-
@dettol said in TESLA FORUM:
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Εγω παντως τετοιο μεγαλο αμαξι με τοσα κρυσταλλα κλπ δεν θα το πηγαινα ουτε σε ήλιους ουτε σε διακοπες!
Να! απο κατι τετοια πιανονται και λενε οτι οσοι εχουν τεσλα εχουν και 4-5 αλλα αμαξια για αλλη χρηση
Εγω παντως, δεν το λυπαμαι, το χρησιμοποιω ως το καθημερινο αμαξι και οτι ειναι να γινει ας γινει. Δεν κανω υπερβολες, δεν θα το χωσω σε στενακια, δεν θα το παω διπλα σε μασκοφορους με μολοτοφ
Καλα εγω όλα τα λυπαμαι να τα ταλαιπωρήσω...
βασικα τον εαυτό μου λυπάμαι από τη στεναχωρια σε αβαρία και το χρόνο/εξοδα επισκευών συν οτι στο αμαξι θα μπουν "βρωμοπόδαροι" μαστορες ...
Αρα παντα το δικό μου αμαξι ειναι garage queen για λίγες εμφανίσεις μεχρι να το παρει ο επομενος κλπ...
Ακομα ψαχνω να βρω ενα ιδανικό για εμενα καθημερινο αλλα στη ζουγκλα που ζουμε μαλλον πρεπει να βρω ταριφα να τον κλέισω με το μηνα!Αληθεια τωρα που το σκεφτηκα, εχετε υπόψη ταριφες που αναλαμβάνουν να σε παίρνουν καθε πρωι από ένα Χ μέρος σε Χ ώρα και να σε γυρνάνε πισω αντίστοιχη; Για συμφωνία με το μηνα...
καταλαβαινω τη λογικη σου και τα εχουμε πει και απο κοντα για αυτο το θεμα, αλλα ρε συ ειναι πραγματικα κριμα. Βγαζε το βολτες εστω τα ΣΚ, πατε μονοημερες, πατα στη λιβαδεια για τα παϊδακια, πατε οπουδηποτε. Αφου ειναι κουραστικο και αγχωτικο να ανεβοκατεβαινεις την κηφισιας με αυτο, κανε αλλες διαδρομες που σου αρεσουν. Για καφε στο λαυριο, παιδακια στον αγιο μερκουριο, βολτα στην κορινθο/ναυπλιο. Κριμα ειναι να καθεται στο γκαραζ... να μουγκριζει και να αγχωνει τους γειτονες
Απο τη μια ειναι παντα το αγχος καθε μερα στην Κηφισιας και στους λοιπους δρομους ειδικα με τα μηχανακια (που θα αποθρασυνθούν κιολας τώρα που νομιμοποιείται η διήθηση) αλλα η Κηφισίας παλεύεται μιας και πιανεις ακριανή λωρίδα, πας ακρη κρη και κανεις το σταυρό σου... σε κατι δρομους χωρις διαχωριστική ειναι ο φόβος που σου ερχονται απο ολες τις πλευρές, σε στενά που θα χρειαστει να πας για να αποφυγεις πορείες κλπ, σε τρελα μποτιλιαρίσματα που θα περάσει ο μηχανάκιας ή η τρελή με την τσαντάρα όλο αγγραφες από την τρύπα της βελόνας ή η γρια με το μπαστουνι που θα στηριχθεί και πανω στο αμαξωμα κλπ
Και πλεον και τα παρκιγκ που ειναι στοιβαγμένα και δεν προσεχουν τα αμαξια καθόλου, προκαλώντας συνεχώς χτυπηματα και μικροφθορες, περα που συνήθως ειδικα το καλοκαίρι βλέπεις τον ιδρώτα τους σε τεμπέληδες πόρτες κλπ!
Γαμω τα βαλε παρκινγκ!!!!! -
@wantone said in TESLA FORUM:
θα εχεις παντα το προβλημα οτι μια μερα δεν θα ερθει για διαφορους λογους. Επισης δεν ειμαι σιγουρος αν θα αντεξεις να μπαινεις σε αμαξι καθημερινα που μπαινει χιλιαδες κοσμος.
Οι περισσοτεροι ιοι μεταφερονται απο αλλους ανθρωπους.
