-
Σε μια συναλλαγή πρέπει να είναι όλοι ευχαριστημένοι.
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Σε μια συναλλαγή πρέπει να είναι όλοι ευχαριστημένοι.
Ξεκάθαρα, μπορει να μεινει ευχαριστημένος επειδή διατήρησε το καλοσυντηρημένο όχημα του και δεν το πούλησε ξεφτύλα οπως αυτός το θεωρεί.
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:
@wantone said in TESLA FORUM:
Αυτο ακριβως κανουν ηδη. Προσφορα και ζητηση ειναι, επισης οχι ολος ο κοσμος ξερει απο επιδοτησεις και εταιρειες κλπ. Το βαζεις αγγελια και βλεπεις τι γινεται.
Οκ, και τα πουλάνε δηλαδή στην τιμή του καινούργιου με την επιδότηση (των 9000) και ενώ έχει αλλάξει και μοντέλο? προφανώς και θα υπάρχει κάποιος που δεν θα ειναι και τόσο γνώστης της αγοράς, αλλά δεν θέλει και πολύ ψάξιμο για να καταλάβεις τι γίνεται. Εγώ πραγματικά αμφιβάλω αν αυτό γινεται μαζικά, ίσως κάποιες ακραίες περιπτώσεις.
Τον περασμενο νοεμβρη 3 χρονων Υ 4κινητο 37 χιλ ζηταγε. δεν ξερω ποσο το εδωσε τελικα. παντως το αμαξι εφυγε σε μερικες εβδομαδες. Σε 2.5 χρονια θα δωσει το Χ που πηρε μετα το Υ αν μπορεις να περιμενεις να το παρεις απο αυτον.
-
@wantone said in TESLA FORUM:
Τον περασμενο νοεμβρη 3 χρονων Υ 4κινητο 37 χιλ ζηταγε. δεν ξερω ποσο το εδωσε τελικα. παντως το αμαξι εφυγε σε μερικες εβδομαδες. Σε 2.5 χρονια θα δωσει το Χ που πηρε μετα το Υ αν μπορεις να περιμενεις να το παρεις απο αυτον.
Δεν μου λέει τιποτα αυτο που λες... ξέρους ποσους φίλους έχω που έλεγαν οτι πουλησαν το αμάξι τους τάδε χρήματα, και μάθαινα απο τρίτους οτι το έδωσαν πιο χαμηλά, αλλά πουλούσαν μούρη στην παρέα οτι βρήκαν το κορόιδο και το έδωσαν. Λογια του αέρα, συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ. και μονο που έγινε αλλαγή μοντέλου, και 0 χιλιόμετρα να είχε, σημαίνει οτι αγοράζεις κάτι το οποίο ειναι προηγούμενς τεχνολογίας. Ενα καινούργιο 3 LR AWD κάνει 49470 χωρίς την επιδότηση. Η μόνη περίπτωση που θα αγόραζε κάποιος λίγο πιο χαμηλά απο τα χρήματ απου λες, ειναι να χρωστάει στην εφορία (μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων) και να μην μπορει να βγάλει χαρτί απο την εφορία ώστε να πάρει την επιδότηση, και φυσικά να έχει μαύρο χρήμα. Υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς ειναι γύπες, και έχουν άλλους τρόπους...
-
Τον Σπύρο τον γνωρίζουμε. Η τιμή που λέει είναι αληθινή. Κι είναι και λογικό, από τη στιγμή που όλα σχεδόν τα ΜΥ πωλούνται ακριβότερα.
-
Yπαρχει και κοσμος που εκανε λαθος στην αιτηση και εχασε την επιδοτηση. Υπαρχει κοινο για τα παντα αρκει να μην υπαρχει μεγαλη παροχη απο αυτα.
Εδω αλλοι αγοραζουν μεταχειρισμενα ντηζελ απο το εξωτερικο με 180 χιλ χμ που τα γυριζουν στα 80 και νομιζουν οτι εκαναν και καλη αγορα.
