-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Αν έχεις τόσα άγχη θα σου πρότεινα και εσένα να δεις ενα ειδικο, δεν είναι φυσιολογικό !
Το σκύλο που τον έχεις, σε διαμέρισμα ; Δεν το λυπάσαι το ζωντανό κλεισμένο σε 4 τοίχους με 3 κατουρήματα την ημέρα ;
Ή δεν ξέρεις να διαβάζεις, οπότε χρειάζεσαι να ξεκινήσεις από το δημοτικό, ή δεν βλέπεις τι διαβάζεις οπότε σου χρειάζεται οφθαλμίατρος.
Η άμεση αντίδραση σε απαντήσεις και η υπομονή στην φόρτιση, είναι σύμπτωμα διπολικής διαταραχής, ψάξε το.
-
Αν έχεις τόσα άγχη θα σου πρότεινα και εσένα να δεις ενα ειδικο, δεν είναι φυσιολογικό !
Το σκύλο που τον έχεις, σε διαμέρισμα ; Δεν το λυπάσαι το ζωντανό κλεισμένο σε 4 τοίχους με 3 κατουρήματα την ημέρα ;
Γιατί, εσύ που μπαίνεις σε κάθε συζήτηση και προσπαθείς να υποβαθμίσεις/επιτεθείς στη προσωπικότητα οποιου έχει διαφορετική άποψη από εσένα, αντίνα αντικρουσεις την άποψη με κάποιο επιχείρημα, έχεις δει κάποιον ειδικό;
Εσύ το βλέπεις φυσιολογικό να συζητάμε για την αυτονομία και το βαθμό ελευθερίας των σημερινών μπαταριοκίνητων αυτοκινήτων και όταν κάποιος σου πει πως δεν θέλει να έχει το άγχος της φόρτισης, να του απαντάς ότι κακώς έχει σκύλο σε διαμέρισμα;
Αν νομίζεις πως ένας ειδικός δεν σου χρειάζεται και δεν θα σε βοηθήσει, μπορείς να μιλήσεις σε μας δημόσια για τα παιδικά σου χρόνια και το τι σε οδήγησε εκεί, γι αυτό υπάρχουν οι φιλικές επί παντός συζητήσεις, μια μορφή δωρεάν ερασιτεχνικης ψυχανάλυσης είναι...
Να ρωτήσεις μετά κι αν οι οπαδοί του ντίζελ, με τον άπειρο βαθμό ελευθερίας,
αν μένουν σε διαμέρισμα, κρατάνε πουλιά σε κλουβί ή ψάρια σε γυάλα, λόγω του υποσυνείδητου άγχους του pdf, να τους στείλουμε κι αυτούς στον ειδικό... -
Με διακοπή δεν δουλεύουν ούτε οι ηλεκτροκίνητες αντλίες καθετού impeller των πρατηρίων.
Θα μπορούσες να έφτανες Κυριακή και να μην ηταν δυνατό να αγοράσεις καινούργιο σώβρακο, είναι αυτό λογική ρε σύ ;γιατι να μην ειναι δυνατον; το Η&Μ στην Ερμου ανοιχτο ειναι οπως και πολλα σουπερμαρκετ σε ολη την Αττικη.
για διακοπη ρευματος δεν εχει παρατηρησει ποσα καταστηματα εχουν γεννητριες; πιθανολογω οτι τους ερχεται φθηνοτερα σε σχεση με το ρευμα απο το δικτυο ειδικα τωρα που η ΔΕΗ αγορασε τον κωτσοβολο.
-
Με διακοπή δεν δουλεύουν ούτε οι ηλεκτροκίνητες αντλίες καθετού impeller των πρατηρίων.
