-
Σάββατο βράδυ δημοσιεύω δοκιμή του SR+.
Spoiler: ποιο Civic τώρα...
-
BTW έκανα σημερα test drive για μια ωρα το λευκό LR με τις 19αρες Ζαντες.
Πολύ καλη διαχείριση του βάρους, πολύ στιβαρό, κοφτερό μπροστινο, αίσθηση σπορ χαμηλού αυτοκινήτου, φοβερα τα Michelin pilot sport, αλλα με το chill mode δεν βλέπεις τις δυνατότητες του πλαισιου. Οπότε στην διαδρομη εξοικιωθηκα με την οδηγηση με ενα πέταλ και απόλαυσα την chill εμπειρία.Στα αρνητικά θα εβαζα το πέταλ του γκαζιού που θέλει αρκετή πίεση για να πατηθεί σε σχέση με το συνηθισμένο, αλλα και ενα τρίξιμο που ακουγοταν στο αφημα και πάτημα που πιστεύω είχε να κάνει με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Ενα δεύτερο αρνητικό εχει να κάνει με το πολύ μικρό άνοιγμα του πορτ παγκαζ. Δυσκολα να φορτωθεί το καρότσι τιυ μωρού.
Όσον αφορα τους χώρους άνετο είναι, το πάτωμα πιο ψηλά από το κανονικό λογω μπαταρίας, αλλα ακομα ψαχνω στο διαδίκτυο να μαθω έγκυρες μετρήσεις λίτρων του χώρου αποσκευών, με και χωρίς την καταπακτη, αλλα και τα λίτρα του frunk. Στο site αναφέρει συνολικά μόνο ενα νούμερο. -
Το LR έχω, σαν αυτό που οδήγησες αλλά με τις 18ρες. Και εγώ με one pedal το έχω τώρα και chill mode μέχρι να το συνηθίσω λίγο.
Δεν έχω κάποιο τρίξιμο για την ώρα πουθενά, η απόκριση του πεντάλ μου φαίνεται οκ, αλλά ίσως στο συνδυασμό αυτο να είναι πιο σκληρό;
Δεν νομίζω να έχεις θέμα με καρότσι, παίζει να το παίρνει κάθετα γιατί είναι βαθύ. Αλλά σε κάθε περίπτωση το δοκιμάζεις στην αντιπροσωπεία. Σίγουρα το Υ είναι πιο βολικό σε αυτό τον τομέα. Αλλά και πιο ακριβό.
Για αυτονομία δεν έχω να πω κάτι ακόμα, απλά να αναφέρω ότι τα ηλεκτρικά χάνουν κάθε μέρα κοντά στο 1% χωρίς να κάνεις κάτι!
Οπότε αν κάθεται στο πάρκινγκ για καμιά βδομάδα, δεν θα το βρεις όπως το άφησες, θα έχει χάσει 5-6%...
-
Πραγματικα,με εχει βαλει στο τριπακι ο Ελον.
Μπηκα στο ΦΕΚ κινουμαι ηλεκτρικα και επιδοτειται ενα χιλιαρικακι επιπλεον και η τριτεκνια.
Παμε στα 32.990 ...Οσο πλησιαζει το facelift μηπως κανει σφαξιμο κανονικο ο Ελον...και πεσει και αλλο....Οψομεθα.... -
@netgeo said in TESLA FORUM:
Το LR έχω, σαν αυτό που οδήγησες αλλά με τις 18ρες. Και εγώ με one pedal το έχω τώρα και chill mode μέχρι να το συνηθίσω λίγο.
Δεν έχω κάποιο τρίξιμο για την ώρα πουθενά, η απόκριση του πεντάλ μου φαίνεται οκ, αλλά ίσως στο συνδυασμό αυτο να είναι πιο σκληρό;
Δεν νομίζω να έχεις θέμα με καρότσι, παίζει να το παίρνει κάθετα γιατί είναι βαθύ. Αλλά σε κάθε περίπτωση το δοκιμάζεις στην αντιπροσωπεία. Σίγουρα το Υ είναι πιο βολικό σε αυτό τον τομέα. Αλλά και πιο ακριβό.
Για αυτονομία δεν έχω να πω κάτι ακόμα, απλά να αναφέρω ότι τα ηλεκτρικά χάνουν κάθε μέρα κοντά στο 1% χωρίς να κάνεις κάτι!
Οπότε αν κάθεται στο πάρκινγκ για καμιά βδομάδα, δεν θα το βρεις όπως το άφησες, θα έχει χάσει 5-6%...
Τι φορτιστή έχεις αποφασίσει να βάλεις?