-
@dettol είμαι σε δίλημμα . LR RW ή LR AWD
Δεν την θέλω τη τετρακίνηση , όμως έχει επιπλέον εξοπλισμό το AWD
-
Προσωπικά, ζαχαρώνω άγρια αυτό εδώ. Κυρίως λόγω του εξοπλισμού. Έχω καλομάθει με τα φορτωμένα δημοσιογραφικά και δεν θέλω να ξεπέσω στο προσωπικό. Αλλά θεωρώ ότι είναι σαφώς προτιμότερο να περιμένω κάνα 6μηνο. Αν ανακοινωθεί νέα επιδότηση, θα αγοράσω το νέο ΜΥ στη βασική έκδοση. Με 500 km WLTP, είμαι απόλυτα καλυμμένος. Άλλωστε, το προηγούμενο ΜΥ LR είχε 565. Και αν φορούσε τις καλές ζάντες, που τις προτιμώ, ακόμα παρακάτω. Ε, με το degradation θα είναι πολύ κοντά πλέον με το καινούριο.
Ή να πάω σε πρώτης γενιάς μεταχειρισμένο στο 30άρι. Πότε θα δούμε επιτέλους τα μεταχειρισμένα Tesla που πωλούνται τσάμπα; -
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Προσωπικά, ζαχαρώνω άγρια αυτό εδώ. Κυρίως λόγω του εξοπλισμού.
εχει αντλία θερμότητας? 46500 εχει καινούργιο (χωρις την αντλία νομιζω) -9000 , για αμάξι τετραετίας με 71.000 χιλιόμετρα, και με δεδομένο οτι τα VW δεν έχουν και το καλύτερο Software/eficiency οπως τα TEsla, αν μπορούσες να το τσιμπήσεις 2 -3 χιλιάρικα πιο κάτω, δεν θα ήταν κακό deal.
-
Έχει τρελό εξοπλισμό το συγκεκριμένο. Για αυτό μου αρέσει. Αλλιώς ούτε το χρώμα είναι του γούστου μου, ούτε που έχουν μείνει λίγα χρόνια εγγύησης. Άσε που είναι και αργό.
-
Πότε θα δούμε επιτέλους τα μεταχειρισμένα Tesla που πωλούνται τσάμπα;
Δεν θα δούμε βρε συ, ειναι θέμα νοοτροπίας, οταν ο μέσος πωλητής περιμένει πότε θα σταματήσει η επιδότηση για να το πουλήσει με καπέλο στον νέο αγοραστή για να πάρει αυτός πιο εύκολα καινούργιο, καταλαβαίνεις οτι δημιουργείται μια στρέβλωση στην αγορά.. Σε όλο αυτό το αφήγημα χάνεται οτι έρχονται αλλαγές μοντέλων και ο χρόνος ειναι εχθρός για τα οχήματα, ειδικά για τα ηλεκτρικά, οι περισσότεροι τα κρατάνε μέχρι να πουλήσουν εκει που θέλουν. Δεκτό ως ένα βαθμό, κάποιοι θα βγουν κερδισμένοι, κάποιοι θα χάσουν, ειναι στοίχημα η υπόθεση, προσωπικά δεν θα έμπαινα σε αυτή τη νδιαδικασία, για μένα το όχημα ανέκαθεν ειναι μέσο μετακίνησης, δεν το βλέπω ως επενδυτικό προιόν, αποδέχομαι την πτώση της τιμής (ακόμα και ενός καλοσυντηρημένου), οσο βέβαια βλέπεις οτι σε παίρνει, ρισκάρεις.
-
@george1977 said in TESLA FORUM:
τι παραπανω εξοπλισμο εχει; τα ηχεια και την "premium επενδυση".. κλαιν . Εγω την γουσταρω την τετρακινηση και θα την ξαναπληρωνα, αλλα αν εσενα δεν σε ενδιαφερει, τοτε δεν αξιζει να μπαινεις σε διλημμα για τις χαζομαρουλες εξοπλισμου
-
Έχει τρελό εξοπλισμό το συγκεκριμένο. Για αυτό μου αρέσει. Αλλιώς ούτε το χρώμα είναι του γούστου μου, ούτε που έχουν μείνει λίγα χρόνια εγγύησης. Άσε που είναι και αργό.