Καλα δεν θα πεθανω να παω με το τρενο καποιες φορες!
Ουτε εχω αρρωστοφοβία!
Ταξί ειναι και σε γενικές γραμμες είναι πιο περιποιημένο από τους συρμους του ΗΣΑΠ ...
που για να δωσω και ενα τιπ μην περιμενετε βελτιωση στην κατασταση του .. εκραζα προχθες καποια μελη του ΔΣ της ΣΤΑΣΥ που ξερω και περα οτι μου την επεσαν που φωνάζω μου ειπαν οτι θελει 2 χρονια ο διαγωνισμος προμηθειας συρμων....ποσα χρονια θελει ο διαγωνισμος για να φυλασσουν τους συρμους και να μην τους γεμιζουν γραφιτι τα τσογλανια; Ποσο δυσκολο ειναι να μην μπαινουν στα τρενα, χωρις εισητηριο, μικροεγκληματιες;
Μακαρι το προβλημα μας να ηταν τα νεα τρενα. Αφου και καινουρια να αγορασουν, μανταρα θα γινουν μεσα σε 6 μηνες.Αστο σου λεω! Φουντωσα απο την κουβεντα! Δεν καταλαβαιναν τιποτα!
Αλλα μιλαμε για τετοια κομματόσκυλα που δεν ειχε νόημα περισσότερη κουβεντα...
Ο ΗΣΑΠ που χρησιμοποιώ από παιδί είναι στη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ κατάσταση του ever! και ήδη αλητεία και βανδαλισμοί γινονται και στο μετρό!
Μην ξανακουσω τον ΠΘ να μιλάει για καθημερινότητα ! -
θα εχεις παντα το προβλημα οτι μια μερα δεν θα ερθει για διαφορους λογους. Επισης δεν ειμαι σιγουρος αν θα αντεξεις να μπαινεις σε αμαξι καθημερινα που μπαινει χιλιαδες κοσμος.
Ουτε εχω αρρωστοφοβία!
Ταξί ειναι και σε γενικές γραμμες είναι πιο περιποιημένο από τους συρμους του ΗΣΑΠ ...
που για να δωσω και ενα τιπ μην περιμενετε βελτιωση στην κατασταση του .. εκραζα προχθες καποια μελη του ΔΣ της ΣΤΑΣΥ που ξερω και περα οτι μου την επεσαν που φωνάζω μου ειπαν οτι θελει 2 χρονια ο διαγωνισμος προμηθειας συρμων....εγω την πατησα προσφατα στο λεωφορειο και τωρα προσεχω περισσοτερο. οταν χρησιμοποιουσα καθημερινα αυτοκινητο για τι μετακινησεις μου ειχαν να παρω απλο κρυωμα πανω απο 5 χρονια.
-
Ουτε εχω αρρωστοφοβία!
που για να δωσω και ενα τιπ μην περιμενετε βελτιωση στην κατασταση του .. εκραζα προχθες καποια μελη του ΔΣ της ΣΤΑΣΥ που ξερω και περα οτι μου την επεσαν που φωνάζω μου ειπαν οτι θελει 2 χρονια ο διαγωνισμος προμηθειας συρμων....ποσα χρονια θελει ο διαγωνισμος για να φυλασσουν τους συρμους και να μην τους γεμιζουν γραφιτι τα τσογλανια; Ποσο δυσκολο ειναι να μην μπαινουν στα τρενα, χωρις εισητηριο, μικροεγκληματιες;
Μακαρι το προβλημα μας να ηταν τα νεα τρενα. Αφου και καινουρια να αγορασουν, μανταρα θα γινουν μεσα σε 6 μηνες.δεν ειναι θεμα διαγωνισμου ειναι οτι δεν τους πειραζει να γινονται αυτα. στο μετρο εχω δει και συμμοριες. μετα απο αυτα που περασα τελευταια προσπαθω να ελαχιστοποιησω την χρηση ΜΜΜ. Ειναι λιγο σοκαριστικο να θελει ο ιceman να γυρισει σε αυτα ενω εχει αυτοκινητα.
-
Ουτε εχω αρρωστοφοβία!
