-
Πάντως τα 5000 σε 15 χρόνια, είναι κάπου 25-30 ευρώ τον μήνα, ή ένας καφές στο χέρι σε φτηνό μαγαζί...
Από την άλλη όμως η διαφορά κατανάλωσης υπάρχει.
Εγώ το 2021 πήγα από δίλιτρο βενζίνης παλιό που έκαιγε εκτός 8 και εντός 10 σε τρικύλινδρο 1.2 αυτόματο που έκαιγε εκτός 6,5 και εντός 8 και έκανα 30000 χλμ και μετά 1 χρόνο σε 1.5 ντίζελ αυτόματο, που καίει εκτός 5 και εντός 6,2 και έχω κάνει επίσης 30000 χλμ.
Αν βάλω μία μέση τιμή την βενζίνη στα 1,7 για την διετία και το πετρέλαιο στα 1,55 τότε έχω αντί για 9200 που θα είχα με το δίλιτρο, έκαψα με το 1,2 3700 και με το πετρέλαιο 2600, ήτοι όφελος 9200-3700-2600 = 2900. Είναι αρκετά λεφτά.
-
@manast said in Κατανάλωση Βενζίνης:
Κέρδος αγοράς, κέρδος κατανάλωσης και στον χαμηλότερο αποδεκτό εξοπλισμό. Κέρδος αγοράς, κέρδος βάρους-χαμηλής κατανάλωσης
Που καταλήγουμε λοιπόν; Σε ποιο υπέρτατο μικρό αυτοκίνητο;
Να πως βγαίνουν όλα....
-
@manast said in Κατανάλωση Βενζίνης:
Υ.Γ2. Λιγάκι στο forum, οι συμπαθείς κάτοχοι (νυν ή προσεχώς), υβριδικών τουοτα, το έχουν κάνει μεταξύ επιστήμης και σημαίας.
Δεν κρίνω ούτε τη σκέψη, ούτε την επιλογή. Δεν έχω τέτοιο σκοπό. Συγνώμη προκαταβολικά αν ενοχλήσω που αναφέρω τους συγκεκριμένους κατόχους, αλλά λιγάκι μου θυμίζουν νεοφώτιστους που είδαν το φως το αληθινό. Πολύ ευθιξία ρε παιδί μου.Σαν κάτοχος Toyota σηκώνω το γάντι και σου απαντάω.
Εν μέρει, έχεις δίκιο, μερικοί toyoταιοι το παρακανουν λιιιγο (όπως και μερικοί dieselατοι σταυροφόροι, να τα λέμε όλα). Αν διαβάσεις τα ποστ μου, τους προσγειωνω οταν ποσταρουν καταναλώσεις του 1 με 1.5 λ. Στην πραγματική ζωή, αυτό είναι 4 με 4.5, πάλι εντυπωσιακό, και είναι αρκετά αληθινό για να μην παρασύρεται και κόσμος που είναι σε αναζήτηση αυτοκινήτου. Και την πτώση στη ποιότητα σχολιάζουμε, και την μέτρια ηχομόνωση και τις ηλίθιες συμπεριφορές της εδώ αντιπροσωπείας. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για λαϊκά αυτοκίνητα.
Προσωπικά μιλώντας, έκανα τη μετάβαση από αμάξι που είχε το 10-11 στο νερό μέσα στην Αθήνα (+280τελη) σε υβριδικό με 4-5λ, γνωρίζοντας τι έπαιρνα, κάνοντας φυσικά συμβιβασμούς σε χώρους και λοιπά κριτήρια. Ξέρω ότι είναι ακραία περιπτωση, αλλά η ετήσια διαφορά βγαίνει στα 1.350€ στο κόστος χρήσης, οποτε για εμένα, ναι κάνει διαφορά και είναι ένας μηνιαιος μισθός. -
Αν δεν έπαιρνα το υβρίδιο, θα πήγαινα στο υπερτιμιο swift (με φόβισε η ιπποδύναμη) ή σε i20 (προσωπικό κόλλημα για made in turkey). Οχι σε dacia sandero φιλε lap (δεν μ'αρέσει πως προφέρεται, εχω σοβαρά επιχειρήματα..) Αν δεν είχα πρόβλημα και στο parking, το i30 θα ήταν μονόδρομος.