Περίεργο που ένας άνθρωπος με τις γνώσεις σου πάει σε VW, αλλά εμπσιτεύομαι την κρίση σου και την εμπερία σου. Επειδή ειμαι τραπεζιός υπάλληλος, μας δίνουν και εμάς μέσω εταιρίας Leasing που έχει ο όμιλος ID.4 σε προνομιακή τιμή (Leasing) αλλά θα προτιμούσα αγορά Tesla /BYD, αν το αγοράσεις πάντως ενημέρωσε με Please ώστε να δω μήπως κινηθώ σε leasing.
-
Ναι, αλλά βλέπεις ότι δεν την κάνω την κίνηση, προτιμώ να περιμένω τα Υ να πέσουν στα 30Κ. Πάντως, θεωρώ καλύτερα τα ID. από τον περισσότερο κοσμάκη. Για αυτό και στο ID.3 είχα βάλει 4.5 στα 5. Προφανώς υστερεί σε σχέση με τα Tesla, γιατί αυτό και κρατιέμαι. Αλλά αυτό το μασάζ, επειδή το είχε το δημοσιογραφικό ID.3 κι ήταν φανταστικό, το λιμπίζομαι άγρια.
-
Ναι, αλλά βλέπεις ότι δεν την κάνω την κίνηση, προτιμώ να περιμένω τα Υ να πέσουν στα 30Κ. Πάντως, θεωρώ καλύτερα τα ID. από τον περισσότερο κοσμάκη. Για αυτό και στο ID.3 είχα βάλει 4.5 στα 5. Προφανώς υστερεί σε σχέση με τα Tesla, γιατί αυτό και κρατιέμαι. Αλλά αυτό το μασάζ, επειδή το είχε το δημοσιογραφικό ID.3 κι ήταν φανταστικό, το λιμπίζομαι άγρια.
Y στα 30, φαντάζομαι την βασική έκδοση? ή την LR? με λιγο υπομονή θα βρεις, ειδικά τώρα που εγινε αλλαγή μοντέλου. απλά πρέεπι να ψάχνεις συνέχεια μέχρι να βρεθεί η ευκαιρία, αμα έχεις την υπομονή...
-
μασαζ, τριζωνικο κλιματισμο, hud και τετοιον turning circle δεν θα δεις σε τεσλα. 200 ιππους επισης δεν θα δεις ομως
Το id3 ειναι φανταστικο, αλλα χαντακωθηκε (στην ελλαδα τουλαχιστον) απο την τιμη του. Το id4 πιστευω οτι πουλησε καλυτερα λογω leasing.
Οντως καλυτερα να περιμενεις, ωστε να δεις αν θα υπαρξει συνεχεια του ΚΗ. Υ με μικρη μπαταρια ομως θα σε ζορισει σε ταξιδια. Το επαναλαμβανω σαν χαλασμενο μαγνητοφωνο.
-
Καταρχάς, πολλά από τα ταξίδια μου γίνονται με τα δημοσιογραφικά. Αλλά 500 WLTP, δεν είναι άσχημα. Αν πάω σε μεταχειρισμένο, μόνο Long Range.
-
Καταρχάς, πολλά από τα ταξίδια μου γίνονται με τα δημοσιογραφικά. Αλλά 500 WLTP, δεν είναι άσχημα. Αν πάω σε μεταχειρισμένο, μόνο Long Range.
αμαξι εχεις, βάλε brc, θα σου παρω δωρο το ψηλωμα και εγινες παλι αντρας
-
@george1977 said in TESLA FORUM:
Στο 3αρι πέραν της τετρακίνησης που αξιολογείς αν τη θες (βοηθάει πάντα και οδηγικά), τα lr έχουν το πιο καλό ηχοσύστημα με 17 ηχεία αντί για 9 του απλού (και το απλο είναι μακράν καλύτερο από τις υλοποιήσεις των υπολοίπων) και άλλη επένδυση στις πόρτες.
-
@gatoz said in TESLA FORUM:
αμαξι εχεις, βάλε brc, θα σου παρω δωρο το ψηλωμα και εγινες παλι αντρας
Μα και βέβαια φοράω BRC. Τι μας πέρασες; Τίποτα χτεσινές;
TESLA FORUM