Μακαρι το προβλημα μας να ηταν τα νεα τρενα. Αφου και καινουρια να αγορασουν, μανταρα θα γινουν μεσα σε 6 μηνες.δεν ειναι θεμα διαγωνισμου ειναι οτι δεν τους πειραζει να γινονται αυτα. στο μετρο εχω δει και συμμοριες. μετα απο αυτα που περασα τελευταια προσπαθω να ελαχιστοποιησω την χρηση ΜΜΜ. Ειναι λιγο σοκαριστικο να θελει ο ιceman να γυρισει σε αυτα ενω εχει αυτοκινητα.
εξαρταται και τι ωρα κινεισαι στα ΜΜΜ. Αλλο να πας το πρωι και να εισαι στις 17:00 σπιτι και αλλο, λογω κυλιομενων ωραριων ή οτιδηποτε αλλο να τρεχεις να προλαβεις το τελευταιο τρενο/μετρο, οπου οι πιθανοτητες να βρεθεις αντιμετωπος με ενα σωρο μυστηριους, μεγιστοποιουνται
-
γενικα παντως οι λογοι που αγοραζουμε αυτοκινητα εχουν να κανουν και με την καθαριοτητα και την ασφαλεια γιατι ειναι ο προσωπικος χωρος μας οπως ειναι και το σπιτι μας.
-
Ουτε εχω αρρωστοφοβία!
που για να δωσω και ενα τιπ μην περιμενετε βελτιωση στην κατασταση του .. εκραζα προχθες καποια μελη του ΔΣ της ΣΤΑΣΥ που ξερω και περα οτι μου την επεσαν που φωνάζω μου ειπαν οτι θελει 2 χρονια ο διαγωνισμος προμηθειας συρμων....εγω την πατησα προσφατα στο λεωφορειο και τωρα προσεχω περισσοτερο. οταν χρησιμοποιουσα καθημερινα αυτοκινητο για τι μετακινησεις μου ειχαν να παρω απλο κρυωμα πανω απο 5 χρονια.
Αυτά τα πέντε χρόνια είχες έρθει σε επαφή με άλλο έμβιο ον ?
-
Παρατήρησα ότι στο κάθισμα του συνοδηγού δεν έχει οσφυϊκή ρύθμιση, ισχύει αυτό και για τα προγενέστερα ή μόνο στο νέο έκανε την τσιπια ;
-
@panos2171 said in TESLA FORUM:
Γιατί δε μένουμε ότι τα ηλεκτρικά πάσχουν στο θέμα μακρινές αποστάσεις;
Μεινε εσυ σε αυτην την αποψη. Εγω θα μεινω στην προσωπικη μου εμπειρια απο την χρηση του αμαξιου.
Σεβόμαστε όλοι τις προσωπικές σου εμπειρίες (και την ευγενική σου συμπεριφορά στο φόρουμ), αλλά βρε φίλε, το να χρειάζεσαι στρατιωτικό προγραμματισμό για να πας ένα ταξιδάκι, ε άστο, να πούμε... Μη μου πεις ότι δεν σου έχει τύχει ποτέ να χρειαστεί να φύγεις έκτακτα από την πόλη σου για 500 χλμ μακριά. Τι θα κάνεις τότε; Αεροπλάνο, ή ενοικίαση θερμικού;
Εγω παντως τετοιο μεγαλο αμαξι με τοσα κρυσταλλα κλπ δεν θα το πηγαινα ουτε σε ήλιους ουτε σε διακοπες!
Ναι, βάλτο στο Fort Knox, θαρρείς και είναι ράβδος χρυσού και όχι αυτοκίνητο. Ρε Στέφανε... Χαχαχα!!!
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
Μεινε εσυ σε αυτην την αποψη. Εγω θα μεινω στην προσωπικη μου εμπειρια απο την χρηση του αμαξιου.
Σεβόμαστε όλοι τις προσωπικές σου εμπειρίες (και την ευγενική σου συμπεριφορά στο φόρουμ), αλλά βρε φίλε, το να χρειάζεσαι στρατιωτικό προγραμματισμό για να πας ένα ταξιδάκι, ε άστο, να πούμε... Μη μου πεις ότι δεν σου έχει τύχει ποτέ να χρειαστεί να φύγεις έκτακτα από την πόλη σου για 500 χλμ μακριά. Τι θα κάνεις τότε; Αεροπλάνο, ή ενοικίαση θερμικού;
Ναι, βάλτο στο Fort Knox, θαρρείς και είναι ράβδος χρυσού και όχι αυτοκίνητο. Ρε Στέφανε... Χαχαχα!!!