Έχεις να μας δώσει κάποια εικόνα απο κόστη?
Για πρέπει και αυτό να υπολογίζεται σαν κόστος πέρα αοο την αγορά του αυτοκινήτου -
@chronis-marinis-gmail-com said in TESLA FORUM:
@netgeo said in TESLA FORUM:
Τι φορτιστή έχεις αποφασίσει να βάλεις?
Έχεις να μας δώσει κάποια εικόνα απο κόστη?
Για πρέπει και αυτό να υπολογίζεται σαν κόστος πέρα αοο την αγορά του αυτοκινήτουΤης Τέσλα προμηθεύτηκα, το συνεργείο που θα έρθει να τον εγκαταστήσει μου είπε πως στα χρήματά του είναι πολύ καλή επιλογή. Επίσης βαριόμουν να ασχοληθώ παραπάνω. Κοστίζει 500€ και τον αγοράζεις από το σέρβις της Τέσλα στην FMS. Πρέπει να έχεις το VIN για να στον πουλήσουν.
Το κόστος της εγκατάστασης παίζει πολύ, λόγο της ιδιομορφίας του κάθε χώρου. Παίζει ρόλο που είναι το ρολόι σου και που η θέση που θα βάλεις τον φορτιστή. Πχ στην περίπτωση μου θέλουμε 45μ καλώδιο, που αυτό από μόνο του κοστίζει 380€.
Επίσης πρέπει να γίνει καινούρια ΥΔΕ που κοστίζει 160€ ανάλογα τα τμ.
Συνολικά θα δώσω 1,350€ για την εγκατάσταση.Σαν κόστος θα αποσβεστεί μετά από αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα:
Αν υποθέσουμε ότι έξω κοστίζει 0.45€ η kwh και το νυχτερινό είναι πχ 0.15€, γλυτώνεις 0.30€ την kwh.
Οπότε θα αποσβέσω μετά από 6,200 kwh (=1,850/0.30).
Πες η μπαταρία είναι 75kwh άρα 82 γεμίσματα από 0% έως 100%.
WLTP έχει 600klm συνεπώς χοντρικά 49,000klm.Βέβαια έχεις την ευκολία του σπιτιού σου...
-
@costasbab said in TESLA FORUM:
Πραγματικα,με εχει βαλει στο τριπακι ο Ελον.
Μπηκα στο ΦΕΚ κινουμαι ηλεκτρικα και επιδοτειται ενα χιλιαρικακι επιπλεον και η τριτεκνια.
Παμε στα 32.990 ...Οσο πλησιαζει το facelift μηπως κανει σφαξιμο κανονικο ο Ελον...και πεσει και αλλο....Οψομεθα....πολλους εχει βαλει στη πριζα...
αν υπηρχε τωρα το model 2 μαλλον θα το επαιρνα. Το 3 ειναι μεγαλο για μενα & δυσκολα θα χωραει στο γκαραζ μου.κανεις δεν ξερει βεβαια μεχρι ποτε θα συνεχιστει η κρατικη επιδοτηση. Υπολογιζω αλλα 2 χρονια σιγουρα.
-
Η επιδότηση πιστεύω οτι κάποια στιγμή θα μετατραπεί σε απόσυρση πετρελαιοκίνητων (εως euro 5 ) και παλιών βενζινοκίνητων (εως euro 3).
Πρέπει να εχει όμως εισοδηματικά κριτήρια .
Άλλωστε όλοι οι έχοντες και κατέχοντες στα επόμενα δυο τρία χρόνια θα πάρουν ηλεκτρικό οπότε δεν θα εχει και νόημα και θα είναι προκλητικό να συνεχίσει έτσι ... -
Εγω διαφωνω με καθε ειδους επιδοτηση. Ποιο το νοημα να δινει λεφτα φορολογουμενων για να αγορασει καποιος -προφανως ευκαταστατος- ηλεκτρικο αυτοκινητο;
Απο την αλλη βεβαια, αν μπει εισοδηματικο κριτηριο, ολοι ξερουμε πως δεν ανταποκρινονται στη πραγματικοτητα.
Την δινουν γιατι αυτη τη στιγμη κανεις δεν θα αγοραζε ηλεκτρικο σε μια χωρα που οι υποδομες ειναι ανυπαρκτες.
-
Η επιδότηση είναι κίνητρο αγοράς, και ταυτόχρονα έχει ένα κοινωνικό όφελος της μείωσης της αστικής ρύπανσης.