Θα μπορούσες να έφτανες Κυριακή και να μην ηταν δυνατό να αγοράσεις καινούργιο σώβρακο, είναι αυτό λογική ρε σύ ;Σωστό μεν, αλλά θα πας 10 χλμ παρακάτω και θα βρεις βενζινάδικο με ρεύμα. Άσε που τα μεγάλα βενζινάδικα έχουν γεννήτριες. Ε είναι μια λογική κι αυτή, βρε φίλε. Ειδικά όταν μπορείς να έχεις πάντα δύο 20άρια μπιτόνια βενζίνη (Gerry Cans) στο υπόγειο (εγώ έχω πάντα).
@alexandros-k said in TESLA FORUM:
Εγω εχω άλλη ενσταση..... Το σωβρακο θα το φοραγες οπως το αγορασες, χωρις να το πλυνεις ?
Μόνο σε έκτακτη τα φοράς άπλυτα (το σώβρακο τουλάχιστον. η φανέλα δεν με ενοχλεί τόσο αν και δεν φοράω ποτέ φανέλα). Αν δεν υπάρχει όμως πλυντήριο μπορείς είτε (α) να τα πλύνεις στο χέρι με απορρυπαντικό, ή (β) να τα βυθίσεις για 2 λεπτά σε καυτό νερό από τον βραστήρα (απολύμανση).
@monman2 said in TESLA FORUM:
Στην Αμερική αν τύχει κάτι έκτακτο έρχεται περιπολικό στο σπίτι και σου παίρνουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου έτσι γλυτώνουν απο "τρελούς " που τρέχουν να προλάβουν ...
Στην χώρα που γίνονται κάθε τρεις και λίγο καταδιώξεις με 200 στα highways? Πολλές σειρές CSI βλέπεις, αγαπημένε μου φίλε... Και στην τελική ζούμε στην πολιτισμένη Ευρώπη, όχι στην Άγρια Δύση. Έχω πόρτες ανοικτές να πάω Αμερική (και NYC και Florida, έχω πρόσκληση από 2 διαφορετικούς US Citizens). Ούτε για πλάκα δεν το κάνω όμως!!! Αν ήταν Καναδάς, θα το σκεφτόμουν, όχι όμως στην χώρα της αδικίας και των σκοτωμών (USA).
@monman2 said in TESLA FORUM:
Φωτοβολταϊκά φίλε με τον χώρο που εχεις αν κοπεί το ρεύμα για πάντα (Πούτιν πυρηνικά ) θα φορτίζεις το EV για καμμιά 30αρια χρόνια
Πήρα προσφορά πρόσφατα, σαράντα χιλιάρικα θα βγει για πάνελ και μπαταρίες. Δεν συμφέρει. Άσε που τελείωσε το πρόγραμμα Εξοικονομώ (whatever) και δεν έχω επιδότηση πια. Έχω όμως δυο δεξαμενές καυσίμων, 1500 λίτρων έκαστη, στο υπόγειο. Τις χρησιμοποιώ για το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά την μία μπορώ να την γυρίσω σε βενζίνη. Όπλα έχουμε, πυρομαχικά έχουμε, πόσιμο νερό πάντα τηρώ 100+ λίτρα σε μπουκάλια, μόνο κονσέρβες πρέπει να πάρω και είμαι έτοιμος για 10 μέρες Αρμαγεδδώνα.
ΥΓ: Εδώ μέσα είμαστε όλοι για να ανταλλάξουμε απόψεις, πολλοί από εμάς είμαστε και προσωπικοί φίλοι. Δεν υπάρχει λόγος για προσωπικές προσβολές. Χαλαρώστε!!!
-
Αν βαλεις 1500 λιτρα βενζινης στην δεξαμενη θα εχεις τεραστιο κινδυνο πυρκαγιας; Αλλο το πετρελαιο.
-
@wantone said in TESLA FORUM:
Αν βαλεις 1500 λιτρα βενζινης στην δεξαμενη θα εχεις τεραστιο κινδυνο πυρκαγιας; Αλλο το πετρελαιο.