Top up στο golden hall ή έναν από τους δεκάδες φορτιστές που έχει στην Αθήνα. Αν και συνήθως δεν το αφήνω να πέσει κάτω από 30% οπότε φτάνω ατάλαντη/σειριο/σεα βέλου/σπαθοβουνι
-
Top up στο golden hall ή έναν από τους δεκάδες φορτιστές που έχει στην Αθήνα. Αν και συνήθως δεν το αφήνω να πέσει κάτω από 30% οπότε φτάνω ατάλαντη/σειριο/σεα βέλου/σπαθοβουνι
Αν θεωρείς λογικό αυτό το διάστημα ανεφοδιασμού... Όταν βιάζομαι, δεν σταματώ ποτέ σε αποστάσεις μικρότερες των 500 χλμ. Δηλαδή για το Θεσσαλονίκη-Αθήνα μου είναι αδιανόητο να σταματήσω. Ακόμα και όταν σταματήσω μετά τα 500, θα είναι για 5-10 λεπτά (καύσιμα, ούρηση - νερό έχω πάντα μαζί μου, οπότε δεν χρειάζεται αγορά)
-
Τώρα τι συζητάμε ;
Ένα υποθετικό σενάριο που στην πλειοψηφία δεν θα συμβεί ποτέ ; Να χρειαστεί να κάνουνε το Αθήνα Θεσσαλονίκη σαν τρελοί ; Γιατί, να γιορτάσουμε τον άσο των σκουληκιών ; -
Αν έχεις τέτοιες ανασφάλειες δεν χρειάζεσαι στρατιωτικό πρόγραμμα αλλά κατάλληλο ιατρό, στις υπόλοιπες περιπτώσεις, και για μακρινά ταξίδια θα χρειαστείς ένα απλο προγραμματισμό
-
Έλα ρε συ Κωστή, μην το ευτελίζεις, παρακαλώ. Αν δεν σας τυχαίνουν τέτοια σενάρια, καλώς. Μου έχει τύχει όμως πολλάκις, τόσο για δουλειά, όσο και για προσωπικούς λόγους.
Μια φορά, κάπου το 2008 νομίζω, θέλησα να φύγω απροειδοποίητα από την δουλειά μου στην Θεσσαλονίκη για Αθήνα, ώρα 15:00, χωρίς κανέναν πρότερο προγραμματισμό, ημέρα Παρασκευή (δεν πέρασα καν από το σπίτι, αγόρασα σώβρακα και οδοντόβουρτσα την επομένη στην Αθήνα). Για προσωπικούς λόγους το έκανα και έπρεπε (ήθελα) να είμαι στις 20:00 στο Κορωπί. Θα μου πεις ότι είμαι τρελός. ΟΚ, ίσως, αλλά για μένα το αυτοκίνητο είναι ελευθερία.
Αν είναι να με περιορίζει, δεν το θεωρώ αυτοκίνητο της προκοπής και σίγουρα δεν θα δώσω 30-40 χιλιάρικα, και ας κάνει 0-100 σε 3''!!! Οπότε για μένα ένα ηλεκτρικό είναι ωραιότατο για αστικές-περιαστικές μετακινήσεις (και έχω άπλετο χώρο στην αυλή, άρα δεν τίθεται θέμα φόρτισης), αλλά σίγουρα θα πρέπει να έχω και ένα θερμικό για τα ταξίδια, όταν και αν προκύψουν. Δεν δέχομαι όμως να περιορίσω την ελευθερία κινήσεών μου. Πες ότι γίνεται μια διακοπή ρεύματος επίσης και δεν μπορείς να φορτίσεις... Ο Στρατιωτικός μέσα μου, τα σκέφτεται όλα αυτά τα ενδεχόμενα.
-
Με διακοπή δεν δουλεύουν ούτε οι ηλεκτροκίνητες αντλίες καθετού impeller των πρατηρίων.
Θα μπορούσες να έφτανες Κυριακή και να μην ηταν δυνατό να αγοράσεις καινούργιο σώβρακο, είναι αυτό λογική ρε σύ ; -
Εγω εχω άλλη ενσταση..... Το σωβρακο θα το φοραγες οπως το αγορασες, χωρις να το πλυνεις ?