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
Εγω διαφωνω με καθε ειδους επιδοτηση. Ποιο το νοημα να δινει λεφτα φορολογουμενων για να αγορασει καποιος -προφανως ευκαταστατος- ηλεκτρικο αυτοκινητο;
Αν δε δώσει λεφτά για επιδότηση, τα ίδια χρήματα θα τα δώσει σε πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή ένωση, λόγω μη συμμόρφωσης με τους ρύπους... Άσε που τρώει λεφτά και από το ευρωπαικό μπάτζετ για αυτές τις επιδοτήσεις.
-
Εάν τον ενδιέφεραν οι ρύποι θα το έκανε σε συνδυασμό με απόσυρση ή θα περιλάμβανε οποιοδήποτε αυτοκίνητο με μικρούς ρύπους
-
Δεν τον ενδιαφέρουν οι ρύποι. Τα λεφτά που δίνει για αυτούς τον ενδιαφέρουν.
-
Επεσαν οι μετοχές, λόγω μειωμένων κερδών, ακρίβυναν τα Τέσλα στην Αμερική.
Προς το παρόν τα 2 μεγάλα μοντέλα, 2500.
Ερχεται και εδώ.
Το θέμα είναι αν θα τα ξαναφτηνήνει μετά από αυτό...
-
@criuser said in TESLA FORUM:
Ερχεται και εδώ.
Επειδή το μοντέλο της tesla είναι direct , οι διακυμάνσεις των τιμών είναι ορατές στον καταναλωτή.
Με τον όγκο της παραγωγής πλεον στα ύψη και νεο μοντέλο να είναι κοντά στην παρουσίαση
το 3 και το Υ έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν ακόμη χαμηλότερες τιμές στην ευρώπη. -
@antonakis said in TESLA FORUM:
Δεν τον ενδιαφέρουν οι ρύποι. Τα λεφτά που δίνει για αυτούς τον ενδιαφέρουν.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω δεν υπάρχει πρόστιμο της ΕΕ λόγω των εκπομπών των αυτοκινήτων.
-
@criuser said in TESLA FORUM:
Ερχεται και εδώ.
Καταρχάς να λες όλη την είδηση , η αύξηση στην ουσία είναι διόρθωση μετα απο 5-6 μειώσεις , 10000$ μειώσεις και 2500$ αύξηση.
Αύξηση που τελικά είναι μείωση γιατί συνοδεύεται απο 3 χρόνια δωρεάν χρήση των ταχυφορτιστών ,unlimited , να διαβάζετε τα ψιλά γράμματα , ο αντίστοιχος cruiser με τα χιλιάδες τζάμπα μίλια που θα κάνει θα βγεί πολύ κερδισμένος!
https://electrek.co/2023/04/21/tesla-increases-model-s-x-prices-adds-3-years-free-supercharging/ -
Αυτή είναι η οπτική της είδησης από ένα τογιοτάκια που πάει αργά και από πηγμένους δρόμους για να λέει ότι δεν καίει...
Η κανονική είδηση, λέει κάτι που είναι καθοριστικό για την Αγορά...
Σε απλά Ελληνικά, λέει : Το Αφεντικό Τρελάθηκε...
Μπορεί να ανεβάζει η να κατεβάζει τις τιμές από τυχαίους παράγοντες...
Αρα αγοράζετε σήμερα και μπορεί να είστε χαμένος πολύ αύριο, ή κερδισμένος λίγο, όσο για μεταπώληση θέλετε μέντιουμ...
Από την άλλη όταν κατέβασε τιμές δεν ήταν αναμενόμενο ότι η μείωση των εσόδων θα μείωνε τα κέρδη ?
Αν και προχτές διαβάζαμε ότι έχει μεγάλο περιθώριο και θα σαρώσει τους άλλους...
Τελικά οι επενδυτές, δεν έχουν τα δις του αφεντικού, που μπορεί να χάνει δις και να μην του καίγεται καρφί...
-
ΔΟΚΙΜΗ
Με τιμή σκάνδαλο, το βασικό Tesla Model 3 κάνει ροντέο την ελληνική αγορά και προκαλεί θανάσιμο ηλεκτροσόκ στον ανταγωνισμό, θερμικό κι ηλεκτρικό, αφού κάνει όλα τα υπόλοιπα μοντέλα να φαίνονται παράλογα υπερκοστολογημένα.https://cartalk.gr/tesla-model-3-sr/
ΥΓ. Ζητώ συγγνώμη από τη Διαχείριση που το βάζω κι εδώ, αλλά με τόσο ενδιαφέρον μετά τις τελευταίες τιμές, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να διαβαστεί.
-
TESLA FORUM