Δίκαιο έχεις. Υποθετικό το σενάριο που ανέφερα. Στην πράξη είναι όντως επικίνδυνο. Μπορώ όμως να βγάλω την μια δεξαμενή στο χωράφι (είναι ελαφριά, πλαστική) και μετά να την γεμίσω με βενζίνη.
-
Στο φορουμ γραφονται πολλα οτι ναναι οπως αυτο που εγραψε ο Μονμαν για την Αμερικη (προφανως δεν εχει σχεση με την ζωη εκει). Οι Αμερικανοι το κανουν συνεχως το να μπαινουν στο αμαξι χωρις προγραμμα και να κανουν χιλιαδες χμ πχ για να πανε να βρουνε μια γκομενα σε αλλη πολιτεια. Ενα απο τα μεγαλυτερα ατου της Αμερικης ηταν η ελευθερια να πας οπου θες χωρις ελεγχους με ελαχιστα διοδια και πολυ χαμηλη τιμη βενζινης. Σε μια χωρα που θελεις 6 ωρες με το αεροπλανο να πας απο την μια ακρη στην αλλη.
-
@realzeus με ρώτησες τι θα έκανα αν έπρεπε να φύγω εσπευσμένα για ταξίδι και δεν ήμουν γεμάτος. Σου απάντησα αν και δεν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο διότι ούτε οικογένεια ούτε ιδιοκτησίες έχω εκτός Αθήνας.
Μετα είπες την ιστορία που μας έχεις ξαναπεί με το σώβρακο. Δεκτό, εσύ έχεις τέτοια ενδεχόμενα, οπότε δεν κάνει για εσένα.
Αυτό που δεν δέχομαι όμως είναι από την μια πλευρά να μιλάς για στρατιωτική πειθαρχία σε ταξίδι με ηλεκτροκίνητο, την οποία έχεις (όπως μας έδειξες γιε τη ιστορία των όπλων και των εφοδίων) αλλά πάλι να μην μπορείς να προγραμματίσεις ένα χαζό ταξίδι. Ε τι σόι πειθαρχία είναι αυτή τότε; -
Το θέμα ξεφεύγει και λέω να μας επαναφέρω με ένα hot topic !
Ποτε έρχεται το ρημάδι Tesla Y Juniper ?
-
@gio21 said in TESLA FORUM:
Το θέμα ξεφεύγει και λέω να μας επαναφέρω με ένα hot topic !
Ποτε έρχεται το ρημάδι Tesla Y Juniper ?
Δεν θα πάρεις σοβαρή απάντηση διότι δεν υπάρχει καμμία επίσημη πληροφορία. Μόνη επίσημη πληροφορία είναι, αν τον πιστεύουμε, το tweet του musk ότι «δεν θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024». Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα έρθει Ελλάδα πριν το Q2 του 2025.
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
Μη μου πεις ότι δεν σου έχει τύχει ποτέ να χρειαστεί να φύγεις έκτακτα από την πόλη σου για 500 χλμ μακριά. Τι θα κάνεις τότε; Αεροπλάνο, ή ενοικίαση θερμικού;Γιατί να χρειαστεί να φύγεις να πας ξαφνικά 500 χλμ μακριά ;
Αν δε έχεις μεγάλους γονεις (για άλλους συγγενείς δεν θα ασχολιόμουν καν) να χρειαστεί να πας ξαφνικά για λογους υγείας μακριά, δεν παίζει να χρειαστεί κάτι τέτοιο. -
@ektoras said in TESLA FORUM:
Μένω εκτός Θεσσαλονίκης τα τελευταία 24 χρόνια, (στα περίχωρα).
Η περιοχή γεμάτη από νέες οικογένειες που ήθελαν να αλλάξουν περιβάλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Ένα από τα πολλά must ("πρέπει" στα ελληνικά, αλλά για να είμαστε must πρέπει να το λέμε - γράφουμε στα αγγλικά), είναι να έχεις τουλάχιστον έναν σκύλο.