-
Μένω εκτός Θεσσαλονίκης τα τελευταία 24 χρόνια, (στα περίχωρα).
Η περιοχή γεμάτη από νέες οικογένειες που ήθελαν να αλλάξουν περιβάλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Ένα από τα πολλά must ("πρέπει" στα ελληνικά, αλλά για να είμαστε must πρέπει να το λέμε - γράφουμε στα αγγλικά), είναι να έχεις τουλάχιστον έναν σκύλο.
Τους βλέπω να τα βγάζουν βόλτα και παρατηρώ ότι ο σκύλος τους πάει βόλτα και όχι αυτοί τον σκύλο.
Και δεν είναι μόνο αυτό, άγχος για το αυτοκίνητο που πληρώνουμε με δόσεις, άγχος για το ρεύμα, άγχος μην χαλάσει το αυτοκίνητο ή κάτι στο σπίτι (και αυτό με δόσεις), άγχος να έχουμε πάντα φορτισμένο το κινητό, τώρα αποκτούμε και άγχος για το που θα φορτίσει το αυτοκίνητο αν απομακρυνθούμε από τον τόπο που μένουμε.
Είναι κρίμα να σε πηγαίνει όπου θέλει ο σκύλος, όπως είναι κρίμα να σε πηγαίνει όπου θέλει το αυτοκίνητο, για να μπορεί να φορτίσει.
Κάποιοι το δέχονται κάποιοι όχι.
Εγώ τον σκύλο μου, τον πηγαίνω βόλτα όπου εγώ θέλω.
-
Αν έχεις τόσα άγχη θα σου πρότεινα και εσένα να δεις ενα ειδικο, δεν είναι φυσιολογικό !
Το σκύλο που τον έχεις, σε διαμέρισμα ; Δεν το λυπάσαι το ζωντανό κλεισμένο σε 4 τοίχους με 3 κατουρήματα την ημέρα ;
-
@ektoras said in TESLA FORUM:
Είναι κρίμα να σε πηγαίνει όπου θέλει ο σκύλος, όπως είναι κρίμα να σε πηγαίνει όπου θέλει το αυτοκίνητο, για να μπορεί να φορτίσει.
Εγώ τον σκύλο μου, τον πηγαίνω βόλτα όπου εγώ θέλω.
Γ@μ@το.
-
.
Μια φορά, κάπου το 2008 νομίζω, θέλησα να φύγω απροειδοποίητα
Στην Αμερική αν τύχει κάτι έκτακτο έρχεται περιπολικό στο σπίτι και σου παίρνουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου έτσι γλυτώνουν απο "τρελούς " που τρέχουν να προλάβουν ...
Αν είναι να με περιορίζει
Εμένα με περιορίζει η τιμή των καυσίμων τα ΤΚ τα τεκμήρια ο ΦΠ .
Αν δεν υπήρχαν αυτά θα είχα μια S class να "κατουράω" σε άνεση μετακίνησης οτι κινείται στην ΕΟ , θα έβαζα το κάθισμα να μου κάνει μασάζ στον προστάτη θα έφτανα έτοιμος για δράση και ασε τα ψόφια 2 φορές σταμάτησες για βενζίνη δεν είχες το SAAB που έχει μεγάλο ντεπόζιτο...Πες ότι γίνεται μια διακοπή ρεύματος επίσης και δεν μπορείς να φορτίσεις... Ο Στρατιωτικός μέσα μου, τα σκέφτεται όλα αυτά τα ενδεχόμενα.
Φωτοβολταϊκά φίλε με τον χώρο που εχεις αν κοπεί το ρεύμα για πάντα (Πούτιν πυρηνικά ) θα φορτίζεις το EV για καμμιά 30αρια χρόνια μεχρι να αποκατασταθεί ο πολιτισμός απλώς θα βάλεις τα inverter και οτι εχει πλακέτα στο υπόγειο για να γλυτώσουν απο τον EMP ... ξέρει ο στρατιωτικός μέσα σου και ασε τους άλλους να ανταλλάσσουν κουμπουριές στα πρατήρια
TESLA FORUM