέο multimedia έτσι όπως φαίνεται στα βίντεο είναι μια κλάση ολόκληρη πιο πάνω και σε ανάλυση, interface, layout κτλ.Εγώ έχω ελπίδες για το jimny. Δοκιμάζεται καμουφλαρισμένη νέα έκδοση στην Ευρώπη με μεγάλο μεταξόνιο και πορτπαγκαζ
-
@spi_duster said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Εμεσα απο το παραπανω ποστ προκυπτει πως ναι εχει παρομοια 4κινηση με το βιτ, οχι ομως με το τζιμνι. Τεσπα μπορει να παει οπου και το βιτ αλλα οχι στα ορια του τζιμνι. Βεβαια στην ασφαλτο παιρνουν το αιμα τους πισω σε σχεση με το τζιμνι που λογω μεγαλυτερου υψους κεντρου βαρους μα και στησιματος κοντραρει στα ισα τα φορντ 3000 και τα μασεϊ φεργκιουσον
αδερφε, βασικα ειναι το ιδιο και του τζιμυ, αλλα το τζιμι εχει και κοντα
-
πασχιζω να βρω που βλέπετε την ομορφιά!!!!! Ναι πιο ομορφο από το προηγούμενο είναι σίγουρα αλλά αυτό δεν είναι και κατόρθωμα χαχχαχαχααχ. μεσα σε 10 λεπτά και ενας εφηβος μπορεί να σχεδιασει κάτι πιο ομορφο από το παλιό.
Μεσα η επένδυση φαίνεται λίγο πιο καλή από τα περισσότερα σουτζούκια και η οθόνη επιτέλους είναι μια χαρά. Πέραν τούτον κάτι άλλο δεν βλέπω.
-
Η ομορφιά είναι μέσα μας. Οι καλοκαγαθοι άνθρωποι το βλέπουν όμορφο. Οι μοχθηροι με κάτι Φορντ πούμα st, όχι.
Οποιαδήποτε σύμπτωση με τους πρωταγωνιστές είναι τυχαία
-
Η ομορφιά είναι μέσα μας. Οι καλοκαγαθοι άνθρωποι το βλέπουν όμορφο. Οι μοχθηροι με κάτι Φορντ πούμα st, όχι.
Οποιαδήποτε σύμπτωση με τους πρωταγωνιστές είναι τυχαία
μοχθηρός χαχαχαχαχα
may the force be with you όπως η ομορφιά
-
Και για μένα δεν είναι ιδιαίτερα όμορφο αλλά βγάζει μια off road αγριάδα και εχει χαρακτήρα.
Αν αγόραζα τώρα αυτοκίνητο θα ήμουν σε τρίλλημα.-
s cross
-
vitara mhev ή full hybrid
-
yaris cross hybrid
-
-
Το ερώτημα είναι τι προσφέρει ο ανταγωνισμός στην τιμή που ανακοινώθηκε για την GL PLUS 2WD (22.870) και AWD (25.670).
Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 2.500€. Αυτό όμως μπορεί να έχει σχέση με την τρέχουσα συγκυρία (αύξησεις σε ενέργεια, πρώτες ύλες, μεταφορές κ.λπ.) και όχι με τον επιπλεον εξοπλισμό της νέας έκδοσης του μοντέλου. -
@christos-suzitros said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Το ερώτημα είναι τι προσφέρει ο ανταγωνισμός στην τιμή που ανακοινώθηκε για την GL PLUS 2WD (22.560) και AWD (25.650).
Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 2.500€. Αυτό όμως μπορεί να έχει σχέση με την τρέχουσα συγκυρία (αύξησεις σε ενέργεια, πρώτες ύλες, μεταφορές κ.λπ.) και όχι με τον επιπλεον εξοπλισμό της νέας έκδοσης του μοντέλου.Ποιες οι εναλλακτικές του ανταγωνισμού για κάποιον που θέλει 4κίνηση; Πέραν του yaris cross που δεν ειναι καν κανονική 4κίνηση και έχει σχεδόν ίδια τιμή...
-
@dimitriscsd said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@christos-suzitros said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Το ερώτημα είναι τι προσφέρει ο ανταγωνισμός στην τιμή που ανακοινώθηκε για την GL PLUS 2WD (22.560) και AWD (25.650).
Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 2.500€. Αυτό όμως μπορεί να έχει σχέση με την τρέχουσα συγκυρία (αύξησεις σε ενέργεια, πρώτες ύλες, μεταφορές κ.λπ.) και όχι με τον επιπλεον εξοπλισμό της νέας έκδοσης του μοντέλου.Ποιες οι εναλλακτικές του ανταγωνισμού για κάποιον που θέλει 4κίνηση; Πέραν του yaris cross που δεν ειναι καν κανονική 4κίνηση και έχει σχεδόν ίδια τιμή...
Άρα ως τετρακίνητο (μόνο;) παραμένει μια ελκυστική επιλογή. Ωστόσο έχω την εντύπωση ότι όσοι θέλουν τετρακίνηση κυρίως στρέφονται προς το vitara.
SUZUKI SX4 SCROSS