Άσχετο, αλλά παραδέχομαι την Hyundai που ακόμα κρατάει τιμές σε λογικά πλαίσια. -
@cirus δεν είσαι ανόητος γιατί πήρες οικονομικό γρήγορο, downsized τρικυλίνδρο turbo αλλά θα σε βάλω σε αυτούς γιατί δεν το έχεις καταλάβει! έχεις τα ίδια γκάζια με τον μισό κινητήρα και 50% μικρότερη κατανάλωση!
Εγώ ήμουν ανόητος στο τετράγωνο γιατί μου έδιναν 17 K € για το ST όταν το είχα γεμάτα 2 χρόνια , το είχα γλεντήσει δηλ , αλλά ακόμα πλήρωνα 450 € ΤΚ και η βενζίνη είχε 0,7 και δεν είχα καταλάβει ότι το πάρτι τελείωσε
Τώρα προσπαθώ να βελτιώσω το κάρμα μου με υβριδικά ...
-
@monman2 said in Κατανάλωση Βενζίνης:
@cirus δεν είσαι ανόητος γιατί πήρες οικονομικό γρήγορο, downsized τρικυλίνδρο turbo αλλά θα σε βάλω σε αυτούς γιατί δεν το έχεις καταλάβει! έχεις τα ίδια γκάζια με τον μισό κινητήρα και 50% μικρότερη κατανάλωση!
Εγώ ήμουν ανόητος στο τετράγωνο γιατί μου έδιναν 17 K € για το ST όταν το είχα γεμάτα 2 χρόνια , το είχα γλεντήσει δηλ , αλλά ακόμα πλήρωνα 450 € ΤΚ και η βενζίνη είχε 0,7 και δεν είχα καταλάβει ότι το πάρτι τελείωσε
Τώρα προσπαθώ να βελτιώσω το κάρμα μου με υβριδικά ...
Αν το γλεντήσες αξίζε να πλερώσεις. οκ εχασες λίγα χρήματα παραπάνω σιγα. αλλοι τα τρώνε σε αλλα χειρότερα πράγματα
Αν γουστάρεις υβριδικό αξίζει να μην πλερώνεις οπως κάνεις
-
Πάντως τα τελευταία χρόνια βρίσκεις επώνυμες μεγάλες διαστάσεις ζάντες παρατημένες σε βουλκανιζατέρ περιμένοντας αγοραστή σε κατάσταση βιτρίνας.....
-
@w202-amg said in Κατανάλωση Βενζίνης:
Πάντως τα τελευταία χρόνια βρίσκεις επώνυμες μεγάλες διαστάσεις ζάντες παρατημένες σε βουλκανιζατέρ περιμένοντας αγοραστή σε κατάσταση βιτρίνας.....
Και πολύ λογικό.
Αμάξι που είχα και πέρασα σταδιακά από 14" > 15" > 16" μου ανέβαζε την κατανάλωση 0.5λτ/100 για κάθε αλλαγή...
Άσε που μόλις μαθαίνουν κόστη για ελαστικά αρκεί. -
Πρέπει να πρώτογράφτηκα στο φόρουμ πριν περισσότερο από 20 χρόνια και να διάβαζα 4Τ συστηματικά περισσότερο από μια 30ετια.
Θυμάμαι συζητήσεις για τουρμπισματα, ΦΠΕ, βούτες, μαύρες, λιμανάκια κρυφές, γαμοσταυριδια στην ενότητα ελληνικών αγώνων για τα τσιγκακια, τις ενστάσεις και τους τεχνικούς ελέγχους, μούτες των ατμοσφαιρικών τότε Hondaιών κατά των τουρμπατων του VAG, κουβέντες για φτερούγες και μεταξένιους εξακύλινδρους εν σειρά, και πολλά ακόμα.
Αυτό που σίγουρα ΔΕΝ θυμάμαι πάντως είναι συζητήσεις επι συζητήσεων για μέσες καταναλώσεις, κρυφούς φωτισμούς, και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες …
Πλέον η εμπειρία της οδηγικής απόλαυσης φαίνεται να έχει συρρικνωθεί στο μέγεθος της οθόνης πολυμέσων και όχι στο πως στρίβει και πως φρενάρει ένα αμάξι.
Μπορεί ο κόσμος να άλλαξε, εγώ να μεγάλωσα ή μπορεί η έννοια της αυτοκίνησης που αγαπήσαμε να έχει πλέον πεθαίνει. Τι να πω …
-
@antonakis said in Κατανάλωση Βενζίνης:
Και πολύ λογικό.