Τους βλέπω να τα βγάζουν βόλτα και παρατηρώ ότι ο σκύλος τους πάει βόλτα και όχι αυτοί τον σκύλο.
Και δεν είναι μόνο αυτό, άγχος για το αυτοκίνητο που πληρώνουμε με δόσεις, άγχος για το ρεύμα, άγχος μην χαλάσει το αυτοκίνητο ή κάτι στο σπίτι (και αυτό με δόσεις), άγχος να έχουμε πάντα φορτισμένο το κινητό, τώρα αποκτούμε και άγχος για το που θα φορτίσει το αυτοκίνητο αν απομακρυνθούμε από τον τόπο που μένουμε.
Είναι κρίμα να σε πηγαίνει όπου θέλει ο σκύλος, όπως είναι κρίμα να σε πηγαίνει όπου θέλει το αυτοκίνητο, για να μπορεί να φορτίσει.
Κάποιοι το δέχονται κάποιοι όχι.
Εγώ τον σκύλο μου, τον πηγαίνω βόλτα όπου εγώ θέλω.
Σκύλο και γενικά τέτοια ζώα καλό είναι να τα έχεις όταν είσαι επαρχία σε σπίτι με αυλή, άπλα και σαν φύλακα.
Τα υπόλοιπα είναι καταρχήν φυλακές για τα ίδια τα ζώα αλλά μπροστά στη ματαιοδοξία και μοδα του αν έχω ζωντανό σπίτι (αντί για κανα παιδάκι λόγω της υπογεννητικότητας) αυτά είναι ψιλά γράμματα -
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Μη μου πεις ότι δεν σου έχει τύχει ποτέ να χρειαστεί να φύγεις έκτακτα από την πόλη σου για 500 χλμ μακριά. Τι θα κάνεις τότε; Αεροπλάνο, ή ενοικίαση θερμικού;Γιατί να χρειαστεί να φύγεις να πας ξαφνικά 500 χλμ μακριά ;
Αν δε έχεις μεγάλους γονεις (για άλλους συγγενείς δεν θα ασχολιόμουν καν) να χρειαστεί να πας ξαφνικά για λογους υγείας μακριά, δεν παίζει να χρειαστεί κάτι τέτοιο.για διαφορους λογους, γκομενα, αν ειχες παει ταξιδι και ξεχασες πορτοφολι/κινητο (ο γατος ειχε γραψει κατι τετοιο), θελεις να παρεις κατι χαρτια να προλαβεις ενα deadline. εχει γινει πολλες φορες στο παρελθον.
-
Αν δε έχεις μεγάλους γονεις (για άλλους συγγενείς δεν θα ασχολιόμουν καν) να χρειαστεί να πας ξαφνικά για λογους υγείας μακριά, δεν παίζει να χρειαστεί κάτι τέτοιο.για διαφορους λογους, γκομενα, αν ειχες παει ταξιδι και ξεχασες πορτοφολι/κινητο (ο γατος ειχε γραψει κατι τετοιο), θελεις να παρεις κατι χαρτια να προλαβεις ενα deadline. εχει γινει πολλες φορες στο παρελθον.
Δεν αντιλέγω θα υπάρχουν χιλιαδες λόγοι, απλά ελάχιστοι αφορούν την πλειοψηφία του κοσμού.
Προσωπικά ασχετως του προγραμματισμού που απαιτεί ένα ταξίδι με ηλεκτρικό για τη φόρτιση του, εγώ πάντα προγραμματίζω τυχόν ταξίδι, ώστε να ξέρω και χρονους οδηγησης, και μέρη να παρκάρω με ασφάλεια, να φάω κλπ.
Αποφεύγω τα ταξιδέψω αν δεν έχω πάρκινγκ εξασφαλισμένο πχ και δεν πλησιάζω μέρη με πολυκοσμία κλπ. -
Δεν αντιλέγω θα υπάρχουν χιλιαδες λόγοι, απλά ελάχιστοι αφορούν την πλειοψηφία του κοσμού.
Προσωπικά ασχετως του προγραμματισμού που απαιτεί ένα ταξίδι με ηλεκτρικό για τη φόρτιση του, εγώ πάντα προγραμματίζω τυχόν ταξίδι, ώστε να ξέρω και χρονους οδηγησης, και μέρη να παρκάρω με ασφάλεια, να φάω κλπ.
Αποφεύγω τα ταξιδέψω αν δεν έχω πάρκινγκ εξασφαλισμένο πχ και δεν πλησιάζω μέρη με πολυκοσμία κλπ.διαφωνω σε αυτο αλλα βεβαια αναλογα την προσωπικη κατασταση του καθενος, δηλ καποιος που γεννηθηκε μεγαλωσε και μενει αθηνα και δεν εχει τιποτα εκτος Αθηνας πιθανον να μην χρειαστει πχ να οδηγησει 500 χμ να παει να δει γιατι πλημμύρησε το πατρικο/εξοχικο ή να παει να το προλαβει πριν καει. ομως και αυτος θα παει να δει μια γκομενα στην αλλη ακρη της χωρας αν χρειαστει.
-
Αν για κάποιο λόγο δεν σας βγουν οι τωρινές δουλειές, σεναριογράφοι να γίνετε!
Καταλαβαίνω, για τους λόγους του ο καθένας, να γουστάρει θερμικά, αλλά ας μην ψάχνουμε τι έχουμε δει σε ταινίες για δικαιολογίες. Έχουμε ακούσει στο νήμα αυτό και της ηλεκτροκίνησης, από φυσικές καταστροφές, ΓΠΠ, zombie apocalypse μέχρι γκόμενες στην άλλη άκρη της χώρας. Κάπου ώπα! -
Επίσης, άσχετο με την ηλεκτροκίνηση, Δια, η τιμή για το ΦΒ που σου είπαν είναι υπερβολικά υψηλή. Εκτός αν ζήτησες κάτι πολύ μεγάλο ή υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ιδιαιτερότητες στην κατασκευή. Για 10kwp πάνελ και 10kwh μπαταρία είναι τα μισά χρήματα και ίσως βρεις και πιο χαμηλά.
-
Θα μπορούσες να έφτανες Κυριακή και να μην ηταν δυνατό να αγοράσεις καινούργιο σώβρακο, είναι αυτό λογική ρε σύ ;γιατι να μην ειναι δυνατον; το Η&Μ στην Ερμου ανοιχτο ειναι οπως και πολλα σουπερμαρκετ σε ολη την Αττικη.
για διακοπη ρευματος δεν εχει παρατηρησει ποσα καταστηματα εχουν γεννητριες; πιθανολογω οτι τους ερχεται φθηνοτερα σε σχεση με το ρευμα απο το δικτυο ειδικα τωρα που η ΔΕΗ αγορασε τον κωτσοβολο.
Ήμαρτον
Οι ντιζελογεννητριες είναι μόνο για ιμερτζενσι, ψυγεία, πυρασφάλεια κλπ μεγάλων εγκαταστάσεων. Έχουν μεγάλο κόστος συντήρησης, μεγαλο κόστος εγκατάσταση και τεράστιο κόστος λειτουργίας, καμία σχέση με την παροχή δικτύου -
@dettol said in TESLA FORUM:
Αυτό που δεν δέχομαι όμως είναι από την μια πλευρά να μιλάς για στρατιωτική πειθαρχία σε ταξίδι με ηλεκτροκίνητο, την οποία έχεις (όπως μας έδειξες γιε τη ιστορία των όπλων και των εφοδίων) αλλά πάλι να μην μπορείς να προγραμματίσεις ένα χαζό ταξίδι. Ε τι σόι πειθαρχία είναι αυτή τότε;
Εσωτερική (υπάρχει και η εξωτερική) πειθαρχία είναι να μπορείς να προγραμματίσεις κάτι εξ' αρχής. Οπότε μαζεύεις τα διάφορα εφόδια και προετοιμάζεσαι. Με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τι να προετοιμάσω; να πάρω μια γεννήτρια και 100 λίτρα βενζίνη για αυτήν; Υπάρχει λόγος που δεν υπάρχει ηλεκτρικό άρμα μάχης...