Αμάξι που είχα και πέρασα σταδιακά από 14" > 15" > 16" μου ανέβαζε την κατανάλωση 0.5λτ/100 για κάθε αλλαγή...
Άσε που μόλις μαθαίνουν κόστη για ελαστικά αρκεί.Εξαρτάται και που οδηγάς και από το αυτοκίνητο και από τη πίεση στα λάστιχα. Μέσα στην πόλη με σταματά-ξεκινα επιβαρύνουν ιδιαίτερα. Σε ταξίδια σχεδόν μη μετρήσιμο το βρίσκω προσωπικά
-
Εγώ το μετρούσα στην αντλία μέσο όρο ετών, οπότε το θεωρώ να έχει βάση.
-
Σίγουρα αυξάνει απλά σε σταθερή ταχύτητα δεν έχει διαφορά αν το πέλμα είναι το ίδιο.
-
Σίγουρα αυξάνει απλά σε σταθερή ταχύτητα δεν έχει διαφορά αν το πέλμα είναι το ίδιο.
Σώστα. Πάντα όμως αυξάνεται το πέλμα αν ακολουθείς τις εργοστασιακές διαστάσεις τουλάχιστον.
-
Εγω θυμάμαι πάντως πως οι 4Τ είχαν δώσει μεχρι και ενα χαρτονένιο υπολογιστή κατανάλωσης και τότε είχαμε ακόμα δραχμές.
Επίσης θυμάμαι οτι τα πρώτα Turbo τους πάταγαν όλους μεν αλλα λίγοι τα προτίμησαν γιατί έκαιγαν τον αγλέορα...14-15 το UNO Turbo πχ όταν το δικό μου Swift Gti 9- 10 με γρήγορη οδήγηση.
Το Twin Cam 16V ήταν πιο τεχνολογικά προηγμένο για μένα πιο ενδιαφέρον και με 240.000 χλμ μου έδωσε 1.500.000 δρχ στην μεταπώληση (Japan ) και γλύτωσα 1.000.000 σε βενζίνες .Την κατανάλωση την είχα πάντα στο 1ο 2ο κριτήριο επιλογής αυτοκινήτου γιατί έκανα πολλά χλμ , 30-45.000 κάθε χρόνο .
Τις επιδόσεις 2ες
και τα πίσω δισκόφρενα απαράβατο κανόνα -
Αυτό το χάρτινο μετρητή τον είχα και ΄γω για πολλά χρόνια.
Την χαμηλότερη κατανάλωση με ep70 1000άρι, ήταν 7.5 λίτρα!
Τώρα με το 1.3 έχει φοβηθεί το μάτι μου.Πάνω από 300 χιλιόμετρα γεμάτο, μόνο σε ανοιχτή διαδρομή και με πολύ χαλαρή οδήγηση.Τουλάχιστον στα mid '90's, το τελευταίο πράμα που κοιτάζαμε, ήταν η κατανάλωση.
Αναδιπλούμενοι ηλεκτρικοί καθρέπτες, πόσα αυτοκίνητα είχαν;Κρυφούς φωτισμούς; -
@pgp737ng said in Κατανάλωση Βενζίνης:
@monman2 said in Κατανάλωση Βενζίνης:
Επίσης θυμάμαι οτι τα πρώτα Turbo τους πάταγαν όλους μεν αλλα λίγοι τα προτίμησαν γιατί έκαιγαν τον αγλέορα...14-15 το UNO Turbo ….
Μην λέμε ψέματα…
Ήταν πελάτες ΟΛΟΙ με uno turbo οποιαδήποτε γενιάς!R5gt king of the drags!
Αυτό θα έκαιγε 20 λιτ/100 καρμπιρατέρ αν θυμάμαι...όντως king
-
Γύρω στο 10 σε χαλαρή βόλτα έως και 15-18 σε κόντρες στην παραλία.
Μη λέμε ότι θέλουμε, δεν έκανες κόντρες στην παράλια με uno turbo!!!
Στην πρώτη στροφή έφευγες ευθεία!!!
Βουτά άνετα -
Γύρω στο 10 σε χαλαρή βόλτα έως και 15-18 σε κόντρες στην παραλία.
πες μου οτι εβλεπες καταναλωση, αυτο πες μου μονο.....
-
Φαίνεται ο τογιοτακιας από μικρός.
-
Κατανάλωση Βενζίνης