Γιατί να χρειαστεί να φύγεις να πας ξαφνικά 500 χλμ μακριά ;
Αν δε έχεις μεγάλους γονεις (για άλλους συγγενείς δεν θα ασχολιόμουν καν) να χρειαστεί να πας ξαφνικά για λογους υγείας μακριά, δεν παίζει να χρειαστεί κάτι τέτοιο.Για την γκόμενα, που είχα τότε στο Μετς, είχα φύγει ρε Στέφανε... Ήταν emergency love situation. Αλλά μου έχει τύχει να φύγω και για ετοιμοθάνατο συγγενή, σε άλλη περίπτωση. κι έφτασα στον Βόλο σε 2 ώρες, όπως επίσης και για κηδεία πατέρα φίλου μου, όπου είχα βάλει το CC της 330 στα 200 και έφτασα από Σαλονίκη στην Κατερίνη σε 40 λεπτά. Νομίζετε κάποιοι (δεν το λέω για σένα) ότι η ζωή όλων είναι στα 20 χιλιόμετρα εντός του αστικού ιστού. Προσωπικά για να δω φίλους πρέπει να οδηγήσω 20 χιλιόμετρα, σε ανοικτό δρόμο (μπορώ άνετα να 200αρίσω με το που θα βγω από το σπίτι μου) και άλλα τόσα για να γυρίσω σπίτι.
Ή έχεις αυτοκίνητο ταξιδίου, ή δεν έχεις. Δεν θα κάτσω να φορτίζω για 40 λεπτά κάθε 2 ώρες οδήγησης, θαρρείς και θα παίξουμε με τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια. Έχουμε και δουλειές να κάνουμε!!!@dettol said in TESLA FORUM:
Επίσης, άσχετο με την ηλεκτροκίνηση, Δια, η τιμή για το ΦΒ που σου είπαν είναι υπερβολικά υψηλή. Εκτός αν ζήτησες κάτι πολύ μεγάλο ή υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ιδιαιτερότητες στην κατασκευή. Για 10kwp πάνελ και 10kwh μπαταρία είναι τα μισά χρήματα και ίσως βρεις και πιο χαμηλά.
200+ τετραγωνικά και μπαταρίες ανάλογης χωρητικότητας. Δεν μιλάμε για 3-4 πάνελάκια, 18-20 μου είπαν.
-
@ektoras said in TESLA FORUM:
Ή δεν ξέρεις να διαβάζεις, οπότε χρειάζεσαι να ξεκινήσεις από το δημοτικό, ή δεν βλέπεις τι διαβάζεις οπότε σου χρειάζεται οφθαλμίατρος.
Η άμεση αντίδραση σε απαντήσεις και η υπομονή στην φόρτιση, είναι σύμπτωμα διπολικής διαταραχής, ψάξε το.
Τώρα σου φαίνεται παραλογο που σε κράζω που έχεις ένα ζωντανό κλεισμένο σε ένα μπετονενιο κλουβί όλη μέρα και η μόνη του χαρά είναι ένα 10’ κατούρημα 2-3 φορές την ημέρα.
Και το τραβολογάς παίζοντας του «αφεντικο» !
Ξέρεις αυτό ποσό στρεσαρεται ;
Χεστηκες βέβαια, είναι προφανές !Οποίος αναρωτιέται ποιος πέταξε πρώτος τη μπάλα στη στρατόσφαιρα μπορεί να ανατρέξει στην πρότερη σου δημοσίευση
TESLA FORUM